@Myra82: jako já to samozřejmě ve 2024 nečekám, ale fakt mě zajímal nějaký realistický jízdní řád - pokud to tedy publikovali / alespoň naznačili. Ad překlad - u Sandmana si stěží umím představit někoho jiného než Viktora Janiše (ačkoli chápu, že ten má poslední roky dost na pilno... ale že by ho k tý korekci vlastní tvorby nepřizvali?... Jako já Sandmana četl fakt dávno a asi to dám bzry i kvůli serošu znovu, ale nepřišlo mi, že by ten překlad byl špatnej)
@soulbringer
Kdy Sandman vyjde nepadlo. Bylo řečeno, že vydají 2, max. 3 omnibusy za rok. Tzn. tento rok ještě vyjde 2. Preacher. V 1. čtvrtletí 2025 3. Preacher. Pak by mělo vyjít Seven to Eternity. Tzn. 1. Sandman někdy z rok? Možná na konci 2025. Bude na to prý dost práce. Mají ještě ladit, upravovat překlad. Konrétně Richard Klíčník.
@Myra82: to je hustý, to jsem si vůbec nevšiml - měl jsem za to, že zrovna Sandman nebyl nikdy problém sehnat v tý barvě a teď koukám, že už není k mání ani předehra... chápu správně, že poté, co s tím vyjel Netflix, že to zmizelo z pultů?... To bych řekl, že když vemzu tohle + další série, co natáčí Netflix, že by se to mělo prodat.
Byl nějaký jízdní řád, kdy chtěj vydat první, druhý i třetí díl, pls?
V tom třetim omnibusu je pokud je to kopie puvodnich omnibusu - Predehra, Lovci snu a dva dily Smrti. Z toho ty prvni dve uz vysly v pevne vazbe. Tak mozna to neni az tak dulezite to vydat? imho
Myra82: To fakt takhle na férovku oznámili, že 3. díl vydají podle prodejního úspěchu prvních dvou a nebo je to jen vtip? Pokud to myslí vážně, kdo pak ty první díly koupí, když ani nebude mít jistotu, že to vydají celé?
Legendy DC: Batman: Kult, Batman x Spawn. Pokračování klasické série Batman, další 2 knihy série Legendy Temného rytíře, další série Jokera, One bad day - Catwoman, Freeze
Princip je jednoduchý, nepůjde to do široké distribuce, ale pouze tam kde si obchodník dané knihy bude chtít koupit a nést část rizika vydané novinky, primárně eshopy...
Crwecon 2024:
Dále se mluvilo v nové limitované verzi o Království tvé a Liga výjimečných (spíše první dvě knihy).
Vše ve velikosti amerických omnibusů a dle úspěšnosti předchozích limitovaných omnibusů
Myra82: díky, Sandman omnibus skvělá zpráva, Seven to Eternity bych třeba radši viděl vydané u Mighty Boys, kort když teď vydali od Remendera Agenta strachu,...
@SomeOne: Osobně bych řekl, že Legendy jsou taky edice. Série je příběh rozdělený na několik částí. Edice jsou třeba navzájem nesouvisející díla zastřešené společným tématem.
Vedel by mi niekto ozrejmiť ako funguje rozdelenie komiksov o Batmanovi vo všetkých tých rozbehnutých sériách?
Napr. tu máme "Legendy DC" od Crew - tu sa nachádzajú všetky najlegendárnejšie príbehy z DC, takže niečo aj o Batmanovi - toto úplne chápem. Potom tu máme sériu "DC Comics - Legenda o Batmanovi" tu sa zase nachádzajú všetky najlepšie príbehy, ale už iba o Batmanovi. Čo má byť potom v sérii "Batman - Legendy Temného rytíře", alebo to nie je séria..? (samozrejme to ani nerátam "DC komplet" tam boli tiež o Batmanovi najlepšie príbehy..)
Osobně mě míjí podobné hurá akce na limitované edice Měsíčního stínu nebo teď aktuálně Preachera. Dávám přednost pohodovému předprodeji po vzoru CC nebo MB. Člověk na to má klid a čas ( pokud teda nehoní nějaké číslo výtisku u CC). Ale když o to někdo stojí a vyčeká si to, tak proč ne. Úplně bych to nehrotil. Asi mě moc obálka nezajímá. Horší by byl rozdíl v obsahu :)
sleepless: Za mě to je win-win z prostého důvodu, komplet teď seženeš v TPB za zlomek ceny, než třeba před pár týdny... :) Nutně být dotisk ani nemusí. Teď si buď koupíš 3x omnibus nebo komplet v TPB, který bude stat třeba jako dva standardní omnibusy.
deefha: Kdybys chtěl ty paperbacky, tak klidně napiš PM a domluvíme se.
Sleepless: Bylo vydáno ve své době přiměřené (odhadované) množství, nicméně časem se ukázalo, že bylo nedostatečné (a uděláme dotisk…). Limitní se dopředu (prodává a vydává) za (chceš-li kultovní) počin. Ano, vlastníš či můžeš vlastnit více speciální/méně sehnatelný kus. Avšak takto cíleně prodávané je to ještě o tom sběratelství, anebo je to už kalkul...
sleepless: Sorry, já měl jen potřebu to vysvětlit. Mám dojem, že se tomu teď každej strašně diví. :) Přitom tohle je win-win pro všechny fanoušky, snad kromě pár ukňouraných překupníků. :)
hellbazer: Však ano, já se nad tím nijak nepozastavoval :-)
komik.sk: Příliš nerozumím, jak má čas prověřit status "limitní".. To platí spíše pro označení kultovní, ne? Limitní chápu jako omezený počet kusů v daném nákladu. Takže když se takovýto limitní náklad časem (a to neřeším nějaké vymezení časového úseku) nevyprodá, tak nebyl limitní?
deefha: Naprosto souhlasím, třeba Zámek a Klíč se mi četl v tom omnibusu hrozně blbě. Ve většině případech je pro mě omnibus výhodou jen tehdy, když nemám samotný TPB a (ve většině případech) omnibus konečnou cenou nakonec vychází levněji. Ale pokud něco kupuju po dílech a nic mi nechybí, tak si to "v celku" nikdy nekoupím, protože by to znamenalo, že už to nejspíš nikdy znova neotevřu.
To souhlas, ale kolosálku beru spíš jako ultimátní vydání něčeho, co znám, četl jsem a chci tohle prostě vlastnit a rochnit se v tom zvětšeném formátu (Sin CIty, Hellboy). Jinak na běžné čtení ty kolosálky úplně nejsou, věci od MB nebo omnnibusy viz Preacher, jsou na čtení úplně v pohodě.
sleepless: Tak to se dalo čekat, jeden z nich je taky můj. Přece nebudu držet paperback, když se blíží konečně důstojné vydání téhle klasiky. :) To stejné když by vydali Sandmana v Omnibusu, tak půjdou TPB taky z domu, už jen kvůli místu. Za mě je super mít možnost výběru (omnibus, dražší limitku a nebo obyč paperback).
Norri: Že vyjde kniha po které je/bude sháňka vítám, avšak marketing se asi nepovedl, jakým způsobem se „limitní“ (nikoliv samotný!) titul od velkého nakladatelství (asi z organizačních důvodů) dostal do prodeje.
Osobně (můj postoj) se „hraní na „limitky“ neúčastním a dílo vydávané dopředu za limitní neuznávám, to má prověřit čas a nikoliv peněženka. To spíš mluvme o nízkonákladové variantě. Píšu-li o odtrženosti a egu určitě tím necílím na (konkrétního) nakladatele (to bych si ani nedovolil, v kontextu je slovo dotyčných nešťastné), ale spíš o kultuře vnímání („limitek“) všeobecně a to se sám považuji za sběratele.
Já něco vydávat, tak by mě asi sralo, že dam limitku za 2 500, mám s tím spoustu práce i zabitého času a za dva měsíce to někdo otočí za dvojnásobek skoro bez práce.
faster86: Tam je to spis ten druhy level 'jak ma neco nabaleny merch, tak to muze stat i nekolikanasobek realne hodnoty'. Fyzicky hry uz jedou jen tenhle model.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.