Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kapis je člověk s velkým srdcem, který se nedokáže smířit s tím, že svět je nespravedlivej
Kapis : znám, tě ze srazu z Ostravy ale, nepřišel si mi až tak politicky založen.(i zkomentů) Ke které straně ty vůbec přičuchneš. nebo si anarcháš.
"Proč lezeš na ty hory?¨" "Protože tady jsou," odpověděl jeden horolezec. A mě to přišlo jako dobrý příměr pro to sbírání komiksů.
Tak na osmitisicívku, bych nelezl. S mojim štěstím,bych urval lavinu, nebo by museli pro mě přiletět záchranáři. A radši to investuju do comicsů. Invape a chceš moji adresu, abys to měl komu odkázat? :D aspoň před tím,než polezeš na další horu.
...i když vlastně, on nemá všechny osmitisícovky, ze svého primátorského platu stihl jen objet všechny nejvyšší hory kontinentů. Tak sorry, nerad bych tě urazil;)
invape: tak teď si mě trochu poděsil, nejsi-li Pavlík Bémů ;)
Flash: Rok není stanoven, ale bylo by fajn, kdyby to bylo do doby, co dokážu vylézt na štafle. A když to nedokážu, tak pokud se mám držet horolezecké terminologie, doufám, že zemřu alespoň pod lavinou komiksů, které na sebe strhnu, jak z těch štaflí budu padat.

invape:ale víš o tom,že není v tvých silách mít všechno. Abys pak neumřel zklamaný,žes to nestihl. Nebo máš nějaký rok jako hranici,od které musí být vše?
Kapis, Flash: Kapis má pravdu, to se nedá vysvětlit. Asi to kupuju, protože to je na seznamu. Ale nemá to takový koule, jako když si odškrtneš na seznamu všechny osmitisícovky.
Nevyšlo 111ks,ale jen 77ks od každé varianty.
Flash: V pevné vyšla jen ta limitka, tzn 7 variant pevné vazby, tzn 111ks od každé varianty ;)
Kapis: A jak to tehda vyšlo? Podle databáze vyšel paperback a hardcover
Flash: jsou tady magoři (ke kterým invape beztak patří), kteří si kupovali všech sedm obálek SE7DM. A to jedno stálo 777Kč. To je slušně přes pět litrů. Těžko porozumět duši HC sběratele;)
Invape : Nedávno mě napadla jedna věc ale váhal sem se tě zeptat,bo sem málokdy viděl,že bys tu psal. Tehda jak ses mě ptal na toho USAGIHO co byl v pevnosti. Proč jako sběratel kupuješ i dotisky? Když je to vpodstatě to samé.
Zack: nojistě: rekomando + v rámci možností nahrabat co jak nejvíc pod sebe. Dohled: ke konci funkčního období. Zájem o občana a zemi: nula.
Dobrý příklad toho "mentorování" z Ameriky je např. když Zeman jel do Číny a zpoza oceánu se hned začlo ozývat jak neopouštíme odkaz Havla a podobné sračky, Bohuš musel myslím i na kobereček;) Přitom, který stát neobchoduje s Čínou?

invape: souhlas, však já taky vím, že tímhle hořekováním nad stavem věcí se mohu akorát tak nasírat...ale případně i někoho přivést k zamyšlení nebo zjistit v diskuzi, že melu hovna a opravit si názor.
Kapis: ale chlape, mě je to přece celkem všechno u prdele. Moje záda nejsou tak široký, aby unesly všechnu bolest světa. Já jsem rád, že na tom hřbetu unesu sebe, a ty, za které nesu odpovědnost. A to mám občas pocit, že hodím držku. Jediný, co po politikovi chci, je, aby se mi moc nesral do života.
Kapis: Tak chvili to vypadalo, ze tvrdis, ze delaji jen to, co jim prijde rekomandem z Washingtonu.
Zack: tak jasně, to je snad, krom umění kecat donekonečna o ničem, hlavním znakem všech těch zmrdů, to však nevylučuje, že to je proti zájmům Evropy i jednotlivých států v ní ;)
Kapis: Evropa nemuze delat zadnou politiku, Evropa je kontinent. Tu delaji lide a tam mi proste ver, ze ti fakt delaji vse primarne ve svem zajmu :)
invape: No zrovna tím, že "o pár měsíců přijdeme na to, že to jde i bez jejich plynu" bych si tak jistý nebyl. Co u nás, na dálném východě, tu topíme centrálně uhlím, na dědině si zatopí dřevem nebo šlamem, ale třeba dost velká část Prahy jede na plyn (+trubka z Mělníku na levém břehu Vltavy - a až to tam ti amíci obsadí kvůli té ropě, tak zbyde jen plyn). Už i na novinkách zaznamenali, že přeinvestovaná břidlicová bublina v USA dřív nebo později praskne. Nehledě teď na brutální ekologické dopady, které tato těžba má, výnosnost klesá už po prvním roce i o 50% a samozřejmě se s tím šmelilo, ložiska jsou papírově nadhodnocená, aby se investovalo jak o život. V USA už krachla první společnost, těžící z břidlic, OPEC bude pokračovat ve své politice, dokud tu bublinu ne-li prasknou, tak aspoň pořádně splasknou. Představa, že by tento plyn Američani zkapalněný vyváželi, je teď už spíš nerálná - a i kdyby se jim to nějak povedlo zrealizovat, aby na tom neprodělali kalhoty, bylo by to někdy v roce 2018 a stejně by to spíš vozili do Japonska, kde je cena 5xvyšší.

Takže z USA žádný plyn očekávat nelze, i když politici nás krmí svými hloupými představami o tom, že to půjde. Přání otcem myšlenky a každá lež je jim dobrá. Takže nám tu zůstává Rusák a Nor, u nás v poměru cca 75% ku 25% (těžba MND na Jižní Moravě pokrývá cca 1%) - ale pouze obchodně!! Fyzicky pálíme 100% ruského plynu, protože jsme země tranzitní a plyn k nám teče především z východu.
Závislot evropských zemí na ruském plynu: Pobaltí: 100%, Slovensko, Bulharsko: 92%, Finsko 90%, Maďarsko: 81%, Řecko: 76%, Rakousko: 61%, Polsko: 60, Německo: 40% atd...., máme sice zásobníky plné po tom vytepleném roce, ale věř, že po pár měsících bychom právě naopak zjistili, že to bez ruského plynu nejde. Ač se budeme snažit diverzifikovat jak chceme, ono těch možností momentálně opravdu moc není. A proto mi přijde evropská politika (dle mého chemtrails názoru důrazně diktovaná zpoza oceánu) sebevražedná. Zarazit South stream byl ukázkový příklad - teď budeme muset spoléhat, že toho plynu Ukrajinci moc nenakradou a že daňoví poplatníci EU za ně plyn zaplatí, a hlavně, že se tento kohoutek úplně nezavře. Geniální, poškodili jsme akorát sebe, Rusák pošle plyn do Turecka a za čas i do Číny a my tu budeme mít plyn sice 3xdražší, ale hlavně že jsme s hnědým nosem splnili rozkaz "poškodit Rusko". OMZB. Opravdu nemůže Evropa dělat politiku primárně ve svém zájmu?
Já bydlel na koleji s klukem ze Sudánu. A ten se tedy identifikoval hlavně jako muslim. První jeho otázka byla, když jsem se představil: "Ty si Šid?" A na to se ptal každýho, kdo se jmenoval Petr, Tomáš, Jakub apod. Když někdo četl knížku, jejíž autor měl moc židovský jméno, tak to lidi ze strachu zamykali do stolu a to bylo v roce 1993.
A černochy. Na černochy nezapomínat.
Kdo taky svet parkrat neprejel? Teda krom nas a par podobne hospodskych kmenu, ktere zijou na naprosto kokotskym miste jen proto, ze uz byli liny jit dal? Nepocitam Zizku a jeho death metalove turne po Polsku.
Kapis: Klika jseš ty, já jsem klíč:o). No jo, "Disneyland, my way of life". Proto jsou tak nasraní, proto ty silácký kecy, aby si jich vůbec někdo všiml. Až vypnou plynovod, tak zjistím, že existuje Rusko. A až o pár měsíců přijdeme na to, že to jde i bez jejich plynu, tak na ně zase na nějakou dobu zapomenu. Máš pravdu, že ten svět Amerika přejela. Ale já mám radši hamburgry, než pelmeně. Ale holky mají zase hezčí, a když si oblíknou americký hadry, tak jsou sakra sexy. Balím, jdu okukovat Rusky do metra.
Normalne jeste tak pet let zpatky bys uz mel u jmena "smradlavy levicak" misto "mecenas"... fakt starnem a neni tomu vyhnuti :)
Zack: něco mezi + komunista by se dalo čekat ;)
Kapis: Ted nevim, ocekava se odemne, ze te oznacim za Putinuv analni kolik nebo ze vytahnu Paroubka? Uz jsem dlouho v diskuzi na iDnesu nebyl. Hele, ja bych se nevzrusoval, on si v tom NWO udela poradek a stejne ve stredu dostanem dalsi davku chemtrails.
Ajaj, to se tu tvoří silná klika. Ano, máte pravdu kluci, Američani se přece vůbec nikdy nikde do vnitřních záležitostí jiných států nevměšují přece;) I ten Majdan na Ukrajině to byl ukázkový, úplně spontánní fašounský puč, pfuj teda demokratický převrat. Jojo a naší politiku taky vůbec neovlivňují, prý dosadit vlastní lidi chacha, na co? Skoro celá Evropa poslouchá Ameriku docela vzorně. Na to člověk nemusí číst Bartoše...
A jak to neni spontanni, tak to plati Amici. Snazi se to tu rozvratit, dosadit vlastni lidi a zacit s tezbou ropy na Melnicku.
GWB: ano trošku nadsázka, ale nějak jsem v tom neviděl spontánní akci z lidu;)

invape: pěkná ikonka;)
ad Macanudo 5

Kapis: Hele, ty si opravdu myslíš, že se červené karty zvedaly za americké peníze?:D Doufám, že je to jen hodně stupidní nadsázka:) Nebo se budu muset jít zeptat redaktorů z aeronet.cz nebo Adama B. Bartoše, kde se vyzvedává honorář; jestli přímo na amabasádě, nebo někde jinde a tajně... :)
Tak on není úvodník jako úvodník. Třeba u TOP 10 to tuším byly samostatné příběhy, jestli se dobře pamatuju. U Ligy výjimečných si nepamatuji, jestli byl úvodník, každopádně konečník byly taky povídky. No, to je asi všechno, na co si teď jako na něco jiného vzpomenu (mimo komiksy třeba Nick Cave-Texty, něco jako úvodník tam má každá "kapitola" a jsou dokonalé), ale určitě je toho víc.

Ale je fakt, že většinou to jsou akorát ubíjející nudné kecy chvály (a ono kdyby ho ten dotyčný hanil, asi by to jako úvodník ani nedali).
Úvodníky také čtu, ale paradoxně až po dočtení příběhu. Protože je prostě pravda, že úvodník už párkrát obludně spoiloval a kazil překvapení. Takže když dočtu komiks a mám náladu, přečtu si i úvodník. Tak se člověk může okamžitě po dočtení potěšit z názoru jiného člověka na dočtený komiks. Z patra se mi líbil třeba u Krátkých životů v Sandmanovi, ale nejsem si jistý, jestli byl opravdu tak dobrý, nebo jestli jsem prostě měl zrovna mylný pocit, že jsem inteligentní a ten úvodník tak nějak hrál na inťoušskou strunu.
DEmnoG: A který se ti líbil nejvíc?
Zack: Navrhuji hodnotit zvlášť úvodníky.
Úvodníky čtu a jednou za čas za to stojí. Pravda, obvykle jsou to stejný pindy, jako při předávaní Oskarů. Tím myslím "nejlepší autor; když jsem byl malý, tak jsem na jeho comicsech vyrůstal; jeho comicsy jsou to nejlepší, blablabla."
Já už roky na ně nadávám... ale bohužel nejsem dostatečně silný, takže se do nich někdy začtu. V jednom případě z deseti je to i zajímavé:)
holky byly vždycky napřed.
Chachááá! Opět jsem napřed!!! Já je nečtu už roky!
jo, invejpovo řešení mi přijde rozumnější, už ty úvodníky nebudu nikdy číst! NIKDY!!!
to nečti, a nemusíš nic zakládat. Stihneš víc komiksů...:o)
Kapis: Založme ligu proti komiksovým úvodníkům, též mě vytáčí! Obecně stojí za houby... konkrétně u Černé orchideje mě úvod taky definitivně zmátl a naštval.
Crew dělá stálý průzkum přes svůj web a BBart nedělá nic.
Light: Protože přes to všechno jim to krásně vychází a na to, že v nějakém roce 2010 (až 2013) nevycházelo od nich za ten rok skoro nic (cca 4-5 titulů za rok) tak že i přes to všechno dokáží vymyslet něco nového... ale je to spíše řečeno takovým úšklebkem (takové to zasmání se nad tím)

Jinak jim ale držím palce... "Lock and Key" už mám objednaný a těším se na to moc!
Vzhledem k tomu, ze nevyzaduji penize predem, tak je to spis jen takovy pompezni zpusob jak udelat pruzkum trhu :)
Fry: to je snad jasný ne? Nevydaj to, protože nebude dostatečný zájem :)

Mě osobně to docela štve. Zámek a Klíč jsem si chtěl teoreticky do budoucna koupit, jenže do rozjetých sérií se mi u CC nikdy moc nechtělo. Teď si zase nechci honem zpětně kupovat první dva díly, takže asi nic no. Na druhou stranu je to asi dobře, protože takhle dostanou třeba šanci série, které by u nás jinak nikdy nedovyšli.

Na třetí stranu mě to pobavilo, protože veletoče a podnikatelské superplány CC mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři a čekal jsem, s čím přijdou tentokrát. Tohle je dost možná nejchytřejí, protože to absolutně nuluje podnikatelské riziko. Pánové zkrátka buď trhnou balík, nebo nic neprodělají. Taky mi to přijde dost šikanózní k zákazníkům, ale jak říkám: aspoň dostanou šanci rozjeté série na pravidelnější pokračování. Ale spíš než vydavatelství to na mě působí jako klub fanoušků komiksu, kteří se vždycky složí na nějaký titul :)
Proč jsou šmejdi, Fráji?
Co říkáte na novou taktiku CCčka? Podle mě je to hnusný, ale zase ví jak obstát na trhu... šmejdi jedni, já jim to ale žeru a budu objednávat všechny 3 knihy... Doufám tedy, že to nakonec všechno vyjde, protože jsem nepochopil co by se stalo, kdyby se počet 500 lidí nenašel... uvidíme!
Z facebooku...

Comics Centrum:

Milí čtenáři,

nejdříve bychom Vám chtěli poděkovat za obrovskou podporu našeho nakladatelství v loňském roce. Moc si toho vážíme a proto Vám i my chceme udělat radost.
Víme, že Vás trápí příliš dlouhé čekání na další díly rozjetých sérií. Začali jsme proto hledat způsob jak obejít jejich dlouhou dobu prodejů v knihkupectvích a vymysleli jsme novou ediční řadu Na přání.

Jak bude vydávání knih v této edici probíhat?

Nejdříve ohlásíme nový titul s konkrétním datem vydání a Vy pak budete mít přibližně tři týdny na jeho objednání v našem e-shopu.

V minulém roce jste prokázali velkou loajalitu k našemu nakladatelství, proto nebudeme v této edici požadovat platbu předem, ale až po vydání konkrétního titulu budete mít jeden měsíc na jeho zaplacení a vyzvednutí.

Jako první letošní titul Vám v edici Na přání už teď nabízíme
Zámek a klíč 3: Koruna stínů
- možnost objednání v našem e-shopu je od dnešního dne do 31. ledna
- kniha vychází 2. března
- vyzvednutí a zaplacení bude od 2. března do 31. března

Jako další tituly budou následovat
Ú. P. V. O. 3: Žabí mor (pracovní název)
- možnost objednání v našem e-shopu bude od 2. února do 22. února
- kniha vychází 23. března
- vyzvednutí a zaplacení bude od 23. března do 24. dubna

Goon 3: Samej průšvih
- možnost objednání v našem e-shopu bude od 23. února do 15. března
- kniha vychází 13. dubna
- vyzvednutí a zaplacení bude od 13. dubna do 15. května

Knihy budou stát v našem e-shopu 399,- Kč, vyjdou v pevných deskách, v kvalitě a úpravě na které jste z předcházejících dílů zvyklí. Podmínkou je, aby bylo objednáno nejméně 500 knih, které si pak opravdu vyzvednete a zaplatíte.

Pokud si tyto knihy budete přát, to znamená, že si je objednáte a zaplatíte, vyjdou v druhé polovině roku jejich další pokračování. Když se tento nový způsob prodeje osvědčí, umožní nám v budoucnu vydávat komiksy, které by jinak nemohly vyjít.

Doufáme, že jsme Vás tímhle oznámením potěšili a že díky Vám se knihy, které máte rádi podaří vydat.

V dohledné době pro Vás máme připraveny další informace o chystaných novinkách našeho nakladatelství pro tento rok.