Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

MindReader: asi špatně chápeš sběratelství jako takové. Nikdo přece netvrdí, že takto široce zaměřený sběratel (sbírá vše co vyjde) musí všechno číst, nebo že všechny přírůstky do sbírky hodnotí stejným metrem. Sběratel žehliček taky nemusí být zrovna milovník žehlení jako Kryton :-)
Milovník comicsů nemusí být nutně jejich sběratelem, stejně jako vášnivý čtenář s plnou knihovnou se nejspíš také necítí být sběratelem knih.
Mně šlo ale o to, že číst Comicsové legendy je spíš takový guilty-pleasure (i když mě teda moc nebavily..). Zato třeba WITCH a podobné krokodýloviny - to vás to opravdu baví číst? (Ehm, jak jsem zdvořile původně ptal) Pokud ano, fajn, klidně si to sbírejte a čtětě. Pokud ne, tak si stejně dělejte co chcete, ale je to zbytečné vyhazování peněz, po kterém bych se cítil jako idiot...
MindReader: termín "trumbera" je takovej nenásilnej a přijatelnej. Přece si nebudeme říkat "ty čuráku". Ale stalo se mi jednou v hospodě, že bylo všechno celkem v klidu, když padaly výrazy jako "zkurvenej zmrd", ale když jsem jednomu typovi řekl, že je "bábovka", tak se chtěl prát. K těm comicsovým legendám. Nebyla to debata o tom, jestli zobrazují počátky Marvel světa, ale o tom, pro jakou věkovou kategorii jsou. A tom, že jsou pro děti snad není pochyb.
Ten trumbera, který jsem na invapea použil první se vám nějak zalíbil. :) Pro God Thor: Opravdu nemám v plánu znovu opakovat to, co jsem už napsal, přečti si můj koment ještě jednou, případně si vyhledej slovíčka, která neznáš, a potom tu něco plácej. :)
To bola rekacia na MindReader: no tak třeba Comicsových legend se nezbavuješ, trumbero. A to jsou věci tak pro 12-letý děti. 9 nebo 12, to už nějak nerozlišuju.
Ve WITCH je reklama na Penthouse? :)
určite do detskych komiksov daju reklamy na Penthouse
Nepleť si píčoviny pro děti s klasikou. Comicsové legendy zachycují začátky marvelovského superhrdinského světa a nejsou dělané pro sedmileté holky. Možná proto proti nim něco máš. :))
MindReader: no tak třeba Comicsových legend se nezbavuješ, trumbero. A to jsou věci tak pro 12-letý děti. 9 nebo 12, to už nějak nerozlišuju.
DEmnoG:Ten Batman je jeden z anjelpsich akich som čital patri do mojej top 5 neviem čo sa ti na nom nepači

diki za rady asi skočim na tu Genocidu najprv
ja som nemal rad X men okrem Wolverina ale teraz som sa konečne dostal ku First Class filmu a dosť ma to vyhecovalo :D u mna jeden z najlepšich marvelackych filmov (avengers som nevidel)
God Thor: New X-men: G jako Genocida ;)
Aki su najlepši xmeni akich ste čitali? poradte mi prosim s ktorimi začať ale nie solovky wolverina :)
kaluž : zbierka sa v prvom rade musí páčiť zberateľovi ;)
Draco: Na detektor sarkasmu nezbylo v kabelce misto?
DEmnoG: Půlku těch komiksů mám taky... a živý dojem, že ty až na asi tři vyjímky skoro vše... takže... Eeeee???
to Kaluz: tak jsme ti to zkontroloval, kdyz se ctec myslenek odmlcel. Koukej se zbavit nasledujicich titulu nezbedniku jeden neprizpusobivy

Alice Cooper: Poslední pokušení
Batman: Ticho I a II
Comics Arena #1
Death Note - Zápisník smrti #1, #2, #3
Hitman #5, #6, #7
Holka z H.O.P.P.E.R.S.
Mechanická Maggie
Pohádka o zlobivé kryse (paperback)
Punisher I., II., III., IV.
Superman: Pro zítřek #1, #2
Vrána (pevná vazba)
Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu

A to jsem urcite par prehledl. Kazdopadne odstatne jest dokoupiti ostatni Tintiny:)!
MindReader: Mohl bys mi prosím projet sbírku a zkontrolovat, zda tam nemám 'debility', ať je můžu případně vyřadit? Chtěl bych, aby se obsah mé sbírky zamlouval všem.
MindReader: Kdybys četl víc pohádek, naučily by tě toleranci. Nebo taky ne. Sbírání pohádek je jen pro velký kluky a holky, třeba na to taky časem budeš mít. Zatím se tím zkus míň užírat. A Kouzelná školka je těžkej hardcore. Co hardcore! Horrorcore! Prasátko Pepina a Ovečka Shaun mě dostávaj do kolen víc než Pošťák Pet a jeho kouzelný svět... A co teprve Bořek stavitel, to je úplnej Macho Man. Že to ty nedovedeš ocenit, není náš problém, viď, Pepino?
invape: Až na to, že nemám. :) Ve sbírce mám normální comicsy. Taky by to chtělo porovnat s tím, co nabízím, tedy čeho se chci zbavit, trumbero. A abych něco smetl ze stolu rovnou: Velkolepého Spider-mana už nekupuju a začal jsem ho kupovat na základce.
MindReader: a proč sbíráš komiksy pro děti a pubescenty ty? Skoro všechno, co máš ve sbírce je pro děti ze základky. Je zbytečný si něco namlouvat...
Braindead: Ne, protože pro osmiletý holky jsou určené věci jako je W.I.T.CH. Je to úplně stejné, jakobys sbíral pohádky a pravidelně sledoval Kouzelnou školku. Není v tom rozdíl, oboje je určené pro malé děti.
mozna jo, ale o tom nastesti nerozhoduji lidi jako ty... nebo myslis ze treba osmilety holky budou cist SW omnibusy?
Braindead: To už je celkem jedno, oboje je debilita.
asi proto ze nas to bavi... ted je otazka jestli sbirat nebo cist:-D
MindReader: já už takové věcí dost dlouho nesbírám. Jsou to ještě staré nezařazené zásoby. Na druhou stranu, někdo to musí mít, aby to tu bylo.
AZTeck, Braindead: Proč proboha takové blbosti jako je tohle (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4457) sbíráte? Vážně mě to zajímá, nechci jenom rýpat.
zdravím,
ve speciálu Reflexu k 70,výročí útoku na Heydricha je jako bonus Saudkův komiks Atentát, takže pokud si někdo chcete rozšířit sbírku...
Jo a taky už je venku ten filmový speciál Avengers, Fry ho tady před časem inzeroval, 22 stránek komiksu...
Nevite,kde sehnat Pan casu #1 ?
poradi mi niekto kde by sa dal zohnať alebo ak ho ma na predaj komix The Tick kto nevue tak je to niečo ako parodia na superhrdinske komixy kde hlavny super hrdina je Modry Kliešť (Klištak) ktori ma podobne schopnosti ako Hulk . Najradšej by som bol kebyže je aj omnibus taky
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8a/TICK_COMIC_CON_EXTRAVAGANZA_1.jpg[url=url]
vdaka MindReader :)

inač je ešte nejaka stranka kde su recenzie aj na komixi zo zahraničia take ktore tu nejsu? niečo ako IMDB s komixmi proste kde je hodnotenie a uživatelske recenzie s vacsou databazou
Je tu někdo (z Prahy), kdo vyráží na veletrh knihy a nemá zájem o Batman: Ticho (limitovaná pevná vazba) a byl by ochotný vystát řadu? Předání by proběhlo na Crewconu (samozřejmě se zaplacením + pivo).
Děkuji za odpověď Fry
www.bookdepository.co.uk nebo .com - Dobré ceny, poštovné zdarma.
inač odkial objednavate komixy zo zahraničia USA či UK z akych stranok tak aby sa to opaltilo aj s poštovnim? dakujem
Tak mi jich tam pár nech Toe! Dík Fry.
Nové záložky CDB od Andraste na pultech CP ;)
Vzhledem k tomu, ze se Macomixovi obrazy na prodejnich vystavach drzi na nekolikatisicovych castkach, tak bych to bral jako hodne dobrou vymenu :)
Jo taky si myslím a ještě dostanu podpis a věnování)))
Třeba to jednou mí děti vydraží za x tisíc..Nikdy nevíš.A hlavně moc se mi ty kresby líbí :)
Ještě bych chtěl na zeď nějakou sešitovku s podpisem Stana Leeho,ale bohužel moje ebay negramotnost mi v tom brání :/
Braindead: taky mě to napadlo, ale že by to hned znova nevystavil? Samozřejmě kdo ví :-) Třeba mu někdo mimo Aukro nabídl částku, kterou nebylo možné odmítnout :-) a nebo to jen blbě umístil a v době, kdy mu aukce běžela, se nikdo do kategorie fantasy nepodíval. Náhoda je blbec... Teorií se nabízí spousta, žádnou bych nezatracoval :-) V každém případě kresby na stěnu jsou pěknou kompenzací...
blackjag: na ty aukce bez zajmu bacha. V tehle pripadech je to vetsinou ukonceny predcasne ze strany prodejce. Jinak Nikopol se prodaval za 200-350 za kus dle stavu. Vznika tam velkej rozptyl, protoze nekdo treba nevi co prodava a da to za stejnou cenu jako treba Colbyho apod:) Tusim ze se tam vyskytoval i Nikopol 3 kolem petikila...
blackJag:směnil jsem to za dvě krásný kresby od níže jmenovaného + podpis)) a ty půjdou do mého bytu na stěnu)
Tak schválně jsem mrknul na Aukro a v lednu někdo nabízel ony 2 díly, Jarmark a Volavku, měl k tomu ještě jednoho Slaina a jednu Alphu, vyvolávací cena byla padina (50,-) a nikdo to nekoupil. Ale je to těžké, tak často se to zase neobjevuje a v prosinci dal někdo jen za Jarmark 2 kila... Možná jako celek všech 3 dílu, ale pokud si jen ty 2 směnil za něco esteticky hezkého (a autorského) na klopu, asi si špatně neudělal (tedy když už si se toho chtěl zbavit) :-)
Jop nějak těch 700 jsem počítal,ale jak říkám chtěl jsem se toho zbavit a zadarmo to na konec není)
BTW toho Arnala jsem taky kupoval za 30 kč v LK a prodal jsem ho za 1200 na aukru :)
To sice jo, ale teď už je beznadějně vyprodaný (pokud mluvíme o trilogii Nikopol) a jenom občas se někde objeví na prodej. Takže za dva díly bys cca 700 mohl dostat. Je to ale samozřejmě na tobě, jenom upřesňuji pravý stav věcí. ;)
je drahej, prodaval se za 29 Kc v levnych knihach :)
Tak komiks má nového majtele-Macomix))
Jestli víte že je to drahý komiks tak mi to prosím nepiště)
macomix:Okej jen mrknu na net jestli to není nějaké raritka za x tisíc jinak posílám napiš na můj mejl))
Drbo: ozyvam se :) Vymenim za moje artprinty/placky...