Tyvole! Nesnáším svůj internet! Nevím, co na to ani říct. Ale prosím tě "Zacku" (už zase otravuju) nemaž to... Slibuji, že jestli nebudu na 100% přesvědčený o velikosti obrázku, tak už sem ty obrázky srát nebudu! (Na moji omluvu musím říct, že jsem ten obrázek zmenšoval, ale já nevím....) Sorry všem - už by se to nemělo opakovat.
Komiksový klub sice padl! Ale musím se vás zeptat: Jaký máte názor na film "Constantine"?
Já jsem moc spokojený nebyl, protože tohle podle mě není "John Constantine - Hellblazer"! Ve filmu byla jen jedna světlá chvilka, ve které měl "Constantime" ukázat jedné slečně směr, kterým se měla vydat. Byl jsem nespokojen! Čekal jsem víc! Co si o tom myslíte vy? Já bych dal ztěží 40% a to jenom kvůli tomu, že mám Johna rád.
Musim teda říct, že Affleck ve mě vzbuzuje hodně rozpačitý pocity. Proč zrovna on? A to má hrát starýho Batmana? Škoda že nevzali Michaela Keatona. To by bylo něco.
invape. Videl. Oproti tomu prvému hrôzostrašnému Originu je to pozerateľná jednorazovka. Škoda, že má záver, aký má, úplne to pokašľalo náladu celého diela. Scénka v titulkoch je veľmi vnadná.
Já tomu moc nerozumím, ale z vertikálně narativního (staří harcovníci cdb vědí;)) hlediska byla Liga výjimečných výjimečně špatná adaptace, dá-li se o adaptaci vůbec mluvit. Nebavilo a nelíbilo ani když jsem ještě neznal výbornou předlohu.
No, tak s tou srajdou jsem se možná unáhlil, je to prostě jenom dost špatný film. Takhle jednoduchý to asi není, ale co je v životě jednoduchý, že.. Je jasný, že každý vnímá béčkový film trochu jinak. Pro mě jsou tam rozhodující ty ambice, které produkce vkládá do filmu. Hóch spektákly ze kterých se vyklube hrozná ptákovina (viz ta LV) mě prostě většinou moc nebaví, mívám z toho takový divný pocit a beru je prostě jako špartný filmy, béčko chápu jako něco trochu jiného. Snad to dává nějakej smysl..
Walome: jak píše Zack, "líbí" vs "dobrý". Chápu, že je Van Helsing chápán jako špatný film, totální holomajzna, ale celkem to šlape, hudba líbivě burácivá, pokaždé, když jsem to viděl, tak mě to bavilo. Samo sebou Kate v korzetu přidá nějaké procento :-)) pro mě osobně guilty pleasure jak vyšitý
Zack: jo, Piráti mají klesající tendenci, ale které série nemá... Rozebírat scénu po scéně, vždyť jo, a garantuji Ti (obrazně), že tam budou scény, ke kterým bys třeba neměl výhrady a už bys měl opozici k tomu "odpadu" :-) Ale je to těžké, hodnotící parametry si člověk nastavuje dost individuálně a zatím co u mě může jedna dobrá scéna zachránit film od "odpadu", u Tebe to tak asi nebude :-)))
felis: no nevím, Tvá teorie o "béčku" se mi zdá zbytečně upjatá, proč by film, který měl áčkové ambice nemohl mít béčkové dozvuky? Znát své místo? Nikdy to asi nebylo tak jednoduché :-)
Zack: Všichni máme guilty pleasures. Já takhle občas příjdu domů, přesvědčím se, že manželka spí a pak si pustím Čundcountry šou Ivana Mládka. Kdyby mě u toho někdo nachytal, předstírám, že jsem namol opilý (což občas jsem)..
monty.cl: A tady je ten vecny problem filmovych debat. Vetsina lidi ma kolosalni problem rozlisit mezi "libi" a "dobry" :) Mne se libi veci, ke kterym bych se nepriznal, ani kdyby na tom zavisela budoucnost meho prirozeni.
blackJag: To bychom to museli brat scenu po scene a rozebrat si, co vsechno je tam spatne, nefunguje, je nechtene smesny, zabity a mizerny. U podobnych filmu davam za priklad degeneraci Piratu z Karibiku. Odkoukej si jednotlivy dily za sebou a presne uvidis ty rozdily, jak to ma byt stejna formula, ale vlastne neni, jak malo staci, aby jedno byl dobry film a dalsi totalni slataniny, ktery se snazi namichat stejnou omacku, ale cim dal vic je zjevny, ze ta prvni povedena byla spis nahoda. I letni blbosti se musi umet.
Liga výjimečných je akorát sračka se špatnými triky, hromadou nelogičností a stupidní konverzačkou. Osobně se považuju za brakového fanouška, ale LV bych za béčko neoznačil. LV má ambice sahající do nebes, hraje si na popkornový spektákl století a vůbec o sobě nepochybuje. Opravdový béčko o sobě ví, že je béčko a zná svoje místo. Maniac Nurses Find Ecstasy, to je béčko. Liga výjimečných je akorát špatný film.
Zack: blázne, Van Helsing je naprosté labůžo :-) Ta Liga, člověče fakt "odpad"? Jako nijak ten film neobhajuji, předlohu to fakt zabilo, ale triky byly ok (tedy nevím, s kterým seriálem té doby to jako srovnáváš), hudba solidní, Connery dobrý (a vlastně naposled), klidně si to dovedu představit s hodnocením 50-60%. Patřím k diváků, kteří radši hledají pozitiva :-) Na ČSFD hodnotím v podstatě nonstop a tedy těch "odpadů" jsem udělil naprosté minimum :-))
Zack - chacha, Van Helsing se mi taky líbil, ale já mám vkus dost mimo, takže se mi líbí spousta kusů, co jsou pro ostatní naprosto děsné... Jsem fanoušek braku a béček, takže to možná bude tím...
Mě na tom filmu vadí už ta základní věc, že zahodil skvělou komiksovou předlohu. Koukat se na tuhle náhražku je fakt trošku utrpení. Jinak Fryi - tu debatu se ti povedlo rozjet :)
Fry: clovece, mne ti nejak ten vyraz "sracka" k tobe vubec nejde.
blackJag, monty.cl: ja dokazu asi pochopit, ze se to nekomu libi, ale film je to priserny. Nefunguje tam absolutne nic. Scenar vycucany z prdele (coz je o to desivejsi, ze to melo dobre vystavenou predlohu, proc se ji proboha nedrzet?), nelogicnosti, ktery ani neomluvi fakt, ze to je fantasmagorie, jednobarevne charaktery desne rutinne odehrane od lidi, kterych byl cekal vic, snaha byt cool bez ohledu na cokoliv. Efekty profesne zvladnute, pokud by to byl pilot k serialu, ale porad nezajimave. Zlo zlo zlo :) Je to na urovni Van Helsinga, Mumie 3 a podobnych spektaklu. Ale opakuju, chapu, ze se to nekomu libi, nic to ale nemeni na tom, ze to je filmove naprosty odpad. To ze znate jeste vetsi shity na tom taky nic nemeni :) Ty omluvy typu "znam horsi" nebo "tehdy se zacinalo" jsou podobne smesny jako kdyz se ve Score psalo "je to sice hrozny, ale je to ceska hra, 90%". Ne, je to proste hrozny, tecka :)
Nevím, kolik je Fryovi, ale já (33let) proti filmu Liga výjimečných žádné větší výhrady také nemám a to jsem opravdu už nakoukal pár stovek, možná tisícovek filmů, naopak mi přijde jako vcelku slušné dobrodružné béčko...Souhlasím, že s předlohou toho mnoho společného nemá, snad jen jména hl. hrdinů, ale rozhodně bych to nepovažoval za sračku, to znám mraky mnohem, mnohem horších kousků, navíc ve své době vzniku se s filmy podle komiksů dá se říct teprve začínalo, takže když jsem to viděl prvně, bavilo mne to dost a když jsem to tuhle chytil večer od půlky v tv, v pohodě jsem to bez újmy dokoukal...Takže Ti fandím, Fryi, jen houšť, a klíďo to rozjeď i na ČSFD, tam můžeš filmové recenze psát jak chceš - pokud Ti nevyhovuje hvězdičkový systém hodnocení, napiš vlastní procenta k recenzi...
Když si vezmete, jak je Fry mladý, není se ani moc co divit, že Liga od něj dostane 80%. Jako děcku by se mi to taky líbilo hodně, lhostejno kolik filmů bych viděl před tím... Navíc "sračka"? Jako opravdu? Film to možná není povedený, k předloze se ani nepřiblížil, ale sračka? Jako že na tom filmu není dobrého vůbec nic a zaslouží si 0%? Ale to jděte do prdele :-) Pozéři :-))
Hej lidi, já vás žeru. Vždy, když si čtu komentáře na můj příspěvek, tak se skoro válím po podlaze, a to nemyslím tak, že si z vás dělám srandu, ale díky tomu, že máte v podstatě pravdu. Na csfd to hodnotit nechci, protože tam mi styl hodnocení a celkově styl psaní recenzí nějak nevoní. Samozdřejmě souhlasím s Kalužem, že větší sračku jsem si snad z prstu vycucat nemohl a ano, trošku jsem tomu filmu předsadil.
A celkově - recenzi takovou, jakou jsem napsal měla spíše vzbudit ze spánku staré dobré komiksové fandy, kteří se už zde neobjevují tak často, jako kdysi. Ale pozor - ještě jednu recenzi ještě určitě napíšu a jestli to bude stejná sračka, což doufám sami zhodnotíte, tak s "Fryovým filmovým klubem" seknu a jak píše ClimbVibe, začne "Fryova diskotéka" (:D :D :D Ne, samozdřejmě že ne, ale nápad je to dobrý..... :D)
Fry: A nebylo by lepší si založit účet a hodnotit filmy na csfd? Dal by si sem jen odkaz na svůj nick a všichni, které to zajímá by to sledovali tam. Já si jen říkám, že nás tu stejně ještě čeká "Fryův knižní deník" nebo "Fryova diskotéka". Nic ve zlém ;)
Nevím jak adminům, ale mě to dost vadí, Fryi. Obzvlášť, když nadhodnotíš takovou sračku nebeskou. Jako nic proti, ale zkus nakoukat pár stovek filmů, pak se k tomu vrať a zkus to zhodnotit znova. Takhle to nemá váhu. A s tajemnem jdi někam, kdyby to alespoň byla recese...
Ale jinak OK, jakožto pilotní díl komentářů místní Mirky Spáčilové to ujde :)
Dlouho jsem nad tím přemýšlel, jestli stojí za to tady napsat sem tam nějakou tu recenzi na filmy, které jsem viděl. Bylo to dlouhé a zničující přemýšlení, ale je to tu: tzv. Fryova filmotéka by se měla zabírat filmy s komiksovou tématikou a nebudou to zbytečně dlouhé recenze, spíše jen krátké poznatky a hodnocení. Doufám, že to nikomu z adminů nebude vadit, když se tady jednou za čas objeví nějaká ta recenze.
Liga vyjímečných (80%):
Když jsem se na to díval včera v televizi, tak jsem by celkem příjemně překvapen, protože jsem spíše čekal jen nějaký filmový brak, nacpaný hovadinama (což tento film také je), ale je tu něco víc, nějaká ta hlavní linie, s které hrdinové nevystupují a stále si jdou za svým cílem (oproti novějším filmům, kde ve filmu naleznete i mini příběhy ostatních postav, které nemají svůj vlastní film). No, ale už jsem se v tom celkem zamotal, takže film je celkem příjemnou oddychovkou po únavném dni, kdy nemusíte moc přemýšlet, ale jen se usadíte a film vás vtáhne do děje.
PS: Nejlepší postavou příběhu ligy je podle mě "Kapitán Nemo", který přináší do filmu i tajemno...
Tak jsem rozkoukal Spider-Man tv show z roku 1994 - dávali to u nás na Supermaxu a na Nově, děsná nostalgie :)
Jen mi chybí nějakej origin, seriál začíná v momentě, když už Peter Parker je Spider-Man, ale pokud si pamatuju dobře, tak existuje epizoda ze stejnýho cyklu, kdy jsou studenti na exkurzi v laborce kde Peter přijde ke svým schopnostem.
Pokud jste ještě nebyli (i když si myslím že byli), tak si určitě na tento kousek zajděte. Hned na začátku musím říct, že mě potěšila první skladba ve filmu (Blue man), která opravdu parádně navodila pocit, že jde o silvestr. No a pak to začalo, první se zdálo, že taková maličkost, jako nechat čekat člověka na střeše je jen banalita, ale Tony se přesvědčil o opaku. Mandarin, pět lekcí, teroristé, AIM, extremis a mnohem více najdete v tomto třetím díle Iron mana! Takže si určitě skočte do kina.
A jen tak mimochodem pro Ostraváky: Začátkem června jde do kin Star Trek - Do temnoty, nemá někdo chuť jít. Taková menší společenská akce už tady dlouho nebyla :D Pokud jo, budu rád :D.
Díky, jsem rád za jakoukoli odezvu. On je to záměrně takovej scenáristickej i akční ojeb - na Mcguffinu nezáleží a děláme si tam z toho sranu jako i z jiných klišé (mobil, který kupodivu má signál, i když by ho v 99 procentech filmů neměl, ale přesto se nepoužije), akční scény jsou vesměs mimo obraz, ale přesto by měly mít určitou působivost/napětí (ukopání zabijáka na záchodě, souboj ve fotobudce). Hlavní devízou by měla být atmoška, kterou si myslím, že ta lokace má a kterou vydatně podporuje hudba. Názory na herecký výkony se dost liší, osobně myslím, že ústřední duo není nejhorší a že představitel bosse vysloveně ruluje :)
choze: Docela dobrý. Nějaký věci lepší - hudba -ta byla možná víc než slušná a dodávala tomu šmrnc. A taky docela pěkná kamera, ale taky nějaký věci horší-třeba rozhovor hlavního záporáka s hrdinou je klišovitej a strojenej a celkově tohle dře, ale slušnej pokus. Zkoušej dál. Nejseš mimo .o)
A trochu jsem čekal, že když se to jmenuje Noc v Myší Díře, že to bude souboj o přežití s nějakýma zmutovanýma krysama :-D , obzvlášť když hlavní hrdina čte na začátku jeden komiks s mutantama :-)
No upřímně choze, mě to moc nebavilo, Casa carnivora byla dobrá, ale toto je sice technicky suprově zvládnutý, ale mě to prostě nepřišlo vtipný, ani napínavý, snahy o hlášky tak nějak prošuměly, hlavně tam citím v těch hereckých výkonech takovou tu strojenost, to že to není originální by nevadilo, ale to schéma, chvilku utíkáme, někdo na nás zautočí, tak ho nějak tuctově zmasakrujem většinou mimo záběr a jde se dál, čímž to potom prostě jen tak z ničeho nic skončí, mě prostě nebralo, jak píšeš, že hlavní hrdina rozpoutá peklo, to mi teda vůbec nepřišlo. I tak ti pořád fandím, natočit film, i krátkometrážní, není prdel, a je super, že to zkoušíš, jen tak dál.
Dovolím si sem nahodit aktuální snímek z vlastní produkce, kde je v úvodní scéně hrdina vyrušen při četbě komiksu, načež rozpoutá peklo. Zrovna na tuhle scénu lidi velmi pozitivně reagují, což je dáno pečlivým výběrem komiksového titulu :) (u nějž jsem dal průchod své nostalgii po začátku devadesátek) - http://www.youtube.com/watch?v=w9MxxJw7ovM&list=PLwOTAZM_oRH1tHXUQVAyFXEtc8AdqWAnn&feature=mh_lolz
Zack: no, ono je to taky už překonané - pro příklad já mám doma místního vidlák-poskytovatele, za 4 kila mám net 50Mbit a k tomu bonusem 47 kanálů (jak už to hraje, tak využíváme 8-10) a jako total bonus to je jako IPTV, tudíž se až 10 dní zpět můžu dívat na cokoli, přeskakovat zkurvené reklamy, zastavit si to atd.. Mnohdy, když se na něco chceme podívat, tak to zapneme o půl hodiny později nebo se díváme až další den, abychom si mohli reklamy přeskočit. Nicméně, myslím, že bych bez TV mohl bez problémů žít.
MindReader: to je otazka, cemu rikas "dobry barvy". Nekdo to rad preostreny a presaturovany, nekdo z toho sameho blije.
Demnog: Za ty prachy, co te stala ta 59 palcova bedna ti v te kvalite obrazu sezunu tech promitacek mozna nekolik. Tma je samozrejme vzdycky lepsi, ale to je u te bedny uplne stejny.
Kapis: mne proste nevyhovuje ten celkovy koncept "predpripraveneho programu" navic neustale ruseneho inzerci (ktera je mnohdy tak debilni, ze mam chut se zabit). Nehodnotim obsah jako takovy, cim si kdo zasira hlavu je jeho vec.