Místo pro diskuze o filmech comicsových i necomicsových, animovaných i hraných, asijských i evropských. A muzice.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 17:10Filmový a hudební klub
    Ja to nejak neprozivam, ty kung fu filmy, bud me to chytne nebo ne, ale co proste miluju je Bruce Lee a stve me, ze jsem prosvihl tu bluray edici vsech jeho filmu.
  • Norri
    Norri mecenáš1.3. 17:02Filmový a hudební klub
    Já mám silně zapsaný jenom jeden kung-fu film - Zrada a pomsta. Nahrál jsem si to tenkrát z televize na video a pak jsem to sjížděl furt dokola. Když jsem se na to zkoušel dívat nedávno, tak už to moc nešlo. Ale ve vzpomínkách je to pořád krásné. :-)

    Vlastně ještě jeden film - 36 komnat :-D
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.3. 16:38Filmový a hudební klub
    No já si vzpomínám na Mstitele s píšťalou a Kouzelný cop, to byly jízdy. Jsem pak chodil po dvorku a dělal jsem taky kunkfu na stromy a klepáče:)
  • Gmork
    Kapis: Mám svůj osobní žebříček asi 20 nejlepších kung-fu filmů jako třeba Rise of the Legend apod. Ten jsem si teď notně doplnil na Blu-ray nosičích, navíc za hodně lidovou cenu.
    Jop, jsem kung-fu šílenec.:)

    https://www.youtube.com/watch?v=QhUeLeL2aOw
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.3. 16:25Filmový a hudební klub
    Korejske kung-fu akce :D Ty jsi fakt blázen:)
  • Gmork
    Na eshopu FNAC probíhá akce 3 BD = 30,- euro. Využil jsem ji a dokoupil některé hůř sehnatelné tituly, převážně japonské samurajské filmy, korejské kung-fu akce nebo i horor jako Suspiria
    od Daria Argenta, X s M. Goth nebo starý Evil dead 2. apod. Třeba to taky někoho zaujme. Akce trvá do 4. března.

    https://www.fnac.com/s165026/5-DVD-30-Euro-3-Blu-ray-30-Euro
  • Toe
    Toe admin29.2. 07:02Filmový a hudební klub
    Gmork: jj, to obnovili ještě, ale všichni už počítáme, že to bude další Lostovina ;)
  • Gmork
    Gmork28.2. 19:10Filmový a hudební klub
    Jo, podobně to mám se seriálem From, po druhé sezóně je tu víc otázek než odpovědí. Ale tam snad naděje ještě žije, že bude třetí řada.
  • blackJag
    blackJag admin28.2. 18:57Filmový a hudební klub
    Seriál v pohodě, ale zrušený... přitom otevřený závěr série, je to k zlosti, věnovat tomu tolik času a k ničemu :/
  • Gmork
    Gmork28.2. 17:53Filmový a hudební klub
    Dnes mi došla druhá sezóna sci-fi Raised by Wolves. Kdo nezná a má rád klasické sci-fi o ztroskotání na cizí planetě, tak doporučuji. Druhá sezóna sice už není tak výživná jako ta první,
    ale pořád je to poctivě udělané a zajímavé scifíčko. PS - Je zajímavé, jak ty balíčky z Anglie chodí, u CD zpěvačky Sibéal za 5 liber jsem musel vyplňovat celní prohlášení a Raised by Wolves
    jsem měl vražené do schránky bez upozornění. Přitom jsou oba balíčky z Británie.
    https://imgbox.com/UHZzq46Y
  • Gmork
    Gmork26.2. 16:59Filmový a hudební klub
    Tohle ohlášení mi udělalo radost, 1. dubna vyjde na Blu-ray nosiči japonské anime Suzume. Samozřejmě že v Británii, tady na české vydání moc nevěřím. Jen na dva filmy jsem šel v posledních letech do kina dvakrát: Suzume a Víly z Inisherinu. Tohle bude pro mě víceméně povinnost si to pořídit.
    https://www.amazon.co.uk/Suzume-Blu-ray-Nanoka-Hara/dp/B0CPM59HC5/
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš25.2. 19:27Filmový a hudební klub
    Když už je řeč o Marketě Lazarové, tak před časem vyšel alternativní filmový plakát, který ilustrovala americká komiksová výtvarnice Becky Cloonan a vydalo britské studio Black Dragon Press
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 17:43Filmový a hudební klub
    To ja s gustem konecne pujdu na Marketu Lazarovou do Ponrepa. Dunu 2 dame taky, must see a must have.
  • Gmork
    Gmork25.2. 15:26Filmový a hudební klub
    Co se týče nových věcí, tak dokoukáno Fargo série 5 - bavilo až do konce, Metoda Markovič: Hojer - tahle série se Nově moc povedla, a hororový seriál Chapelwaite, což je krásně atmosférická pocta Kingově Prokletí Salemu. V kině jsme byli na Zimní prázdniny - herecký koncert Paula Giamattiho a taky moc líbilo. Zítra jdeme na Hlasy mrtvých, na které slyším samou chválu. A už se těším na Dunu 2, ten trailer vypadá zabijácky. Začátek roku nezačal vůbec špatně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 14:40Filmový a hudební klub
    Gmork: oni tam vylozene dali zapomenute veci, ktere nejsou ani tak moc v povedomi beznych lidi, ale tenkrat se povedly. Rbitov je moc znamej na tuhle sbirku, stejne jako Demoni. In search serie ukazuje spis vyvoj a predely. Proto jsem zvedavej na Alien Expanded dokument. Jak to bude dlouhy treba, a hlavne co poskladaji z ani ne 10 filmu. No, uvidime.
  • Gmork
    Gmork25.2. 13:35Filmový a hudební klub
    Darth: Zajímavá padesátka, u některých titulů určitě souhlasím, u některých ne, naopak mi tam chybí pár povedených kingovek jako třeba první Hřbitov zvířátek, není tam ani jedno italské giallo, ani Démoni od Lamberta Bavy apod. Ale jasně, každý máme ten žebříček jiný.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 13:22Filmový a hudební klub
    Deefha: tak si nech poradit i timto dokumentem The 50 Best Horror Movies You've Never Seen: https://m.imdb.com/title/tt1671746/
    Basket Case tam zminuji take a celkove tam ukazuji dost nevsedni a zapomunte horory. Vrele doporucuju. Jeste stoji za zminku studio CreatorVC Studios, ktera dela dokumenty o scifi filmech, hororech a ted budou vydavat o Vetrelci. Mam predplaceno!
  • Gmork
    Gmork25.2. 13:12Filmový a hudební klub
    Určitě vyzkoušej, některé scény jsou nezapomenutelné, např. postelová scéna, dnes je to už jen přepálená sranda záležitost. Další dva díly patří snad už jen do klubu Bizarre. To je jeden z kladů dnešního Blu-ray trhu, vytahuje z hlubin času tyhle zapomenuté perly.
  • deefha
    deefha mecenáš25.2. 12:38Filmový a hudební klub
    @Gmork Super, Basket Case jsem vůbec neznal. Doplním si vzdělání :-)
  • Gmork
    Gmork25.2. 07:56Filmový a hudební klub
    Tak se pochlubím jednou filmovou peckou, která mi přibyla do sbírky a to trashová záležitost Basket case. Disk sice obsahuje pouze německé audio, nic víc, ale obraz je pěkně remastrovaný
    a disk obsahuje všechny tři díly. Takže mě absence anglických titulků tolik nebolí. Myslím, že nás v republice moc nebude, co máme tuhle "kultovku" ve sbírce.
    https://imgbox.com/wkmFThfV

    https://www.youtube.com/watch?v=FCG3RDb0ybo
  • Gmork
    Gmork22.2. 13:19Filmový a hudební klub
    Co jsem koukal, tak jsou tam k mání i takové zářezy jako stařičký The House by the Cemetery od Lucia Fulciho ve sběratelském 4K kabátku. Což působí až bizarně, když člověk uváží, jaký je to hororový "pulp." Ale starý pán by měl určitě radost, kdyby viděl, jaké se jeho filmu dostalo péče.
    https://www.amazon.co.uk/House-Cemetery-Limited-Blu-ray-Region/dp/B08R5D636V/
  • Gmork
    Gmork22.2. 12:50Filmový a hudební klub
    Pár hororových lahůdek z Británie. S cenami jsem naprosto spokojen, jen to poštovné z UK je tedy pěkný vopruz. Ještě je na cestě Talk to me, Basket case a nějaké seriály z Prime+
    https://imgbox.com/dhsDzMAC
  • Deži
    Deži20.2. 20:07Filmový a hudební klub
    Walome: Mňa zaujíma ešte Deadpool a seriál Daredevil, ale aj to nie kvôli samotnému DD ale skôr preto, že sa vráti postava Punishera, ktorú zase bude hrať Jon Bernthal, dúfam tú postavu nepohnoja.... Čo sa týka aj komiksov z Marvelu, tak ma veľmi bavilo čítať či Deadpoola, či Punishera....
  • Walome
    Walome mecenáš19.2. 21:44Filmový a hudební klub
    Ja se divim ze nekdo jeste vubec resi Marvel filmy.
  • Deži
    Deži15.2. 17:19Filmový a hudební klub
    Madame Web je typický príklad korporátnej chamtivosti... Sony vlastní práva na Spider-mana už vyše 20 rokov. Filmy s Hollandom vznikli len kvôli dočasnej dohode Sony a Marvelu, ďalší film s Hollandom je žiaľ v nedohľadne kvôli tomu, že Marvel by chcel ďalší film v prízemnejšom štýle typu street level hero, to znamená, že by to bol film s menším rozpočtom, kde by sa možno stretol s Daredevilom a prízemnejšími hrdinami a bojovali by napríklad proti Kingpinovi a tak.... Naproti tomu Sony by chcelo obrovský film zase so všetkými pôvodnými Spidermanmi + ďalšie spidey postavy z animáku a multiversa s obrovskou kampaňou a digi bordelom...žiaľ údajne nechce ustúpiť ani jedna strana a sám Holland sa vyjadril, že ani nevie či bude vôbec hrať ďalšieho Spidermana..... Sony hádže filmy so Spider-Man postavami bez Spidermana, kde im prekvapivo vyšiel len Venom aj to kvôli Hardymu a nie kvalite filmu.... Je to žiaľ smutné, že na to doplácajú akurát tak diváci a dostávame sračky typu Madam Web....
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.2. 16:16Filmový a hudební klub
    baatcha: ráno už jsem narazil na 4 různé reviews a všichni zmiňují, že je to horký kandidát na nejhorší film vůbec (ano, ti recenzenti znají známé špatné filmy, ale tohle je prý něco extra).
    Fakt má jít o naprostou srágoru, kde nefunguje jediná věc a doporučují všem, aby si to torrentnuli, protože je to prý tak blbé, že se budete nahlas smát.
  • baatcha
    baatcha15.2. 16:02Filmový a hudební klub
    Ano, Madame Web je naprosto podle očekávání sra*ka. https://nafilmu.cz/2024/02/madam-web-prvni-reakce/

  • Gmork
    Gmork10.2. 09:34Filmový a hudební klub
    Darth: Já si teď projel britský amazon a udělám si tam balíček, ve kterém bude: Americký vlkodlak v Londýně, Re-animator, Talk to me, Basket case 1-3, Pearl, Megan, 65, The Descent, ze seriálů His Dark Materials 3 a Raised by Wolves 2. Vešel jsem se do 100 liber, s čímž nemám problém. V březnu si tam objednám tu Wednesday.:)
    https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0BHDZ8QGJ/ref
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.2. 09:02Filmový a hudební klub
    Gmork: ty horory mam taky rad, jen se uz na ne nedokazu opakovane divat. Jsem to zkousel a proste ne. Takze si ty klasiky necham v blahe pameti. Nove horory jsou des, to mas recht. Takovy vystrel z posledni doby Insidious 1+2, Lights Out, Scream 5, The Meg, dal asi nevim. Meg 2 byla ale kravovina. S bluray a dvd tovmam asi jako s cd, spis selektuju a sem tam neco prihodim, klidne i ze zahranicni distribuce. U cs filmu je to kolikrat nezbytne, Second Run, Criterion, Eureka, Bildstorung a Finders keepers u soundtracku hovori za vse. I ta Klapka pres slovensky filmovy ustav obcas vyda ne o zajimaveho. Ale je to bida.
  • Gmork
    Gmork10.2. 08:18Filmový a hudební klub
    seneke: Pěkný no, ale já mám filmů na Blu-ray discích jen pár desítek a moc to přibývat nebude, protože dnes se v hororu točí většinou jen nudný šunt, který si nezaslouží být ani na DVD, čest budiž výjimkám jako Talk to me nebo Megan, proto zmiňuji třeba klasiku jako Re-animator, ke které se člověk rád vrací i po letech. Takže já podobnou sbírku nemůžu vytvořit už ze své podstaty, protože mě takových 80% produkce vůbec nezajímá, např. megablbost Meg 2 - Příkop a spousta dalších.
  • seneke
    seneke mecenáš9.2. 21:21Filmový a hudební klub
    Gmork a Darth Raelchi: Jste mi těmi vašimi příspěvky připomněli tohle:

    https://m.youtube.com/watch?v=folpZj0ORf0&pp=ygUgUmVkIGxldHRlciBtZWRpYSB0b28gbWFueSBtb3ZpZXM%3D
  • Gmork
    Darth: Já zase doufám, že se stále bude oprašovat stará hororová klasika, jak se děje teď. Co jsem koukal do zahraničí, tak remastr dostaly i takové horory jako Re-animator, Vlkodlak v Londýně, celá trilogie Basket case, Noc živé smrti, staré kingovky jako Misery nebo Cujo, z novinek bych šel do Megan, Talk to me, Prey, 65... Taky jsem koukal, že na Blu-ray vyjde i Wednesday. A třeba právě Critters ukázaly, že se ty staré dabingy a titulky dají dohledat. Ne všechny staré filmy si nový Blu-ray kabátek zaslouží, ale třeba do Basket case půjdu i bez češtiny,
    to tady sotva vyjde.
    https://www.amazon.co.uk/Basket-Case-EuroVideo-Medien-GmbH/dp/B07TKNFVLS/ref
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 16:08Filmový a hudební klub
    Gmork: ja mam zalusk jeste na ceskoslovenske klasiky, ale stve me, ze tam nejsou bonusy.... Na druhou stranu, kdyz uz tam jsou, tak bluray verze ma bonusy tematicke, dvd vylozene k filmu, takze mam takhle Ikarii xb-1 dvakrat, jen abych si poslechl pavla taussiga. Nicmene ne vsechny bonusy jsou spatne, spis prevazuji mi prislo. Nemohu zase dopustit na Klimesovy uzasne komentare. Uvidim, co bude. Zalusk nam i na dalsi filmy nez Musketyri a cs filmy. Jinak toho Hitchcocka tam prubezne "dodavaji". Psycho a Ptaci uz tam jsou cele dele, ale nedavno tam dali I Confess, Vertigo a jeste art4film - noir vydavatel filmu - vydal Rebeccu. Hitchcock 2012 se da taky sehnat. Orson Welles zatim Touch of Evil a Citizen Kane. Art4film jinak doporucuju. Jsou drazsi, ale delaji to dobre a poctive. Jsou to ryze ceska vydani, ale s pridanou hodnotou. Ace in the Hole s K. Douglasem je paradni. No Way Out s Poitierem je luxusni. Noir obecne moc nemusim, ale obcas se mi neco trefi do vkusu.
  • Gmork
    Darth: Dnes jsem si tam Nepravého muže taky objednal, víc podobné klasiky na Blu-ray médium. K němu jsem si přihodil Breezy, starého Candymana, Kluci nepláčou, Leon, Čas, Tiché místo 1, Tomb Raider, The Visit, Seveřan... ty ceny tam mají hodně dobré, navíc dováží i věci ze zahraničí, např. Walking dead. Tenhle eshop jsem neznal, takže díky za užitečný tip.
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 16:47Filmový a hudební klub
    Gremlins jednička jsou nejlepší! :-D
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:29Filmový a hudební klub
    obojí
  • seneke
    seneke mecenáš8.2. 16:15Filmový a hudební klub
    Darth Raelchi: Těmi novými myslíš tu minisérii nebo ten nový film?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:14Filmový a hudební klub
    To jsem po letech dal, i s těmi novými a k tomu navrch Gremlins a to už fakt ne. Stačilo jednou v pubertě. Critters dvojka ještě dobrý, ale jinak už fakt ne :)
  • Gmork
    Jo, radost mi taky udělali Critters 1-4, sice jen DVD, ale nešť, bude to pěkná nostalgie.:)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:56Filmový a hudební klub
    Gmork: ja videl jednicku v kine v originale a odchazel jsem se stejnymi pocity, ze to musim mit doma. Lec dvojku se mi nepodarilo videt v kine. Ja si zase takhle zase kompletuju klasiky typu Welles Hitchcock atp. Ted vysel Nepravy muz za 2 kilca.
  • Gmork
    Darth: Oba díly jsem viděl v kině a líbí moc, chci to mít origoš. Jinak jsem rád, že skomírající trh s Blu-ray nosiči dostal na začátku roku takové nakopnutí - spousta sice starších, ale kvalitních filmů. Jako fanoušek hororu jsem si teď objednal: Krvavá nevěsta, Hory mají oči, Prokletí Salemu, Hřbitov zvířátek 1989, Osvícení, Armáda temnot + nový Batman, Odvážná Vaiana, Coco, Avengers - Endgame... Ty ceny tam mají lidové, pomalu je ten Blu-ray disk levnější než lístek do kina.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:09Filmový a hudební klub
    Jj, na filmgame uz po tom pokukuju, doufam, ze tam budou nejake bonusy.
  • Gmork
    Tak tohle mi udělalo radost, oba díly nových Tří mušketýrů vyjdou v dubnu na Blu-ray.

    https://www.blu-shop.cz/blu-ray/tri-musketyri-milady/
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš29.1. 16:20Filmový a hudební klub
    faster86: vzhledem k místnímu zaměření bych nikdy nezmiňoval žádný jiný "východoněmecký" rap, než tyhle kluky.
    Die Fantastischen Vier über alles a nikde ne jinak! ;)



    Nicméně jestli Zack holduje spíše filipskému rapu, tak snad nepohrdne ani rapem z Bangladáše - tohle byla sympatická kooperace Pio Squadu (Bangla rap od 1:50 a smaží to pěkně)

  • faster86
    faster8629.1. 15:29Filmový a hudební klub
    Zack: hele slušný, k čemu se člověk díky této skupině nedostane, nějak mi to připomíná sousedy

    https://www.youtube.com/watch?v=v5dU-dG9epY
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš29.1. 13:44Filmový a hudební klub
    Zack: tyhle mladý pušky z Filipín moc dobrý!
    ... já se ovšem obávám, že s Mangou k nám hlavně dorazil K-POP a to je teprve hardcore - když si vezmu, jak třeba PSY v roce 2012 zbořil Youtube (dnes ten jeho videoklip má přes 5 miliard views) a ještě dnes ten pupkatej strejda vyprodává po celý Asii celý stadiony, kde mladý Korejci jedou takovou intenzitu, že je odvážej sanitky, nemluvě o všech těch dívčích skupinách... já jen, že mezinárodní kultura ano, ale odsud-posud! ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • flipflop
    flipflop26.1. 21:27Filmový a hudební klub
    zack: manga rap?
  • kinak
    kinak26.1. 20:02Filmový a hudební klub
    Dobre ty :)
  • Zack
    Zack admin26.1. 15:57Filmový a hudební klub
    Ale tihle potrati jsou roztomily ;)