* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

T.O.T.T. jestli si to dobre pamatuju je jen monografie, Ottovo portfolio, jen obrazky proste. A u nas to nevyslo, andre ma pravdu.
AZTeck: KRÁLÍK a spol. ročník 1998 vychazel až do čísla 8 jako měsíčník. Potom se změnil na dvouměsíčník a následně vyšly 2 poslední sešity označené jako 9-10/1998 a 11-12/1998
Kapis: já mám dojem, že to nevydal, ale pouze distribujuje.
Chtěl jsem se optati - Mot nabízí knihu T.O.T.T. od Thomase Otta. Nic víc o ni tam není - zde taky není, tak nevím, splňuje to požadavek na comics, není to jen nějaká autobiografie nebo zkrátka proč tu není?
To ho budes muset stejne najit v tom seznamu, to mi prijde porad rychlejsi si proste najit pres filtr. Dam to na seznam, ale nejak dospod :)
Po přidání komiksu do sbírky se vždy zobrazí její první stránka. V případě, že chci k přidanému komiksu napsat poznámku, musím ho nejdříve nalézt. Nešlo by, aby se po přidání zobrazila hned stránka seznamu, na kterou byl přidaný komiks zařazen a byl hned vidět na obrazovce?
AZTeck: Tipy na chybějící tituly ti budu uvádět sem, aby se mohli vyjádřit i ostatní administrátoři. Případně pokud by jsi neměl, mohl by mít některý z nich.

- Bobří stopou č. 10 - speciál 1995 - celé číslo komiks Walitaka: Peřej velkého kalumetu
- Opravdu jsou to tři kápě - sci-fi klub Třesk při sdružení Klubu pracujících v Třebíči - 1989
- Rychlé šípy č. 2 a 3 (1. souborné vydání) - Park kultury a oddechu v Ostravě a klub Máj Karviná - PULS Ostrava - 1969
- Makropulos 27 (Kája Saudek) - neobsahuje 50 % komiksu
- Asterix z Galie (č. 1) - 2. vydání - 1997
- Asterix a cesta kolem Galie (č. 5) - 2. vydání - 1999
- Asterix a Kleopatra (č. 6) - 2. vydání - 1999
- Asterix v Helvetii (č. 7) - 2. vydání - 1998
- Asterix a věštec (č. 9) - 2. vydání - 1998
- Asterix a dárek od Cézara (č. 10) - 2. vydání - 1998 - v databázi chybně uvedeno jako 2. vydání vydání z roku 2003

pokud by jsi zadával tato 2. vydání na základě těchto údajů, tak nepoužívej u č. 9 obrázek od jiného vydání, ale je potřeba udělat nový sken obálky, protože je na ní chybně uvedeno:Asterixova dobrodružství IV (má být IX)
Nemá někdo Králíka a spol. ročník 1998? Potřebuji info, zda čísla 9 a 10 vyšla zvlášť nebo jako dvojčíslo. Díky.

AZTeck: ale je to jedna z veci, o ktere bychom meli zacit jednat :)
velkejsef: Tak to promiň - pochopil jsem to blbě.
velkejsef: nám to nikdo neposílá (i když pro dobro lidstva by mohl :)
Tak udelej neco pro lidstvo a sepis ty informace po vzoru tech minulych a pastni sem. Diky.
Ale on už vyšel novej 1/2008 ...
Zrovna s takovým návrhem jsem chtěl dneska taky přijít. To bude asi přenos myšlenek....c..c..c
Primo u comicsu urcite ne, ale s necim takovym se pocita.
co takhle moznost si u daneho comxu nechat vypsat kdo ho ma v "mam" a kdo ho ma v "chci"
Slaine: to je dobry napad (serie) ... vyhledavani opravim, na to sem si ani nevzdech, jedu pres filtry v seznamech :)
Jo a jeste jedna drobnost - kdyz si dam vyhledat comicsy, tak ty tlacitka MAM/CHCI jsou porad na prave strane :)
Myslim, ze by se u kazde serie hodilo pridelat 2 pevne polozky - 1) jestli stale vychazi 2) jestli je v db komplet...
Deti Zeme vydali nasledujici:

KarikAUTury, A. Singer (dopravní komiks)
http://www.detizeme.cz/publikace.shtml
Serie Bugs Bunny, Tom a Jerry budu ještě doplňovat. Nemám tedy všechny, takže u chybějících bych data uvítal. To se týká i už vložených titulů bez obálky a obsahu (především serie Bugs Bunny a Super Komiks). Nejhorší je serie Kačer Donald. Není kde čerpat data takže až se začnou doplňovat chybějící tři ročníky, tak bude většina prázdná :-(

AZTeck: Jasný - jen jsem vyzobával z nabídky Daemonu :-)
... a Bugs Bunny a spol. číslem 12/94 neskončil, někdy v roce 96 se ještě přejmenoval na Králík a spol. a ještě i změnil formát, ale tady můžu sloužit taky jen několika čísly.
AZTeck: pokusím se, buduli si to mít kde naskenovat :-) Jinak s ostatními informacemi není problém... zapracuji na tom

...chybí tu i Flintstoneovi, tady ale můžu sloužit pouze čísli 1/1993, 1 a 3/1994. Vydával Egmont
Woffce: Adamantium je slovenský titul, takže ne a ty maxi packy jsou jenom balení a ne samostatný titul.
Vyslovuji dasli verejnou pochvalu Houbari za dodani nekolika strucnych, ale naprosto vyhovujicich popisku k nekolika autorum :)
blackJag: nové vydání Obrázky z českých dějin... mám v plnu nákupů. Potom někdy přidám.

Různé varianty obálek: prozatím platí pravidlo, editovat jako jeden titul. Možná to není ideální, ale prozatím to tak je.
Druhe a další vydání: rozlišujeme další vydání a dotisk. U dotisku je pouze informace v poznámkách. Co se týče konkrétně Pixyho, tak je to docela stará položka z doby, kdy ještě nebylo vše ujasněné. Možná by měl být zvlášť. Celou problematiku editace dalších vydání bude asi třeba ještě upřesnit.

Pokud chceš mít ten Stříbrný poklad v databázi, tak by se hodil sken obálky a údaje o vydání. Možná bys tím odčinil to Aukro :)
Ta je schvalne za poznamkou, aby bylo zrejme, ze je to editace poznamky, ne celeho radku.
Je to tak lepší :) Možná by ještě chtělo přesunout i editaci poznámky E za rok.
Přehodil jsem Mam/Chci na začátek tabulek, stejně mazání ve Sbirce. Mělo by to usnadnit orientaci v řádku (pro Slaina :), kdyby vam to nejak extremne vadilo, tak se ozvete.

Jo a pod inputboxem mate jednoduchou napovedu, jak pouzivat nove tagy. Odstavec je enter, link staci nakopirovat (s http, podle toho to rozlisuje).

Enjoy
U Pixyho máte všechny tři vydání ( první dvě varianty + druhé ) pod jedním záznamem, proč? Mám až druhé vydání a třeba u Asterixe jsou všechna vydání zvlášť...
...taky to byla paleta.

á propos, Obrázky z českých dějin a pověstí mají už své 7mé vydání! Mám až tady toto, má mírně odlišnou obálku a je to upravené a rozšířené vydání z roku 2007
Ano, tato verze tady schází. Na Aukru vyhrává jenom jeden :-(
Chtěl jsem si u sbírek přidat Stříbrný poklad, jedna verze tu je (dotisk) a jedna asi schází (nebo jsem slepý). Má podobný typ obálky jako Trať se ztrácí ve tmě, čili žádný obrázek, ale velkým Zpravodaj... a logo...
Zack: ty tagy už nefungujou. jak mám teda zadávat tučné písmo, případně kurzívu?
Už jsem jí tam chtěl dát, ale někdo mě předběhl. :( Tak aspoň toho Franka Zappu:

Zappa story 1: formát A4, autor Otto Obořil, stránek, vydalo nakladatelství JOTA jako svou 6. publikaci v roce 1991, ISBN 80-900281-4-4.

Adminový MdS
Prestan tu porvavat. Mas to? Dodej data, pridame :)
Tak co bude s tím druhým vydáním "300" sakra??? Sparťanský MdS
Turlogh: seres me :) Nejenze to je vic prace, ale jeste navic to dava smysl :)
Houbar: nejak te to pdackovy qip nechce pridat :) se kdyztak ozvi 75246875
Turlogh: ja mam doma valku proti preludum a kamenny demon a tam jsem zadny rok nenasel.
ale tady jsem nasel neco, co by mohlo pomoci:
http://interkom.scifi.cz/whosf/turjir.htm

AZTeck: Saurik: stran 52 a format A5.
ad radkovani: za sebe muzu rict, ze jsem skoro urcite u vseho brejkoval i enteroval, kvuli prehlednosti pri editaci. ale vybavuji si i nekolik titulu, ktere jsem po nekom upravoval, a tam entery nebyly. Neslo by to udelat obracene? Smazat vsechny entery a nechat brejky, pripadne pak ty brejky v druhem kroku nahradit enterama? Protoze ty maji v te editaci samozrejme vyssi prioritu, ze jo; pokud jsem kdysi chtel, aby se neco zalomilo, musely tam tagy byt.
Zack: mas nejake icq nebo jabber? chtel bych se na neco zeptat a nespamovat diskuzi. Moje najdes v profilu.