@Zack: "Oskara Eda vytvoril ilustrátor slovenského pôvodu Branko Jelínek, ktorý sa narodil v Banskej Štiavnici a študoval v Bratislave, no dlhodobo žije v Prahe. Názov textu treba preto brať s istým odstupom, keďže je otázne, či Oskara Eda môžeme považovať za slovenský komiks."
@Zack: jako ano, taky takhle občas provokuju (navíc Branko Jelinek není jediný nominovaný či i dříve oceněný Slovák), ale na druhou stranu, ten komiks vyšel fakt jen česky...
(a aniž bych dokládal, je-li autor českým daňovým rezidentem, žije tu už opravdu dlouho...)
a těch nejlepších amerických komiksů, které jsou v tomhle smyslu např. britské, či belgo-francouzských, které jsou španělské, argentinské...
... bychom našli nemálo, ne? ;-)
(a nejsi Ty náhodou původem Čechoslovák jako on? 8-) )
@Toe:
Deratizátor byl i za mě fajn. Ale tady za mě hodně lidí odradí cena.
Kresba je opravdu krásná,ta nespisovnost byla právě fajn. Spíš ten konec byl poněkud zbytečně rychlý,dalo by se ro ještě rozvinout
zadysr: Já to u některých sborníků Exotique a Expose vyřešil tak, že jsem si je našel na netu v pdf, převedl to do JPG a počkal si, až budou mít na Happy foto 50% slevu na formát 13x19cm (mají to tam docela často) a nechal si ty nejlepší arty z těchto sborníků vytisknout. Pak to jen prdnout do fotoalba a hned máš svou knihu fantasy artů bez kompromisů.
Lepší než dávat enormní částky za knihy, kde tě oslovuje jen část umělců.
Já četl všechny zmíněné, když jsem je doplňoval - Za mě nej Deratizátor, to je nádherně nakreslený totálně plytký akční cyberbrak :) - je pravda, že ta hustá nespisovná čeština mě tam extrémně rušila. Schválně jsem si to zkusil číst bez textu a krásně by to fungovalo beze slov - autor je talent, dobře si ho mentor Suchánek vychoval ;)
Zdravím díky za zpětnou vazbu ;-). Ženšenové kořeny dorazily. Ale upřímně ten box je strašný, asi jsem zmlsaný boxy od mighty boys a nebo CC, ale ty bílé ořízky na boxu a prosvítající bílá místa na lepení a v rozích jsou fakt strašné. Máte to také tak, nebo je to jenom zase moje OCD :-(. Plus se mi zdá že i ty rohy jsou takové neřekl bych otlačené, ale spíše protlačné už od výroby. Ale na druhou stranu kniha samotná musím uznat dostala hezkou péči, ražba, to plátno, ale i ty boční potisky na stránkách jsou fakt povedené.
zadysr: Exotique mám vol. 4 a 7, parádní knihy, taky byly tenkrát docela drahé (už si nevzpomenu kolik). Co se týče fantasy artu, tak mám ještě pár knih od Briana Frouda, to jsou taky nádherné knihy. Pak mám ještě knihy od francouzských autorů jako Sandrine Gestin, Brucera, Severine Pineaux apod. To jsem si vždy vozil z Paříže. Pak si ještě docela cením vymazlených encyklopedií o malířství a archeologii. Ty už jsou dnes taky těžko sehnatelné a nová vydání moc nehrozí, protože je to drahé na výrobu.
Spectrum mám také rád. Mám ho kompletní, jen tedy sedmý díl v hrozném stavu. Kupoval jsem většinou na Amazonu mezi 10 až 30 EURO. Novější díly pak na našich e-shopech. Také se mi líbí sborník Exotique. Tam se mi za normální cenu podařilo sehnat pouze díl 2 a 3.
Tak jsem se při pohledu na svoji knihovnu zamyslel, kterých knih si nejvíce cením, a které mají asi taky největší hodnotu. Je to deset ročenek Spectrum - Fantastic Art od vydavatelství Underwood Books a posléze Flesk Publikations, mám je od volumka 17 až do 27, kdy díky covidu vydávání skončilo a už nebylo obnoveno. Je to škoda, knihy přinášely to nejlepší z fantasy, sci-fi, komiksu, hororu... artu, co se ten daný rok na scéně urodilo. Selekci prací měla na starost komise tvořená ze samotných umělců. Knihy už jsou dávno vyprodané a sem tam se některá objeví např. na ebay za násobně vyšší ceny. Takže tohle je asi to nejcennější, co mám v knihovně.
@xintax: Tyjo! Sem tam jsem už něco zaslechl nebo se dočetl tady na Comicsdb, ale moc rád čtu ujištění, že už se na knihách už pracuje. To jsou skvělé zprávy. Držím palce, aby vše dobře šlo.
@Jonathan Arbuckle: Po objednání / rezervaci chodí obratem potvrzení mailem a pak další info o odeslání už nechodí. Rovnou to přiveze One na dobírku. Od těch mám zprávu až ten den ráno, že to budou ten den rozvážet. Jinak udělal si dobře, limitka je opravdu parádní. Nebudeš zklamán.
Ahojte, Vím že se to někde řešilo, ale pokud Vám z Argofilie došel mail, tak za jak dlouho orientačně příjde další vyjádření, s tím kdy to pošlou popřípadě? Povedlo se mi ukořistit limitku dodatečných Ženšenových kořenů a hlodá ve mne pocit aby to klaplo :-D.
xintax: Jo, vše proběhlo rychle a bez problémů. Letos chci ještě vydat popletenou Hermionu a TLOU - Unbound, tam je překládání určitě na půl roku, takže hotovo bude někdy na podzim, pak jejich služeb zase využiji. :)
Dorazily ty knížky a musím tiskárnu pochválit. Po technické stránce to dopadlo na výbornou. Komunikace taky probíhala v pohodě, dozvěděl jsem se pár užitečných věcí pro příště, např. kolik mm je třeba pro ohyb u obálky apod. Pro ty, co si chtějí vydat svoji knihu v profi kvalitě, můžu jen doporučit.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.