@Gmork: Slušný list :-) Něco z toho jsem viděl, něco z toho mám na watch listu :-) já si teď užívám poslední sérii Cobra Kai :-D Jinak skvělý, leč nedokončený, je animovaný seriál Infinity Train - takový mix Kostky a Gravity Falls :-D popřípadě v rámci sci-fi tak Final Space :-)
@Shreckk: Hru jsem dokoukal, ale ty další seriály z toho světa už jsem ani nenačal. Jinak mé oblíbené seriály - Sons of Anarchy, Black Sails, Deadwood, Penny Dreadful, Vikings, Expanze, True detective, Boardwalk Empire, Stranger Things, Welcome to Derry, Jeho temné esence, Taboo, Tučňák, Vychováni vlky... taky jsem trochu divnej.
@Gmork: Hele proti gustu :-) Já jsem v tomhle směru asi divný, ale třeba ani takovou Hru o trůny jsem do dneška neviděl :-D Zato takový JourneyQuest, což je fanouškovský fantasy seriál s lehce Pratchettovským humorem, jsem viděl už asi pětkrát (uznávám, že tady taky figuruje fakt, že to má desetiminutové epizody :-D :-D :-D)
Komiks je určitě lepší, to je bez diskuze. Já měl jako první seriál, komiks až potom. Je taky fakt, že závěrečná 11 řada už byla dost rozmělněná a dokoukal jsem ji jen ze setrvačnosti. No, ale je to určitě můj nejdelší seriál, který jsem dokoukal až do konce. A po těch letech ve mně kus fanouška TWD holt je.:)
@Gmork:Yes! Barevné mimino (Lucy jestli se nepletu :-D) A zombie mimčo z prvního dílu taky stálo za to :-D Ono to srovnání je čistě osobní z hlediska zábavnosti, mě první série TWD moc nechytla, což mohlo být způsobeno i tím, že jsem v té době četl zrovna komiks a ten je za mě osobně o několik řádů lepší. Takže to není ani tak moc o srovnání, jako spíš o preferencích asi :-)
Copak Murphy, barevné mimino to byl teprve mazec. U Walking mám rád některé řady víc, jiné méně, devátou řadu s Šeptači, kterou jsem si teď pořídil, mám hodně rád. Walking si zkompletuju, už mi stejně chybí jen dvě řady. Tyto série bych moc neporovnával, Walking je na vážno, kdežto Z Nation je čistý punk.
@Gmork: Přesně tak to mám i já. Hlavně prostě se neomezovali nějakými mantinely a Murphyho střídání barev je taky mazec :-D bavilo mě to mnohem více, než The walking Dead u kterého jsem snad ani tu první sérii nedokoukal...
Shpeckk: Taky je na čsfd často odpad a čtyři hvězdičky. Já jsem u těch čtyř hvězdiček. Na celém seriálů je krásně vidět, jak si to herci a potažmo celý štáb užívali, i nějaké to brčko určitě dali. Některé scény mám pořád v hlavě a není jich málo.:)
@Gmork: v multikine je to jistý, ale u nás po zkušenostech si nejsem jistý. Uvidíme, holt kdyžtak pojedu do Varů no.
Čaroděje z Kremlu neuvidím asi nikdy, to bych nedal..
Já se hodně těším na březnovou Najdou si tě, to vypadá jako slušná jízda.
House: Na Vřískot přijde omladina, to bych se nebál. Já v dubnu plánuju Krvavá nevěsta 2. Docela bych se rád podíval na Čaroděj z Kremlu, ale pere se to ve mně, Jude Law to zahrál určitě dobře, ale zase jít na film o takovým zmrdovi. Fakt nevím, možná později, až to hovado chcípne.
Dnes jsme se byli podívat do kina na Christy s Sydney Sweeney. Skvělý film. A jak je dnes zvykem, nikdo další nepřišel, tak jsem dokoupil chybějící lístek a hráli jen pro nás.
@Walome: Já žádnou VOD nemám, nechci platit za něco, na co nechci koukat. Těch pár výjimek jako Markovič, Stranger Things si stáhnu z netu. Na smart TV mi bohatě stačí youtube, kde je komplet anglická a francouzská rugby liga apod., ta se spolehlivě postará o zbytky mého času.:) Z fyzických médií mám teď v zásilkovně tenhle plecháček, byť mám k samotnému filmu výhrady. Filmy si kupuji na eshopu EN filmy. Plánuji, že si teď pořídím Bugonia, Welcome to Derry, 28 let poté 2 a nějaké asijské filmy jako např. Omniscient Reader: The Prophecy. Jsem zaregistrován i na blu-ray.com, kde se člověk dozví aktuální čerstvé informace. Někdy žasnu, jak je ta scéna velká a kolik starých pecek vychází v limitovaných sběratelských edicích. Fyzická média se určitě do důchodu nechystají, jak někdy čtu na netu.
@Gmork: no přemejšlel jsem spíš o ps5, tu by užil víc :)
Tak češtinu jsem nikdy neřešil, to bych automaticky hádal, že to bude v čj. A to jsem zrovna začal kupovat zase fyzický média, protože streamovací služby začínaj bejt drahý.
@Walome: Tak to musíš tátovi koupit i 4K přehrávač, ať to na čem přehrát. Já si pořídil Sony UBP - X700 a nemůžu si ho vynachválit. To si samozřejmě dělám srandu.:)
Ale dnešní situace je holt taková, že studia nad češtinou nadobro zlomila hůl. Ty prodeje jsou tak mizerné, že už se neobtěžují ani s titulky. Ještě loni vyšel Tučňák od HBO (Warner) po česky, Welcome to Derry už mít češtinu nebude. Teď jsem koukal, že Magic box ohlásil Zootropolis 2 a Pátek 13 1 pouze na DVD, což je v době, kdy se všechno předělává do 4K, vážně k smíchu. Takže to vidím, že za pár let budou dávat fandové do filmu na aukru za originál 4K disky s češtinou slušné částky, protože ty filmy prostě nebudou.
@Gmork: já koupil tátovi 4K film. Všiml jsem si toho až pozdě a doufal, že tam bude i bulray verze (což občas bývá). Mýlil jsem se, takže táta má film úplně k ničemu :D
@Gmork: Souhlas. Borknagar bych řekl že jsou naopak desku od desky lepší. Ten Vintersorg se ještě jakž takž dá. Co mi úplně uniklo byli Solefald po desce In Harmonia Universali. Tam jsem to fakt nějak už nekousl. Fortíd taky neznám. Hudba jakž takž v pohodě, ale ten klip je čirý peklo. :-D Dva chasníci zatloukaj kolík na poli. Hustý. Tomuhle už může snad konkurovat jen Frantův Anděl Slizu.
louza: Já od Vintersorg miluju Cosmic Genesis a jejich první desky. Ta novinka není nic extra, už se začínají opakovat. V tomhle ranku spíš Borknagar, ti snad nevydali slabou desku. Doporučil bych Fortíd, těm to taky pěkně šlape a moc lidí je nezná.:)
@Gmork: Slyšel jsem že to tak funguje s tím boxem. Jen jsem si ještě nekoupil ani tu první část. Koukám že tam máš Vintersorga. Miloval jsem jeho desky Visions From The Spiral Generator a hlavně The Focusing Blur které byly víc prog. Ty poslední desky mě nějak nechytly, přijde mi to jako takový umcaca sypačky, který líp zvládají Borknagar, asi tomu budu muset dát ještě šanci. Jo In the Woods... byli velký překvapení, když se vrátili. Stejně jako At the Gates, na jejichž novinku jsem teda teď taky vlastně zvědavej. Jak to bude znít.
louza: Green Carnation jsem si pořídil v tom boxu, ty další dvě desky se do něj potom zasunou. Mé koncertní splněné sny byly akce: Dave Matthews Band, In the Woods... a Alcest. Uvidíme, co nám přinese letošní rok. Určitě si zajdu na Kreator.
@Gmork: Disillusion poslouchám od debutu, což je už dvě dekády a furt mě to baví. Když se vrátili se třetím albem, byl jsem nadšený. Jejich koncert byl splněnej sen. Už jich moc splnitelných nemám. Rád bych se dočkal živého znovuzkříšení Beyond Twillight a té jejich puzzloidní desky naživo, ale to je asi utopie. Já teď z chystaných ani nic moc neočekávám. Možná další Green Carnation. Teď jedou nějakou trilogii, tak vydávají desku každý rok.
CD kupuji taky v plzni. To je snad jediný funkční obchod s hudbou. Hodně toho ale objednávám z bandcampu, protože ne všichni moji oblíbenci vydávají na velkých labelech. Někdy je to vtipný. Třeba ty After Earth mi přišli se zpětnou adresou na obálce na jejich kytaristu. Dark Oath to samý.
ad muzika: Ty desky od Disillusion mám taky, parádní hudba. Z chystaných novinek půjdu do origošek - Draconian - In Sommolent Ruin, Hanging Garden - Isle of Bliss a do nového Pavlíčka. Desky si kupuji u plzeňských musicrecords.
Jinak teď ve St jsem byl na In Mourning a bylo to fakt super. Moje srdcovka. Tam mě merch nějak nezaujal ale supportnul jsem jim novou placku. Kromě toho tam hráli nějaký zběsilí amíci který neznám a pak Omnium Gatherum s vypůjčeným vokalistou. Vcelku fajn pidlikací metal s hněvivým vokálem. Moje poslední loňské poslechové štace asi takto :
@Gmork: Díky ta tip. Objednal jsem už před vánoci. Ta mikina se Sundinovým artworkem vypadá fakt skvěle, ale zpracování je bohužel trochu průměrný hadr. Stejně nenadšený jsem byl i z DT tour trika. Docela dost drahý a hodně řídký bavlněný triko. Nic moc. Z DT jsem mírně zklamán.
Co bych určitě doporučil je šlápnutí jen kousek vedle. Fakt fešnej merch The Halo Effect, který maj opravdu praktický a kvalitně plyšový mikiny. Je to dražší, ale v těch si zvlášť teď v zimě fakt lebedím.
Nové koukání a poslouchání. Chlapi se na FB eshopu film-game rozčilují, že už nic nevychází na fyzických nosičích v češtině, což je pravda. Letošní rok bude poslední a Magic box může balit fidlátka. Kdo holt bude chtít nový film na 4K disku, ať na češtinu zapomene. I Welcome to Derry od HBO už vyjde bez češtiny. Mě osobně to nevadí, jsem zvyklý si kupovat filmy v angličtině.
louza: Tohle tě možná jako fanouška Dark Tranquillity zaujme. Minulý týden jsem si ji objednal (taky jsem fanda DT) + tři trička: Kreator, Last of Us a In Flames.
Já mám Markiplierovu tvorbu celkově rád (přivedl mě kdysi k SCP – Containment Breach), takže pro mě je to celkem jasná volba. Navíc vzhledem k tomu, co poslední dobou plodí Svatý Les za číčoviny, tak raději obětuju těch pár korun na nezávislé tvůrce :-)
Jo, u Iron Lung taky čekám na reakce lidí, láká mě na to zajít, ale zároveň se bojím, že ten film bude ukrutná sračka. Ještě chvilku počkám.:) Už jsem letos dal v kině dva filmy: 28 let poté: Chrám z kostí, rozhodně doporučuji, komu se líbil předešlý film, tenhle ho nezklame. A pak nový Silent Hill. určitě nedoporučuji, aneb jak digitální maglajz zabil obstojný příběh. O víkendu se jde na Primát, od kterého čekám zábavný horor brak, ve kterém opičáci útočí na polonahé modelky, pokud tohle dostanu, budu spokojen.
@seneke: Já chci zkusit přemluvit svou drahou polovičku, abychom na něj zašli. Já na Markipliera nikdy nekoukala, jen vím, co za content dělá a nikdy mě to neuráželo, taky původní hororovou hru jsem nikdy nehrála, ale ráda podporuju indie filmy a sci-fi horor je navíc přesně můj žánr.
Zatím jsem na to slyšela hlavně pozitivní ohlasy, minimálně všichni (včetně těch, kterým se to jinak nelíbilo) chválí praktické efekty a že se na to dobře kouká. Taky jak to má dost omezený počet promítání, tak i u nás v ČR to má furt řádně zaplněné kinosály, což je za mě paráda, protože když jdu někdy do multikina a není to premiéra, už víckrát se mi stalo, že jsem v sále sama.
Co se týče negativních recenzí, co se ke mně z mého okolí dostaly, překvapilo mě, že si skoro nikdo nestěžuje na herecký výkon (přece jen na tohle youtuberské filmy hodně trpí) a prakticky jediné zásadní mínus, které se opakuje, je dvouhodinová stopáž, která je prostě podle některých zbytečná. A příběh je prý snad trochu basic.
(Já jsem nadšená, že soundtrack dělá Andrew Hulshult, který má na svědomí třeba OST mého oblíbeného boomer shooteru Dusk a DLC Doom Eternal, kde za mě přebral štafetu po Micku Gordonovi jak to nejlépe šlo a doteď jsem salty, že ho nepozvali zpátky, aby udělal soundtrack k The Dark Ages.)
Metalgate chystá na začátek roku české vydání oficiální biografie finských Amorphis. Jelikož jsem jejich věrný fanoušek už od dob Tales, tak si knihu rád přečtu.
@Gmork: Vím, že to tak má hodně lidí. Já ze 70% poslouchám kapely s nemelodickým vokálem, takže stejně jako v jejich případě beru jeho hlasový projev spíš jen jako další nástroj. Zajímají mě hlavně jeho kytary.
Soen, tak to bylo vtipný, viděl jsem jednu skladbu když předskakovali na podzim Dark Tranquillity. Pak jsem to vyhodnotil, že mě ty disharmonie nebaví a že teda radši půjdu přežit vedle do hospody. Pak kykoli jsem zmínil že jsem byl na DT následovala otázka : A jaký byli Soen? :-) Ale když mě tyhle moderní party typu Soen, Haken, Leprous nebo TesseracT prostě nebaví. Moc disharmonií, málo melodií. Všechno je to tvrdý jen zvukem na sedm strun, ale hudba je rozjímací bláto. Jon Schaffer hošíkům se svým šestistrunným Gibsonem a kulometným riffem v klidu trhá prdele. Jo. Na Testament mrknu.
louza: Nové Megadeth si určitě taky poslechnu, ale moc nemusím zpěv Dave Mustainea. Vím, že to má takhle víc lidí, mám to podobně. Teď se mi v přehrávači nejvíc otáčí desky od maďarských folkařů Dalriada, dánských Volbeat a Švédů Soen. Z novinek nová skvělá deska od Novembers Doom, Testament - Para Bellum a neměl bych zapomenout ani na navrátilce Coroner, už jen kvůli těm perfektně nazvučeným bicím.
@Shpeckk: Kelleyho jsem zrovna loni četl, mám doma staré poválečné vydání. Nicméně mnohem barvitější a podrobnější jsou deníky jeho podřízeného Gustava Marka Gilberta. To je dost výživné.
Jinak na film se těším, mohu porovnat s tímto, kde to mohlo být v lecčems lepší.
@Shpeckk: 6/10 hlavně za scénář. Crowe je super, ale zato Malek je dřevo. Ale některé záběry byly opravdu mrazivé. I celá ta skutečnost, že proces proběhne, aby se ten teror nestal po třetí se mi libila jako motiv. Ale bohužel ten scénář je fakt linej a několikrát je to až moc do očí bijící.
Tak jsem si včera v kině užil Norimberg. Místy typicky americky přepálené/patetické, ale zároveň i dost mrazivé (nejenom vzhledem k paralelám se současnou situací). Russel Crowe jako Herman Göring byl excelentní a už mám v knihovně rezervovanou knihu 22 Cells in Nuremberk (česky Muži kolem Hitlera) Douglase M. Kelleyho, kterého ve filmu zahrál Rami Malek. Doporučuji.