:-) Bez komiksů a CDB si život ani neumím představit (a myslím, že nejsem jedinej :) a export na tom nic nemění (s autorem nebo bez).
Takže bych se přece jen přimluvil za toho autora.
Super, do excelu přes import dat, dělit čárkou, jak píše Zack. Funguje, vyfiltruju si "chci" ať to mám s sebou do antikvariátu a nemusím to jak blbec kopírovat. Díky.
to Zack: tak ok, přes načíst externí data rozprcám text do buněk. Ale přeci jen, nešlo by to udělat tak,že bych si exportoval to co mám samostatně a to co chci samostatně? Ať si to nemusím v Excelu přerovnávat:).
To cislo na konci je id comicsu (kdyby si nekdo chtel delat primo linky primo na web), ty na konci urcuji, v jaky casti sbirky to je (mam, chci atd.), 1 je, 0 neni.
to Zack: není to úplně ono. Mrkni na screen, nešlo by to bez těch čísel na začátku a na konci? NEbo jinak, nešlo by to tak, aby se rozdělili údaje do buněk? I když... k čemu mi to bude. Stačí exportovat pouze "titul".
CDB v3.0.8
První verze exportu sbírky do csv hotová. Najdete ji ve svém profilu napravo pod EXPORT. Otestujte, hlašte dojmy a připomínky, dopilujeme detaily podle reakcí.
Grrr: Dušín, Metelka, Hojer, Červenáček, Rychlonožka a jistý Markýz de Sade. On chtěl mezi ně vždycky patřit, tak jsme mu to dopřáli alespoň takto. Teď už ovšem přešel k Bratrstvu, takže to opravím.
Grrr: ad rychlosipaci - ono zalezi, co je v tech comicsech, vetsinou si ty texty nevymyslime, vychazime z oficialnich materialu, pokud tam nekde je napsany 6, tak jich je sest :) Ad razeni - pridano razeni podle abecedy, dobry napad, dik.
Zack: díky za superrychlou akci s tím hodnocením ve sbírce. Jen taková fšetečná otázka. Jak se to řadí, když mám třeba 10 komiksů s pěti hvězdičkama?
Má to nějaký systém. Bylo by fajn, aby se seřadilo třeba podle abecedy, aby to bylo přehlednější.
Prosím o opravu popisu ("Příhody šestice kluků, které .....") u všech komisků v této série: http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=147
Rychlých šípů bylo doopravdy jen pět :)
A co takhle, že by se při rozkliknutí celkového hodnocení u daného titulu, objevilo, kdo všechno a jak hodnotil, když už nepřidal komentář?:8) Omlouvám se tímto za tento nesmělý návrh:-)
Chybka: ZDE (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4790) nemá být "Název originálu: Usagi Yojimbo 18: Travels with Jotaro", ale Název originálu: Usagi Yojimbo 19: Fathers and Sons
jo, to je dobrá funkce. Být to ještě v procentech, mohl jsem mít svůj žebříček pěkně od stovkových, přes devadesátdevítkové a níž, pěkně stupínek po stupínku;)
CDB v3.0.7
Do přehledu comicsů ve sbírce jsem přidal hodnocení toho konkrétního comicsu od majitele sbírky (příšerná věta, vím, prostě se tam koukněte a pochopíte :) Dá se to i podle tohoto pole řadit.
Zack: mě by se líbilo, kdyby se u sbírky zobrazovalo hodnocení (a dala se setřídit podle hodnocení).
Jednak bych u své sbírky viděl, co jsem zapoměl ohodnotit. A když se podívám na cizí, tak si to setřídím a hned uvidím, co se nejvíc líbí.
čau Zacku, bral bych funkci, co by ukazovala, o jakých komiksech se aktuálně nejvíc mluví (třeba podle počtu nových komentářů za poslední měsíc). Nebo něco podobnýho, co by mě upozornilo na zajímavý věci (třeba i subjektivně doporučený radou adminů).
Zdravím, mám dvě připomínky:
1)Komiks Černí Šmoulové od Albatrosu nemá 48 stran, ale 64 stran.
2)Daredevil od BBArtu by měl být zařazen do série MARVEL OMNIBUS.
Sandman #1: Preludia a nokturna, mám vydání z roku 2007 - v tiráží jako třetí revidované vydání, bylo by dobré to někam hodit, alespoň do poznámky u prvního vydání.
invape: má to stejný ISSN, takže nový záznam ne, ale rozpor, na který narážíš (+ jiná barva v titulku + jiné pořadí u svazku 3 a 4) jsou teď uvedeny v poznámce.
Josh: To by bylo fajn, uz se tu parkrat resila forma, takze nejaky propojeni v planu je, ale zatim uplne nevim kdy a jak. Kopirovani komentu do ruznych variant bych nechal na kazdem k uvazeni, ja s tim zadny problem nemam
Zdary, chtěl bych se zeptat, neplánuje se do budoucna nějaký "sjednocení" komiksů, který byly vydaný vícekrát? Nebo spíš aby byl na ty odlišný verze viditelnej odkaz přímo na profilech jednotlivých komiksů. Pokud je něco takovýho vůbec možný. Přijde mi škoda, že třeba 1. vydání 300 od Millera je ohodnocený 60x, ale to třetí už jen 18x. Vytrácí se tím i starší komentáře, který si podle mě přečte málokdo. Přitom se v těchhle případech jedná o stejný příběhy a většinou i prakticky totožný knihy.
A pokud se něco takovýho nechystá, je v pohodě zkopírovat komentář i hodnocení napříč různými vydáními?
Ty čtyři věci v sérii "Ultimátní komiksový komplet", co tady máme, byly vydány jako test zájmu kupujících. Jak asi všichni vědí, začal je Hachette Fascicoli vydávat řádně (tuším od ledna) s nabídkou po celé ČR. Tyto konkrétní čtyři tituly už vyšly všechny znovu. Problém je v tom, že nově vydané komiksy této série mají jiný rozměr. Možná by to mělo být v databázi nějak rozlišeno...