* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Co má Havraní doga/Stopař za zvláštnost v názvu, že jí mám ve svém seznamu na prvním místě (i před číslicemi)?
http://comicsdb.cz/comics/7102/-havrani-doga-stopar
U Prokůpka blbne přepínání stránek. Když kliknu na 2 , tak mě to vrátí zpátky na 1.
Už sem reagoval na bazaru, a teď koukám, že se to řeší i tady. Tak třeba se to ještě nějak vysvětlí.
Sem na web chodí, na YT videa nahrává, na FB píše. Mě psal naposled 31.10, že komiksy pošle a od té doby nic, nereaguje. Takže v pohodě opravdu není....
Komiksum je v pohodě, nejspíš jen nemá čas, nebo se něco stalo... Věř mi, muselo se něco stát
Pozor na uživatele Komiksum, před třemi týdny jsem zde na bazaru od něj koupil, tj. zaplatil komiksy, které mi do dneška neposlal a nereaguje. Zloděj a podvodník, nic si od něk nekupujte.
Chlapi, to je snad telepatie :-) Jen co to mám po kupě a chystám si to na přidání, začne kolem toho humbuk :-) Jako s regulérními 4lístky :-) Není potřeba nic posílat, jen co si vyšetřím hodinku, nahodím (do týdne). Sorry, že to tak trvá, ty speciály si doplňuji hromadně a chvilku trvá, než se něco naskládá. Pokusím se to přidávání lépe optimalizovat...
jh666: Pošli, nejlépe všechny údaje, tak nějak jako tady, včetně naskenované obálky :) : http://comicsdb.cz/comics/6463/ctyrlistek-special-2017-1-tajemstvi-sefkuchare
nebo to možná do té doby stihne blackJag ??
Seneke: já je kupuju. Jestli k nim je něco potřeba, o víkendu pošlu.
seneke: Opraveno, díky :)
U My Hero Academia je chybka. Není to Midorua ale Midorija. Je to napsané přímo na obálce.
Lidi, kupujete někdo Čtyřlístky Speciál? Chybí nám dva ročníky a já mám akorát jeden sešit.
Johny87: V průběhu příštího týdne. (kapku jsem se zasekl) Čekám ještě na poslední Cagastera, abych to poslal dohromady.
Mohly by se časopisy Čtyřlístku doplnit?
Hodně čísel chybí.
Johny87: Pokud nejseš admin nebo mecenáš, tak ne. Mecenáši mají volný edit na všechny svoje příspěvky, protože jsem lepší bonus pro lidi, co přispěli na chod CDB, nevymyslel. Ale pokud kvůli nějaké pravopisné chybě nespíš nebo tak něco, klidně mi napiš do pošty, který příspěvek chceš jak upravit a já to udělám.
Zdravím,
jde nějak upravit komentář po delší době zveřejnění?
Děkuji
BtW, možná by se mělo u K.Saudka dopsat úmrtí. ... Teda pokud jsem ho nepřehlédnul.
Dík za info, posunuto...
http://comicsdb.cz/soutez Ono je to vzdyck uvedeny v tom puvodnim linku, ale chapu, ze je dost nestastny, ze po soutezi neni dalsi, ze uplne zmizi. Mam to na pameti, v dalsi verzi to bude jinak.
Dobře dopadla. Pro nekoho. Pokud si nedostal mail, tak mezi nima nejsi.
Ahoj. Jak vůbc dopadla soutěž o Hildu?
Dalo by se přidat ke Comicsu, když se člověk podívá na sbírky, kde jsou jména lidí, co ho četli, mají, chtějí nebo nabízí, aby tam kromě jmeného seznamu byl i číselný součet?
Radek Blacksad:
Díky, to mi nějak vypadlo...
Ku komiksu Modrá Crew 13 co ste teraz pridali doplňte ešte počet strán - 120 barevnych
Pošli, autory myslím máme, ale redakce, lettering atd. chybí
Kedy pridáte Sága Valta? Chýba k tomu ešte niečo? Pošlem?
Chybička se vloudila - kresbu u prvních sešitů Quasara nemá na svědomí Matt Ryan, ale Paul Ryan.
Rad bych to mel pod jednou strechou
Pak je tu teda to, že nerad dělam něco, co není potřeba a když vidím stránky jako http://leagueofcomicgeeks.com/ tak fakt nemám pocit, že je potřeba další systém na správu anglických comicsů :)
Asi možná v CDB5, když už to budu předělávat, tak můžu myslet na to, co by se ti líbilo. Ale pořád je potřeba brát, že "ostatní sbírka" je bastard přilepený navíc, aby bylo aspoň něco pro položky, co nejsou v db. Ani to není primárně na zahraniční sbírku, ale obecně na cokoliv, od originálních malb, po sošky. Primární jsou data a na to navázaný věci vycházející přímo z těch dat.
Na webu je snadný všechno, ale těhle snadných věcí mám v interním seznamu 50+ a drtivá většina pomůže core účelu CDB, tak to maj tyhle přílepky při prioritizaci prostě těžký. Je to o čase. A na to, abych ti dal ftp, databazi, git, a naimplementuj to, na to se jeste dost dobre nezname :) Ale pokud uděláš maketu s aspoň minimálním okomentováním kodu, tak to bude určitě argument to implementovat, když už ses s tím dělal :)
Nahackoval jsem funkční demoverzi. Pro ty co mají v chrome plugin Tampermonkey, nebo mají nějaký jiný userscript manager stačí otevřít http://hawwwran.com/monkey/ComicsdbEnhancer.user.js
Bavili jsme se o lepším zadáváním zahraničních komiksů do sbírky. Pokud bys rozšířil vstupní pole o ISBN, líbilo by se mi, kdyby se to (po stisknutí tehle ikony vedle inputu pro ISBN http://fontawesome.com/icons/magic?style=solid) od clienta zeptalo na API pro info ( http://www.googleapis.com/books/v1/volumes?q=isbn:9781846539251) a doplnilo to všechna pole. Pak by se mi líbilo pole pro cenu, protože mne zajímá za kolik jsem komiks pořídil. Stačila by i doporučená cena, ale ta se u cizího komiksu neshání snadno. Líbil by se mi i obrázek (URL na něj v těch datech je). Na to navazuje, že by se mi líbilo mít v tabulce se sbírkou thumbnaily.

Rad bych ti s tim pomohl, ale je to snadne, jakmile budes mit HTML elementy na místě. I tak, kdybys chtěl, udělal bych třeba standalone metodu neco jako fillBookInfo("isbnInpuId", "nameInputId", "imageInputId"); a podobně, kdyby to pomohlo v implementaci.

Pokud Fry doplňuje ke knihám odkazy na originály, tak by to mohlo být stejně tak nápomocné.
My v tech vydanich mame jasno, protoze na to jdem ciste matematicky, nemusime se ridit tiskovyma chybama ani naprostou pakarnou pri udelovani isbn.
Ciste teoreticky ano, jsou to dve prvni vydani :) Pokud maj v obchodu primo isbn tak bych tomu i veril, je mozny, ze porad prodavaj tu puvodni netopejri verzi, ne tu svoji.
Norri: To jsem do databáze ukládal asi kdysi já. Myslím, že jsme to konzultovali i v admin fóru. Přišlo nám to kdysi do MKP z Crwe jako povinný výtisk. V Crwi jsou trochu chaotici, hledáš-li nějaké katalogizační údaje na netu (v tiráži to také nejsou kdovíjací perfekcionisté). Možná za to může fakt, že to vydávali spolu s Netopejrem? Kdoví.
Zack: No je mi jasné, že jste si to ISBN nevycucali z prstu. Jenom jsem byl překvapený. Jediný eshop, kde jsem našel ISBN 2. vydání je Dobrovský. Nakupovat u nás podle ISBN může být evidentně zrádné :-)
Imho prodavaj druhy. A kdyz maj dve verze ruzny isbn, vyslo to v jinem roce, tak tezko muze byt jen jedno vydani.
Lucifer #02: Děti a monstra (2. vydání) - odkud je informace o tomto druhém vydání? Dokonce i Crew prodává jenom první vydání.
Blbě. To že to nenajde kombinaci jmena a prijmeni (pokud neni uvedene v biografii) je chyba a bude v nove verzi vyreseno. Ze by nekdy vyhledavani na CDB predikovalo, co vlastne clovek chce hledat, i kdyz to pise blbe, neni moc pravdepodobny. Uprimne, zdaleka nejrychlejsi zpusob jak hledat na CDBje dat v googlu "comicsdb francis yu".
Jak funguje vyhledávání autorů? Chtěl jsem najít komiksy od Lenila Francise Yu - když jsem zadal "francis yu", 0 výsledků. Přes jméno mi to taky nešlo, protože jsem omylem psal "Lenil" místo "Leinil" (moje chyba, ale asi nebudu jedinej s tímhle problémem) a na Yu dostanu hromadu výsledků. Nakonec jsem to vzdal a proklikl se přes konkrétní komiks.
Radek: Oukej :) ... a celkově, když tady něco není a ty to máš doma, normálně mi to pošli, my bychom to bývali přidali už ve středu, ale nikdo z nás se k tomu nedostal ještě.
Fry - Dnes nie som doma, ale zajtra by som to vedel spraviť večer ak to tu ešte nebude.
Radek: Pošli mi na mail tiráž, nebo mi tady do zpráv napiš autory (scénář, kresba, barvy, obálka) a redakci (redakce, lettering, překlad) a přidám ti to hned jak budu mít chvilku ... možná ještě dneska pokud budeš rychlý :)