Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

deefha Já počkám , až to bude na torrentech . Ale v osmdesátkách jsem byl fanda Garáže , to byla ta Hlavsova popovější , hitová poloha . navíc myslím že on se i snažil sledovat co se kolem děje , to jen ty máničky jsou hibernovaný v sedmdesátkách ( čest vyjímkám ) .
Mě je asi úplně šumák co kdo poslouchá , jen jsem tu do vás chtěl kapku hodit vidle . Přijde sem někdo novej a lekne se , bylo to tu jak v Olomouci v tzv . kultovní hospodě Ponorka , kde před covidem seděli v oblacích kouře už 30 let ty stejné máničky , vzpomínali na Plastiky a Magora a že se svět už kapku posunul neměli tucha .
A jo , nemám rád tzv . českej androš .
yogi: No, kolo neopřel, hudbu intenzivně poslouchám už přes třicet let a mám ve své sbírce přes tisíc originál desek napříč žánry, je v ní hodně i ten pop. U popu mi jde spíš o tu uvěřitelnost, takovým jako Fiona Apple nebo Taylor Swift jim tu hudbu a texty věřím, u B. Eilish už s tím mám problém. U zpěvaček u mě pořád vládne Anneke, ale uznávám, že tohle je spíš debata někde k pivu, kávě. Můj hudební vkus utvářeli a hodně ovlivnili v letech 1993-95 kapely jako Anathema, Skyclad, Paradise Lost, Gathering, Moonspell, Amorphis, Katatonia, Opeth nebo Dead Can Dance. A ty mám pořád i po tolika letech nejvýš. Každý má pochopitelně své favority. Grammy jsem asi zmiňovat neměl, protože to pro mě není žádný hudební arbitr.
nejakdivne: jako podkres ke čtení (nebo k jiné činnosti) mi vyhovuje cokoliv, co není v jazyce dané činnosti (tj. při čtení v češtině cokoliv v jakémkoliv cizím jazyce, při čtení v angličtině cokoliv mimo angličtinu a - překvapivě - i češtinu). Ale většinou stejně skončím u OST, instrumentálek nebo ambientu/industrialu (třeba mé oblíbené Legends od Za Frûmi nebo Eternity Rites od Dargaardu) :D

A pak bych nadhodila také jednu záludnou otázku pro fanoušky-pamětníky OST anime: Máte raději styl jako třeba Silent Möbius Oedo Anpu Shimatsuki Music Collection nebo Sailor Moon R Mirai e Mukatte?
nejakdivne : Napsal jsem ji dvakrát , aby to vypadalo , že toho znám víc , myslel jsem , že to nikdo číst nebude . Vlastně ta druhá měla být Julian Baker . Jak je těch ženských hodně tak už se mi ty jména pletou .
Dalamar: tak to souhlas, ojedinely pocin, mrknu na to.

Jako treba v tomhle jsem v jednom zanru konzervativni a mozna by to chtelo udelat vyjimku - a sice kdyz ctu westernovy komiks, poustim si temer zasadne bud nahodny vyber z Morriconeho westernovych soundtracku, nebo trapne Winnetoua. :D

Ted tuze premyslim co si pustit za hudbu k cihlove kompletni edici Kustka (dnes dorazil po zahadne dlouhe dobe z Bookdepo). Treba to bude prca se soundtrackem Lubose Fisera k Alence.. trochu svestky se spenatem, proc ne.
nejakdivne: V drtivé většině u čtení poslouchám hudbu. Občas je to pro mě opravdu oříšek najít ten správný podkres aby se to tematicky hodilo, ale strašně mi to pak umocňuje zážitek ze čtení. Navíc, když si pak tu hudbu pustím jen tak, tak se mi vybaví vzpomínky na děj. Netýká se to sice komiksu, ale teď čtu Chmurného válečníka, ke kterému si autor knihy vytvořil soundtrack což je pro mě naprostej luxus.
yogi: Obcas i Eno potrebuje penize, ale konkretne za On Land mu to odpustim i ja. ;)
Juliu Holter tam mas 2x a nebral bych ani jako chybu, protoze opravnene. Je skvela jak v uplne obycejnem popovem ladeni, jako i v odvaznejsich experimentech. Z zenskych ne uplne proflaklych popovych, koncerty ma vyborne i Soap&Skin ci Jane Weaver.

Jo, koncerty. Ty chybi.
nejakdivne : No zrovna Eno je znám producetskou prací s hudebníky o něž by si Gmork kolo neopřel , tedy zeména U2 a Coldplay . A nemyslím , že to dělal pro peníze .
Poslouchám ho zejména na letišti a ve výtahu . U čtení neposlouchám nic , jen když čtu debaty na cdb .
Fry : no já posledních pár let ujíždím na ženských interpretkách . Poslouchám kdeco ale lupen nejčastěji koupím na ženu či ženskou kapelu - Mitski , Julia Holter , Frankie Cosmos , Big Thief ( na jejich koncert mám teda jen plakát ) , Julia Holter , japonskej dance punk CHai , Joanna Newsom , Weyes Blood , Jessie Ware , Charlotte Gainsbourg a tak dále , znáš to .
Třeba Rosalía na Colorsech byl ten nejsoučasnější pop nejvyšší kvality a teda bez jedinýho kytarovýho sólíčka . Lykke lI je dobrá , možná jsem na ni trochu zapomněl , nebo se lehce ztratila .
Její nejznámější hit doprovází na youtubu sestřih z Života Adéle , což je : 1, svělý film . 2 , adaptace komiksu . Takže to sem patří .
Jen těch koncertů teď nějak ubylo .
Mozna pokus o pozitivnejsi diskusi - delate rozdil v poslechu specificky "ke cteni"? Mne se osvedcila hudba vesmes ambientniho razu, cim min se tam deje, tim lip a to cteni si vychutnam vic nez u neceho co se snazi poutat pozornost na sebe. Par tipu (nic obskurniho, vse dostupne na streamech a spol). Kdyz tak premyslim, ne uplne blby seznam na spani.

Brian Eno ‎– Ambient 4: On Land
Sylvian, Czukay ‎– Plight & Premonition / Flux & Mutability
Oren Ambarchi ‎– Grapes From The Estate
Kara-Lis Coverdale ‎– Grafts
Stars Of The Lid ‎– The Tired Sounds Of Stars Of The Lid
yogi: jj Lets Eat Grandma znám, I Will Be Waiting je parádní skladba, ale to si tady metalisti nikdy nepustí :) já teď aktuálně docela ujíždím na Lykke Li, to je takový správný deep trash pop.
ALE kdyby se někdo chtěl odvážit, tak tady: https://www.youtube.com/watch?v=rYypKTkjBG8 https://www.youtube.com/watch?v=2acCDPtA-1U
JInak momentálně moje jedna z nej kapel ( jsou dvě holky kapela ? ) jsou Lets Eat Grandma - skvělej koncert v Londýně .
Tak DT je zrovna kapela na které nejde být hodinu, není to kapela u které ti stačí pařit hodinu jako u Testamentu nebo Devildriver. To same třeba Opeth. Na nich bych vydržel i 4 hodiny když na to přijde
Fimi : já vím , že nepsal . Ale já si nedokážu vybavit interpreta , kterého by se mi chtělo sledovat tři hodiny , většinou mi stačí hodina bohatě , pak se mi chce čurat , lezou mi na nervy lidi se smartfounama a přemýšlím , jak se budu kodrcat domů , přes celou republiku . Proto jsem neodolal . Mě spíš lehce vytáčí lidi , co se naváží do něčeho , o čem nemají ani páru . Jako kdyby moje matka komentovala Eisner awards .
Yogi tak to jo, ty DT je hodně specifická hudba asi jako Mekong Delta..
O grammy jsem. Nic nepsal, tyhle ceny jdou úplně mimo mě a nesleduji je.
Já hlavně nechápu co to má být - mainstreamový sračky . Kendrick Lamar , The White stripes , Lana del Ray , Solange , Kanye West , St. Vincent , Arcade Fire , Bon Iver , Rosalía ( vybral jsem věci , které myslím na Grammy slavili úspěch v minulých letech , ale dohledávat se mi to nechce ). Já chápu , že pro tzv. rockery je to cizí svět , samá holka , většinou ne běloška , ale fakt vás nikdo nenutí to poslouchat a myslím že u nás vám to ani nikdo pod nos necpe . v českých mainstreamových rádiiích to budou hrát tak za 20 let . A míchat dohromady Grammy se Superstar je fakt hodně mimo . Tuhle cenu získala spousta skvělých věcí i spousta průměrných , spousta skvělých věcí nikdy žádnou cenu nedostane a vadí to někomu ? Blade runner taky nezískal Oscara .
Fimi : No ty DT jsem napsal schválně , můj bratr je též má velmi v oblibě , tak ho s nimi přátelsky škádlím . Říkám tomu " uschlá větev populární hudby " .
seneke: Ghost in the Shell z roku 1995 mohu jen doporučit. Pro mě to tehdy byla vstupní brána do kyberpunku. Když u nás nedávno vyšla komiksová předloha, tak jsem zjistil, že filmová verze se mi líbí daleko více jak komiks. A soundtrack je pro mě top.
Fimi: První díl mě bavil. Čekám, že další díl musí být nějaká pořádná akce, ať se to rozjede :)
Mimochodem zítra začíná seriál Invincible, každý díl hodinu a R rating..

Jak se vám líbí Falcon and winter soldier?
Bude adaptovana Vampirella
Prostě tu zack udělal vlákno o hudbě a zrovna se pár uživatelů bavilo o Metalu, proč tolik fňukání?
Kdybyste se bavili o Beyoncé, Minaj, Perry nebo Gaga, tak to prostě jen nečtu a jdu dál...
Nejakdivne: Přiznám se, že jsem neviděl ani jeden zmíněný film (rest, který musím doplnit).

Jinak z komiksové muziky za mě vede I Am The Law od Anthraxu. https://www.youtube.com/watch?v=p3ta5ahB-6w
a btw to "pojďme se bavit o komiksech" není myšleno v rámci tohoto fóra, ale obecně
já vím v jakém jste fóru, ale ne všechny z nás baví číst 40+ komentářů o vámi preferovaném hudebním stylu... přece jen jsme na komiksové databázi, ne na srazu Brutal Assault
Zadny takovy pravidlo neni, jste spravne, Fry se priste podiva poradne, v jakym je foru :)

Akira.
Fry: Kdyz tady nema byt vlakno o muzice, tak ho smazte a je vyreseno. At nespamujeme o vecech ktere se "nehodi." Jestli se mame bavit o muzice jenom souvisejici s komiksama, tak ok, ale hodilo by se to zminit, ze takove "pravidlo" je.

Dotaz do plena, ktery soundtrack preferujete? Akira nebo Ghost in the Shell?
Zack: Ten trailer na tu hru je asi lepší než bude ta hra :D Ale animátorům se to povedlo hezky.
deefha: Taky nezní špatně. Další tip do seznamu na poslech, dík ;)
To ne, to by mi stejně vadilo, na klipy metalové hudby koukám minimálně, přijdou mi taky stupidní.. Pokud nejsou vyloženě udělané jako živá vystoupení..
Kdyz jsme u tech klipu, drsnych borek, tohle je porad strasne dobry (a to Heilung fakt nemuzu): https://www.youtube.com/watch?v=kNtenrRYZQo
Grammy za rock bych z poslední doby udělil skupině The Hu, přece jen mongolský rock se jen tak nevidí:
https://www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE
Fimi: to zalezi na publiku, nebo to taky muzes udelat utopeny v cerno modry, postavit par hustodemonu s drsnou borkou v cernem do lesa nebo na kamenitou plaž, par run, nejaky ty horici symboly, krev a lebky samozrejme, a je to hned kreativne prociteny umeni nastavuji zrcadlo konzumnimu popu, ve kterem jde predevsim o muziku, vid?
Treba ty Mandrage jsem videl live (ples hradni straze, neptej se :) a i kdyz me to miji, rozhodne bylo zjevny, ze to kluky fakt bavi, i posrasnej ples si dokazali dost uzit a lidi s nima.
Tak jasný, někdo. Chce energii, někdo zase relax a jiné si potřebuje zašermovat rukou
Deefha a na to oni spoléhají ale samozřejmě se najdou i tací kterým se líbí i ta hudba, ostatně i Fiat Multiplu si někdo koupí, takže tak
Fry omlouvám se za jeden pytel, dobrá tak teda řekněme že je dáme každý do jednoho pytle zvlášť... Ale jinak samozřejmě mainstream nejsou sračky to jsem neřekl, já jen říkám že tihle jako Minaj a další jim podobní dle mě mají primární cíl vydělat a hnát sledovanost no a jak to uděláš. Celý klip musíš být přeci polonahy a twerkovat do kamery po celou stopáž...
Fimi: jak můžeš do jednoho pytle házet Nicky Minaj a Mandrage ... lol
Si připadám jako kdybych vešel do baru kde všichni poslouchají metal a tvrdý rock, pfff hudba je o vkusu jednotlivce. Já poslouchám diametrálně odlišné styly od toho co se tady probírá, respektive mnoho názvů kapel, které tady byly zmíněny neznám ani znát nechci, ale když mi tady někdo bude máchat před obličejem že mainstream jsou pouze sračky, které mají za cíl pouze vydělat, s čím nesouhlasím. Je mainstream a mainstram, každý si vybere ten svůj, takže stačilo hate posts, pusťte si něco pěkného do sluchátek a bavme se zas jednou o komiksech
Samozřejmě že neexistuje dobrá a špatná, horší a lepší hudba protože je to subjektivní a každý to má jinak. Ale jako co píšeš o těch bicích a tak to samozřejmě není. Ale tak, se shodneme, že mainstream nebo střední proud nikdy o kvalitě nebyl. Nebo mi chceš říct že Nikky Minaj, Mirai, Perry nebo Mandrage je něco kvalitního?
"co není vůbec o kvalitě ale o počtu sledovanosti": Asi by se dalo namítat, že je mezi tím nějaká úměra. Ne přesná, protože marketing samozřejmě dělá hodně, ale malá asi bude. Protože ačkoli se pohybuju v jiném spektru než yogi, souhlasím s tím, že hodnotit kvalitativně hudbu (jako jakékoli jiné umění), je většinou dost ošemetné. Fimi, co bereš jako kvalitu? Jak přesně se zvládnou trefit do rytmu? Kolikrát hráč na bicí udeří do kopáku za vteřinu? Jak moc je píseň chytlavá? Jestli ti dvouminutová písnička v textu vysvětlí Wittgensteinův Tractatus logico-philosophicus, nebo stačí hezký příběh o lásce? A co na to písně beze slov? Často se kvalitou mává nad sterilním jazzíkem, který, přestože se rád poválím ve freejazzu, nedovedu vystát.

A za mě: Mainstreamový sračky u mě šanci mají. Ve valné většině proplují vedle mě a vyignoruji je, ale nijak mě nerozčilují. Ach ty generace odchované vzájemnou tolerancí. Ale o vidlákrocku teda doufám, že už si konečně někdy tu vlastní smrt přizná, protože když se mě někdo zeptá, jaká je moje oblíbená písnička Kabátů nebo Guns N Roses, tak je mi stydno, že se mě na to vůbec někdo ptá.
(a popíchnutí: Nezahrnovat teda věci jako Dream Theater nebo Slayer do terminu technicu mainstreamová sračka jen ukazuje, nakolik si pod tím každý představí něco jiného tak, aby do toho jeho vlastní výběr nikdy nezapadal)

nejakdivne: Ghedalia je na Stapletonově Chance Meeting seznamu, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, abych jej začal nějak systematicky sbírat. Spousty kapel z toho seznamu si velice vážím a leccos už dlouho sháním na vinylu, ale nechce se mi za to dávat tak velké pálky. Těch přidružených projektů k NWW, kam třeba Coil možná trochu spadají, je milion, takže kdybych následoval všechno, nestíhám objevovat nové kapely. Tempo vydávání alb Andrewa Lilese předčí i Stapletona, do toho se objeví nějaký ten Potter, Tibet, Bog atd. U většiny z toho si dost vybírám, co si chci pořídit fyzicky. Posbírat diskografii Merzbow je taky nadlidský úkol, to podle mě nemůže mít ani Akita sám.
Přesně. Nevím proč bych měl poslouchat něco co není vůbec o kvalitě ale o počtu sledovanosti, kroucení zadku a o tom kdo má ve světě showbyznysu větší pozornost.. Fakt ne
yogi: Ne, mainstreamovy sracky u mne sanci (umyslne) nedostanou. Skvele hudby je totiz tolik, ze me vubec nemusi zajimat ta spatna a taky ji nic nedluzim, aby dostavala sanci. Totiz vim, ze nebudu zit dostatecne dlouho, aby mel moji pozornost nekdo, koho zajima pouze moje penezenka. Dostatecne mi staci o nich zakladni povedomi, kdyz rvou z radia. Grammy, Eurovize, Superstar, vse stejny hnuj s umyslem podojit penezenky rodicu deti co to poslouchaji. V slusne diskusi o hudbe to cinkani kasickou nema co delat, sorry.

Co se tyce hudby, muj rozhled je docela dostacujici, diky za optani. Muzem podiskutovat zejmena o musique concrete, ambientu, prog rocku, hororovych soundtracich, japonske onkyo scene, nebo treba Pink Floyd. Ale omlouvam se, k Beyonce ti nereknu vic nez ze je to nejaka slavna zlatokopka na poli soucasneho hudebniho showbiz.

A kdyz se tak vezme, rock je za zenitem jiz 30 let a nikomu z rockeru to vubec nevadi a pokracuji dal.
Já jsem dospěl do stádia, že mám tolik oblíbených starých kapel, že nemám potřebu hledat něco nového. Většinou do svého playlistu přihodím až něco, co se mi zalíbí naživo.
Metal rozhodně není za zenitem. Kvalitní kapely jsou, jen je toho tolik že vše zní podobně ale kvalitní skvělé kapely najdeš samozřejmě.

A to já radši budu koukat 3 hodiny na koncert Dream Theater zase, viděl jsem jich hromadu a byl jsem na nich mnohokrát a nelituji.
Ale tak nuda je velice subjektivní pojem , já než bych měl koukat 3 hodiny na koncert Dream theater , tak půjdu raději čistit septik a z koncerty Aurory jsem odešel , bylo to takové ehm . nevím , moc skřítkovité ? Já opravdu nevím kdo dostal Grammy za rock v posledních letech , jen by mě tedy zajímalo , komu by TO podle tebe slušelo . A něco o tom že takový ten klasický rock , o metalu nemluvě ( o tom prog . už vůbec ) je hezkých pár let za zenitem , jste jistě už něco zaslechli , což nic nemění na tom , že tu s námi ještě dlouho předlouho bude , rozdávat radost fanynkám i fanouškům s dlouhým vlasem i bez .
yogi: Já měl spíš na mysli, jak si na Grammy předávají ceny za rock žánr pořád ty samé kapely Coldplay-Bon Jovi-U2. Jinak já Fionnu Apple poslouchám, dokonce mám i její desky, to samé Taylor Swift. Beoyncé, Billie Eilish a The Strokes ne, ti mě nebaví, je to nuda.
Mimochodem teď poslouchám Dearly Beheaded a Sworn enemy... Znáte?
Yogi já nic takového netvrdil