Zdravím všechny, po dvou týdnech dovolene jsem se vratil z Finska a Pobaltských států a o proti nám je to u komiksů bída:
Jediné co jim závidím je že jak my máme SUPER komiks oni maji Aku Ankan Taskukirja něco jak už zminěny SUPER komiks ale maji už 379 dílů - ale jinak je to bída!!!
Zack: najdeš mi jednoznačné odpovědi jestli je Bůch, jaký je smysl všehomíra, jak skutečně umřel Majkl džeksn a jaké péro má Usejn Bolt;-) ? (ta poslední je pro DEGa;-))
Ahoj Lenny a ostatni, vzhledem k tomu, ze radu od znalcu zde na foru by Lenny povazoval za necestne a nesportovni chovani, poradil jsem si jinak, po kacersku ;-)
OUT: coFTF
Ahoj všem, není mezi vámi někdo všímavý, kdo by dokázal poznat o jaké postavy z komiksu se jedná, případně jen ve kterém komiksu danou postavu hledat?
Děkuji
Nima možnego, na stránkách Netopejru nenápadná zmínka o vydání dalšího Lucifera na přelomu srpna/září. No sláva, hurá! V srpnu je tam ještě nějaký "Pramlok" Škoda, že není více info.... ale buďme rádi za to:-)
ACHTUNG ACHTUNG!
Další LETNÍ JEDNODENNÍ ULTRA-RYCHLÁ Spešl AKCE
Komiksového KRÁMU!!!
V ÚTERÝ 12.7.11 při vyřknutí hesla "HORKO" dostanete 25%SLEVU na CZ komiksy a 50% SLEVU na US sešitové comicsy!!!
ŘEKNĚTE HESLO A MÁTE TO V SUCHU! :-)
...
Platí pouze v kamenné prodejně na Svoboďáku v Brně v úterý 12.7.2011!!!! ( při této akci neplatí dlouhodobé slevy!)
Hlavní stránka:http://www.hudebni-komiksovy-kram.cz/
Stránka e-shopu:http://www.nerdi.cz/index.php
vasek: Bohužel, už je v krabici... ne vážně, ještě stále čekám na nahození celých komiksů, takže by mě ani nenapadlo zasírat něčí poštu skenama titulů, které tu už jsou. Napiš mi tedy svůj email a požadované parametry obrázků (můj je v profilu).
vasek: Ve hře máš 6 vlastností a vkaždém kole si je můžeš trochu upravit podle toho co budeš zrovna potřebovat. Fight je spojen s Will, takže pokud si přidáváš k jednomu, druhému ubíráš. Pak jsou ve hře Skills, které ti přidávají, Ally a spousta předmětů. Vyšla právě i česká lokalizace, ale psal jsem do vydavatelství a nepočítají s tím, že by překládali i rozšíření, takže jsem to koupil v ENG. Navíc tam prý byly chyby apod. Už mám krabici doma a brzy zkusíme první hru;-) První revidované rozšíření s faraónem už mám objednáno taktéž, taxnad se podaří dát dokupy pár lidí, kteří budou mít občas čas...
Kapis: Díky moc. Info potěšilo. Klidně bych si to někdy štrejchnul. Má to RPG systém zvyšování dovedností/vlastností a pod?
Btw jsem o týhle hře taky slyšel, že je daleko srozumitelnější v angličtině než v českým překladu (kterej jde údajně někdy až proti smyslu původního znění). My jsme s badnou hráli stolní hru Doom, jejíž překlad byl opravdu příšernej a formulace určitejch pravidel zcela zavádějící. Ještě, že pro jistotu přiložili i původní brožuru, v níž bylo všechno daleko víc "klýr" :)
Ale jinak taky: údajně jedno kolo = zábava na 2 hodiny. My to hráli hodin osm! Celou kampaň (tuším 9 kol) jsme ale nikdy nedali, ani na pokračování. Jakmile hráči prokoukli systém, dostával Game Master takovej nářez, že s tím musel po dvou dnech hraní znuděně seknout. :-D Pak už jsem hru vyndanou z krabice nikdy neviděl. :)
vasek: a jen pro úplnost, první rozšíření, které vyšlo v roce 2006 The curse of the dark pharaoh se dočkalo revize a vyšlo totálně znovu, kompatibilní s novějšími rozšířeními;-)
vasek: no, oni to nejsou až tak úplně jen dedektývové, postavy jsou opravdu různorodé, já jsem hrál za nějakého doborodruha, který vede expedice, jeho schopnost byla Leadership, takže nahecováním byl schopen zachraňovat životy/zdravý rozum. Další postavy jsou třeba médium, námořník, archeolog, spisovatel, uklízečka, přeblafávačka (..no dobře, tady už asi trochu přeháním...) a kdoví co ještě. Zkrátka každá postava má něco do sebe, pak se vybere Ancient one, tzv. Prastarý a každé kolo se tahá karta Mythos a s ní se vždy otevře brána to the other world, s ní přijde do hry příšera a ještě se stane nějaká nepříjemnost, např. se začnou šířit drby, roste panika nebo se objeví nějaký massacre-macabre-terror a půlka postav skončí v blázinci nebo prokletá. Za každou otevřenou bránu se Prastarý probouzí o něco více a vy musíte stíhat ty brány zavírat a pečetit, zabíjet příšery, které terorizují město atd., než se Ancient one probudí, protože pak je to asi dost hardcore (nevím, nestihl jsem dohrát do konce a kluci zapečetili 6 bran, čímž zvítězili). Prastarý se probouzí samosebou i dalšími způsoby. Hráči musí spolupracovat, navzájem si pomáhat, domlouvat se, kdo co udělá, jinak to nejde. Je to fakt promakané, nijak zvlášť těžké, akorát musíš sledovat spoustu různých věcí a nesmíš na nic zapomenout. Já se perfektně bavil a už čekám, kdy mi přijde balíček a prokletým zmarem Cthulhu začnu terrorizovat mé okolí;-)
kapis: tak na Arkham horror se chystám už přesně rok. CCa před járem jsem tuhle věc chtěl (a, světě div se, nedostal) k narozkám a proto jsem si řek, že jakmile nastane vhodná příležitost a nebudu mít zrovna co dělat, okamžitě běžím do lokální půjčovny stolních her a půjčuju si Lovecrafta minimálně na tejden. Jenže k týhle situaci furtevá ňák nedošlo :D Kdybych to bejval dostal nebo si to v nějaký nákupní mánii natruc koupil, tak stopro dopadnu jako DeG. Budu mít doma krabici s pěkným obrázkem a v ní ňáký plastový pajduláky, který jsem si jednou prohlíd... Každopádně tahle hra mě i přes skutečnost, že na ní nemám čas, neustále láká vzdáleným voláním Cthulhu do svejch osidel. :-)
Celkem by mě zajímalo jaký jsou tam dedektývové a jaký mají vlastnosti? Případně bych klidně uvítal i nějaký info o herním principu. Má to snad nějak spočívat v uzavírání dimenzionálních bran, přičemž nehrajou hráči proti hráčům, ale hráči proti hernímu systému. Víc o tom nevím. Pusť ňákej chlup, parde, když už jsi nabral ňáký ty zkušáky... Ď.
DEG: tak přelezu s tím ARKHAM HORRORem do tohoto napínavého fóra: Taxem to včera zahrál, kluci měli k tomu Dunwich+Insmouth a bylo nás 5, přičemž dva jsme to viděli poprvé, takže se to táhlo jak hovno, ani jsme to nestihli dohrát, bo jsem musel jet, abych nebyl doma bit;-) Takže na ty dva rozšiřovací herní plány výše zmíněné jsme se ani nedostali. Ale hra super, úplná bomba, kupuju základní sadu a začneme to hrát tady s bandou pěkně postupně pomalu od základu a nějaká rozšíření chci dokupovat postupně jak to vycházelo a vstřebávat je pomalu i s novými herními principy. Jak jsem to tak viděl a cosi četl, myslím, že nejlepší je hrát s tím základem jedno velké + jedno až dvě malé rozšíření max. Jinak to docela zapadne - tak jak včera. No takže jsem se zase pro něco nadchnul, už ať to mám doma:-)
Tak jsem se koukal pod dlouhé době na "žebříček" komiksů podle hodnocení a nestačil jsem se divit:)) Zatímco ještě před rokem bylo řazení podle hodnocení relativně lehoulince (no prostě aspoň trošku) vypovídající, dnes se v čele nakupila hromada Kačerů Donaldů a Asterixů. A můžete hádat, kdo za to může:)
Jojo Comics Point, jedna věc je vidět figurky na obrázcích na netu a druhá je viděl je na "živo" před sebou. Díky tomu jsem schopen i zakázat mozku mi říkat "... tamhle na tý stránce na netu to maj lacinější..." páč obchod je obchod a viděná platí, tam si člověk holt rád připlatí aby nekupoval zajíce v pytli. ..... Naštěstí ale vyhraje, většinou, ta část mozku co říká "...a kam to jako dáš?... na záchodě máš origoše, v herně starou sbírku figurek a v obýváku plnou knihovnu komiksů. Vzpamatuj se! .... ", Ale kdybych byl tak o 10-15let mladší, tak asi nechám kompletní peníze v Comics pointu, to je tutovka a možná bych měl i zdravější játra:)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.