Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Fimi: Koukal jsem, Nausicca mě zaujala jak tady o ní psala P.G., pak ještě ta Drifting Classrom.
Lemire mě nějak nebere, stejně tak ten nový Batman ... no a Mistera Miraclea mám, to už jsem ti psal cca před měsícem (:
Fry vybral jsi něco z těch věcí co jsem stí poslal?
Norri: Zadna jedna polozka, co zastupuje vsechny verze, neexistuje. Dokud databazi nepredelam na nejaky abstraktnejsi model, ktery bude elastictejsi co do postu publikaci/variant pod jednou polozkou, tak jsou podobny sdruzovani desny hack a stejne to musi vest na treba nejnovejsi variantu nebo tak neco. Moc bych na to necekal.
Fry: ja myslim ze ja a dalsich 9 uzivatelu cdb neco takoveho uvita.
Já do toho kopnu z trošku jiné strany. Je jasné, že pokud mám limitku, tak si chci ve sbírce poznačit limitku. Ale mě by se taky líbilo, kdyby se ve vyhledávání a v sériích ukazovala jenom jedna položka zastupující všechny verze (případně by to byla zaškrtávací volba, jestli chci výsledky sdružovat). Ale chápu, že je to úkol spíše pro Zacka než pro adminy...
Pro mě určitě dobrá možnost bližšího roztřídění sbírky nebo mnou chtěných comicsů ;)
Fry: Určitě by mělo smysl evidovat samostatně sběratelské a jiné oficiální varianty jednoho díla, třebaže mají stejné ISBN. Lépe se pak orientuje v tom, v jakých podobách ta která věc vlastně vyšla, a taky se lépe organizuje sbírka na csdb.
to all: Náš ADMIN tým má v plánu si trochu pohrát s aktuálními daty a porozházet (většinou sběratelské verze komiksů) do samostatných karet např. po vzoru Znovuzrození.
- máme už nějaké tipy - Ú.P.V.O. #02 (limitovaná edice), SE7DM (limitovaná edice), Aargh má od 10 čísla variantní obálky a nejspíše i další komiksy, které už možná upadly do zapomnění.
no a nás zajímá, jestli je to pro Vás, sběratele vůbec co k čemu, nebo v tom nevidíte smysl a myslíte že to má smysl pouze pokud je odlišné ISBN ?
Fimi: Asi máš pravdu, uvidím no ... přemýšlím právě co si ještě doobjednám, protože mi vychází na prosinec vedle Vánoc i narozeniny a rozhodně je z čeho vybírat.
Jednu chvíli byl i myslím třetí díl.. Ale oni to budou pořád doplňovat aby lidi začínali od začátku a měli to... Takže o to nepřijdeš... Je to jak hellboy, pořád budou dotisky a nová vydání protože jak řekli přímo z redakce, chtějí vydat celé hellboyverze a chtějí aby lidi pořád měli šanci naskočit. Takže tak.. Podle mě se berserk jen tak nevyproda jakože by už nebyl vůbec k mání
Fimi: Koukal jsem a někdy v budoucnu snad pořídím, priorita teď ale asi bude Berserk Deluxe Volume 1 jelikož byl chvíli i vyprodaný, teď ho naštěstí zase naskladnili ...
Fry paráda.
Já vím že vyjde dvojka, společně s šestým Berserkem. Já to kuouju v té predobjednavce vždy měsíc dopředu, takže takže Hellsing 2 je už objednaný. Ono to vždy stojí před vydáním takhle a potom těch 1600kc. Tak paráda... Mně aktuálně už jde v této edici Blade of the immortal co vyšel nedávno
Fimi: Tak jsem si objednal první vlaštovku na Vánoce - Hellsing Deluxe Volume 1, na Bookdepository to bylo pořád za neskutečnou pálku, tak jsem objednal jinde ...
Ale koukám že už za 28 dní vychází Hellsing Deluxe Volume 2 a na Bookdepo je za docela pěkný peníz, tak možná rovnou objednám i dvojku (:
Seneke: Já to tušila :D Já to tušila :D :D
P.G.: Šíření mangy a tak.
P.G. Nemám, jen jsem to prolistoval. Aktuálně čtu Dorohedoro a další mangy nehledě na Image série a jiné Nemangy. Přečtu později.
seneke: a co konkrétně? :D
Muhehehe. Všecko jde podle plánu.
Fimi: Nemáš zač. A už máš přečteno? ;)
P.G. Děkuji za typ, už je to doma a vypadá to úžasně. http://ibb.co/HVRc3dT
Milo_Harwey, Hawwwran: hehe to mate pravdu, ze to kazdy bere jinak, jednou jsem od nejakeho kokota koupil futuramu a tvrdil, ze maji jen lehce ohnute rohy, tak domrdane knihy nemaji v knihovne ani decka :/
Tak jejich jediným štěstím je, že to jejich "sběratelské" vydání vlastně není moc "sběratelské", když se odlišuje jen přebalem (to neberu jako přidanou hodnotu) a jinou obálkou. Ani nevíme, jak ty obálky budou vypadat. Třeba se ta v obchodech bude někomu líbit víc než ta "sběratelská". Každopádně ani ta jiná obálka zde neznamená žádnou extra přidanou hodnotu. Drtivou většinu lidí bude zajímat jen obsah a ten je stejný. Na té první verzi není prostě "sběratelského" nic. Odlišuje se tedy jen cenou. A jaká bude cena knihy v běžné distribuci a na jejich stránkách? Taky nevíme :D
maco: Pokud další projekty půjdou opět přes Hithit, tak ty peníze navíc nebudou hrát moc roli, protože zase bude záležet především na tom, kolik se vybere.

Je nás tu sice patnáct milionů, ale jen několik lidí je ochotno zaplatit později za knížku o dost víc, než kolik by zaplatili při standardním prodeji, a jsou to zrovna především ti z tzv. tvrdého jádra, na které bylo cíleno při kampani nejvíc a o tom komiksu se tak dozvěděli především oni. Takhle bych jako spekulat nebo obchodník uvažoval já a nebylo by mi milé, že další lidé dostanou šanci si to koupit teď od nich a ne ode mě, když jsem s tím dopředu počítal a koupil deset kusů. Příště bych byl opatrný a místo třeba deseti kusů vzal dva nebo tři. Nebo se na to už úplně vykašlal a nedal jim ani korunu.

Ale čert vem spekulanty a obchodníky, ty jsem nahodil jenom bokem. Podstatná je důvěra v to, co je avizováno. Když tentokrát neplatil termín, co nebude platit příště? Je to první projekt a hned změna. Mnozí to ani nevědí, dalším to je samozřejmě jedno, ale když se jenom tady dva nebo tři lidé pozastavují nad tím, že k tomu došlo, tak takových, kteří to vnímají negativně, je mnohem víc.
Máte poslední týden na to, abyste si zajistili sběratelské vydání! Kupte si sběratelské vydání, za dva dny už to nepůjde, je to poslední šance!!! Tak, splnil se cíl, mockrát vám děkujeme a vážíme si vaší důvěry. Teď to ještě trošku natáhneme, aby si to mohli koupit i opozdilci, ale je to fakt poslední možnost. :-D Příště tyhle řeči o sběratelských vydáních a posledních šancích mnozí nebudou brát vážně.
Môj skromný nazor. Pre špekulantov bude trh stale dost veľký. Je a bude vela ludi ktory o projekte nevedia, cize si knihu nezakupili a kúpia dodatocne na bazári. Je nas tu 15 000 000. A predlženie kampane chápem. Pre MB su to peniaze navyše a peniaze navyše znamenajú lepšiu vychodiskovu poziciu do ďalšieho projektu.
esoes: Když zmiňuji spekulanty, tak to neznamená, že mi o ně jde. A rozhodně to není tak, že je buď podpora, nebo zájem o spekulanty. Jen připomínám slova samotných MB a to v návaznosti na komentáře ostatních ohledně toho, co dle samotných MB mělo být a teď je jinak. A dodávám názor na to, že to je z dlouhodobého hlediska riskantní nejen kvůli dalším kampaním, ale taky jisté důvěryhodnosti, a to bez ohledu na to, jak moc je ta změna ze strany MB způsobena snahou vyjít některým opozdilcům vstříc.
Delam to jak bych to sam chtel. U kazde knihy jsem ochotny tolerovat ruzne vady jinak. Takze proto ukazuji jak to je, at se kazdy rozhodne podle sebe.
Havran - konečně někdo, kdo hledal a nafotil vady... aby člověk věděl, co kupuje. Posouzení stavu knihu třeba "jako nové" je zřejmě vnímáno každým jinak, nebo "perfektní" stav, apod. takže fotky vad u komiků na prodej včetně těch detailních od tebe vnímám velmi pozitivně. ...
radek, matthew, slouzimstarympsum: dik, fb jsem jim nesledoval
Můj dost možná poslední příspěvek, minimálně po nějakou určitou dobu...:-)):D

Nechci si hrát na něčího obhájce, ale pletete si nadále (někteří) pojmy s dojmy. Opět vaříte z vody a hlavně (!) myslím si, že hledáte/vytváříte problémy tam kde vůbec nejsou. Jsem tu aktivně proti jiným zde na tomto ctěném forum chvíli, žel bohu docela otráven. Jako vážně na medvědí službu jsou tady (někteří) vyloženě experti.

Prvně tedy. Buď chcete ty kluky z Mighty především podpořit a těšíte se zkrátka na novou knihu ideálně v limit.vydání a nebo vám jde o nějaké spekulanty? Tohle je třeba totiž vážně oddělit.
Nevím, jak vám, ale mě je nějaké riziko spekulantů naprosto ukradené to je jejich boj. Měl jsem x krát prostředky/možnost vzít třeba něco zajímavého navíc, kolikrát něco, co už ani nebylo a dostalo se to přesto nějakým způsobem ke mě, ale radši jsem o tom vždy řekl kamarádovi, známému nebo to hodil veřejně do placu a udělal tak nezjištně radost jiným. Naposledy se jednalo o knihu, která se na provařeným a.ukru dražila sem tam okolo dvojky a přitom ještě ležela v nakladatelství kdesi na skladě za pár stovek, posledních pár kusů. Nevymýšlím si tohle, tak to je. Když mám zkrátka něco rád dávám do toho především srdce a nešpekuluju, tak to mám hozený a jinej nebudu.

Ale zpátky k meritu věci, vem si popcorn je to dlouhýý miluju slohy jsem grafoman...Že by měla být a nakonec bude i nesběratelská verze to jsem si dovolil predikovat pár dní nazpět a ani to jim nemůže přeci nikdo vyčítat. My jsme ale vážně někdy národem kverulantů, nepřejících lidí, jak vidno i tady..
Namísto toho, abyste (někteří) byli háje luhovýho rádi, že někdo našel vůbec nějakou vůli a odvahu v téhle době navíc (!) něco takového realizovat, tak se v tom budete zbytečně rejt doslova jak v ho.vně, bojovat s pomyslnými vzdušnými zámky a hledat, kde je zakopanej pes..

ps: abych odlehčil nastálou situejšn v této hutné a jistě konstruktivní debatě plné smysluplných vyjádření a názorů, víte co je vůbec ta největší sranda?? Že tu porcujeme medvěda,který ještě běhá po lese:-)) Kluci z Mighty, držte se !
Wub, havran - ty světlý police mají něco do sebe, pokud navíc ladí s ostatním nábytkem, tak je to stylový ;)
Hawwwran: Díky za fotky knihovny. Pěkný řešení - hezky od země až po strop. A ty světlý police se mi líbí. :-)
radek: Ohledně toho, co to naznačuje, souhlasím. Kromě toho jsou tu i vyjádření na Facebooku:

Mighty Boys Comics
October 11 at 11:18 AM ·
Máte poslední možnost, jak si pořídit sběratelskou verzi naší první knihy a zároveň podpořit větší pestrost na našem trhu.

Mighty Boys Comics
October 16 at 5:28 AM
Pokud svou knihu ve sběratelské verzi ještě nemáte, pak vězte, že vám zbývají už jen čtyři dny!

Mighty Boys Comics
23 hrs ·
Vzhledem k tomu, že se nám ozvalo poměrně dost opozdilců, kteří si knihu nestihli koupit na Hithitu, jsme se rozhodli, že jim ještě dáme poslední možnost tak učinit. Prodej sběratelské verze bude probíhat pouze do 8. 11. (včetně).

Poslední možnost teda neplatí a neplatí ani zbývající čtyři dny. Pokud s tím někdo počítal pro další obchod (můžeme se bavit o tom, jestli to je v pořádku, že to je riziko spekulantů atd., ale o to tu teď nejde) nebo s tím kalkuloval z jakýchkoliv jíných důvodů a kvůli časovému omezení podpořil, taky asi není moc nadšený.

Teď možná pár lidí, kteří nestihli objednat, potěší, ale pro další kampaně to je špatný krok, dost lidí, včetně spekulantů, kteří měli zájem o více kusů a jsou pro podporu důležití, tohle ponese nelibě a příště je kvůli dodatečným změnám podmínek nepodpoří, když nemají jistotu, že co MB prohlásí skutečně platí.

Docela by mě zajímalo, jestli by to prošlo jako důvod pro stažení podpory a vrácení peněz. Protože tohle může být pro spekulanty nebo obchodníky docela zásadní změna.
Někde jsem slíbil lepší popis knih na prodej, tak jsem to dal do bazaru. Ještě jsem ale nerozhodl ceny, tak když se vám něco bude líbit, napište mi a nějak se domluvíme.
Měla by se tu zavést rubrika "novinky" nebo "chystá se" kde by nás Fimi mohl informovat o všem co se připravuje :)
Esoes: to je výhoda ze mám knihovnu v loznici, kde je stejne 90% casu zatemneno. Prach se ukaze casem, ale deti nejsou. Maji zakaz na knihy bez me pritomnosti sahat.
radek
Si dál prázdný a směšně osobní to je ostatně tvá vizitka. Už tě nechám být ono se docela záhy ukázalo, komu ta argumentace stála na vodě a psal nesmysly kraviny, viď ?
Dle toho, jak vystupuješ sebereflexi nečekám buď v klidu. Důležité je, že jsme o tom všem debatovali, ikdyž zostřeně ke konci i tím jsme projekt Mighty koneckonců podpořili. To je podstatné o to mi šlo, rád jsem hybatelem věcí, když na to přijde :-) Za mě vše a nauč se to ego doprd.ele řídit :-))
esoes: no když píšu, že nevím, tak nevím. jen si pamatuji, že jsi tu psal nějaké kraviny a nesmysly a že jsi ani nevěděl, co je maloobchodní cena. víc jsem si z naší diskuze neodnesl. a teď dle tvých reakcí působíš tak trochu jako blázen, tak asi nemá cenu vést nějakou diskuzi :D ale jak říkám, je to jedno.
Ale víš, ale víš...(nejen) tvá všelijaká argumentace:-) Já vidím to, že jsem se snažil a viděl trošku dál, ale to se mi stává často to je v pořádku. Jsem tak trošku nadčlověk jen nenosím plášťěnku, nikdy jsem si ji nebral :))

pozn. Nevšiml jsem si, že by snad Mighty v něčem zásadně měnili svůj postoj, názor. Jen ať s tím ještě pracují, prostředky na to mají a pokud je materiál skutečně dobrý vrátí se to.
esoes: moc nechápu, na co narážíš s těmi řečmi. ale asi je to jedno :) vidím jen to, že za běhu mění názor. jo, mají na to právo. jen to není moc standardní :)
radek
To bylo řečí viď ?? Sám vidíš, že s tím chtějí a budou pracovat dál. Nakonec proč ne... to by byli sami proti sobě a koneckonců i proti svým čtenářům, milovníkům komiksu.

Jinak vážně obdivuji otevřené knihovny, mám všechny se dvířkama a dokonce na zámek (to kvůli prckům). Prach a světlo mohou ty moje knížky spatřit opravdu jen na chvíle při čtení :))
Zack: psali to na svem fb profilu.
Darker: nebudu, ja si to chci jen precist, takze jsem si nepriplacel😉
Zack: tak je to samozřejmě úkrok stranou. na svých stránkách mluvili o projektu na HitHitu. a v rámci toho tam měli napsané: "Pokud dojde k naplnění projektu, vyjde kniha ve verzi se sběratelským přebalem s variantními obálkami a jmenným seznamem podporovatelů na začátku knihy, a to pouze v počtu předobjednaných kusů."
což jaksi jasně naznačuje, že skončí HitHit a bude šlus, co se týče předobjednávek. ale tak tohle prodloužení zase tak negativně neberu. spíš trochu postrádala ta kampaň na HitHitu smysl a nevím, jestli stálo za to vyhodit peníze za ten projekt na HitHitu...
Ja se schvalne koukal a nikde na hithitu nenasel, ze by slibovali, ze to bude omezeny run, jen ze bude crowdfundigovy run, a pak omezeny druhy vydani do distribuce. Ale mozna se blbe koukam, me klidne nekdo odkazte.
Matthew - to slovo tímto ztrácí význam a jedná se podle mě o něco jako podraz na spotřebitele, ja to vnímám negativně. Ale pořád lepší než říct, že dotisk nebude a pak dotisknout. :)
Matthew: tu exkluzivitu jsi dal do uvozovek správně, nic exkluzivního na tom není, takže pohoda :)
Hawwwran: Z fotky nejde moc poznat co prodáváš, dej mi třeba vědět do pošty. Třeba bych si něco vybral :)
Lidi maji rádi exkluzivní věci, takový je trh.
Sběratelství čehokoliv je založené na tom, že tě nováčci nemůžou snadno dohnat, že to chce čas, štěstí, um a tak.