blackJag: Je to ono. Omlouvám se. Nenašel jsem to, jelikož jsem si dal vyhledat série: Kačer Donald a tam to není a dále jsem již nepátral. Moje chyba :-(
doophy: Díky, o "Vvagónech" vím, viz. Srpnové komiksové novinky, jen se mi ještě nedostalo nějak do pracek.. ale brzy bude ;)
Ty Kačery, to bude asi na BlackJagovi, to není má parketa ;)
V pořadí čtvrtý kreslený komiks Příběhů z Labských pískovců - Bobří rok.
Komiksem provází rodina Bobrových - táta Jaroslav, máma Helena a dětičky Kuba, Týna, Ema, Mína a Kája.
Vydal: Český svaz ochránců přírody, AOPK ČR, Správa CHKO Labské pískovce, KS Ústí nad Labem a Správa CHKO České Středohoří u příležitosti 40 let CHKO Labské pískovce a 20 let od návratu bobrů na Děčínsko.
20 Kč
Číst dál
Komiks Lososi na tahu
komiks_lososi.png?itok=8h5r8ItD
Novinka!
V pořadí třetí Příběh z Labských pískovců, tentokrát o životě lososů aneb O slavném návratu lososů do Čech.
Kresleným příběhem vás provede několik lososů v různých vývojových stádiích života - od líhně, vypuštění do řeky, cesty do moře a zpět do Kamenice.
Vydal: ČSOP Děčínsko ve spolupráci s AOPK ČR, Správou CHKO Labské pískovce a KS Ústí nad Labem, Správou NP České Švýcarsko a Českým rybářským svazem, rok 2012.
20 Kč
Číst dál
Komiks Noční život
komiks_netopyri.jpg?itok=5wirIpt7
V pořadí již druhý kreslený komiks - příběh z Labských pískovců. Tentokrát o životě netopýrů. V hlavní roli netopýři Tadeáš a Agáta.
Vydala: AOPK ČR, Správa CHKO Labské pískovce a Správa NP České Švýcarsko, 2011.
invape: Což o to, mě to přijde také divné. Ale faktem je, že ani v současném desátém čísle už není nabídka předplatného. To byl hlavní důvod, proč jsem pak koukl na Egmont, pak Send a tam zjistil informaci o ukončení vydávání časopisu.
To invape: Pravda, predplatne tam stale maji, s odkazem na Send.cz, kde je však: "Vydávání časopisu Star Wars končí číslem 12/2013". Takže tak.
To Zack: ou jeee, tak ja radeji nebudu zminovat, ktera serie je moje oblibena, aby toho neskončilo povícero :-D treba se to z mych komentů nedá vysledovat......
Včera jsem se přes Send dopátral, že příští rok už Magazín Star wars nebude vycházet, což pravděpodobně znamená, že končí....
Škoda, za výbornou cenu solidní komiksový magazín. :-( Že by je k tomu vedla i nepřítomnost čísla 9 a teď už i 10 ve zdejší databázi? :-)
Fry: Myslím, že jsme pochopili už na poprvé, každopádně u názvů se řídíme tím, co je uvedené na knize nebo uvnitř a tam bohužel "Velká kniha Čtyřlístku" nikdy uvedeno nebylo. Původně to totiž asi ani nebylo plánováno jako nějaká delší série. Ono i pojmenování série jako "Velká kniha Čtyřlístku" je spíš zdejší označení, oficiálně se o tom takto nikde nepíše, dokonce ani distribuce to takto nemají označované a to je pak teprve bordel :)
Hold musíš do série a pak kliknout na rok a máš to pěkně seřazené (tedy skoro pěkně, tlačí se do toho ty dotisky ;)
Zack: Já jsem spíš myslel, že by se před nápis př: "Slavné příběhy Čtyřlístku" ještě přidalo to: "Velké knihy Čtyřlístku" a výsledně by to vypadalo: "Velké knihy Čtyřlístku 02: Slavné příběhy Čtyřlístku". Ale v podstatě je to jedno, je to jen návrh (Pokud si ještě pamatuješ, tak něco podobného se řešilo u "Punisher MAX).
Návrh redakci :) : Nebylo by lepší u "Velkých knih Čtyřlístku" dát do toho nápisu ty: "Velké knihy Čtyřlístku + číslovku" a za to až potom název té knihy? V databázi by to bylo rozhodně přehlednější a když se někdo podívá do sbírky tak tyto knihy nejsou u sebe, což by po změnění byly. Fry
Mohu poprosit admina, aby na stránce Crew2 #13 opravil můj komentář a vložil (/i) za O americkém komiksu. Ono teď díky tomu, že to tam není, je to celé rozhašené.
Kannonina ruka 5
Žánr: fantasy, mytologický
Vydal: Talpress
Rok a měsíc vydání: 2013
ISBN: 978-80-7197-501-4
Vydání: 1.
Vazba: paperback
Format: 125 x 190 mm
Počet stran: 196
Tisk: černobílý
Cena v době vydání: 279 Kč
Kannonina ruka 6
Žánr: fantasy, mytologický
Vydal: Talpress
ISBN: 978-80-7197-502-1
Format: 125 x 190 mm
Počet stran: 212
Tisk: černobílý
Cena v době vydání: 279 Kč
George Walker Bush:
Tož obvykle čekáme, až se to aspoň někomu dostane do pracek, ať můžeme zhodnotit, jestli je to vůbec komiks, páč hlavně v poslední době se do kategorie "komiks" cpe všechno, kde se objeví třeba jen jedna bublina, viz. třeba "Venusshe (Perný týden)" http://www.bux.cz/knihy/151516-venusshe-perny-tyden.html
která je všude uváděna jako komiksový román, což v překladu znamená román se šesti stránkama jako že komiksu ;)
Za Kubáta se omlouvám, chtěl jsem odpovědět, ale hospitalizace mi to překazila a teď už sem si fakt nevzpomněl ;)
Každopádně já tam komiks fakt nevidím - pro mě je tohle jen zněť čar bez jakékoli juxtapozice, ale je taky možné, že nejsem dost "kultůr" :-)
Hele, já samozřejmě dodržuju pravidlo číslo 3 a rozumím tomu, že toho máte veledost, ale má nějakou relevanci sem něco psát, nebo si to uděláte stejně sami podle svého?:-) Třeba mi nikdo neodpověděl na toho Kubáta:(
Jinak vyšel tenhle krasavec...
Mahler, Nicolas; Bernhard, Thomas: Staří mistři
Žánr: existenciální, filosofický
Vydal: Archa
ISBN: 978-80-87545-17-1
Format: 170 x 240 mm
Počet stran: 160
Tisk: barevný
Název originálu: Alte Meister
Vydavatel originálu: Suhrkamp Verlag Berlin
Cena v době vydání: 369 Kč
Batman: Rok jedna
Žánr: akční, superhrdinský
Vydal: Crew
ISBN: 978-80-87083-19-2
Vydání: 2.
Format: 165 x 260 mm
Počet stran: 136
Tisk: barevný
Cena v době vydání: 349 Kč
Toe: myslím, že je to stejné. Verze z Crweconu (nebo aspoň ta moje) má taky rozměry 170x240, v levém spodním rohu je logo Rando, na konci 15 stran opačně. (artbook).
Poprosím někoho, kdo má zakoupenu EVU z Crweconu. http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4893
Je teď nově oficiálně v distribuci, ale mám pocit, že verze z Crweconu se mírně liší. Když aktuální verzi změřím pravítkem, tak mi vychází rozměry 170 x 240mm a na obálce je v levém spodním rohu poloprůhledné logo "Rando". Na konci je cca 15 stran opačně, což má tvořit jakýsi Turiniho ArtBook?
Fox01: Kdo si počká, ten se dočká - proběhla větší doplňovačka ;) Vyrojilo se toho celkem dost za mé dvou týdenní nepřítomnosti, pokud někdo objeví chybku, nechť neváhá napsat...
Jinak obecně tak trochu platí, že pokud není u titulu v DB náhled obálky, pravděpodobně se zrovna na kartě titulu pracuje, proto tu můžou být chvíli ty dvojáky - pokud je tu titul dvakrát i s obálkou, už bude asi něco špatně :)