My máme na PřFUK taky zajímavý typy, ale želbohu nikdo strip nedělá... chjo. A naše menza je společná s doktory a zážitky z přednášek parazitologie-"Tak toto jsme našli v klobáse v menze,toto v rybě v menze... aha,to je taky z menzy,ale ne parazit,nýbrž kuchařka..." jsou prostě k nezaplacení.Dokonce možná máme i Sarumana,panečku,to obočí,ta bradka...Bůhví,co dělá pořád u rentgenů.
Kapis: Tyto a další otázky trápí lidstvo již tisíce let. Naštěstí jsou i lidé, kteří na ně odpovídají soukromými zálohami ( http://physics.muni.cz/~gszasz/komiks/ ) Sláva jim.
DN: no upřímně nad podrobnostma jsem moc neuvažoval, vzhledem k fabulóznosti debaty;-) A co se týče hulení, taxem vyrostl ještě v generaci, kdy se to neprodávalo a na každého, kdo to dělal se dívalo jako na hajzla;-) Dneska to už ani nepřijde, ale to zabíháme někam jinam.
Co se týká darovacích smluv, zkus Demnoga, je to šikovný klučina, který má spoustu užitečných rad pro mladé dívky;-D kterým směrem by měly vést jejich edukativní snahy (Jokerka ví;-)), no a třeba se domluvíte na nějaké té vzájemné směně či darech k spokojenosti obou stran;-)
Kapis: Hele a napadlo tě, že by sis to musel zaplatit? Já psala vzít oblíbenýho dealera, což klíďo vezmu neb mi koupil řádku komiksů, ale sama nejsem aktivní konzument... To mě jen tak napadlo, jestli byste pak nebyli povolnější (zlovolný úsměv). Darovací smlouvy na komiksy o který bych měla zájem by se aspoň uplatnily.... MuhahaHaaHAa
to Xeelee: tak jestli mas standardne na hlave kozenou masku, sesitou z obliceju malych devcatek, tak to se potom radeji budeme hledat podle tebe, nez podle me:).
to Xeelee: jen se nestyd, nikdo to nekousne... my vsichni jsem luza, jedinej kdo luza neni jsou admini:)
to Draco Nobilis: LSD by se siklo, kdyz uz je o tom rec. A co se tyce "jak nas poznas", tak asi nejlepe najitelny jsem ja. Hola hlava a propichanej xicht.
Draco nobilis: Já sem jen lůza :-) Nikoho odsud osobně neznám. Uvidím jak mi to vyjde. Možná se U Gambáče objevím. Houbičky by nebyly? :-)
BTW mýmu avataru takhle malý rozlišení moc nesvědčí. Musel sem si hodně hrát, aby nevypadal jako hromádka pixelů :-)
Draco: tebe nikdo editovat nechce, ďouče neščasný. Leda by ses chtěla editovat sama. A ani to na comicsdb nejde (A podle AZtecka ani nepude). Takže jednou provždy: no editing :)
Jo a pěkně si to tam užijte, bando. Taky by mě zajímalo, jak vypadáte. Na crweconu jsem hledal nějakýho indickýho guru v oranžový košili, Gandalfa, turka s fezem zabalenýho do zelenýho koberce nebo chodící lidskou kůži na bizarních nožičkách...ale podle ikonek tam zkrátka nikdo z comicsdb nebyl. Kromě Zacka a ten se tomu svýmu praseti taky extra nepodobá.
iantomasik: hele kámo, já se tady na nikoho nepovyšuju. Ok? Pouze jsem tě chtěl upozornit, že by sis před psaním příspěvku mohl trošku utřídit myšlenky, abys pak dodatečně "necmrndal" vokolo. Toť alles. V podstatě jsem jako uživatel rád za jakýkoli rozumný názor a měl jsem doposud pocit, že v tý hlavě i něco máš, akorát prostě píšeš příliš freneticky. To, že k tomu byla použita "mluva hovorová" (s výrazem "vyblít moudro") jsi asi pochopil špatně jako flamestarting. Doufám, že jsem tě tedy příliš neurazil, když jsem si dovolil toto malé přátelské upozornění. Děkuji za pochopení a dodávám, že si uvědomuju v plném rozsahu, že onen můj post pod daný titul nepatří. Takže doufám, že jsme si to vyjasnili a nebude žádná roztomilá revengeflame. Měj se moc pěkně a držím palce při psaní dalších komentářů.
Tímto považuju celou věc za uzavřenou a připojuji se k návrhu zavést možnost editace vlastních komentů. :)
Á, pozor, další mlčenlivý kritik zasahuje. J|P nám vesele zasekal stránku nových komentářů svými procenty - jakoby vypadlými z generátoru náhodných čísel :o) Tohle mě fakt baví.
Čau,asi nebudu psát k tématu,ale chci se zeptat koupil jsem si Grandville,ale nejsem si jistej jestli ma být na komiksu přebal mužete mi poradit na ComicsCentru přebal napsaný není ale na comicsdb přebal napsaný je .Ja ho mám bez přebalu. Tak jak to vlastně je. :-)
Čas od času zabloudím na blog Václava Šípoše (v db je zastoupen "Tchechiche") - je radost to číst i vidět (kromě výtvarování i foťákuje). Tentokrát zase trochu komiks... :---) (na zařazení do db netrvám):
Jojo, jak řekl Zack, vydavatelé mají ze zákona povinnost dávat část nákladu knihovnám. Čili všechno, co vyšlo od BBartu, Crwe, Netopejra, Comicscentra...blablabla,by se mělo někde objevit. Akorát mám pocit, že záleží čistě na nich, které knihovně to dají. Někde někdo (vydavatel) vyprávěl, jakej to je desněj voser, že musí dát část nákladu jen tak zadáčo do knihovny, která o to stejně ani nemá zájem. ... navíc pochybuju, že tohle někdo "hlídá", takže mám pocit, že dost nakladatelů na to háže z vysoka bobek.
Jinak Plzeňská městská prý má celkem rozumnej výběr, děti si tam prej stejně nepučujou nic jinýho.
Tak jsem to zkusila aspoň najít na webu http://old.stk.cz/cgi-bin/nph-Akce.show_event?par=2684&arch=2007 už je to dokonce dýl. Ale koukala jsem, že ten seminář mají i v jiných knihovnách, tak možná, když by jsi se s nima spojil, tak by se dalo něco podobnýho udělat u Vás třeba pro moravský knihovny. Rozdávali tam pak takový stučný výcuc z historie komiksu. Pro někoho. kdo se v komiksech nevyzná to bylo celkem dobrý. Zaměřený spíš na komiks pro dospělý než pro děti a asi moc nemají rádi superhrdinský komiks, který těm paním úplně zatajili (a Crew skoro taky)
yama: ta přednáška by mě dost zajímala, budu se po tom pídit... no, v MZK se komiksy půjčují pouze prezenčně, což si myslím řeší problém s vracením komiksů poničených
choze: Nejsem knihovnice, ale pohybuju se mezi nima a myslím, že si to začíná uvědomovovat čím dál víc lidí a snad by se to mohlo začít zlepšovat. Už loni jsem byla v Praze v NK na přednášce, kterou tam dělali Hibi a Jerie pro knihovníky. Na druhou stranu tam zazněly rozumné připomínky ohledně pořizovacích cen a stavu v jakém se komiksy (hlavně sešity) vracejí, pokud vůbec.
Tak třeba Moravská zemská knihovně u nás v Brně je zásobena slušně (jako asi všechny knihovny s povinným výtiskem), no ale třeba už v té městské, tj. Knihovně Jiřího Mahena s 28 pobočkami, jsem od Moorea našel jen Liga výjimečných a Smax a od Franka Millera vůbec nic! Nemluvě o veřejných knihovnách na menších městech a VŠ knihovnách. Já sám jsem si přitom třeba Watchmen, V jako vendeta či mnohé další nejdřív přečetl v knihovně (MZK) a na základě toho si je koupil. Co se toho věnování týče, chtěl jsem věnovat pár knížek o komiksu, které mám ze zahraničí a stačilo mi si je jednou přečíst (zamlouvá se mi představa, že by naše knihovna byla jediná v zemi, která by je měla) a pár věcí, se kterými jsem se seknul (narozdíl od mnohých tady neschraňuju všechny komiksy, co mi přijdou pod ruku, ale svou sbírečku si tříbím dle svého vkusu).
třeba na Smíchově mají slušný výběr... Od bb artu tam mají snad skoro všechno, včetně Watchmen i Satrapi, Věci od motu komplet Padoucnici, Oscara Eda, Bombera, Nebela, Posledního Čecha ....takže nejen mainstraem typu komiksových legend...(ty tam mají taky). Samozřejmě se nedá přijít do knihovny, že chci to a to hned.. většinou je to tam po jednom kousku.
Choze: neodkazu te presne na zakon, to bude vedet spis nekdo z vydavatelu, ale tusim nekolik narodnich knihoven dostava od kazdyho oficialne vydanyho comicsu minimalne kus.
Seznam zasadnich comicsu, rekneme top 100 kousknu, ktere by meli byt v knihovne, neni spatny napad.
Draco: z Pekla maji, ale stezejni dila v nabidce vubec? :) Jsem asi uplne nechytil presne tu myslenku.
Dobrej nápad,pokud mě nebudeš nutit,abych darovala ty svoje.Jinak co vím,tak v pražských městských knihovnách bývají v nabídce Sin City,Z Pekla a další Mooreovy věci...Taky garfieldi,Asterix,komiksová historie světa,superhrdinský...Ale český nebo zajímavé kreslíře a kvalitní scénáře či stěžejní díla,na to žádná šablona není a právě takové nejsou v nabídce vůbec.
Když bylo zmíněno to půjčování komiksů, setkal se tu někdy někdo s nějakou "půjčovnou komiksů", eventuelně jak jste kdo spokojený s komiksovou nabídkou knihoven? S kámošem pracujeme v knihovně, on v knihovně na malém městě, já ve vysokoškolské a jemu se tuhle podařil celkem husarský kousek, že přesvědčil vedení, aby jednorázově nakoupilo nějakých 50 titulů a prý se to okamžitě rozebralo (zpropagoval předtím ten nákup menší akcí, se kterou jsem mu pomáhal). Takže jsem trochu zapracoval i v naší knihovně a něco málo se koupilo (a uvažuju, že i něco věnuju), bohužel nejsme knihovnický fastfood jako KJM, na druhou stranu jsme knihovna umělecké školy, takže si myslím, že by tu komiks měl být zastoupen, i když není přímo v osnovách. Tak si říkám, že by to chtělo nějaký plán pro všechny veřejné knihovny na systematický nákup komiksů. Pochybuju, že se v každé knihovně najde nějaký komiksový fanda, takže kdyby se udělal řekněme nějaký základní seznam, co by nemělo chybět (z mého pohledu třeba Maus nebo Watchmen), ze kterého by mohli všude vycházet... Co vy nato? Kravina? Utopie? Zbytečnost?
Montérky beru i s hadem.
A popravdě,nemám cony moc ráda,i když chodím,protože když se začnu bavit s nějakým klukem o komiksech,tak se obvykle on začne brzo ztrácet v x-manovským vesmíru-či jiným a já koukám jak tele z jetele a posléz prchám.A přijít ke starším a moudřejším kruhu komiksových sběratelů zase nemám odvahu,přece jen jsem ještě pískle a vy,jak tady dokazujete,jste orli s ostrými pařáty.
A na komiksfestu mám ráda doprovodný výstavy,na ty se obvykle jdu podívat skoro všechny-je fakt,že tu alternativu tam hrozně tlačí.Já si ráda přečtu Batmana i Kuriozní lenošku.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.