namdnas: Mám to pořád v hledáčku, ale nedostalo se mi to do pracek. Pokud mi do emailu pošleš foto obálky a tiráže, popř. foto čehokoli, kde jsou nějaké informace o těchto vydání, určitě to proces urychlí ;)
robert.hladil: Se Zombíkama též počítám, u těch malých hororů jsme se tuším shodli, že ne, páč jako komiks se tam dají brát s rezervou cca 2 knížečky z dvanácti?
to zack: super, -;) díky za zpětnou reakci. Kapis: Tagy jsou náhodou super, usnadňujou práci s hledáním a v celkové orientaci, to budeš pak milovat ještě víc -:)
+ mám ještě ,uchylku, na chronologickou posloupnost, jak vycházeli originály(logicky pro čtenáře nejlepší styl čtení), ale to tu nejspíš nezrealizuje nikdy nikdo. Aby např. napsal Avengers a šup první kniha UKK Počátky, další kniha já teď nevím UKK Zrození Ultrona, apod. Nebo Iron Man - první kniha UKK Počátky, další UKK Tragedie a Trumf, další UKK Démon V Lahvi, atd, apod.. Jinak si to začínám tvořit doma papírově, ale to je o ničem + se tam docela naprd pak něco dodatečně vloží, když někdo vydá po x letech titul jenž patří někam mezi ty co už vyšli.. A samozřejmě všech komiksů - ne jen UKK, ale ty to většinou brali od nejstarších, proto jsou v tomto příkladě uvedeny pouze ty...
Napadl mě návrh :-) : , když sem člověk napíše jméno nějakého hrdiny, aby mu vyjeli všechny komiksy(z této databáze, of course), ve kterých se tento hrdina objevil. Např.když napíši Lobo, vyjedou mi tam Čtyřlístky, Kačeři, Večerníček a kdovíco ještě, tak jestli by se u každého komiksu nedali zavést např. nějaké tagy hrdinů, kteří se v něm vyskytují, aby když to člověk pak napíše, tak mu vyjeli jednak všechny a druhak opravdu pouze komiksy, kde se onen hrdina vyskytuje, ne kde se jeho jméno poskládalo např ze slabik či já netuším na jakým principu funguje ten vyhledávač teď, nebo že se tam objevuje stejný autor tak šup hned mi to vyjede mezi tím. Jo, abych hned na první pohled věděl, ano Lobo v čechách vyšel ve 30ti publikacích a třeba si celý seznam hned poslal do tiskárny. Na zahraničních webech to tak mívají, tak nvm, je to jen takový nápad no...
„Mimochodem komiksy od CC se tu s železnou pravidelností objevují docela pozdě, prosím o nápravu, dík.“
„Ale tak mně je to fuk, já nic neposlal, ani posílat nebudu...“
LOOOOOL! :D
...já bych toho Walomeho poslal do prdele. Ať si to prcá do tabulky v Excelu :D
Walome: Porad tam nevidim, ze bych nejak ofrnoval nad prispevky, jen ze je neprepocitavam, protoze pro me nejsou existencne dulezity. Ale tak kdyz je ti to fuk, tak to nemusime resit, ja myslel, ze si o tom chce popovidat, kdyz uz si s tim vlez do Pripominek.
jayjay86: tak k tomu je nikdo nenutil a přece jen to dělali pro nás - databáze bez uživatelů by asi neměla význam :)
Zack: tak něco vykopírovat umím taky :) vydedukoval jsem to z toho ostatního. "Az se diky nim budu moct vysrat na chozeni do prace, tak to budu vnimat jinak :) Ted je mi fakt jedno, jestli to poplacani po zadech je maly, velky nebo kolik jich mesicne je." Ale tak mně je to fuk, já nic neposlal, ani posílat nebudu, jen bych nečekal tento přístup, toť vše.
Přijde mi, že někdo z dobré vůle strávil miliardy hodin nad tvorbou těchto stránek. Pokud to chcete ocenit, oceňte - nedožadujte se však veřejného plácání po bedrech stejně jako ho nezýskává autor(ři) těchto stránek. :) Nebo nechápu, co se tu snažíte poslední dny dohledat. Čtěte raději komiksy, o tom to tu přeci je.. :-)
To mi připomíná, že jsem už dlouho nepřispěl. Po výplatě něco pošlu.
Třeba z mého úhlu pohledu to je tak, že příspěvek je něco jako "díky" lidem co se o comicsdb starají. Určitě jim není jedno, když peníze dostanou, ale přeci nemůžete čekat, že vám za to budou líbat nohy, nebo budou někoho kárat za to, že poslal jen 50kč - vždyť je to dobrovolný příspěvek. To je jak kdybyste (blbý příměr, já vím) dali peníze bezdomovci a pak si vedle něj stoupli a ptali se ho: -"Tak co? Dobrý? Jste rád, že jsem vám dal peníze? Jsem dobrej, že jo?" :))
MB: Půl na půl, víc zatím nevím, ale řekl bych, že obojí bude všude...
Fry: Pokud pošleš 1 Kč každý den, nejsem proti :)
Walome: Rozjíždíš flame nebo jak? :)
Lidi se ptali, že by rádi přispěli aspoň malou částkou jako výraz vděku a tak to tu je. Když to přispěje aspoň trochu na provoz, tak budiž. Když na ceny, tak budiž. Když ani na jedno, tak budiž. Pokud je to Zackovi jedno, tak budiž. Pokud je to jedno mě, tak budiž :) Já tvrdil, že se v tom začne někdo rýpat a nebude to finančák jako první ;) Peníze vždycky všechno jen zkazí, dokud to nejsou miliony :) Pořád je pěkné vidět, že někdo z 6545 uživatelů se přemůže poslat 1 Kč :)
Nějaká statistika ale bodne vždy na honění trika...
Zack: aha, moc pěkný. Takže když vám někdo pošle svoje peníze jen tak z dobré vůle, tak je Ti to fuk, dokud Ti to nezaplatí živobytí? To je docela síla :) takže jestli někdo pošle 50,- nebo litr, je to jedno?
Zdravim. Chci se jen zeptat - trochu zbrkle jsem pridal komentar k jedne knize,a vzapeti si uvedomil,ze obsahuje celkem slusny spoiler. Chtel bych ho stahnout a poupravit,ale nikde jsem tuto moznost nenasel,da se to nejako udelat :O ?? Nevim,jak funguje komunikace tady,tak treba na mail mttra@seznam.cz
Diky :)
andre: víš jak chcu dycky přijet - a to jsem skoro pokaždé i domluven s Kalužem do auta. Jednou do toho vleze padesátka od kolegyně z práce, jednou Kyrgyzstán, no a letos nový přírůstek - a když jedu do Prahy na služebku, tak ani nevolám, bo na dva tři kusy v lehkém odpoledni byste stejně nedorazili.
Walome: jsem za ne rad, ale jejich vyse neni dulezita. Az se diky nim budu moct vysrat na chozeni do prace, tak to budu vnimat jinak :) Ted je mi fakt jedno, jestli to poplacani po zadech je maly, velky nebo kolik jich mesicne je. Coz je asi odpoved i felisovi.
Kapis: musis to delat jako ja, chodit na crwecon kde se Zack "nenapadne" tak dlouho potuluje kolem, az mu clovek prisoli:)... jenze to bys musel vytahnout prdel z te tvoji rite;-)
Jo, já si taky furt píšu někde že musím poslat pětikilo na comicsdb a pak to vždy odsunou jiné věci, takže si nezasloužím být mecenáš, dokud zas hladovým děckám neodervu od huby;)!
Zack: Kdybys tu jednou za dva měsíce (dejme tomu) hodil nějaký stručný report jak si stojí příspěvky, lidi by solili více a častěji. To je vyzkoušený, člověk potřebuje připomenout či popostrčit.
Nevím, jestli se to bere jako 2. vydání nebo dotisk, každopádně pokud jsem se dobře díval, oba komiksy mají jiné ISBN, než ty co jsou zde vloženy. Hellboy má navíc novou obálku.
Felis: Prvni vlna byla kolem 20 tisic, pak to slo dolu na zhruba stovku mesicne, obcas se nekdo utrhne a posle vic, prosinec byl stedrejsi. Moc to nesleduju a graf neplanuju ;)
Zacku, není-li to tajemství, kolik se tak už vybralo na provoz comicsdb? A nějaký graf (například četnost příspěvků v čase) by nebyl? Docela by mě to zajímalo...
@andre - dik. Krtkovu babicku nemame. Jaro, leto mame, teda mame dve knizky. Dalsi dve se vydaly ted v unoru, dalsi bude v cervnu. A uprimne - cca 200 Kc za cca 5 stranek mi prijde strasne moc. Ty pribehy jsou dobre, tech jsem si nevsiml. Zkusim to mladymu znova ukazat.
U nas nejvic vedla knizka se strasnym nazvem - Můj pestrý obrázkový slovník. Cca 20 stranek hledacich obrazku s pribehem, v Lidlu prodavali za cca 70 Kc.
Ted proste vedou komiksy, u kterych volne podle obrazku vypravim pohadky (Bratri Grimmove, atd.)
Tady je par obrazku z "Můj pestrý obrázkový slovník"
A taky mám rád toto i když to není komiks http://www.paseka.cz/bernerova-rotraut-susanne-jaro-obrazkove-pribehy/produkt-4087/ je to celá serie 5ti knížek (teda nevim zda u nás už všech 5 vyšlo - jaro, léto, podzim, zima a letní noc) .... na první pohled je to jenom taková klasická "ukazovací" knížka typu "kde je pejsek?", ale pokud se "začtneš", tak ta kniha i všechny dohromady, vyprávějí příběhy různých figurek (jak lidí, tak zvířat). např: kocour honí papouška, kocour se seznámí s kočičkou, jdou na procházku .... kočička má koťata...... a následující letní noci se celá rodinka postupně sejde ve městě. ..... Je tam toho spousta, i po asi 4-5 letech co ty knížky máme stále objevujeme (nyní již s druhým dítětem) nové "příběhy".