Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Částečná monografie a kompilát komiksů Jana Fischera, který sestavil sběratel a zakladatel Klubu sběratelů autogramů, Ivan Vápenka.
Ve sborníku se dozvíme informace o Fischerově rodinném původu, o tom, že ač dostudovaný právník, se plně oddal své vášni kreslení a právničinu definitivně pověsil na hřebík, nebo o jeho mladistvých zahraničních cestách.
Také o tom, jak za války byl v odboji a podílel se na vydávání ilegálních tiskovin. Štěstěna zřejmě stála při něm, neboť byl jedním ze dvou členů, kteří přežili činnost odbojové skupiny. Díky tomu, se čtenáři dočkali dalších skvělých kreseb pro nové příběhy Rychlých šípu, které začaly vycházet po válce v časopisu Vpřed.
Sešit měl být vydán již v roce 1987 přímo Ivanem Vápenkou pro Klub sběratelů autogramů, ale v tomto roce vznikla pouze předtisková maketa a k opravdovému, tedy defakto prvnímu, vydání (a namnožení) dochází až v roce 2023 pod záštitou Skautské nadace Jaroslava Foglara (proto je vydavatelem také občas označováno jako dotisk) v rámci edice RETRO Téma pro foglarovce (foglarovec.cz) přesně dle dochované makety bez paginace.
Jako bonus je do sešitu vložena menší brožura s 8 stranami o vzpomínkových akcích Ivana Vápenky na Jana Fischera z let 1988 a 2007.

Samotný sešit má 40 stran + 8 stran vložené přílohy navíc. Náklad byl původně ohlašován na 200 ks, později dalších 100ks vyšlo jako 1. dotisk.

Scénář
Jaroslav Foglar
Art
Jan Fischer
Obálka
Ivan Vápenka (Iva)
Publicistika
Ivan Vápenka (Iva)
Redakce
Milda Čepera, Martin Izera, Ivan Vápenka (Iva)
Žánry
klubácký, monografie, publicistika
ISBN/ISSN
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 290 mm
Tisk
černobílý
Váha
170 g
Stran
40
Náklad
300ks
Cena
280 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 15:08Kreslí Fischer
    Jediné, co bych této publiakci vytknul, je absence jiných komiksů než RŠ a dalších ilustrací, kreseb Dr. Fischera. Jinak je to moc pěkná publikace, kterou si dovedu představit jako skvělé intro pro vydání něčeho obsáhlejšího. Zkrátka si Fischer zaslouží mnohem víc než mu teď činíme v rámci jeho odkazu.
1