Gmork: Hele, teď se ještě dívám na ten edičák...
Jak je to s tou Shi? V edičáku se píše, že jde o závěr série (tedy nejspíš díly 3+4), ale FR teď vyšel 5. díl...
Tak ještě jeden nástřel, pan Vybíral by si pro radost rád vydal jeden frankofonní klubácký komiks, v rámci Junáka. Tak třeba to klapne. Strážci se prodávají velmi dobře. Tak proč nezkusit belgickou Bobří hlídku.:) https://www.imgup.cz/images/2022/02/17/bobrici_08_18.jpg
Za mě tedy nic moc, ty klasické rozbehle série neberu, 100+1 conanů už začíná být celkem legrační, to tu fakt má Conan tak obrovskou základnu? A to ještě začnou s Savage swordem?
Překvapil Lemire, ten je jasnej, ty úplné novinky až na Kovboje neznám. Kovboj mě celkem překvapil, že to vydají, nějak nevím zda se mi to líbilo nebo ne. Kolosalku ZaK jsem čekal, ale raději bych něco úplně nového...takže za mě jen Lemire.
Nová řada Conana? Jako kolik jich ještě bude? Fantasy mám rád, ale jsou i jiné fantasy než Conan :/
Jinak Lady Baltimore, Pochmurný kraj - Odkaz, Údolí zrůd, Pizza Boy vypadají lákavě :)
Co se týká toho Kopřivy... pokud by tady někdo z Prahy chtěl něco zkusit, tak mám doma nečtené Zabíjení a milerád ho pošlu dál za nějaký ten nižší peníz :)
mkw: já teda spíš nakupuju a prodával jsem zatim asi jen jednou, ale vše v pohodě...asi je to prostě jen o domluvě mezi lidma...jinak klidně pošli seznam/fotky, čeho se budeš zbavovat a třeba si něco vyberu:D
Jak dobre se dari prodavat skrz bazar tady na comicsdb? Opravdu to tak frci, jak se tam objevuji dalsi a dalsi?
Potrebuju uklidit garaz a je tam dost veci, ceho se chci zbavit + jeste dalsi knihy, filmy a hry na konzole. Akorat se mi s tim proste nechce po kusu drbat :D
radek: První dva co psal přímo Scarface jsou dostupné a zároveň je to úvod, tak můžeš vyzkoušet a uvidíš. Další díly jsou více epizodní, teoreticky se dají číst samostatně, jen potřebuješ první dva, abys trochu poznal postavy, které pak samozřejmě každý autor svým způsobem vykresluje trochu jinak, ale rámec drží - kdybych měl Kladivo nějak shrnout, celá série je takový česko-slovenský Hellblazer s partou Constantineů :)
Kopřiva mi z českých autorů přijde nejlepší... ale je fakt, že ho vydáváme, tak nejsme nezaujatý. Byť už spíš než fantastiku (asi nejlepší je Asfalt), píše kriminálky (Rychlopalba) a teď technohriller (101 minut). A - zcela sobecky - Kladivo na čaroděje můžu doporučit. A to nejen kvůli tomu, že tam píšu, ale že se tam povedlo přitáhnout spoustu zajímavých českých autorů. Hlávka, Antonínová, Nečas, Mařík, Darek Šmíd, atd. A má to dost komiksový nátisk.
Kotleta me bavi jako oddychovka. Clovek vi, ze je to jen same sukani, kouzleni a strileni a na vypnuti mozku a relax je i ten jednoduchy pribeh akorat.
Kulhanka bych rad zkusil, ale eknihy ja nerad a kupovat to za ty penize nebudu.
Koprivu mam v planu, ale vzdy na me vyskoci nejaky zajimavy zahranicni kousek.
Z ceskeho fantasy asi nejvice leti serie Mycelium a potom slycham chvalu na serii Naslouchac.
Pred par lety jsem cetl Novotneho Valhalu a ac se mi to libilo, tak to urcite neni cteni, ktere sedne kazdemu.
Me ta ceska brakova fantasy prijde takova...ja vlastne ani nevim...kolikrat neco prectu, jsem si vedom, ze je to jen spoutu zvastu naplacanych na papir s literarni hodnotou ne vetsi nez toaletni papir, ale zaroven si uvedumuji jak skvele jsem se u toho bavil a odfrknul si u toho vice nez u nejakeho hlubokomyslneho, metaforami pretekajiciho a odraz spolecnosti vykreslujiciho a bla bla bla (dalsich tisic kravin si doplnte sami) + 20 ceskymi literanimi cenami ovenceneho autora/autorky.
Když už je řeč o českých autorech, tak bych ještě doplnil Oskara Fuchse. Zatim má venku 4 knížky a první tři bych určitě doporučil (pokud někomu sem tam nevadí hláškování ve stylu Kotlety), poslední čtvrtá mi už přišla slabší.
Co se týče beletrie, já se teď nejvíc těším na Zaslíbenou zemi od Jean-Michela Guenassii. Jsem zvědav, zda udrží tu vysoce nastavenou laťku, kterou si Klubem nenapravitelných optimistů nastavil. Každopádně netrpělivě vyhlížím.
@toe, @questor, @Draco nobilis: hele fér, alespoň se ta diskuse rozproudila a mám konečně alespoň nějaký přehled, kdo ho (ne)četl, potažmo kdy a koho považujete třeba ze lepšího (a pardon, ale Hrabal je fakt úplně jiná liga, to je jako kdybych chtěl Nezvala srovnáva s dětskými říkankami od Erbena - hele o tom žádná. Hrabala mám o dost raději než třeba Kunderu, který mě spíše dost irituje). Já si o něm myslím také své, a jak už jsem napsal, dost velkou roli tam hraje nostalgie teenagera i s tím, že z českých luhů a hájů tady tenkrát moc nebylo... čili jsem samozřejmě rád, za pohled nejen jiné generace, ale taky za tipy na další (a jestli vás nikdy úplně nezaujal Kotleta, pak asi bych Kulhánka fakt neotvíral).
@2scha @Alfi> Jo, Kopřiva mi příjde fajn, Roman Bureš je taky poměrně už zajetý jméno (nečetl jsem od něj vše), ovšem na Pavla Bareše se terpve chystám - takže díky za tip. Mrknu na recenze.
Z CZ autorov odporúčam Pavla Bareša, buď jeho knihu Meta (komorný thriller zo sveta kde existujú nadľudia ale ani jeden z nich nie je superhrdinom - hlavná postava je dievčina čo vie meniť podobu) alebo postapo trilógiu Kronos (znova s istou formou ľudí s metaschopnosťami)
Ediční plán bychom rádi zveřejnili v průběhu února. Není nás v týmu bohužel tolik, abychom zvládli vše najednou. Prioritu mají knihy a jejich zaslání do tisku.
Ono se to na první pohled nezdá, ale domlouvání se zahraničím je nekonečné čekání a čekání a vyřizování, dopisování atd. Tak to jen abyste věděl, že se neflákáme :-)
Kulhánka jsem nečetl, Kotleta mě nudil a Kopřiva je s Cormacem McCarthym můj nejoblíbenější autor :) A určitě nejzábavnější, a je jedno, jestli píše šílenost typu Asfalt nebo detektivku ze současné Prahy,
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.