Fry: Tak dík pyčo, mi ta tvoje plachta se Supermanem, který ještě nekoresponduje s tím, co píšeš, sežrala zbytek limitu na internet a teď se nepodívám na nic už......
macomix: sis to vytiskl sam nebo si dosel do CP? :) Jich tu pro tebe tak 20 mam pripravenych, ze ti to vemu na vernisaz :) (btw presne tuhle tank girl mam na ceste z Depositu :)
Již několik dní jsou v Comicspointu v Anglické k nákupům přibalovány comicsové záložky v rámci šíření povědomí o CDB i mezi prosté civilisty. Z tiskárny jich vyjelo jen 1000 kusů a víc jich v první sérii nebude, až dojdou, necháme vytisknout zas nové, s novým stripem a novým designem (tento v rekordním čase udělal Macomix a za to mu velký dík). Tady to hlásím především pro sběratele, ať si pak netrháte vlasy, že nemáte v archivu kousek z historický první serie CDB záložek.
Pokud vás zajímá, jak vypadají: z jedné strany a z druhé strany.
Včera jsem si to koupil taky, vypadá to zajímavě gadžopádně, jen nevím kam s tím, velké to je jaxvině. Pro Ostraváky: Ve Fiducii toho mají 10ks, tak doporučuji si rychle pořídit, bo to brzy nebude. Asi si taky přikoupím ještě jeden k archivaci.
Jo a ještě ke KIXu, jak mi bylo dnes prozrazeno, má to náklad 500 kusů, většina lidí se k tomu chová jak čuně, tak jsem si ještě pár kusů dokoupila, ať na tom můžu za nějaký ten čásek rejžovat. Jo a Franta, Böhm i Kakalík mi (po)tvrdili, že další číslo vyjde toho 1.5.2012, tak doufám že jim to vyjde a jen at se tužej, ať pěkně stoupne cena.
Turlogh: Ve Vídni jsem se nikdy s lepším kurzem než 1:1 nesetkal (a při poslední návštěvě - cca červen nebyl ani ten a dostal jsem ho až k velkému nákupu)
Jen tak pro zajímavost: Nebyli jste náhodou někdo v poslední době nakupovat ve Vídni nebo v Berlíně? Zajímalo by mě, jaká tam aktuálně v comicshopech panuje cenová politika. Když jsem byl ve Vídni naposledy (je to už pár let), tak měly některé krámy dost ufounský nápad přepočítávat dolary na eura kurzem 1:1 nebo dokonce 1:1,1 v neprospěch eura(!). Nevíte někdo, jak je to teď?
blackJag: zatím je zajímá jen Kačer Donald, takže mám asi půlku ročníků 2x. Co je pro mě nejdůležitější mám opravdu ve výšce 2-3 metry. Stropy jsou 3,4 m. Ale myslím, že ještě pořád respektují to, že "tady je tátovo". je jim 8 a 9 let. Ale jednou to stejně přijde. Je to jako smrt. vím o tom, ale moc na to nemyslím.
invape: a že nejsi žádný troškař :-) Docela by mne to u Tebe zajímalo :-)) ... pokud má člověk děti, měl by mít své sbírky minimálně pod zámkem... Myslím, že pokud děti něco láká, tak barevné časopisy a knížky :-) Uff, taky mě to čeká (výhledově) a vůbec se na ty problémy netěším
to Kaluz: tez se pridam ke gratulaci:). Tentokrat se te nebudu ptat, za kolik a kde jsi zakoupil. Jo a za par dnu mi prijde 75 Years of DC Comics, takze jsem v tesnem zavesu!
Opět mi to nedá, musím se pochlubit. Do sbírky mi přibyl zcela nový kousek. Má půl metru na délku, váží něco málo přes tři kila a jmenuje se Damian 'Jonášek' Wayne. Vypadá to, že za pár let zase začneme číst Čtyřlístek :)
Chlapci, budu objednávat s více lidma od Comgadu Zaklínače komiks: http://www.comgad.cz/obchod/zaklinac/zaklinac-2-vrahove-kralu-komiks/
Nemají osobní odběr, takže se musí objednávat jen poštou, takže jich naberu více za jednotné poštovné a nechám ležet na Comics Pointu na Anglické na neurčito pro osobní odběr, popř. přihodím k nějaké objednávce z CP, pokud ovšem dopředu upozorníte, třebas v poznámce ;) Cena bude podle počtu zájemců, zatím to vypadá na nějakých 75 kč, čím víc, tím nižší cena samozřejmě ;) Časem by měly být za normální cenu i v CP, ale kluci z Comgadu to prý pustí až později ;) Kdo bude chtít třebas i nějakou hru nebo jinou blbost z jejich e-shopu, ať si klidně řekne. Dotazy/Rezervačky na email toe@post.cz
brko i zack: souhlas. Vsechno je vec nabidky a poptavky. I kdyz v pripade ceskyho komiksu bych na nejakou stalou a rostouci hodnotu nespolehal. Muze a nemusi, zalezi kus od kusu. CR je dost volatilni oproti US. V CR je jen par kupcu a pokud se nesejdou vsichni na aukru, aby se poprali tak se raritka proda za minimum. to v US cekaj tisice lidi v rade aby se o nejakou raritku poprali... A taky treba jen blbej dotisk dokaze s cenou pekne zamavat, viz treba 300 od millera:)
Mě přijde aukro jako dobrý indikátor ceny. Když se v jedný aukci popere o nějakou "raritku" více lidí, za výsledná cena je skoro totožná s cenou sběratelskou, ať se to někomu líbí nebo ne. A když pak ostatní vidí, že se prodal Čtyřlístek 1 za něco přes 6 000, tak to pak nebudeš (když to najdeš doma na půdě) prodávat za 3000, protože ti předchozí cena přišla přemrštěná, ale budeš hledat dalšího magora se 6000 a cena se pak pomalu ustálí na tomhle. Taky záleží na možnostech lidí, pro někoho prostě není problém rozházet kolem sebe litry a když pak něco chce, zaplatí za to i hodně peněz.
To ze komiksy jsou podhodnoceny je nesmysl, je tomu podle me presne naopak, a ty castky na aukru mi prijdou vetsinou naprosto smesny. Duvod pro tyto ceny neni nic jineho nez neznalost lidi. Jako chapu kdyz treba Saudkovy vzacny speleokomiksy jdou nahoru, protoze je to skutecna kvalita a navic tezce sehnatelna (stejne jako treba foglarovky ilustrovany Burianem), ale obvykle si staci porovnat kvalitu a cenu a cloveku se chce omdlit.
jojo takovej ulovek potesi:) Jinak aukro je docela dobrej barometr cen. Ale chce to videt vic prodanych kusu od kazdyho komiksu, protoze obcas tam je slusnej rozptyl. Viz. treba nova Muriel se nedavno prodala za 3200 a ted nikdo nedal ani 1100. Spis si to chce dat limit, kolik chci utratit zbytecne nesilet v poslednich minutach. Komiksy vychazi ve slusnych nakladech a pristi mesic se dany kousek urcite objevi znova:) I kdyz veci typu Crew 1 aargh 1,2,3 apod. je lepsi vytahnout od neznalcu:)