* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

5 hvězdiček je IMO ideálních, ale chybí mi u nich jejich slovní význam z minulé verze db, podle kterého jsem se při hvězdičkování vždy řídil: 5 - nářez, 4 - dobré, 3 - průměr, 2 - špatné , 1 - ...
Walome: Pro někoho k ničemu, pro někoho k něčemu. Já zas nesnesu nicneříkající youtube recenze, což není kritika vás, ale kritika všeobecně. Každej jsme holt nějakej.
My, kteří máme problém s vyjadřování a nemáme občas sílu vyplodit nějaké to slovní jůůů, mazéééc nebo naopak blééé komentáře se spokojíme s nic neříkajícími hvězdičkami. Komu hvězdičky vadí, doporučuju si je přelepit izolepou nebo rovnou hrotem od kružítka vydrápat místo na monitoru, aby je neobtěžovali.
Zack: Já bych taky chtěla hodnotit celý série. To byl dycky můj sen a chybělo mi to tu.
Já bych třeba hvězdy zrušil úplně, je to k ničemu. Což není kritika comicsdb ale obecně kritika debilních nicneříkajících hodnocení pomocí hvězdiček, tlapiček, nožiček, procent, čísel apod.
MartiusGray: Ani jedno nehrozi. Spis bude libi/nelibi nez jemnejsi hodnoceni. Hodnoceni serii nevylucuju, ale zatim neplanuju.
Ne, mě by se více líbilo pouze tři hvězdy: 3 - líbilo se mi, 2 - nelíbilo se mi, 1 - vhodné pouze pro Pražáky
Je to osvědčený moravský systém, který se používá u vína :D
Zajímalo zda by nebyla možnost hodnocení i půl hvězdičkou, podle mě je to přesnější pro více uživatelů a i mnohdy i to rozhoduje a dále zda by nebyla možnost hodnotit celou sérii. Například nějaký komiks/manga má 20 dílů, tak aby člověk nemusel hodnotit každý zvlášt a mohl objektivně zhodnotit celek, je jasné, že se v dílech na 20 nebo 40 čísel i několik dílů nic neděje a tak mi příjde zbytečný každý díl pytvat, když bych rád hodnotil dílo jako celek. Co si myslíte?
Mearez: bud primo do toho dokumentu nebo na mail
zack: Pokud jsem napsal info k nějákým autorům, jak ti mám dát vědět, aby to nějáký admin aktualizoval? E-mailem nebo příspěvkem ve fóru?
seneke: Ááá, historik! Řeknu Zackovi, ať ti v konkursu přidá jeden bod k dobru...

btw. nechceš ikonku?:)):D
Draco nobilis: Já, jakožto student historie, jsem na nevděčnou práci zvyklý.
Draco nobilis: To je fuk, stejně o to pořád stojím
mearez, seneke: varuju vás, tohle jsem z adminů měla mít na starosti já a udělala jsem jich maximálně 5. Není to vůbec záživný, zlatý přidávání komiksů.
Pokud ma nekdo vazne zajem, napiste mi na zack@comicsdb.cz a probereme to.
Seneke: ani jedno, ciste dobrovolna a naprosto nevdecna prace.
Zack: Já bych to klidně vzal. Platíš hotově, nebo v naturáliích? :D
To "někdo" je problém, momentálně prostě nemáme nikoho, kdo by psal profily autorů. Hledáme.
Walome: O obrazeni diskuzi nepadlo ani slovo, ale o Komentarich (v hlavnim menu), kde jsou krom komentu i prispevky v diskuzi. Notifikace budou lepsi, ale ty cekaji na interni postu, jak jsem uz psal.
Tormentr: Přečetl jsem si ten tvůj příspěvek asi 5x, ale pořád se nějak nechytám. Buď mi napiš, co mám vyškrtat / doplnit, nebo mi zašli foto tiráže na mail (fry.fiser@gmail.com) a já už si to nějak přeberu :)

Překlad: Václav Dort, Jan Kantůrek, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková
Redakce: Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Milena Vojtková
Grafické úpravy: Václav Dort
Přijde mi hooodně oldschool chtít po lidech, aby manuálně obráželi diskuze esli mi náhodou někdo něco neodpověděl, to se na to můžu rovnou vykašlat, což asi není účel diskuzí, jinak by vůbec nevznikly. Na druhou stranu, pokud Zackovi stačí těch deset srdcařů, kteří to dělat budou, tak proč ne :)
Toe nebo Fry:: přidejte prosím Grandville 3 Bete Noire: stejné jako u dvojky jsou scénář, kresba a lettering, korekce: Václav Dort, překlad: Ladislav Niklíček, Marek Berany, korekce: Milena Vojtková, Ondřej Černý, ISBN: 978-80-88152-41-5, ostatní taky jak u dvojky, i počet stran, originál vydání 2012
a ještě Grandville 4 Noël, lidi stejní, ISBN: 978-80-88152-42-2
ad Zack: Děsíš mě, ale chápu, akceptuju a souhlasím.
MB: pokud nejaky podobny system bude, tak obousmerny.

trudos: Ono to pak strasne snadno vede k problemum typu "mit nekoho neustale za prdeli", coz neni nic prijemnyho. Nasledne je potreba delat ruzne ignore funkce, pak se ruzny lidi ruzne vidi, nevidim, vzkazuji si pres spolecne zname, zakladaji falesne ucty a podobny socialni bahno. Na to mi tu uplne staci ta tajna laska Kapis+Bush, vetsi telenovelu tu nepotrebuju :]
ad Zack: Jako na stalking jsem na to nikdy nekoukal a z tohoto pohledu už chápu, proč se ti do toho moc nechce. Díky za novou noční můru.
Zack:
A nemohl bys tady pak rovnou dát i "Dislikes" ? Abych ti je rovnou mohl začít dávat za ty "Likes" :)
Kapis: v planu je sledovani autoru (s tim si to mozna pletes), vydavatelu. To zas ceka az bude interni posta, aby bylo kam posilat ty alerty. Na tom ted aktualne delam, takze SOON(ish).

Ad Diskuze... sorry, ale tejdne pribude do diskuzi max nekolik desitek komentu, prolistovat si aktualni v Komentarich je "prace" na tri vteriny i s cekanim az se nacte stranka. Sledovani diskuzi ale do budoucna planuju. Sadu nastroju pro stalkery se mi delat fakt nechce, ale beru na vedomi, ze by je nekdo rad.

Ad Likes... dost lidi je nenavidi, ale jeste vic to bavi a motivuje. Neni to tu jen proto, ze jsem vzdycky mel neco jinyho, co mi prislo prioritnejsi.
Škoda, Kapise bych si tam rozhodně dal!:))
Asi tak, likes bych sem necpal
Souhlas, nějaká informace, že se v diskuzi, které jsem se účastnil někdo ozval, nebo mi na můj komentář někdo odpověděl, by bylo fajn :) Ale nedělejte z toho facebook pls :D
trudoš: To spíš označování v diskusích, aby jsem nemusel věčně hledat, co jsem kde komentoval a jestli mi někdo odpověděl...
Draco: vsak tobe taky az bych si te dal do oblibenych;) ale ty to vlastne nepotrebujes:)
Zack: ja jen zil v presvedceni ze je to v planu, ze si to pred zavedenim nove verze psal. Ono je pravda, ze ty svoje lidi si v komentech najdu a megatexty o UKK, NHM, DCKK ignoruju. A tech tam je vice jak zrnek pisku v pousti a hvezd na obloze.
Já bych se připojil ke Kapisově nápadu - zjednodušilo by mi to spousta klikání jestli se někde, něco od někoho neobjevilo. Fórum na mě vybafne hned, u ostatního (hodnocení, komenty) se musím proklikávat přes jednotlivé profily, které přitom nejdřív musím najít.
Zack: Ale Kapisovi by to zvedlo ego!
Kapis: nektery mi smysl davaj, nektery ne. Hodnoceni komentu by mohlo motivovat lidi psat vic a kvalitnejsi komenty (nebo taky vic meme/haha komentu, coz je hlavni duvod, proc s tim vaham). Integrace s FB by privedla nove lidi. Seznam oblibenych uzivatelu CDB k rustu nijak nepomuze.
Ok chapu, je mi to celkem u prdele, jen si matne vzpominam, ze jsi psal ze nejaka socializace typu oblibenych uzivatelu a komentu je v planu. No a mearez prosim te s fuckbukem na me fakt nechod, nikdy jsem nemel a mit nebudu.
Urcite, jednou tady bude mozne si nechat usit oblek a obalit rizky na nedelni obed. Ja se toho doufam nedoziju.
Kapis: Tak z CDB můžem rovnou udělat druhej FB...
Zacku bude mozno nekdy si tu oznacit napr. oblibene uzivatele? Ze by si me Bush mohl konecne dat na vrchol sveho Topten?
Norri: podle me neni a pokud jo, tak to bude snadna naprava.
Zack: Tak já nevím, jestli je velikost poznámky nějak omezená. Myslel jsem, že je. Souhlasím, že dvě pole na poznámku jsou zbytečné.
Norri: porad mi prijde, ze by ti mela stacit poznamka, jak je, jen bys chtel mit vetsi okno, kdyz to pises. S tim se da neco udelat, dve pole na poznamku mi prijdou trochu zbytecny.
Zack: Tak já nemůžu mluvit za ostatní, ale zkusím popsat k čemu bych to chtěl já :-) Momentálně se dají zapsat poznámky jenom v seznamu komiksů ve sbírce. Je to tam dost nešikovné a malé. Já si tam píšu poznámku když to mám podepsané, pokreslené anebo je to číslovaný kus. U některých komiksů bych si rád napsal kdy a kde jsem je koupil, v jakém jsou stavu a podobně. Přece jenom je to sbírka a každý může mít k nějakým knihám příběh, nebo něco, co je pro něj osobně důležité a chce si to poznačit.
Mám nějaké knihy i mezi ostatními. Tam si dávám zahraniční knihy. Momentálně u nich mám jenom jazyk, počet stran a autora. Rád bych si k nim dával i link do jiné db. Když jedu do zahraničí, tak tam vždycky navštívím knihkupectví a vozím si suvenýr ve formě komiksu. Takže další věc k poznamenání - odkud a ze kdy to ten který komiks mám.
Zack: tam klikneš na symbol linku u komentu a hned se ti vygeneruje odkaz a označí se ti a stačí jen dát copy paste, jak to má twitter zase nevim já :)
Norri: A co by v tech poznamkach melo byt? Jestli to vyuzijes jen ty nebo to ma sirsi vyuziti, ktery ted nejak nevidim.
Mě by se hodně líbilo, kdyby šlo přidat ke komiksům více osobních poznámek. Nic složitého - jeden multiline textbox. Mohlo by to být třeba v tabu Sbírky.