Čau, moc sem nechodím, a tak těžce netuším, kde se zeptat, tak mě pls nekillněte, že to píšu kdyžtak někam blbě. Mám dotaz. Proč v Rybízu nevychází Superman? Myslí si nakladatelství, že by se to nevyplatilo nebo, kde je problém? Zrovna toho bych si koupil. Zajímá mě víc, než taková Harley, která má ty komiksy shitty nebo Aquaman, který mi připadá pro nás Čechy, jako víc neznámá postava.
Hawwwran : A jé, nelícuje :-) Kdybys viděl jak vypadá moje polička s Grandvillama, dostal bys mrtvici. První český díl o 5cm menší, pak anglická rovinka a poslední černej zase o 5cm větší. A víš co? Jen jsem se hlasitě zasmál při představě jak by z toho někteří padli do mdlob a je mi to jedno. Poličky beztak vzdávám a už to nějakou dobu pytluju....už se to nedá.
No to by bylo divný, to spíš by bylo jedno volumko, třeba třetí plus unworthy a další Deluxe volume čtyři a pět...no uvidíme jak to vymyslí. Každopádně aaronuv Thor je skvělý...
Jh666 no tak to jim moc nevychází na ty deluxky když toho bude jen pět ..leda by v té druhé deluxe mighty Thor byly tři volumka což asi tak dopadne...o unworthy Thor vím, ještě jsem to ale nečetl. Určitě pořídím.
Fimi: Mighty Thor končí pětkou, pak už bude za se "Thor" v hlavní roli s Odinsone. A během Mighty Thor se odehrává ještě minisérie Unworthy Thor, kterou není radno vynechávat.
Taky mi to trvalo než jsem ten systém aaronova Thora pochopil...teď bude vycházet MT 5 ale nevím kolik to má mít celkem dílů, já to kupuju v Deluxe verzích takže mám za sebou zatím jen dvě volumka ...Lenny je ten zbytek dobrý? Mně se to hrozně líbí, jedna z mála marvel sérii poslední doby.
Ještě, že mám doma v řadě asi ještě 500+ komiksů v češtině + spoustu normálního čtiva, čekajících na přečtení a tohle nemusím řešit:) I když Thora od Aarona bych si i přečetl - beztak to tu do pár let vyjde, když Crew už jede Dr. Strange.
Hawwran: je to jednoduchý, nejdříve je God of thunder ještě s Thorem, pak je serie Thor která má dvě knihy a tam se dozvíme kdo je to ta Goddes of thunder a pak na to navazuje Mighty Thor...teda pokud se nepletu
Zrovna dneska jsem na to koukal a to cislovani mi fakt micha mozek. Mel jsem hrozny problem rozklicovat jake deluxky teda vlastne nahrazuji jake paperbacky a jak ze to vlastne jde po sobe.
Pribeh zacina s deluxkou #1 spojujici Thor 1 - 8
Pokracuje to deluxkou #2 spojujici Mighty Thor 1 - 12
A tomu predchazi deluxka #1 spojujici THOR: GOD OF THUNDER 1-11 a #2 spojujici Thor: God of Thunder 12-25
Sakra kolik je verzí? Dnes mi přišla čtyřka v pevný vazbě. Ani jsem nevěděl ,že to v pevný vazbě vyšlo. Takže mám 1-3 v paperbacku s různým logem Marvelu a čtyřku v pevný vazbě. Někdy se prostě uplně nedaří :-)
Ked uz je rec o omnibuse thorgal. Bude v rozmeroch originalu? Ja zatiaľ nemám thorgala kúpeného, ale ked ho zacnu predávať ako omnibusy tak do toho určite pôjdem.
Taky si myslím, že to dali podle cyklů, aby jeden uzavřený cyklus byl pohromadě. Cyklus Neviditelné Pevnosti je právě čísla 19-23. Thorgal je na prd, že některé sešity jsou samostatné a některé vytváří větší cykly, které mají od 2 do 5 sešitů, jako například cyklus země Qaa nebo Brek Zarith.
Mně spíše neleze na mysl to číslování. Nijak mne nermoutí to, že nezačínají od začátku, ale vydat integrál pěti alb a začít u devatenáctky? Nedávalo by větší smysl začít u čísla, které alespoň otevírá možnost, že časem mohou vyjít integrály předchozích alb o stejných rozsazích?
Díky za info, já už mám všechny díly po 18, takže za mě dobrá zpráva. Já bych to od dílu jedna znovu nekupoval, i když to v knihovničce vypadá divně. Mě zajímá obsah, né forma :)
trudoš: já myslím, že každýmu soudnýmu člověku by už dávno došlo, že Thorgal tady nemá smysl. Ale tak vydavatelé jsou nejdříve srdcaři a až pak byznysmeni, což je ale pro čtenáře nakonec spíše špatně.
Müllerovi díky za ty dary a uznání že to vůbec ještě zkouší. Jak je tahle série dobrá, tak je pro vydávání prokletá. Na rozměry a formát kašlu, s tím jsem se rozloučil už v momentě, kdy to začalo vydávat třetí nakladatelství. Teď jsme u kolikátého, pátého? A vydaných je 18 alb z 36? Přičemž se začalo už v roce 1990. To tu skutečně někdo doufá v kompletní reedici? Já bych teda nerad maloval čerta na zeď, ale v tomhle případě mě spíš nenapadá dostatečně velká zeď, na kterou by šel nakreslit.
Ne asi, čekám jak na smilování, až to začnou vydávat od začátku ve stylu omnibusů Asterixe a oni to prdnou od 19. dílu :D No, tak třeba se jednou dočkám, že tu Thorgal vyjde v jednotné úpravě pěkně od začátku.
emanek: 19-23? Takže zase špatně. Doufal jsem, že vezmou rozum do hrsti a začnou s těma omnibusama pěkně od začátku. Už teď ty poslední díly, které vydali, jsem nekupoval, protože nechci rozšiřovat sbírku Thorgalů, která je ve čtyřech různých formátech. A oni to vyřeší tím, že přidají pátý formát...
Crew má prý na příští rok 27 novinek...jako i prvních dílů nových sérií...a to vše jen zatím. No ty vole, upřímně doufám že vydají Kill or be killed, Deadly Class, říkali že chtějí vydat sérii Batman metal, snad i White Knight, možná Green blood, věřím ve Vinland saga, Royal city by bylo fajn a samozřejmě nějaký Marvel, nabízí zbrusu noví Avengers od Jasona Aarona....
Díky. Dobrý, hlavně sem se bál, abych si hned neprozradil závěr, ale jestli je tam info a jde to poznat i podle coveru, tak je to ok. Díky ještě jednou.
Je to poznat podle desek knihy. Kdyz je cover vzadu, cte se odzadu. Take jsou ve predu informace o to jak to cist, kdyby to chtel nekdo cist po cesku. Je to tedy odzadu, zprava doleva, shora dolu.
Čau. Měl bych začátečnický dotaz na mangu. Jak je to s jejím čtením? Vím, že zprava doleva, ale někde jsem narazil na to, že i odzadu knihy a nevím zda nejdřív pravou, nebo levou stránku když otevču knihu? Originály číst nebudu, takže i třeba jestli to lokalizované verze nemají nějak jinak?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.