Hejtr. Chronický hejtr. Protřepat, nemíchat.

Jakákoliv podobnost je samozřejmě čistě náhodná.

  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2022 21:55Perverzní páprda
    Jako pseudointoši tvrdí, že jejich život ovlivnil Kafka, jako pseudopodnikatelé tvrdí, že jejich život ovlivnil Kožený a jako pseudonakladatelé komiksu tvrdí, že jejich život ovlivnil chabý výběr titulů konkurence, tak já, jako pravý a nefalšovaný nepseudoúchyl, tvrdím toto: Bez Pepého bych se nestal tím, čím jsem.

    Nemyslím tím pedagoga, rozeného i vystudovaného (i když na pedagogiku jsem se dost možná dal s vidinou snadného přístupu k mladému masíčku), nemyslím ani milionáře (i když tím jsem se stal hlavně proto, abych si mohl mladé masíčko kupovat), nemyslím tím dokonce ani zdejší diskusní hvězdu, kterou jsem se stal z přesvědčení a nadbytku volného času (a stále doufám, že se tu nějaké mladé masíčko vyskytuje; napiš taťkovi, holčičko, a přilož sken občanky).

    Myslím tím hlavně a především kovaného úchyla, co obchází školy (deváťačky už maj' patnáct, tak si těch keců nechte) v baloňáku a dělá všechny ty legrácky, které se dají dělat jen v baloňáku a jen před školami. A že se toho dá dělat! Nebýt Pepého, tak zůstanu maximálně u tří čísel: Odhalení tvrdé, odhalení měkké a klasická kapsohoňka. Ale Pepé byl (a díky tomuhle komiksu je a bude), takže jsem mohl do svého reperotáru zařadit mnohá čísla pana Pepého a svůj už tak skvělý život vyhonit a vyšlehat do ještě skvělejší, a hlavně tvrdší, vlhčí a oplzlejší podoby.

    Nevím, co víc bych k dílu a k postavě, které ovlivnily, a dost možná i změnily můj život, ještě napsal. Jasně, mohl bych třeba napsat slovo dvě o komiksu samotném, ale lze impotentnímu kastrátovi popsat trápení a nadrženost, kterou zakouší samec v říji, lze slepému popsat krásy ženského těla nebo popsat rozkoš způsobující pohled na rýsující se lemy spodního prádla pod těsnou sukýnkou, lze popsat slovy nejrůznější vůně, včetně té, která není tak úplně za vůni považována, přesto je to ten nejrkásnější pach, který může úchyl do svého rypáku nasát? Ne, nejde ani jedno, stejně tak nejde popsat, proč je tento komiks tak skvělý, tak zábavný, tak poučný a hlavně tak krásně neškodně úchylný. Nejde to proto, že kresba je tady to, o co honí nejvíce, a je jedno, zda zrovna Pepé prdí do balónku, vaří s vibrátorem nebo si do kroku pohoňuje, zábavnost a unikátnost tohoto komiksu je v Gotlibově kresbě a v podání kohokoliv jiného by ty příběhy nejspíš vůbec nefungovaly a byly jen sbírkou nejrůznějších úchylných fantazií určených k pohonění, nikoliv však k poučení a k zábavě.

    Perverzní páprda není jistě pecka, ze které nebudou komiksoví fandové několik dnů spát, není to ani dílo, které by jednotlivcům změnilo nahlížení na komiks, není to komiks, který bude většina z nás zmiňovat při výčtu deseti nejoblíbenějších komiksových děl, ale zcela jistě je to komiks, ke kterému se člověk může opakovaně vracet a každým přečtením se bavit stejně, jako se bavil poprvé, a to bez ohledu na to, v jaké náladě se čtenář zrovna nachází. Za mě jasných pět do ruda vyhoněných hvězdiček a kdyby to šlo, přidám svíjeje se v orgastické křeči šestou, řádně mazlavou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2021 01:23NANITS chronicles
    Podíval jsem se ještě na artbook a je fajn. Žádný rozpad jako se stal uživatelce P.G. se u mě naštěstí nekonal a to jsem si artbook prohlížel dost dlouho. I když velmi opatrně. Jestli se vám líbí komiks a chcete navíc cokoliv, co je s ním nějak spojeno a rádi se kocháte obrázky, tak si ho pořiďte. Mám radost z čísla. Nejsem pověrčivý, ale když už tam to číslo je, tak ať alespoň něco symbolizuje. A těžko jsem mohl dostat lepší. Snad kromě 666. :-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum6.6.2021 20:04NANITS chronicles
    Jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi (ano, jsem Psychorovo dvojče) uděluji tomuto komiksu pět hvězd z pěti možných a tuto informaci uvádím hned na začátku svého komentáře, jelikož je to naprosto zásadní sdělení, které se díky podivnému zvyku mnoha lidí číst texty od začátku a ne od konce k lidem takto dostane. A proč uděluji tomuto komiksu jakožto nejen zdejší expert v žánru sci-fi pět hvězd? Protože čtyři a půl dát nemůžu. Mám v tom systém!

    Kniha NANITS Chronicles předhazuje ke konzumaci tři příběhy plus prolog a epilog. (A nějaké ty bonusy, aby měl Áda radost!) Příběhy se od sebe liší jak obdobím, ve kterém se příběhy odehrávají (blízká budoucnost, ne tak blízká budoucnost a budoucnost vzdálenější než ne tak blízká), subžánrem (biopunk, postapo), tak stylem vyprávění (klasika, retrospektiva, 1. osoba à la drsná škola, kdy informace čtenáři sděluje hlavní postava), tak samozřejmě dějem.

    U každého z příběhů si asi většina lidí řekne, a to bez ohledu na to, kolik má přečtených knížek nebo komiksů a zhlédnutých filmů nebo seriálů, že to či ono už někde někdy četli nebo viděli. Pandemie, zlá korporace, kolonie na Marsu, hoši, kteří mstí smrt svého domácího mazlíčka a jsou u toho sprostí a sem tam někomu prostřelí palici, zkorumpovaná policie, data v počítači nesoucí zásadní informaci, prostě klišé, kam se podíváš. Nebudete pak moc překvapeni, když záporák vleze do sprchy za hlavním hrdinou a během hraní na housle mu sdělí, že je jeho nebinární otcomatka a zmizí tunelem ve zdi. Pokračování příště...

    Klišé sem, klišé tam, ničemu to nevadí. Ať je ho klidně habakuk, když je servírováno v rozumném poměru a při správné teplotě. To u NANITS Chronicles platí. Ani jednou jsem si při čtení neřekl, že tady už to autor trošku přehnal, že se začíná rozmáhat nešvar s názvem trapnost, že za každou cenu cpe do příběhu něco, co tam nepatří a tlačí na pilu až příliš. Nic takového. Pokud jsou postavy sprosté a dialog je o chcankách, tak proto, že to k těm postavám v podobných příbězích prostě patří, i když to je stá variace téhož. Když v situaci, kdy záporák může hrdinu rozstřílet na sračky a místo toho si neodpustí pár vysvětlujících vět („Že jsem ti ho tam kdysi na swingers fouknul zezadu já, tos celou tu dobu nevěděl, co?!") a hrdina tak dostane pár sekund k dobru a využije je k zabití záporáka, tak to nepůsobí pitomě a samoúčelné, čtenář to čeká a ví, že to tam být má. Stejně tak násilí. Je tam a je ho tam dost, protože tam být musí. A tak dále a tak dále, situací a dialogů, které už byly použity někdy jindy a jinde je tam více, ale ani jednou jsem nic nenamítal. Což je co říct, protože já namítám poměrně často.

    O čem příběhy jsou si může každý přečíst v popisu, proto jen uvedu, že mě bavily a už teď se těším na další čtení, protože po přečtení komiksu si komiks vyloženě říká o repete.

    Pokud jde o kresbu, tak překvapivě v komiksu nechybí. Fakt je tam! A je podle mě skvělá a nejen to, různé styly se skvěle k jednotlivým příběhům hodí. V příběhu delegace z Marsu je lehce do mainstreamu, jsou tam jasnější barvy, kulaté ksichtíky, v postapokalyptickém příběhu je vše trochu do uzena a lehce rozmazané. Umělecký záměr je zřejmý a funguje to. Z ukázek si může každý udělat představu sám.

    Protože příběhy nejsou ukončené (fakt vzala/vzal/vzalo roha tunelem ve zdi!) a jsou vzájemně propojené, tak očekávám nejen pokračování, ale i dokončení. Stejně kvalitní pokračování a dokončení takové, které dává smysl a díky kterému vše do sebe perfektně zapadne (doufám, že ho mají autoři dávno na papíru a nebudou ho štykovat dodatečně, aby to teda nějak skončilo) a jednotlivé příběhy tak ještě získají na kvalitě a čtení od začátku do konce bude o to šťavnatější. Zda jsou autoři schopni servírovat jednu dvě knihy ročně stejně zábavné, tak ať to klidně končí až po deseti knihách, ty světy mě totiž baví a čím víc dobrých příběhů z nich bude, tím víc spokojenější budu. V kategorii sci-fi v kvalitním provedení je pro mě tento kousek vážným aspirantem na nejepší komiks tohoto roku, společně se Cyberpunkem 2077. (Akira je mimo jakékoliv kategorie, to aby bylo jasno.) Nečekal jsem vůbec nic, dostal kvalitu a opravdu se třesu na další knihy. Řeči na obálkách knih mě z principu sejří a málokdy je beru jako bernou minci nebo s nimi souhlasím, ale zrovna zde uvedené „Tohle je něco, co chcete mít v knihovničce a číst stále dokola." fakt platí. A bude platit dvojnásob, když těch knih bude víc a budou stejně dobré.

    Nejlepší hláška: Ať si hoši chytí v poušti nějakýho medojeda a toho si oprcaj! (Vzhledem k tomu, že medojedi v Americe nežijí, se nabízí, aby hláška byla interpretována někteří víte jak ;-))

    Ale abych jenom nechválil, v komiksu jsem narazil na pár chybek: Úmrtnost místo smrtnost, vytáří - vytváří, zůčastnila - zúčastnila, kteréni - kreténi, v pouští - v poušti, potencionální - potenciální, minimálně jednou !? místo ?!, sem tam chyba v ji/jí, svoji/svojí, víc než tři vykřičníky, chybějící tečka na konci textu v bublině. Ale polovinu jsem zaregistroval až u druhého prohlížení a pečlivějšího čtení některých pasáží, takže si spousty překlepů a chybek většina lidí nejspíš ani nevšimne a nejde o nic, co by komiks sráželo. Ale pro příště by to chtělo lépe vychytat, protože čím lepší dílo je, tím víc pak tyhle chybky zamrzí.

    Papír je kvalitní, voní jednou z několika papírových vůní, které bych mohl fetovat od rána do večera, navíc je vůně typicky ovulačně silná a vyloženě si tak říká o rozevření a čtení. To rozevření je možné na plné kule a kniha sama drží, takže ji lze číst položenou na stole bez asistence údů, a ani tak nehrozí poškození. Nechybí záložka. Provedení je prostě výborné a i fobikům bude chutnat a obsedantům čvachtat. Stejně jako Darth Raelchi i já mám přebal z vnitřní části trošku začerněn, tyhle vazby to ale dělají. Některá špinění jsou holt normální.

    NANITS chronicles se po všech stránkách fakt povedl(y) a ta pětková hodnocení a vychvalující komentáře, které se zde budou jistě dále kupit, nejsou náhodná. Chci víc a chci to hned!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum27.9.2020 20:32Tankerka #01
    My chceme znovu klokane! Je jich nějak míň teďka. Když jsem byl malej kluk, tak jsem měl rád klokana Skippyho. A že si z toho dělají srandu? Tak ať si dělají!

    Je to správně ulítlé. Zajímá mě překlad. U Š. Kopřivy, J. Pavlovského nebo P. Dorta bych měl jasno, ale takhle se toho plachej.
    (V Crwi to asi překládal Š. Španihel, jak teď koukám na údaje čísel, ve kterých Tank Girl vyšla.)
  • SlouzimStarymPsum
    Milo_Harwey, bizár to je, ale podle mě to není až tak debilní, jak se povídá. Je to cáklý, hodně cáklý (a tím pádem pro mnohé i zábavné), ale když se to dočte do konce, tak to smysl, aspoň trošku, dává. I když v tom závěru je vysvětlení stejně cáklé a ujeté jako celý komiks. Někdo o takových příbězích říká, že je to tak blbé, až je to zábavné, já bych to pozměnil na až tak uhozené, až to je zábavné.

    K tomu popisku tady: Je tam, v knize, fakt scÉnárista, nebo je to tady jen opsané s chybou? Na jiných webech to maji kratce, po ostravsku.
  • SlouzimStarymPsum
    ...spojené síly Supermana, Batmana, Wonder Woman a dalších hrdinů možná nebudou stačit na to, aby (Superman, Batman, Wonder Woman a další hrdinové) uchránili svět...
  • SlouzimStarymPsum
    Lenny: Žaluj je za to, že ti kazí dobrou pověst. Ale nejdřív jim o té připravované žalobě řekni a zmiň se o tom, že dneska jsou vilky s bazeném tuze drahé a ty ne a ne si na ni našetřit. Mohli byste se pak domluvit jako rozumní lidé a celé tohle nedorozumění smést ze stolu.

    Milo_Harwey: Částečnej spojler: Jedna z důležitých postav se dostane do ne příliš komfortní situace (za mých mladých let se říkalo „je pěkně v p..eli") a Petr by onu postavu chtěl z té situace dostat. Tak hodí řeč s jednou vysokou šajbou (Petr má číslo na jeho mobil, to je na celém světě stejné) a tu postavu z té situace dostane. Ale je to něco za něco, jak už to u těhle přátelských výpomocí bývá, a příběh kvůli tomu začne zavánět fraškou větší než menší, jak už to u těhle superhrdinských veletočů bývá. Konec částečnýho spojleru. Úplnej spojler: Baba May to koupí, mele z posledního, Petr, jakožto chlapec se slabostí pro starší dámy, se s tím nehodlá smířit, potká rohatýho, rohatej nabídne výmaz Petrova manželství, Petr s tím souhlasí, plácnou si a baba je zas čiperka. Petr si tak díky tomu může počvachtávat na dobrotách z tetiččiny dílny jako za starých dobrých časů a nemusí poslouchat manželku, že ji bolí hlava. K tomu jako bonus rohatej vymaže všem lidem z hlavy informaci o Petrově identitě. Konec úplnýho spojleru.] Kdyby náhodou: Nedělám si z tebe prču.
    Straczynski prý s tím nechtěl mít nic společnýho, není to z jeho palice, s tím přišel někdo nahoře. Snad chtěl i vymazat své jméno z celého příběhu, části nebo sešitu, určitě se o tom dá najít spousta informací, jak to bylo, nebylo, kdo komu, kdo koho a tak.

    Tohle je fakt kardinální p..ovina a tenkrát z toho museli být lidi na větvi, ale s odstupem času jsem já osobně rád, že takové příběhy vznikaly (a určitě budou vznikat občas dál) a je možný na ně s odstupem času dalšího děje koukat, robeízrat je, smát se jim, číst o nich diskuze, koukat na vtipná videa nebo pochytávat narážky v jiných komiksech nebo filmech a tak. Je to součást historie, jako třeba ve fotbalu zářezy rozhodčích, góly rukou nebo pokousání soupeře, o kterých se pak učí na školách a vedou debaty desítky let poté. Přesně takové komiksy by ve výběrech, kompletech atd. měly být, bez ohledu na jejich debilnost.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum19.8.2020 02:11Metabaron (pevná vazba)
    Probíralo se to před pár měsíci na webu Crwe a Jirka Pavlovský tam psal, že mají informaci o dalších dvou připravovaných albech k už existujícm šesti. Někdo, kdo příběh četl, dodal, že na konci 6. dílu je uvedeno To be continued... (To americky znamená něco s pokračováním.)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.8.2020 20:41Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    deefha: Jo, všiml jsem si toho pak na jejich webu. Dík za reakci. Nové obálky se mi moc nelíbí, nová vydání vynechám. Nemusím mít všechno.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum4.8.2020 23:04Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    Milo_Harwey: Je to LEV311, Lynn E. Varley, narozena 3/11 (11. 3.) Aspoň to se píše na internetech.

    Podle rozměrů jsou nová vydání menší než ta předešlá, takže předpokládám, že i hřbety se od předšlých vydání liší a ten obrázek jako u 2. a 3. vydání u pevných vazeb z nich nesložím, co?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.8.2020 00:10A zrodí se hvězdy...
    PKD: Říct se to jistě dá, ale to neznamená, že to tak i je.
    Z Doomsday Clock bude mít čtenář požitek i tehdy, když si přečte jen Watchmen a nic víc. Stačí to. I když s Flashpointem, Znovuzrozením hrdinů DC a Odznakem (vše vyšlo i u nás) to bude o trošku lepší požitek a bylo by asi lepší, kdyby si tyhle tři věci přečetl. Ale nic víc dalšího už nepotřebuje. Může přihodit pár věcí navíc (Superman Reborn například), ale to je opravdu jen a jen v kolonce může, rozhodně to není tak, že musíš přečíst tunu věcí vedle toho, protože někdo někde tvrdí, že to hlavní dílo, v tomhle případě Doomsday Clock, je s tím nějak spojeno, nějak se odkazuje a tak dál, to bys pak nedělal nic jiného. Ke čtení F. L. Věka taky není potřeba mít nastudovaného kompletního Krameria a znát Klicperovo a Thámovo dílo, i když to s dějem v FLV nějak souvisí, že jo. Watchmen, Znovuzrození hrdinů DC, Odznak, případně Flashpoint si předtím přečti a můžeš být naprosto v klidu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum31.7.2020 13:38A zrodí se hvězdy...
    PKD: Tak to bys byl jediný na světě, DC v celku ještě nevyšel. Nedávno vyšla druhá kniha, asi půl roku po knize první. Z toho BB art jistě vychází, proto to rozdělení na dvě knihy, jako v originálu.
    Mě zarazil překlad, že ho jako u W. nedělá V. Janiš.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.7.2020 20:01A zrodí se hvězdy...
    zippik:
    "Výjimkou je, že si pár kousků AZsH nechalo CC, knihkupci evidentně v době koronakrize neobjednávali na sklad tolik kousků, jako obvykle. "
    Pokud skutečně platí, že se vytiskne tolik, kolik se zaplatí, tak by se tohle nemohlo stát. Pro knihkupce by se totiž vytisklo tolik, kolik kusů knihkupci předem zaplatí, bez ohledu na to, zda to je více nebo méně než obvykle, a nic navíc by nezbylo.
    Pokud CC udělalo kusů více, aby se dostalo i na ty, kteří, jak padlo ve videu CC, neměli kvůli koronaviru prostředky na objednání, nebo jim v objednání bránilo něco jiného, pak by, pokud v CC udělali přibližně tolik kusů podle těchto lidí , měly být AZSH do pár týdnů vyprodány. Tak uvidíme ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2020 23:13A zrodí se hvězdy...
    Spike (komentář): Obdiv každému, kdo to bude celé číst... He he. Ne, mně se tvůj komentář líbí (i k jiným komiksům) a sorry jako, proč ten dodatek? Jsi schopen dát dohromady souvislý text, který má hlavu a patu, je to k bichli o 1000 stranách, tak jen dobře, že jsi do toho nahňácal informací co nejvíc.

    Vlajker je teda dobrej. To je jak člen toho hnutí kdysi dávno u nás :-D

    Ty modré vlasy tam má víc lidí, to je asi záměr, jak se jim lesknou, střídá se světlo, tma apod. U Básníka jsem viděl v dig. verzi vlasy hnědé. Vedle dvou dílů od Crwe mám třetí díl v anglině a pak sešitovky na doplnění celého příběhu, ale vše jen jednou, takže ne dost, abych mohl dělat porovnání, ale myslím, že se to vydání od vydání liší už v zahraničí a tohle vůbec nemusí být práce CC, ale úprav už v zahraničí.

    U těch spinoffů by bylo, aspoň pro mě, lepší, kdyby pokrývaly více postav v kratších příbězích. Stačily by dva, max. tři sešity, jako seznamovačka, a pak jít zase dál. Něco jako v Bright. To seznámení s postavami, co jsou zač, kdy se u nich projevily superschopnosti, jaké měli těžkosti, bylo zajímavé dost, aby se pak šlo zase dál na další postavu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2020 14:13A zrodí se hvězdy...
    Milo_Harwey: To není dojem, tak to bylo. Mně se to nechce hledat, ať tady nebo jinde, ale z toho, co F. napsal jasně vyplynulo, že čeká, co na komiks, tedy příběh, ne provedení, řeknou jiní, a že o tom příběhu nic neví. Což nevylučuje, že ho v dávné minulosti četl (a zapomněl), ale vylučuje to, aby o tom, jak je podle něj dobrý či špatný je, měl jasno. Nemysli si, ty nebo někdo jiný, že bych napsal to, co jsem napsal, nebýt si jistý tím, že mám v ruce důkaz, na kterém ty řečí o nečtení stavím. Ty komentáře tady v diskusi hovořily jasně a pak už není nutné ohánět se tím původním komentářem, i tohle stačí, navíc se to podporuje. Ale znáš to, nic jsem neplatil a částka nesouhlasí. I když tam z Ujfalušiho udělal blba, protože částka se týkala peněz za chlast a ta (ne)platba za holky, odpovídal na dvě otázky, takže u něj to smysl dávalo. Vše od těch dvou komentářů dole beru z jeho strany jako okecávačku a kdo si umí dát dohromady dvě a dvě, tak si umí dát dohromady dvě a dvě.

    D. R. psal, že od nich pořád kupuje komiksy, jen je toho méně než kdysi. Že jim fandí, ale začíná se s nimi rozcházet. Takže to asi není na základě AZSH, ale tak nějak pomalu celkově. Pokud jde o názor D. R. na tento komiks, tam nemohu sloužit, nějak mi ty složky, které si na všechny vedu, vypovídají službu. Jenom k tomu napíšu, že by nebyl jediným, kdo provedl změnu názoru. Další diskutér po ohlášení označil ten komiks nebo informaci o tom, že vyjde, za bombu. Teď už o tom jako o bombě nepíše. Ale nic moc se nezměnilo, komiks stále nečetl. To D. R. jo. Je možný, že někdo, komu se líbí ten základní komiks, nebo je natěšen hlavně na něj, bude z tohoto vydání zklamán, protože asi tak třetina jsou spinoffy a ne každému se mohou líbit. V tu chvíli může kupujícímu i cena přijít moc vysoká a odrazí se to v hodnocení. Další důvod proč hodnotit komiksy jen na základě českého vydání. I cena hraje roli.

    DEmnoG: Nejen to s tím předhazováním toho, že jsem levicový intelektuál, je dobrý, v mých komentářích je taková buď každá věta, nebo každá věta je přípravou na nějakou podobnou lahůdku. A že jsem levicový intelektuál lidem fakt nepředhazuju, tedy až na situace, kdy jim to předhodím, ale taková situace snad ani nenastala. Ale o tohle předhazování až tak nejde, jestli jsem něčeho opravdu dalek a něco nesnáším, tak to je chvástounství v jakékoliv podobě.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2020 02:22A zrodí se hvězdy...
    -Hele nenapadlo protože je mi to jedno, čili jsem nad tím ani nepřemýšlel.
    Je mu jedno, jestli jsem takový, takže nad tím ani nepřemýšlel, tím pádem ho nenapadlo, jestli jsem takový.
    Ví ovšem, že jsem děcko. To mu už tedy jedno být nemohlo, čili nad tím musel přemýšlet a napadlo ho to.
    Tohle je usuzovací majstrštyk a mnoho lepších jsem neviděl.
    -Pozér Brum na základě ničeho nabyl dojmu a přesvědčení že hodnotím něco co jsem nečetl
    Ve dvou komentářích, na které on reagoval a podle reakcí je zjevné, že ty mé komentáře četl, jsem psal, na základě čeho jsem k tomu došel. Ve dvou. Které Fimi četl. Dvou, Četl. Kdyby rozporoval, že na základě toho k tomu závěru nelze dojít, nebo lze, ale není to jediný závěr z toho vyplývající, tak beze všeho, nic nenamítám a hodíme si argumentační při, ale tohle napsat, když je naprosto zřejmé, na základě čeho jsem k tomu závěru došel, to fakt hraničí s funkční negramotností.
    -Pokud má někdo problém a notorickou potřebu se realizovat jen protože se někomu nelíbí něco co dotyčnému ano,
    Vím, že míří na mě, ale jako by teď zrovna psal o někom úplně jiném, že jo? ;-) To "dotyčnému ano" předpokládám jsem já a můj názor na AZSH. Kde k němu přišel? Napadlo ho to, protože mu to nebylo jedno, čili o tom přemýšlel, čili si to vycucal z prstu?
    - tak nějak končím s touto nesmyslnou diskuzí
    Názor ohledně nesmyslné diskuse plně respektuju, ale že diskusi nazývá nesmyslnou zrovna někdo, kdo sám obří měrou k nesmyslnosti přispívá (vizte např. poslední komentář), to je jako si při konverzaci dvou lidí hlasitě usrat a pak druhému vynadat, jaké to je prase.
    - Líbí se mi ovšem jak s tím máte problém, no tak se někomu nelíbí vás oblíbený komiks,
    Ááá, tak se nám nelíbí to, co se líbí vám dvacetsedm podruhé... potřetí... počtvrté... Dá si někdo nesmyslnou diskuzi? Čerstvou, ještě křupavou.

    Protože skončil školní rok, tak abyste se o prázdninách doma nenudili, tak máte za domácí úkol přemýšlet nad tím, jestli "tak je to pro mě děcko a je mi jedno jak moc hezky a rozumně píše" nepopírá něco z toho, co Fimi napsal jinde.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.7.2020 01:32A zrodí se hvězdy...
    DEmnoG: S obdivem k nakladatelům to máme podobné až stejné, akorát já mám echt rád Crew a lidi v ní (i když jen virtuálně, ale honička po webce už dávno díky kvalitním kamerám a dobrému připojení není vopruz jako to bývalo dřív), plus BB art. Jsem taková komiksová sešívka.

    Jestliže nechceš hodnocení zahraničních vydání tady na databázi vidět, mám pro tebe špatnou a dobrou zprávu: Špatná spočívá v tom, že Fimi taková hodnocení provádí a není jich málo. Viz jeho komentář k Batman: Zatracení, které je nejčerstvější, ale viděl jsem takových hodnocení mnohem víc. Na webu Crwe, kde se diskuze ohledně hodnocení na databázi vedla, to přiznal s dodatkem, že mu je fuk, co si kdo o tom myslí a bude to dělat dále. Ta dobrá zpráva se týká toho, že takto hodnotící (Fimi od té diskuze na webu Crwe) se k tomu přiznávají a je to pro zájemce o názory na komiks informace k dobru. Podle mě by tomu tak nemělo být, z úcty k nakladatelům českého vydání, k provozovateli databáze a částečně i k těm, co se podle hvězdičkového hodnocení a hodnocení slovního řídí. Navíc je tu otázka, jak vlastně někteří, kteří si tak úplně netykají s češtinou (a tím nemyslím pravopis), chápou ten zahraniční komiks, třeba pokud je trošku ukecanější, nebo nedej bože, jsou v něm texty, navíc dlouhé. To není rejpanec, výjimečně, tohle roli hraje. Ale zakázat taková hodnocení nejdou, tak alespoň že někteří tu informaci uvedou.

    Pokud jde o čtení/nečtení AZSH z jeho strany, jak jsem nadhodil v komentáři ke Gmorkovi a Fimimu a jejich dalším 50 komentářům, tak pořád vycházím z těch dvou komentářů od Fimiho, které prostě nedávají smysl u člověka, který komiks četl. Dávno by věděl, jestli je rád, že komiks nekoupil a zda ušetřil. Česká úprava sama o sobě nemohla být důvodm k těm komentářům, protože se o ní zas tak moc nepsalo, než F. ty komentáře napsal, a když už, tak pochvalně. Mohl se spíš fikaně vytasit s tím, že ten komiks teda přečetl v průběhu diskuze, ale stále by byl otazník nad několika dalšími komentáři. V každém případě důvod pro tento závěr mám, ne jak píše Fimi dále, že jsem nabyl dojmu a přesvědčení z ničeho.

    Ohledně smazaných komentářů jsem ti poslal zprávu, teď už dvě (včetně osobních údajů některých z diskuze, ale o tom nikomu ani muk, abychom nebyli podezřelí, až se některým začnou dít ty hrozné věci).
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.6.2020 22:02A zrodí se hvězdy...
    Fimi: Že jsi v hodnocení toho, co sem patří a nepatří, byl tak přísný zrovna u komentáře, u kterého se tvrzení z něj dá rozporovat tvými vlastními komentáři? Samozřejmě za předpokladu, že jsi ty dva komentáře psal zcela při smyslech. Ovšem to může být, i vzhledem k tvému nedávnému dotazu na webu Crwe ohledně počtu dílů nějakého komiksu (mangy), kdy ti bylo okamžitě odpovězeno, že to lze vygůglit, a tvé následné reakci, že nemůžeš, protože jsi zrovna v kině, z mé strany předpoklad chybný.

    Co si o mně myslíš mi je naprosto ukradené a zda píšu něco zbytečně vůbec nezávisí na tom, zda to ty čteš. Hodně štěstí při (ne)čtení komentářů a komiksů přeju.

    DEmnoG: To je dlouhý, to číst nebudou! Děkuji za pochvalu a povzbuzení. Sice mi bohatě stačí, když se pochválím a ocením já (my do sebe zahledění to tak holt máme), ale občas potěší, že někdo chápe, co, proč a jak. Já jsem na tom teď tady vlastně trošku jako nakladatelé :-D A ty jsi fikaně vstoupil do role toho borce brum bruma z webu Crwe. Kdo si chce taky zahrát na brum bruma, tak má šanci, stačí sem napsat, jaký jsem pašák.

    Udělal jsem si tu profil, abych k AZSH napsal komentář (furt mi do toho něco leze), protože mě v tom vydání něco nakrklo. Tedy abych vlastně CC zkritizoval. Pak se tu rozjela ta diskuze, která není ničím jiným než kopií diskuzí, které se vedou pořád dokola na webu Crwe, tak jsem si dovolil vstoupit a najednou jsem dle některých obhájcem AZSH nebo samotného CC.
    S tím překládáním jsem měl za to, že jde o oficiální překlady, proto jsem nadhodil překladtelku u Vybírala, nenapadlo mě, že někdo bude zmiňovat překlady tohoto typu. To bych se pak mohl prohlásit za gynekologa, protože sem tam do toho občas zafušuju, ale je to fušeřina trošku jiného typu než regulérní gynda, že jo.
    S tím dubnem mu to asi nevyšlo kvůli koronaviru, to bych mu nevyčítal.

    S konkurencí mě pobavil, se strachem z rejpalů též a s řečnickou otázkou ještě víc. Jako by vydání megabomby tímto způsobem vylučovalo to, že jde o megabombu, nebo jako by každá megamobna musela být vydána běžným způsobem. Navíc jde o vydání vycházející ze zahraniční megabichle, které bude pochopitelně drahé a proto se dá vydat regulérně asi taky dost těžko. No a že se mě ptá, jako bych byl nějaký mluvčí, nebo snad obhájce CC, je holt už nejen pro tuto diskuzi běžné. Rozporuješ tvrzení někoho, kdo kritizuje to či ono, jsi na straně těch, co to či ono mají na svědomí. Aby pak ještě byli schopni to rozporování zaměnit za nerespektování názoru a to pak předhazovali při každé příležitosti. Jsem zvědav, zda otázku ohledně kvality komiksu bude klást i ve chvíli, kdy rozjede předobjednávky Vybíral a zda na základě této formy vydání bude mít narážky na kvalitu titulů. Naštěstí G. mé komentáře nečte, jak už několikrát nepsal, takže nehrozí, že by se to tu zase rozjelo do nikam. Jinak bych nic ohledně G. nepsal.

    Mezitím F. napsal komentář. Krátce.
    ""co má problém s tím že se mi nelíbí něco z čeho většina teče blahem." Je tohle vůbec možný? Někdo, kdo dokáže provést registraci na webu a pak napsat a odeslal komentáře, přece nemůže tohle myslet vážně.
    Skončil jsem u zmínky, že přestal číst. Jestli by nebylo lepší, kdyby místo toho čtení přestal s psaním. Nebo s tím čtením, jako skutečným čtením, kdy si spojí ta slova s významem, konečně nezačal.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.6.2020 13:06A zrodí se hvězdy...
    Příběh zůstává stejný, proto ty dva komentáře, které zmiňuji, nedávají u někoho, kdo ten příběh zná z jiného vydání, smysl.
    Ale někomu, kdo není mimo, není kašpar a maže tu po sobě komentáře, asi ano.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.6.2020 00:53A zrodí se hvězdy...
    Sakra. Poučen Lennyho zkušeností s odhlášením jsem si v klidu napsal reakci na Fimiho, otevřel další okno v prohlížeči a reakci zkopíroval a odeslal. Po odeslání vidím, že tu Fimiho komentář není. Reagoval jsem na toto: SSP ale já to četl ty kašpare... Že tě ta tvá idiotská póza baví (Mám to v tom původním okně.)
    Aby to pak nevypadalo, že reaguju na něco, co tu vůbec není :-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.6.2020 00:47A zrodí se hvězdy...
    Fimi: Baví, nebaví, je to pořád jen póza, můžu ji odhodit. Horší by bylo, kdyby to póza nebyla.
    Tak není samozřejmě vyloučené, že jsi to četl, ale když jsi tak horlivě čekal, až někdo napíše komentář, aby ses pak na základě prvního nebo prvních dvou mohl radovat, že jsi "do toho nešel" a že jsi ušetřil (Tak toto byly asi nejvíc ušetřenych 2900 za komiksy co jsem kdy ušetřil...), tak by ses třeba mohl naučit lépe formulovat to, co chceš sdělit. Protože ať to beru v mé idiotské póze zleva zprava a hledám důkazy proti sobě (to já dělám vždy, jsem skeptik), tak mi z toho prostě vychází, že tohle by člověk, který ten komiks četl, nepsal.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.6.2020 23:43A zrodí se hvězdy...
    Gmork: Nic nečti, raději s Fimim společnými silami namrskejte znovu padesát komentářů ke komiksu, který jste nečetli. Nebo začněte, tady nebo jinde, kolovrátek na téma Bída česky vydáváného komiksu u nás. Určitě jste ještě neřekli k tématu vše a navíc díky tobě mají takové diskuse jedno unikum - jsou i s obrázky.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.6.2020 21:01A zrodí se hvězdy...
    Tvl, to je zase dlouhý... Přitom to v tom rámečku, do kterého se text píše, tak vůbec nevypadá.
    Já si prostě diskusních partnerů vážím a věnuji jim proto náležitý čas a v reakcích se snažím obsáhnout toho víc. Příště napíšu "ty vole, na tvém komentáři je vidět, jak vytrháváš z kontextu, jak argumentuješ scestně, emocema a svou babičkou" a budu to mít za vyřízené, ale dokud jsme kamarádi a máte mě rádi, tak bych se měl jako kamarád chovat i já k Vám. A pamatujte: Chybné premisy mohou natropit mnoho škod!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.6.2020 20:55A zrodí se hvězdy...
    TonyT: Odpovím ti tak, aby nebylo napsáno něco, co by vedlo k dalším reakcím a pak reakcím na reakce. Výjimečně se nebudu nějak moc chválit nebo psát o sobě, což sice nedělám skoro nikdy, ale teď to omezim fakt na to nejnutnější.

    K Dále jsem nic nenapsal o sračkách: Taky proto jsem to předhodil tomu, kdo to psal, konkrétně to s těma sračkama, a reagoval jsem v tomto případě na něj. (On to vzal v pohodě, což mu připočítávám opětovně k dobru.) Se zmínkou toho, kdo mu to odsouhlasil. V kontextu toho, co se opakovaně píše někde jinde a co se nejen tam pořád dokola opakuje. A když jsem zrovna nikoho nezmiňoval, tak se to týkalo samozřejmě těch, co to psali. Takže jestli jsi to ty nepsal, tak se to tebe netýkalo. To je samozřejmé, myslím. Podle reakcí níže už jsem si všiml, že stačí napsat "Hodnotí, aniž by četli" a ozvou se i ti, kterých se to netýká. Tak ještě jednou, pro jistotu: Nemusíte mi psát, co jste nepsali, já to přece v diskuzi vidím. Nevyjadřuju se ke komentářům, které jsem nečetl, ani nehodnotím komiksy, které jsem nečetl, abych o nekvalitě toho komiksu pak napsal dalších pět komentářů.

    Narážku na styl nebo chování jsem, ač génius, nepochopil, i vzhledem k tomu, že například sračkama, obviňováním nakladatelů z boudy (dejme tomu, boudu ještě beru) až z podvodu, hodnocením na základě komentáře někoho jiného, jsem se tu neoháněl já a tenhle styl zůstal až na výjimky bez povšimnutí. Pokud se k tomu rovnou někdo nepřidal. Ale aspoň je díky této tvé mně nejasné narážce jasné, že ty mé cancy narážející na dvojí metr hodnocení diskutérů nebo jejich projevů, a též na to, že dokud se většina diskutujících shodne na vymezujícím se obsahu komentářů vůči nakladatelům, tak je fuk, jaké první nebo druhé je, podstatný je ten směr, kterým se plive a vadí především a hlavně ti, kteří se proti tomu plivání ozvou (to je třeba to s těma barikádama, jak někdo nepochopil - eh, to není ironická poznámka, on sám píše, že to nepochopil), opodstanění měly.

    Není mi jasné, co se ti na mé těžce humorné formě (ty máš lehce humornou, já těžce humornou) vyjadřování nelíbí, ale nebudu tě zpovídat, máš právo mé skvělé příspěvky nedocenit. Já mám aspoň možnost ukázat, že to plně respektuji. A nejen to, já ti za to děkuji, mám tím pádem důvod k nějaké té sebereflexi a jako vždy díky tomu dojdu k závěru, že na mé straně je vše v pořádku a jsem opravdu tak skvělý, jak se nejen mně na první pohled jeví.

    V reálu jsem ještě vtipnější a chytřejší než na internetu (ano, je to možné), ale jsem na první pohled kriplík, tak nikdo nemá to srdce si na mně hojit mindráky. Ale teď výjimečně vážně - jenom nadhodit slova o vypínání, jedno jako moc to má být vtipné, a taky s přihlédnutím k některm zdejším hysterickým výlevům v minulosti, nejen v této diskuzi k AZSH, možná, opravdu jen možná, ukazují na to, že to neunášení, kurva průjem, kopání atd., co padalo ze strany těch, co si tu tak notovali nad sračkovitostí nejen AZSH, se týká možná právě jich? Protože ta smršť, co se strhla poté, co jsem si dovolil jít proti těm nejhlasitějším, byla krapánek nepřiměřená a minimálně podle mých kritérii zvláštní. Tím se dostávám k tomu, čím jsi začal. Co budu nebo nebudu nevím, do budoucnosti nevidím, ale rozhodně nejsem zvláštní. Pokud tedy zvláštní nerovná se krásný, vtipný a geniální.

    Telegraficky podruhé: První testy po swingers boží, další fotbal - Liverpool boží, Volejte ředitelům i podruhé boží, SlouzimStarymPsum, jak jinak, zase boží.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum26.6.2020 00:28A zrodí se hvězdy...
    TonyT:
    Ještě jednou pasáž z mého posledního komentáře, která má u některých z vás asi stálou platnost: ...kteří reagují, jak je už v takových diskuzích častým zvykem, na to, co nebylo vůbec napsáno nebo napsáno bylo, ale je jimi vytrženo z kontextu, aby oni sami pak druhé z vytrhávání z kontextu obvinili.

    K tomu ztotožnění - proti tomu bych já, a asi ani nikdo jiný, nic nenamítal, kdyby to ztotožnění bylo na základě vlastní zkušenosti, což u některých neplatí. Pokud se někdo ztotožní s názorem, aniž by komiks četl, protože se mu ten názor hodí v už dávno zaujatém stanovisku, tak si holt dovolím něco namítnout. Jednak proto, že i k tomu diskuze slouží. Tím se konec konců někteří do chvíle, kdy se vyjadřovaly názory jedním směrem a to směrem ,,za hovno stojí tohle, za hovno stojí tamto" zaštiťovali a hájili tím své právo na vyjádření názoru. Jednak taky proto, že nešlo skoro vůbec o komiks AZSH (to je to vytrhávání z kontextu, o kterém nejen ty meleš), ale o celkovou situaci s vydáváním komiksů v ČR, kde byli zmiňováni i nakladatelé a čtenáři, a to ne zrovna lichotivě. A taky proto, že tohle ztotožení je ukázka blbosti těch, co jsou schopni něco takového udělat, pak se k tomu ještě hrde hlásit, a dokonce to používat jako argument pro obhajobu svého práva vyjadřovat „svůj" názor na komiks.

    Lídrem velesračkových canců jsem mj. proto, aby mé komentáře byly dostatečně polopatické, aby i lidé tvého typu, říkejme jim třeba otcové od rodin, snáze pochopili, co se jim snažím sdělit a já tak zvýšil šanci na to, že reakce druhé strany se budou týkat především toho, co je psáno, a nikoliv toho, co si druhá strana myslí, že je psáno. Také se svá tvrzení, zvláště pokud se týkají druhých, snažím doložit, odkázat na jejich komentáře, konrektizovat, abych nedopadl jako ty a někteří další, kteří šermují vytrháváním z kontextu, tím, že někdo něco neunesl, ale už jim je zatěžko konkrétně doložit, kde konkrétně někdo z kontextu vytrhává a kde něco neunáší.

    Vzhledem k tebou zvolené formě i tomu lídrovi velseračkových canců se osmělím a přihodím i kratší a zcela určitě méně náročnou verzi určenou hlavně pro otce od rodin:
    Když je to tady na tebe složitý, což podle tebou uvedeného souhrnu diskuze zjevně je, tak se, kurva, neser do žádný posraný diskuze a zůstaň u obrázkového čtení a leporela.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum25.6.2020 01:03A zrodí se hvězdy...
    Hanussen: Ujmu se toho. Ostatně není osoby povolanější. Shrnutí se bude týkat celé diskuse.

    Verze nikoliv tl;dr, ovšem stojí i tak za přečtení.
    Někteří komiks nevlastní, nečetli ho, přesto mají jasno v tom, že to je sračka. K nim se přidávají další, včetně těch, kteří komiks vlastní nebo četli, ať toto vydání nebo vydání předešlé od konkurenčního nakladatele. Jako sračky označují i ostatní komiksy u nás vycházející a vinu přenášejí na nakladatele a čtenáře. První jsou viníky za vydávání sraček, druzí za to, že vydávané sračky čtou. Tím pádem není možno vystoupit ze začarovaného sračkoidního kruhu, jelikož dokud se budou sračky vydávat, budou je lidé číst a nemají tak možnost číst i nesračky, aby sračky nakladatelům hodili na hlavu. Na scéně se objevuje několik statečných, kteří tu méně, tu více tento dílčí závěr rozporují a než dojde ke střetu dvou táborů, ke kterému je pomalu nakročeno, shodují se zúčastnění na tom, že lidé mají různý vkus a že je v pořádku, že někomu se komiks líbil, někomu nikoliv a že někdo komiksy od konkrétního nakladatele, v tomto případě CC, kupuje, někdo ne. Zde ovšem po vzoru mnoha jiných komiksových rozprav nic nekončí, ale teprve začíná. Zrodila se totiž nejen diskusní hvězda - já, která ještě chvíli ponechává rozpravu plynout v původním směru, kam se debata opět stočila (všechno to je sračka, ach bože, co si počnem, naštěstí je nekupuejeme, tak budeme aspoň o tom, že je všechno sračka, psát) a s načasováním hodným profesionálního pornoherce vstupuje v pravou chvíli do diskuse, aby v několika odstavcích shrnula circa čtvrstoletí historie vydávání komiksů u nás a zasadila vydávání do kontextu vztahu nakladatel - kupující. Mému komentáři je aplaudováno. A to hned jedním člověkem. Vzhledem k tomu, že jeho komentáře tu dávaly jako jedny z mála smysl, rozsah byl na více než tři řádky a dotyčný reagoval věcně, to považuji za úspěch. Přesto jako někdo zvyklý na obdiv vždy a všude chcí víc, proto vstupuji do diskuze podruhé a ukazuji prstem na toho, kdo debaty tohoto typu, tedy všechno jsou to sračky, pravidelně nadhazuje zde i jinde, a činím tak formou noblesní, jak je u mě zvykem. Obsah je pak už faktická i argumentační nirvána (doporučuji nejen ke čtení, ale i ke studiu). Rozproudí se krátká a pikantní přestřelka, do které se se svými komentáři zapojí i lidé, kteří nebyli buď vůbec zmiňováni, nebo byli, ale okrajově, a kteří reagují, jak je už v takových diskuzích častým zvykem, na to, co nebylo vůbec napsáno nebo napsáno bylo, ale je jimi vytrženo z kontextu, aby oni sami pak druhé z vytrhávání z kontextu obvinili. Aby diskuse plnila i funkci terapeutickou, což by diskuse plnit měla, přidají řádnou dávku hysterie a patosu. Tím to celé končí, zatím, ale je otázka času, kdy se opět diskuse na podobné téma rozběhne, a to ve stejném obsazení a v téměř stejné kompozici.

    Verze skutečně tl;dr.
    V ČR vycházejí sračky a situace se v nejbližší době zcela jistě nezlepší, proto je lepší v ČR žádné komiksy nekupovat. Názor na to, že v ČR vycházejí a budou vycházet sračky je i přesto možné zastávat dál a nebude na škodu, když tento názor bude i dále šířen. Nejlépe ve formě komentářů na dva až tři řádky, aby bylo jisté, že si je přečte opravdu každý.

    Telegraficky: Swingers boží, fotbal boží, Volejte ředitelům boží, SlouzimStarymPsum boží.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.6.2020 21:52A zrodí se hvězdy...
    DarthRaelchi: Složky si fakt vedu, na každého, ale s tím učitelem to byla náhoda a s čárkou úmysl - narážka na cpaní angliny všude za každou cenu, když by to čeština zvládla taky a dost možná bez chyby. Jinak zcela upřímná a vážně míněná odpověď: Tady končí veškerá legrace.

    TonyT: Neboj, zcela určitě v tom nejsi sám. Ono by se tím u mnohých i dost vysvětlovalo.

    Zítra jdu s manželkou na swingers, večer budu koukat na Volejte ředitelům, tak už ve čtvrtek bych mohl nadhodit krátký komentář ke komiksu samotnému, abych CC po zásluze sprdnul, ale samozřejmě věcně, jak se na levicového intelektuála, kterým jsem, ale fakt to nikomu necpu a cpát nebudu, sluší a patří.

    P. S. Obdivuju všechny komiksové nakladatele u nás. Bez rozdílu. Některé víc (oni vědí, kteří to jsou), některé méně, ale všechny, zvláště ode dneška, budu chovat v náležité úctě.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.6.2020 20:26A zrodí se hvězdy...
    Gmork: Mám, ale žádná si nikdy nestěžovala a pochybuji, že stěžovat bude.

    Když jsi zmínil překlady, že ty jsi ta Jitka Musilová, která překládá komiksy od Vybírala? Jestli jo, tak taková malá kritika, žádný hejt: Když vidlák z divokýho západu říká à propos, v češtině, (Sykes) tak je to nepřirozené. Příště zvol "mimochodem; jen tak mezi náma" nebo něco na ten způsob. Nebo to konzultuj s někým, kdo má cit pro češtinu. Jestli ty ta Jitka nejsi, tak ten překlad pak někomu, kdo cit pro češtinu má, předhoďte, ať sity komiksy z dílny p. Vybírala nemusí někteří kvůli překladu shánět v zahraničí. Ale jak jsem napsal, žádnej hejt, v klidu, nemyslím to zle.

    Jinak já moc diskutovat nechci, tady, jenom jsem si dovolil nadhodit i jiný pohled, což by mělo být nejen v pořádku pokud jde o diskuzi, ale mělo to být vítáno i od těch, co zastávají odlišná stanoviska. Aby je mohli podrobit zkoušce, případně přehodnotit a tak. Vy to teď ještě nevíte, ale jednou mi za ty mé příspěvky tady poděkujete.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.6.2020 20:14A zrodí se hvězdy...
    Fimi: Že by nakladatelé vydávali sračky jsi taky nenapsal, ani to, že by lidi byli natolik pitomí, že nerozeznají sračky od nesraček, ale slovy klasika, já v tom "Jak se říká, dokud tu budou vycházet sračky, lidi budou chtít a kupovat sračky protože nic jiného prostě nepoznají" to pičo tak nějak cítím. Kdyby nebylo jasné, kam mířím: Ono není nutné přímo napsat, že je někdo blbec, aby ten někdo za blbce označen byl i tak.

    Gmork: Já o tobě přece nepsal. Ale jestli ses v něčem, co jsem napsal, poznal, tak ti to nebudu vyvracet.
    To "nechcete se už na to vysrat" a různé obměny jsou signifikantní pro diskuze tohoto typu. Dokud se jede jedním směrem, klidně na pokračování a několik let, je vše v pořádku, když se do diskuze zapojí to mnou zmíněné hovado, které si dovolí oponovat, už se tahá za brzdu a mělo by se toho nechat, vždyť to nikam nevede. Dokud to vede směrem, který si diskutéři přejí, je vše v pohodě.

    Když je v pořádku psát o komiksech, které tu vycházejí, jako o sračkách, nakladatelům to dávat sežrat, kritizovat je za to, že komiksy nevydávají tak dobře, aby si je nemuseli lidé kupovat v zahraničí, proč by nemělo být v pořádku zastávat opačné stanovisko nebo psát podobným způsobem o těch, co to hlásají? To první se dělá roky a v míře nikoliv malé, nikoho to vyloženě nesralo, nebo se k tomu nevyjadřoval, to druhé se děje minimálně a když se někdo takový objeví, měl by se na to vykašlat. To mi nepřijde férové.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.6.2020 19:51A zrodí se hvězdy...
    Walome: Je to jedno, protože tady nejde o AZSH nebo CC, tady jde o chorobnou potřebu ze strany jednoho dvou lidí, ke kterým se podle situace vždy někdo na chvíli přidá, mlít pořád dokola jedno a totéž na adresu Crwe, BB artu nebo teď nově CC.

    cyboy: O napojení, spíš „napojení" psal jen jeden uživatel, DEmnoG. A ten se tím nechlubil, jen to férově v dodatku ke svému komentáři sdělil, aby bylo jasno, že kvůli tomu odstup asi nemá, viz jeho komentář z 16. 6. 2020 ohledně objektivity.
    Jestli ale máš jako někteří ostatní (viz SNUFKIN, podle kterého jsem pán z CC, i když kopu za úplně jiný double team, a to dobrovolně a z přesvědčení, protože s pistolí u hlavy se ta dobrovolnost blbě odmítá) za napojeného na CC každého, kdo si dovolil napsat něco, v čem nekritizuje ani CC, ani AZSH, tak to je pak samozřejmě jiná a dodává to těm slovům o argumentačních faulech, silném názoru, většinou naprosto nepromyšleném, váhu.

    M_M: Hele, jakožto ostřílený nejen internetový diskutér bych ti tohle nesežral, ale tady ti to nejen projde, ale bude i velmi dobře fungovat. Jen tak dál, kolego, jen tak dál.
    A samozřejmě máš pravdu ohledně toho narušení. Pár lidí si tu roky přitakává a když zrovna nepřitakává, tak to zaobalí do nejen pro internet typických řečiček „Hele, nic ve zlém, respektujeme se, bla bla, taky i proto, že se známe osobně a je proto lepší si vzájemně natvrdo nenapsat/neříct, že se máme vzájemně za ču..ky, což samozřejmě máme, ale nemusíme to ventilovat, abychom na to pivko dvakrát do roka mohli ještě chodit a tam si vzájemně to, na co máme stejný pohled, pěkně odsouhlasit, protože to nikdo jiný neudělá a taky se může hodit mít tě za kámoše ve chvíli, kdy se tam, kde si roky pracně budujeme image (což při prvním obvinění popřeme) najde hovado (SlouzimStarymPsum, M_M a pár dalších), co s náma nesouhlasí a tímhle kamarádíčkováním taková hovada hodně rychle vypráskáme, protože i když třeba meleme nehorázná h...a, tak jsme v přesile a většina lidí proti přesile nepůjde" a takhle si tu většina těch nejaktivnějších roky spokojeně koexistuje. Což není kritika databáze jako takové, ta je svou primární funkcí skvělá, ale diskusního prostředí, které vytvářejí diskutéři samotní a je to na mnoha dalších webech podobné až stejné.

    Ono je na reakci D. R. na tebe, M_M, beztak krásně vidět, že o věcnou diskuzi tu skoro nikomu nejde, i když se samozřejmě skoro téměř všichni snaží tvářit jako uvědomělí diskutéři. Když Fimi napsal ,,Jak se říká, dokud tu budou vycházet sračky, lidi budou chtít a kupovat sračky protože nic jiného prostě nepoznají," což je jednak odsouzení jak komiksů samotných, tak i nakladatelů jako těch, co ty sračky vydávají, jednak je to otření se o vkus čtenářů - nemají na to poznat, že jde o sračky, tak mu to D. R. stvrdil svým Amen brother (chybí tam čárka, pane učiteli anglického jazyka). Asi aby v rámci nějaké té pózy ukázal, že umí anglicky, což je trapné i u děcek, natožpak u dospělých. Jako levicový intelektuál taky nepředhazuju lidem, že jím jsem. No ale jakmile něco podobného, i když v mnohem mírnější formě, napsal M_M, který ale stojí na jiné straně barikády než D. R., protože nehaní ani komiks(y), ani nakladatele, tak se D. R. staví do opozice a po Amen, Brohter najednou ani vidu, ani slechu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum23.6.2020 19:22A zrodí se hvězdy...
    Fimi: Těch sto lidí a sto chutí bych bral vážně, kdyby tu z tvé strany nepadlo například toto:

    Jak se říká, dokud tu budou vycházet sračky, lidi budou chtít a kupovat sračky protože nic jiného prostě nepoznají
    Lenny přesně, k čemu perfektní zpracování vazby, když příběh stojí za vyliž. (K čemuž jsi došel na základě názoru jiných.)

    A kdybych nečetl desítky komentářů od tebe tady nebo na webu Crwe, kde je blbost nebo sračka téměř všechno, co se zrovna tobě nelíbí nebo tě nezajímá.

    V češtině komiksy nekupuješ téměř vůbec (Gmork nedivím se, já v češtině nekupuji už téměř vůbec + opět komentáře na webu Crwe), přitom jsi, aspoň na crewním webu a tady nejaktivnějším kritikem českých nakladatelů a komiksů, které u nás vycházejí, a tuhle kritiku buď sám začínáš nebo využíváš každou příležitost si do nakladatelů kopnout. On v tom samozřejmě nemusí být rozpor, člověk si může komiksy přečíst i bez toho, aby si je v češtině koupil, ale když jsi podle svých slov teprve před pár dny odhalil svět digitálního komiksu a z téhle diskuze plyne, že máš ohledně toho, že příběh AZSH stojí za vyliž jasno na základě názorů jiných (a to ještě názorů, které se ti hodí do krámu, ta pozitivní hodnocení nebereš v potaz), tak se opětovně ukazuje, že využíváš každé příležitosti si postěžovat, zanadávat si a zabalit to do pózy toho, co nemá s tím stádem kupujících české komiksy nic společného a o nic víc ti nešlo a nejde. Na což máš pochopitelně právo a jsem poslední, co by to kritizoval (co píšu je jen konstatování) nebo chtěl, abys s tím přestal, mě ty tvé komentáře na jedno brdo baví. Jednak kvůli tomu, že tím děláš prakticky totéž, co dělá tvůj oblíbenec ňouma (jedeš si svou pořád dokola), jednak proto, že z toho občas vznikne debata podobné této a to je vždycky fajn, legraci já rád.

    Když ovšem k těm svým kritickým komentářům v reakci na druhé dodáváš (opět, nejen tady), že nejde o žádný hejt, jenom diskutuješ, nemyslíš to útočně, vyjadřuješ názor a že se to snad ještě smí, tak by ses stejného přístupu měl držet i tehdy, když se někdo vyjadřuje k tvým komentářům, což opakovaně nečiníš, viz tvoje reakce na M_M nebo už minimálně dvě na mě na webu Crwe a našlo by se i něco dalšího (sleduju to tu ostřížím zrakem a na většinu z vás si vedu složku). Jinak to vypadá, že ty můžeš mít názor na všechno a všechny, šmahem označovat komiksy za sračky a za vyliž, i když jsi je ani nečetl, toto vše sdělovat přímo (web Crwe) nebo nepřímo (tady, kde si to možná nakladatelé přečtou) nakladatelům, ale běda, když si někdo dovolí totéž vůči tvým komentářům, a to v mnohem mírnější a slušnější formě, než kterou opakovaně volíš ty.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.6.2020 22:14A zrodí se hvězdy...
    SNUFKIN: To ne prosím, zakázání internetů by znamenalo konec podobných diskuzí a na světě by nebylo tak veselo.

    K vaší otázce, pane z internetů, má odpověď: Ne, je to celé jedna velká marketingová lež. Kolosální edice jsou připraveny k expedici dávno předtím, než se vůbec ohlásí. Ono i to rozdělení na různá nakladatelství je jedna velká lež lidí stojících za oponou. Naoko je to hra na konkurenci, ve skutečnosti je toto rozdělení jen nástrojem na podojení co největšího počtu lidí co nejefektivnějším způsobem. O tom, kam poté putují zisky z prodejů komiksů v ČR a kdo za touhle taškařicí stojí a co tím sleduje zas někdy jindy.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum22.6.2020 19:44A zrodí se hvězdy...
    Vydávání komiksů fakt není žádná prča. To nakladatel nedojede sérii, která se prodává blbě až vůbec a hned to dostane od lidí řádně sežrat, jako že co si to dovoluje, nedovydat sérii. Je fuk, že půlka nadávajících tu sérii dávno má v angličtině nebo v jiném jazyce a druhá půlka si ji nikdy ani neplánovala koupit a nikdo z nich se tím netají. Je důležité zaujmout stanovisko, sdělit názor a vypíčit mantinely, aby nakladatel od začátku věděl, s kým má tu čest.

    Příště pro sichra další sérii nakladatel dovydá a hned to slízne z toho důvodu, jakože proč to vydává tak blbě v broži v deseti knihách, když by tomu mnohem víc slušela pevná a knihy tři. Tak kvůli tomu si to půlka nadávajících na just nekoupí a ta druhá už to má stejně v originálu, protože kdo by čekal na to, až se to tady dovydá, že jo. Je důležité se nakladateli připomenout, to aby věděl, pro koho ty komiksy (ne)vydává.

    Tak to zkusí přes jiný komiks a hurá, lidi ten komiks kupují a je úspěšný. Ale ouha, zase se objeví stará známá partička a tentokrát nakladatel dostává držkouvou za to, že vydává komerci pro masy a chtělo by to taky něco pro ně, co už čtou komiks čtyři roky, včera si objednali ze zahraničí svůj třetí komiks v jiném jazyce než češtině a nejsou to žádní stádní blbci. Je důležité nakladateli naznačit, že i přes úspěšné prodeje a pozitivní ohlasy tu jsou tací, kteří si sice komiks od něj nikdy nekoupí, ale jako jedni z mála v ČR vědí, co se má vydávat a jak se to má vydávat.

    Nakladatel vsadí na vydání něčeho mimo mainstream. Nikdo si to ale nekupuje a když si nakladatel dovolí někde zmínit, a to ještě na dotaz ohledně prodejnosti, že mu to po půl roce stále hnije ve skladu v plném nákladu, vpálí to stáří známí do chudáka nakladatele za drzost si stěžovat, i když si teda vůbce nestěžuje, a co jim je do toho, že vydává neprodejný sračky a ještě s tím otravuje druhé. Riziko podnikání, vole! Je důležité si uvědomit si rozdíl mezi těmi, co o komiksech a vydávání vášnivě debatují a těmi, co komiks kupují a čtou. Čím dřív si tento rozdíl nakladatel uvědomí, tím lépe pro něj.

    Nakladatel zvolí formu abonmá, aby se mu komiksy nehromadily ve skladu a všechno, co se vydá, šlo mezi zájemce. První polovina tradičních diskutérů a stěžovatelů na české komiksové pořádky si vydání nejen nekoupila, ale ani koupit nikdy neplánovala, protože jako u většiny vydávaných titulů u nás je to stejně sračka a kdo to kupuje je debil, polovina druhá komiks sice četla, nebo alespoň část z něj, že je to sračka potvrzují (i když tím někteří popírají svá stará hodnocení), nebo si to tak alespoň pamatují (a když ne, tak přece nebudou trhat partu), a první polovině přizvukuje. Na základě přizvukování se popětistépadesáté rozjíždí debata o tom, co kdo koupil (samozřejmě v zahraničí), co kdo četl (samozřejmě ne v češtině) a že 99 % z toho tu stejně nikdy nevyjde, protože nakladatelé vydávají komiksy a chtějí je prodat a čtenáři jsou debilové a nakladatelům to (za to lze dosadit prakticky cokoliv) žerou. Kterého nakladatele a kterého komiksu se zrovna tahle stále stejná debata týká záleží na tom, co kdo zrovna vydal, ohlásil nebo co k vydání vyloučil.

    P. S. Jakákoliv podobnost se skutečnými postavami, nakladateli, komiksy či událostmi je čistě náhodná.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2022 23:00Sběratelský klub
    deefha: Ty se na ten kryt na kameru nějak podezřele těšíš... ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2022 22:55Pindárna
    baatcha: S křížkem po funuse, ale mně Egmont na tři dotazy, na které se dalo odpovědět ne/ano/nevíme (a už se nás nikdy, ty kreténe, na nic neptej) zatím neodpověděl. Píšu zatím, protože od posledního dotazu uběhly zatím jen tři roky a je možné, že mě nechtějí jen tak odbýt a na odpovědi si dávají fakt záležet.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2022 22:41Art
    Ještě se dá splašit poslední vydání za cenu od dvaceti dolarů výš, ale jen v broži. Mělo by tam být skoro 50 ilustrací, ale formát je asi o 7 x 7 cm menší oproti předchozím(u) vydání. Které se dá sehnat, dokonce v pevné, ale za méně než dvě stě doláčů podle všeho ne.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.10.2022 22:33Art
    Ten Wrightson není žádné portfolio, ale regulérní ilustrace do knihy, která vyšla.


    Odpověď na složitou otázku pro soulbringera je úplně jasná. Přestože to hodně vypadá na pozdního Čermáka, tak je to úplně jasnej Saudek!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.10.2022 12:01Pindárna
    Slouha to tvrdil, aby někomu došlo, jak je takový argument debilní. Povedlo se, jak vidím. Tomu někomu už ale nedošlo (a nejspíš nedojde), že sám přesně takto argumentoval.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum5.10.2022 13:24Pindárna
    Že si ještě nikdo nestěžoval na diverzitu... ;-)
    Se uvidí, kolik nových lidí tu přibude, ale i kdyby nikdo, tak je to fakt moc pěkný.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.9.2022 12:12Pindárna
    Tak aspoň vidíte, proč je výhodné posílat v igelitkách. Balík pak nemá šanci být bouchlý!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.9.2022 12:06Filmový a hudební klub
    Shledá se po letech Rick se svou (vlastně ne až tak svou) dcerou Judith? Bude Maggie zabita a jejího syna Hershela adopotuje Negan? Stane se Negan světcem? Rozdá si to konečně Daryl s Carol? A co na to Ezekielův nádor? Už brzy se vše dozvíme, protože zbývá jen pár dnů do odvysílání prvního dílu poslední, třetí části 11. série TWD!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.9.2022 11:55Sběratelský klub
    To až moc zavání esoterismem, nic pro mě. Ale vypadá to zajímavě a autor si s nejen s komiksem asi dost pohrál. Budu o tom minimálně uvažovat. Snad mu to vyjde a komiks bude dobře přijat.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum26.9.2022 22:17Sběratelský klub
    Pan Vávra spíš dostal pár mailů typu Ty jeden..., než že by si bral něco k srdci. :-D Asi Nadaci a jeho mrzelo, že se s tou trilogií tak kšeftí, tak to s Chatou udělali jinak. Za tu Chatu v pevné jsem rád, mám sice tu brožovanou od Olympie, ale Vávrovy komiksy jsou provedením o dvě úrovně výše.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum15.9.2022 12:32Publicistika
    soulbringer: Mám dost známých přednášejících na univerzitách a učitelů na středních školách, všichni tvrdí, že se situace lepší. Takže ty řeči, které tu Kapis vede, jsou lež. To je argumentační faul a byl by to argumentační faul, i kdybych těch známých měl stovku, všichni se snažili být nezaujatí a měli systém, jak to posuzovat.
    Argumentační faul automaticky nedělá z tvrzení nepravdu, tvrzení může být pravdivé, ale není pravdivé z důvodu toho argumentu.

    Tys psal obecně té úrovni, o tom, že Kapis nemá analýzy atd., na konci jsi zmínil oslí můstek, ale byl zmíněn právě v souvislosti jen s těmi tématy, proto to je oslí můstek, ne argumentační faul, jak jsem chybně psal, kdy já ten argumentační faul vztahoval i na ty argumenty, kdežto ty ten oslí můstek nikoliv. Chyba je tady u mě, ne u tebe.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 21:40Publicistika
    A co je vlastně na tom youtube obecně tak blbého? Je tam spousta zajímavých videí, kanálů, v různých jazycích, přizpůsobených podle cílového publika (děti, laici, blbci), které v jsou v pár minutách schopny divákovi vysvětlit a předat to, o čem do té doby někde jen četl a nemá o tom ani tucha, a může ho to "někam posunout".

    (Videa vybrána náhodně.)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 19:19Publicistika
    soul: Kdy tam tu souvislost dávám, protože jsem to z toho, co píšeš ty, tak bral, což nemuselo být správně. Jinak "je to tak, potvrzují to nebo dokazují tihle a tihle" argumentační faul pak je.
    K tématu: Tady a tady.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 18:53Sběratelský klub
    Darth: To druhý mají v antiku Kokíčkovi, ale jen dohromady s druhým dílem a za odpovídající cenu.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 18:31Čtenářský koutek
    Namefar: Toho draka přesně myslím. Vypadá to jako fantasy, ale je to sci-fi. Je to moc hezký a oproti zmíněnému Incalovi a dalším komiksům z incalovského světa o dost méně náročné. Možná chvílema i blboučké, ale takovým tím fajn způsobem, když tomu komiksu přijde člověk na chuť.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 18:20Publicistika
    soulbringer: Oslí můstek se týká jen spojení témat, tady je to pak zase ten argumentační faul. Argument ad populum, spíš možná ad verecundiam (myslí si to lid nebo myslí si to lidé, kteří k tomu mají co říct).

    K 11/9: Nechci nikomu brát iluze, natožpak názor (fakta už jsou v dnešní době úplně out), ale byla to 100% neděle.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 13:48Publicistika
    Že stížnosti na to či ono byly podle záznamů už v antickém Řecku (možná ještě dřív) ještě neznamená, že ty stížnosti nemohou být opodstatněné (částečně až úplně) nebo jednou opodstatněné být nezačnou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 13:29Čtenářský koutek
    Namefar: Určitě kup Žoldnéře. Vypadá to jako fantasy, ale je to sci-fi. Je to nádherné, má to pevné desky, velký formát (fólie ale chybí :-/), a ČR bude podle všeho jednou z mála zemí, kde tahle série vyjde v deluxe edici komplet. Ke způsobu čtení - měl jsem vždycky za to, že jinak než způsobem, který popisuje Zack, se komiksy ani prohlížet/číst nedají, ale jak vidím, tak asi jo. Zajímavé! Já kouknu na panel a čtu, kdy celý panel vnímám s tím čtením a vidím ho chvilku před tím, než zaměřím na bubliny, a pak i chvíli potom. A nedělal bych z toho zase vědu, je to jenom blbej komiks, komiksy jak známo jsou čtení pro blbečky, co nemají na to přečíst si normální knížku (třeba Malého Bobše). ;-)

    Na tvé další dotazy, které v budoucnu přijdou (kam je dáváte, když už není v knihovně místo; hrozí mi vězení, když zpronevěřím firemní prachy a hlavně, mohou mi zabavit komiksy, které za ně koupím), ti s předstihem odpovídat nebudu, abych tě nevyplašil.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 13:17Publicistika
    No jo, v těch zemích, které vytlačily Československo/ČR, tiktok, počítače nemají a hry nehrají... Že by v tom mohly hrát roli další faktroy, např. stoupající počet zemí, které se toho účastní (že Československo bylo v první desítce vždycky, když se účastnilo deset a méně zemí, to je jistě jen náhoda!), zlepšující se podmínky pro vzdělávání všude na světě, tudíž větší konkurence, to taky můžeme vyloučit, stejně tak ignorovat, že absence v první desítce umístěných nevypodívá nic o úrovni (ta se může klidně i přes propad v umístění zlepšovat, protože pořadí a úroveň není totéž), ale hlavně vždycky platí, hlavně pro ty vzdělané, že korelace implikuje kauzalitu, že jo, takže stačí vybrat dva jevy, dát je dohromady, a pak už ty závěry jdou samy. K dokonalosti už pak jen chybí šermovat absencí kritického myšlení u druhých, což je dneska taky hodně populární.

    To si jen tak povídám pro sebe, nediskutuju.

    yogi: Že procenta nemůžeš u slev sčítat (mohl bys ses taky dostat do mínusu), víš, takže jak vidět, tak ti to vzdělání k něčemu bylo. ;-) Ale možná jsi na to přišel sám navzdory vzdělání, ale myslím, že ne, protože tohle se učí už na základce. Je pak na každém, jak toho vzdělání využije. A kde nic není, ani smrt nebere, někde prostě vzdělání nepomůže.

    Naprosto a totálně k věci. Na toho Svobodu jsem koukal a to je nějaká 70 let stará srágora. Líbí se mi to (koukl jsem na prvních pár stránek), ale to jde úplně mimo mainstream a spíš to budou kupovat "abíčkáři" a jim podobní, tipuju. Hodně zvláštní výběr.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.9.2022 01:24Filmový a hudební klub
    Multikulturní děvče? O.o
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.9.2022 01:12Pindárna
    soulbringer:
    Ad nad mi promineš nynější strohost, ale vyčítat mi, že jsem nezmínil a nevyjmenoval žádné hodnoty - což naopak v posledním komentáři dělám - a přitom začít ten svůj lakonicky, že jsi pro své vlastní dobro ten komentář nečetl, je dost chucpe

    Co jsem předtím napsal (bez toho ztučnění, to je dodatečně teď): Místo zmínky o třech odkazech jsi mohl ty hodnoty konečně vyjmenovat, nebo cokoliv z toho, co je tam napsáno a já používám na podporu stanoviska, úspěšně rozporovat. Což jsi jistě už teď konečně udělal,

    Já tam vidím výzvu k tomu, že bys ty hodnoty konečně mohl vyjmenovat. Konečně proto, protože jsi to celou dobu předtím, co jsi o tom ty asi dva dny v několika komentářích psal, neudělal, i když jsi dávno mohl, zvlášť když jsem zpochybnil, že vůbec víš, o kterých to hodnotách vlastně píšeš. A následně píšu, že budu předpokládat (předpokládat proto, že jsem ten komentář nečetl), že jsi ty hodnoty konečně zmínil, navíc i úspěšně rozporoval to, co píší ti lidé, na které odkazuji, a dostal ses tak konečně k tomu, k čemu se snažil dostat celou dobu v diskuzi - tedy dokázat své tvrzení.

    Resumé: Bez ohledu na to, co jsi napsal, jsem ti dal za pravdu v tom, o co se celou tu diskuzi ohledně křesťanských hodnot snažíš.

    Je to výčitka? Já v tom výčitku nevidím, ale jestli ty ano, tak to jako výčitku v tomhle případě berme. K dalšímu se vyjadřovat nebudu a nemohu, protože jsem dál nečetl (ono to vzhledem k tomu výše uvedenému nemá moc smysl, každý si vykládáme stejný text naprosto odlišně). I bez toho máš jistě ve všem pravdu. (To není výčitka, kdyby náhodou.)

    Tak i proto si dovolím zopakovat to, co jsem už napsal:
    Takže tu máme dvě strany, kdy na jedné jsi ty a na druhé ti dotyční s doktoráty nejen z teologie a celoživotně se věnující křesťanství, a je pak na každém, kdo se té diskuze účastnil nebo ji četl, které straně bude naslouchat a brát její výklad jako ten správný, když stojí proti sobě. Lépe snad ta diskuse ani skončit nemohla, ne?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum12.9.2022 00:58Pindárna
    Neslse: Řekl bych, že je správně obojí a já preferuju prohlížení, ale používám i čtení. V málokterém komiksu úplně chybí text, aby se jen prohlížel, takže to čtení smysl dává. A i bez textu se to dá použít, protože čtení je v podstatě získávání informací. Slepci taky čtou, i když číst v tom pravém slova smyslu nemohou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.9.2022 21:46Pindárna
    soulbringer: Pro vlastní dobro jsem tvůj komentář nečetl, ale ty tři linky jsem při rozklepnutí Pindárny zachytil, tak jenom něco k nim, kdy se úplně vyhnu meritu.

    Jsou tři, ale jsou to tři linky z šesti, které jsem po gůglení rozklikl, a posílám je proto, že se ve všech jasně a srozumitelně vysvětluje, že ty křesťanské hodnoty, o kterých píšeš, v těch tvých souvislostech neexistují, a že o křesť. hodnotách lze mluvit pouze v naprosto jiných souvislostech. Taky je tam vysvětleno, proč tomu tak je a je to vysvětleno od lidí, kteří jsou na teologii a křesťanství autoritami. Jestli je pro tebe problém v počtu, tak si představ, že jich je dvacet, protože další a další bych mohl nasypat, když bych tomu chtěl dál věnovat čas.

    Místo zmínky o třech odkazech jsi mohl ty hodnoty konečně vyjmenovat, nebo cokoliv z toho, co je tam napsáno a já používám na podporu stanoviska, úspěšně rozporovat. Což jsi jistě už teď konečně udělal, takže tu máme dvě strany, kdy na jedné jsi ty a na druhé ti dotyční s doktoráty nejen z teologie a celoživotně se věnující křesťanství, a je pak na každém, kdo se té diskuze účastnil nebo ji četl, které straně bude naslouchat a brát její výklad jako ten správný, když stojí proti sobě. Lépe snad ta diskuse ani skončit nemohla, ne?

    massilia: Chybná analogie a křesťanem nebo věřícím na tu diskuzi netřeba být.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.9.2022 02:52Pindárna
    soulbringer: Když jsi ten študovanej a přes tu křesťanskou etiku, tak si o těch hodnotách přečti třeba tady (stačí od strany 91) nebo tady nebo tady nebo...

    Jestli tam třeba nenarazíš na něco o tom, že ty tzv. křesťanské hodnoty jsou hodnotami, které křesťané sice vyznávají, ale jsou to hodnoty obecně lidské, existující dávno před křesťanstvím (sakra, nepsal tady někdo něco podobného?), a že ty křesťanské hodnoty jsou, aspoň dle těhle do křesťanství fušujících lidí na nějaké vyšší úrovni (při modlení zavírají oči a nikdy neklejou), úplně někde jinde, než jak jsi se snažil nám to servírovat ty. Boží láska, trescendence a takový ty věci, o kterých jsem neměl tušení, že vůbec existují, tak jsem mylně měl za to, že ty křesť. hodnoty neexistují. No, existují, uznávám. Akorát v jiném významu, než jak je mnozí chápou. Nebyl tu náhodou někdo takový, nepamatuješ si? Že bys mu to třeba vysvětlil.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.9.2022 01:35Pindárna
    P. S. Jinak souhlasím, že korelace neimplikuje kauzalitu,
    To je super, že s tím souhlasíš. Ale že jsi to vůbec napsal mě přivádí k myšlence, že by snad mohla být i nějaká jiná možnost...

    Ne, to je laciný vtip, který snad, na rozdíl od Mila, který na ty laciné není (diskuze u Tomie), ty oceníš. Tak díky za diskuzi, byla pro mě obohacující víc, než si můžeš pomyslet. (Bez ironie).
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.9.2022 01:25Pindárna
    soulbringer: S odvoláním na lidi, kdy minimálně jeden má doktorát z teologie a všichni publikují na webech pro křesťany, jsem napsal, že žádné křesťanské hodnoty neexistují. Opakovaně se mě ptát, které to dle mě jsou, je nesmysl, když už z toho tvrzení plyne, že žádné nejsou. (To tvrzení může být chybné a mohl jsi napsat, o kterých hodnotách to furt píšeš, když jsi ty křesťanské hodnoty zmínil ty a několikrát to spojení opakoval, zvlášť když já je zpochybnil. Míst toho to se na ně ptáš mě, který tvrdí, že žádné nejsou. Hm, proč ne vlastně, hlavně když to nedává smysl.) Napsal jsem ti, v kontextu toho, že křesťanství z něčeho vychází a ty tu nějaké konkrétní hodnoty v souvislosti s křesťanstvím zmiňuješ, že i kdyby tzv. křesťanské hodnoty byly, kdy to dávám z pochopitelných důvodů do uvozovek, tak už ty hodnoty tu byly předtím. Kdy je rozdíl mezi i]Nejsou křesťanské hodnoty a To nejsou křesťanské hodnoty.

    Proč mi tím dotazem na hodnoty lidem přirozené podsouváš? Psal jsem cokoliv o hodnotách lidem přirozených, že bych ty přirozené hodnoty měl tedy vyjmenovávat? Píšu, že ty hodnoty (a jestli chceš zase položit dotaz jakkoliv související s hodnotami, tak si přečtí ten odstavec nahoře, nebo si projeď diskuzi od začátku kvůli kontextu) tu byly před křesťanstvím, že jsou lidem vlastní, přijali je za své, ne že jsou přirozené. Přijmout je mohou za vlastní třeba proto, že to je výhodné, žádoucí, kdy z přirozenosti vyplývá jejich snaha přežít, kdy se přežije lépe ve skupině, skupina lépe funguje s pravidly, psanými nebo nepsanými, kdy se dostáváme i k etice, morálce, hodnotám, kdy je pro ně vlastní se něčím řídit, podle něčeho žít, jelikož z toho mají užitek, dělá jim to dobře, ač jim to může (pro jistotu - může, ne že je) být třeba nepřirozené a vůbec jim to nemusí nikdo jakkoliv vnucovat, přijmou to za vlastní sami dávno před tím, než o tom někdo začne něco hlásat jako součást nějakého směru, kdy ten směr pak chce to, co je vyhodnoceno pro společnost jako dobré, dál podporovat a nějak k tomu lidi vést. Je tedy důsledkem, ne příčinou. Jinak jsem nic o přirozenosti nepsal, aby ses na to ty vůbec ptal nebo to pořád opakoval a stáčel k tomu debatu, ale co nadělám.

    Že by tam nebyla souvislost jsem nikde nenazačil, tvrdím od začátku, že to nelze stavět tak, že tam souvislost jistě je. Nebo jak píšeš třeba v "Z křesťanské etiky vychází dnes převážná část univerzálních mravních norem" a v dalších tvrzeních nejen v odpovědi mkw, že to nevychází z křesť. etiky , když ta sama má základ jinde.

    Vysvětlím to ještě jednou, jo? Pokud ty normy v křesťanství jsou obšlehnuté nebo vycházejí z něčeho jiného (judaismus například) nebo už existovaly jinde, tak asi těžko můžeš říct, že to, co tu bylo dávno před křesťanstvím a dokonce už bylo součástí nějakého náboženství, nauky, směru, je tu pak díky tomu křesťanství. (Kdy to pak v těch náboženstvích a naukách bylo proto, že se tak začli lidi chovat sami od sebe, protože to pro ně bylo buď přirozené, nebo z nějakého důvodou žádoucí, to je to, co je myšleno, že je lidem něco vlastní, jak už jsem před chvílí psal; to pro jistotu.) Což ty přesně děláš.

    Ještě jednou jinak: Dle tebe z B vychází C, já ti napsal, že to B je obsaženo v A (kdy tam je minimálně A1 a A2), což je doložitelné, tudíž nelze brát křesťanství jako základ, když pro něj samotné je základem něco jiného. Čímž ovšem neříkám, že to B nemělo i přes to svůj vliv. Ale vliv, to je něco jiného než obsah. Když napíšeš, že díky křestanství tu máme to či ono, kdy to či ono už bylo v antice, v hindusimu, v judaismu apod., tak to může být pravda,, ale nemůže být pravda, že to či ono vychází převážně z kresťanstvi, když to vychází z něčeho jiného.

    Jo, zalhal jsem s tím zabrušováním, ale je to legální. Dál už fakt ne, nikdy, nikde. Zdar.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 21:44Filmový a hudební klub
    yogi: Tak podle toho, že místo Belmonda je na čétédvojce dokument o královně, moderátorka Branek, bodů, vteřin byla v černém a měla odznáček s českou a britskou vlajkou a podle toho, že je teď naplánován každý den asi na rok dopředu, tak než to celé definitivně skončí, můžeš na nějaké animáky zapomenout. Dneska má být na ARTu dokument o Brucovi (Lee), jestli i to odpískají, tak ruším poplatky. (Ne že bych to už dávno neviděl a neměl stáhnuté, nelegálně, ale jde o princip.)
    Jo, jsem cynik, ale ten Belmondo mě fakt nakrkl. Sice to mám na DVD, ale pouštět minimálně dvě zařízení (přehrávač a televízor) v této nejisté době může jen někdo, komu neleží na srdci osud našich sklářů. Ještě že mám domácí kino s projektorem a přecházím z BD na 4k...

    Já bych si rád dal Včelku Máju. S tím původním dabingem a Rösnerem jako lučním koníkem Hopem.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 19:30Pindárna
    yogi: Ve zkratce jsem tam psal o tom, že bys měl používat dobrý opalovací krém a nekoukat do Slunce.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 19:24Pindárna
    soulbringer: Já už tu nechci zabředávat do diskuze, takže dál k tomuhle nic psát nebudu. Podstatou toho, co píšu, je, že ty "křesťanské hodnoty", kdyby nějaké byly, jsou hodnoty, které tu byly dávno předtím, než křesťanství vzniklo, proto je nesmysl hledat souvislost mezi tím, jak lidé nebo společnosti žijí, a křesťanstvím. Křesťanství je důsledek, ne příčina, a to, že se na něj jednotlivci nebo skupiny odvolávají (já se tak chovám, protože jsem křesťan) na tom nic nemění, ti lidé a společnosti, nebo naprostá většina z nich, by se +- chovali stejně.

    ale co nám historie prokázala, že tam, kde civilizace stavěla na judo-křesťanských kořenech, její rozvoj probíhal rychleji
    Znovu, korelace neimplikuje kauzalitu a protože to jinde šlo pomaleji neznamená, že důvodem toho rozvoje bylo to, o čem píšeš a že by to bez toho nešlo ještě rychleji. Hledáš souvislosti tam, kde nemusí být (není totéž co nejsou).

    Jestli chceš někde hledat základy toho, o čem tu píšeš, pak to hledej v Řecku a u antických myslitelů, kde ta spojitost je naprosto zřejmá a jasná. (Neučí se o tom už na základce v občanské nauce?)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum9.9.2022 19:04Pindárna
    soulbringer: Tak ptát se, o kterých hodnotách se mluví, když jsi ty hodnoty vytáhl ty sám, je docela zvláštní, ale možná se ptáš prostě proto, že ani sám nevíš, o čem vlastně píšeš? Jinak pokud je něco lidem vlastní a lidi tady byli o nějaký ten pátek déle, než někdo přišel s křesťanstvím, tak se tím myslí to, že křesťané ty hodnoty, podle kterých někdo žil, aniž by jim říkal hodnoty, které dávno existovaly, vzali, a zařadili je do té své nauky, učení. Etika, právo atd., o čem píšeš v reakci na mkw, včetně toho, co tu furt omíláš, tady dávno byly (antické Řecko, hinduismus například), takže podle tvé logiky pak lidé vycházejí z hodnot hindusimu nebo antiky, ale i to je samozřejmě blbost, protože to chování není následek a náboženství příčina, ale přesně naopak.

    A že nic jako křesťanské hodnoty neexistují mi potvrdilo i gůglení. Schválně jsem se chtěl podívat, o čem vlastně píšeš, a místo toho, aby mi jasně vyjelo, o co jde, tak jsem narazil asi na tři nebo čtyři články nějakých teologů, knězů a podobných entit, které se čílí nad tím, že se těmi hodnotami kde kdo populisticky zaklíná a navíc jsou to prázdné a nicneříkající pojmy. Tím se dostávám na začátek a k tomu, na co se ty ptáš: Měl by sis udělat jasno ty v tom, co to jsou ty křesťanské hodnoty, když je zmiňuješ.

    Pudy nevylučují nic z toho, o čem se tu bavíme a jestli to má být argument k tomu, že je potřeba nějaké učení, náboženství, aby se lidi nechovali pudově, pak je to jednak blbost (otevři učebnici psychologie), jednak se lidi chovají podle těch "křesťanských hodnot", norem atd. dávno před křesťanstvím, ač samozřejmě v míře jiné než dnes, což ale platilo i nějakých 19 století poté, co to křesťanství vzniklo. A že tekla krev při střetu kultur je hezké, ale korelace neimplikuje kauzalitu a krev tekla i mezi střety samotných křesťanů, což by vlastně neměla, když tam jsou ty hodnoty, a ještě k tomu stejné.

    Suma sumárum, nic jako křesťanské hodnoty není, to potvrdí i lidé, kteří o tom, při vší úctě, evidentně vědí víc než ty, a hodnoty, představy o tom, co je správné a co není, pravidla a další tady byly dávno před křesťanstvím.

    yogi: O kvazarech jsem nepsal.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.9.2022 21:37Pindárna
    soulbringer: Tak ony předešvím žádné křesťanské hodnoty nejsou, jsou to spíš tzv. křesťanské hodnoty. Které i kdyby existovaly, tak samozřejmě byly dávno před tím, než je kdokoliv označil jako hodnoty nějakého náboženství, ideologie apod., takže by nebylo divu, že z nich někdo čerpá, když jsou to především hodnoty lidem vlastní.

    Milo: Jednak jsem to přehlédl, jednak nevím, co mám odpovědět, když jsem v tom komentáři, na který reaguješ, napsal, co mě štve. Kdybych neodpověděl úmyslně, což jsi asi předpokládal, tak mě teda docela překvapuje, že se ti to zdá asi divný, když jsi mi poměrně nedávno napsal, že tě moje kecy nezajímají (nebo něco takovýho) a před pár týdny, že moje komentář(e) nečteš. :-D

    Fanoušci fotbalu a znalci reálií možná ocení jeden krutej, ale fakt dobrej:
    That’s what you call a Treble: Beaten by Fenians 4-0, Beaten by Orangemen 4-0, Auld Lizzie snuffs it. (Z fóra Celticu.)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.9.2022 14:11Pindárna
    Gmork: Dostane z toho Ridley bůra, nebo pětku, nevíš? ;-)

    Z druhé strany jsou tam ale taky pěkná svinstva. Některá alba mám na kazetě i CD, mnoho filmů na VHS, DVD i BD kdy jsem platil stejně, ale měl bych platit jen za nosič, ne? Sice je pro ty ostatní média nutné dělat změny, někdy jde o remastering atd., a to něco stojí, ale pořád nemůže být cena pro mě jako vlastníka toho filmu na jiném médiu stejná jako pro toho, kdo ten film kupuje poprvé. Nelíbí se ti to? Tak máš smůlu, nekupuj to. Tak dobře, tak pak se ale nečilte, když hordy stahují (stahovaly) s tím, že když se vám to nelíbí, tak ta svá práva vymáhejte, kdy se vám to podaří tak maximálně u provozovatelů torrent webů a do té doby si my, lid, stahujeme podle libosti. U knih a u komiksů je to pak něco jiného (papír atd.).
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.9.2022 14:05Pindárna
    yogi: Proto to nelze zobecňovat, tu legálnost. A asi to nebrat v rovině té morálky.

    Ale tady to začalo tím Sandmanem. Na jednu stranu si tady a hlavně jinde lidi stěžují, že to či ono se nevydá, protože "blbečci čtou mainstream a nekupují kvalitu", ale pak jsou někteří schopni se podivovat nad tím, že zrovna u toho hypoteticky stáhnutého Sandmana nebo jiných českých komiksů se nad tím někdo pohorší. Tak je jasný, že konkrétně tohle českému nakladatelství moc nepomůže a souvisí to pak i s tím, co si může nakladatel u nás dovolit vydat a co ne.

    Jinak Tenet jsem si nejdřív stáhnul v kvalitním BD ripu (něco k dvaceti mega), a pak ho koupil na BD (koupil bych ale i bez toho ripu), Top Gun si nestáhnu, v kině jsem nebyl a nepůjdu na něj, ani ho nekoupím na médiu. No a třeba Annu a Lucy od Bessona jsem před asi rokem viděl stáhnuté, abych si zjistil, jestli Besson stále točí blbosti, které se mi nelíbí, nebo chytil druhý dech. No a po půl hodině u obou filmů jsem to vypnul a objednal si oba filmy pak na plackách. Bez stahování bych si to nikdy nekoupil. Ale určitě nebudu tvrdit, že to bylo legální nebo že na to mám právo, když jsem si koupil tiskárnu a platil poplatek. ;-) Který mě sere, protože z těch autorů, co jsou v OSA, mě nikdo nezajímá a ani zadarmo jejich výtvory nechci.

    tyhle lidi podpořit opravdu nepotřebujou.
    Nejde o to, jestli potřebují (kdo o tom vůbec rozhodne), ale že chtějí a něco pro to dělají. Když má někdo dvacet mega dolarů na účtu, tak to neznamená, že jich tam nechce mít stokrát tolik a že si to za svou práci nezaslouží. Zajímalo by mě, jestli bys tenhle argument použil ve chvíli, když by tě zaměstnavatel odměnil za stejnou práci dvakrát hůř než někoho jiného s tím, že ten někdo má hypotéku, je samoživitelem, a ty si hovíš v baráku, tak stejnou odměnu přece nepotřebuješ. ;-) A taky by nešlo o klasickou krádež, odcizení, protože ti nic nebere. Ale ty si samozřejmě můžeš od těch, co nepotřebují podporu, nelegálně stáhnout co chceš, když následky nejspíš nebudou žádné, takže to je taky v pořádku a je jenom na tobě, jestli a proč to děláš. Ale argument potřeby a nepotřeby bych teda nepoužíval a prostě si přiznal, že za to nechci platit. Já to dělám taky tak a nehledám ospravedlnění. ;-)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.9.2022 13:01Pindárna
    maara: V tom článku sice autor ten dojem o legálnosti stahování vytváří, ale je to blbost. A kdyby se zeptal toho právníka, kterého si vzal na pomoc, tak mu napíše to, co píšu ve zkratce a zjednodušeně níž. Neplatí, že stahování pro tu osobní potřebu je legální. Může být, ale protože v některých případech může, neznamená to, že to platí vždy, jak se mnozí domnívají.

    Stáhnutí toho Sandmana na 99 % legální není. Stáhnutím jsou dotčena práva těch, co mají právo to dílo šířit, prodávat. To dotčení práv nerovná se škoda ve výši ceny toho díla, znamená to, že si někdo ten obsah opatřil jinak, než jak mu dovoluje zákon nebo k tomu dal vlastník práv svolení. A nelegální nerovná se trestný.

    yogi: Tak jim nejspíš škodí i ty knihovny, které jsou legální, škodí jim i recenze nebo hodnocení. Ale máš na to právo, tak to nelegální není. A když víš, že si něco nekoupíš, ale stáhneš to, protože to je k dispozici (někdo ti na to pošle odkaz, aniž bys to ty sám hledal), tak se nejspíš (protože jde o ten obsah, proto nejspíš) dopouštíš nelegálního jednání, kdy tam ta škoda vydavatele není, když bys to stejně nekoupil. Takže i legální jednání může být pro vydavatele škodlivé, a nelegální ne.
    Jestli jsem jako občasný stahovač k...a nebo ne mi je fuk, i kdyby hlasování bylo jednomyslné. ;-) Mě serou takoví ti suveréni, co si myslí, že když je to stahování přece legální a koupil si tu flešku a zaplatil dvě pětky jako poplatek, tak ať do něj nikdo nepyčuje, má právo na všechno, protože se mu to tak líbí. A jak to že ten film ještě není na uložtu, vole, předevčírem měl premiéru! Kdybys na něčem makal a pak jsi viděl, že si to stovky lidí stahují (a někdo dokonce má tu drzost říkat, že na to má právo, je to pro osobní potřebu přece), asi bys byl nasranej taky, a nemuselo by to být kvůli prachům, ale čistě kvůli tomu principu, že to někdo bere jako samozřejmost, kdy si bere bez dovolení něco, na co máš právo ty. Ale nemoralizuju, beru argumenty obou stran a sám stahuju, takže bych na to ani neměl právo, ale i to stahování má mnoho podob a dělá se různými způsoby, a některé podoby a způsoby mě osobně serou.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum8.9.2022 12:25Pindárna
    Nejsem právník, ale... ;-)

    Stahování není dle právního řádu legální. Je legální za určitých podmínek, včetně té, kdy nesmí být dotčeny oprávněné zájmy autora. Musí se tudíž dokázat, že ty zájmy autora dotčeny po stáhnutí byly. Což se sice málokdy až vůbec u jednotlivců, co stahují, děje, ale rozhodně proto neplatí, že je stahování legální podle zákona, jak se často opakuje.

    Když budu stahovat pro osobní potřebu jako divej filmy, co jdou zrovna do distribuce, tak zájmy autora dotčeny jsou, pak to už není legální. Platí co a v jaké míře. A že ne vždy za protiprávní jednání následuje postih na tom nic nemění.

    Podobné nepochopení je ohledně poplatku za média, kdy to lidi berou jako povolení ke stahování (zaplatil jsem, tak si můžu stáhnout). Ten poplatek je pro autory, aby jim kompenzoval tu možnost stáhnut pro osobní potřebu, kdy jsou pořád dotčena jejich práva (stahovač jim neplatí to, co by plati měl). Nemá to s výše uvedeným nic společného, protože to jsou dvě odlišné věci. První se týká stahovače a konkrétního stahování, kdy se taky konkrétně posuzuje legálnost (případná trestnost), druhé se týká čistě autora.

    Ohledně torrentů se jako mantra opakovalo, že stahování přes torrenty je trestné. Trestné není totéž co legální (můžu se dopouštět nelegálního jednání, které ale není trestné), kromě toho na torrentech můžu stahovat nebo sdílet obsah, který je volně šiřitelný, nebo nemusím na torrentech vůbec sdílet, pokud to umím nastavit, tudíž pak není rozdíl mezi stahováním z uložta a z torrentů a nemusí jít vůbec o nelegální jednání, natožpak aby bylo trestné.

    yogi: Ten rozdíl je v tom, že první není legální a to druhé je. ;-) Že je to ve výsledku z toho tvého pohledu stejné je fuk. (Jinak to stejné není, protože ten online obsah se dostane ke všem stahovačům, hned, zadarmo, u knihovny nikoliv a je tam ten poplatek, ze kterého asi taky jde něco autorům, i když je to paušál a nerozpočítává se, kolikrát si kdo půjčil konkrétní knihu, cdčko atd.)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.8.2022 19:20Filmový a hudební klub
    yogi: Zatím jsem neviděl, takže zatím skvělý. A skvělý to pro mě i zůstane. :-D

    Už jste viděli Samaritána se Slyem? Dostává to v recenzcíh spíš přes držku, ale mně se to docela líbilo, i když znovu na to koukat nebudu. Takový mix Vyvoleného s Millerovým Temným rytířem, kde je přimíchanej harant.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.8.2022 00:42Filmový a hudební klub
    Ale celé je tohle pro tuhle komunitu typické. Řeší tu nějaké Sandmany, ale že Prima dneska vysílala první díl Pálavy a ve středu pak vystříkne novinku Hořký svět, to jde naprosto mimo vás... ;-)

    Tales of the WD zatím po čtyřech dílech (a ukázce k pátému) můžu fandům původního seriálu doporučit. Jsou to příběhy ze světa Živých mrtvých (kdo by to podle názvu řekl), zatím si nemohu na žádný díl stěžovat. Ten jeden trošku prazvláštní díl (asi tomu tak bude v každé sérii) taky ušel, bylo to zas něco jiného. Vše ostatní byla zombícká klasika a v jednom dílu byl "origin" známé postavy z původního seriálu. Jestli jste fandové WD a bojíte se, že si zkazíte dojem, tak podle mě nemusíte, je to spíš lepší než horší.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum30.8.2022 00:37Filmový a hudební klub
    Těch inspirací je tam podle všeho víc, včetně obou zmíněných:

    Artist Kelley Jones says, "I know Neil always said [the Sandman] was based on Robert Smith of the Cure, but I just hated the Cure. . .I was really into Peter Murphy at that time, the guy from Bauhaus. . . " (Not the Bauhaus represented in the Museum of Modern Art's design collection, I know.) Dringenberg asserts that "His [Kieth's] Sandman was a little more like Ron Wood or Keith Richards." (I'm saved! Even I know about the Stones!) My version of Sandman was more like Peter Murphy or Robert Smith." (The darkness descends again.) Dringenberg also claims that "The Sandman is an amalgam based on three or four different people that I knew, and didn't want to know well." (Now we must all be confused.)

    The Sandman himself is even more of a composite. Certain well-known people influenced the design -- his mop of hair came from Robert Smith and ballet dancer Farukh Ruzimatov was always in my mind for his dramatic physique, but face wasn't so much Bauhaus' Peter Murphy, but rather a type of English face, of which Murphy's is a shining example. That face can be averaged between Dirk Bogarde, as he appeared in the 1959 version of A Tale of Two Cities; the young Terrence Stamp of Billy Budd, and David Bowie in the '70s, with a dash of Syd Barrett.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum18.8.2022 21:12Sběratelský klub
    Tak ona se dá skloubit práce s malováním i s vyřizováním soukromých věcí, a to nejen na poště. :-D Ale musí to být nenapádně. Hlavně nenápadně!

    Na aukru proužky už za 4,5 a dvakrát za 4,8, kdy jednou se za 4,8 prodalo, takže za těch 4,5 by to měli vážní zájemci minimálně zvážit. A ještě jedna aukce za pět.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 23:07Pindárna
    Zack: Musel jsem si načárat na papír "téčka", ale jo, takhle to chápu. Ono je to účetnictví strašně logický a jednoduchý, když se ví co, jak a proč. :-) Tak díky za vysvětlení a korekci s aktivy a pasivy. Nejspíš bych s tou blbostí kvůli těm článkům dál žil.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 22:53Pindárna
    Musí to být aktivum, jasně. Kdy na to můžu koukat jako na něco, co mi tahá peníze z kapes, ale to neurčuje, co je aktivum a co je pasivum. Já a účetnictví, tvl. :-D

    Našel jsem si něco o tom, co napsal ten Kiyoněco (autor té slavné knížky Bohatý táta, chudý táta), kdy to podle všeho myslel z pohledu člověka, který kupuje nemovitost podle toho, co s tím chce dělat, z pohledu člověka, co dělá věci proto, aby vydělal, kdy pak to pasivum mělo být spíš v uvozovkách, nebo to byla dopředu zamýšlená kontroverze. Kdy to pak lidi asi přejali jako jasnou věc, proto i ty články na českém netu.

    Kdyby vás to zajímalo, tak tady píše přímo on.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 22:32Pindárna
    Zack: Komplikuju, no. Ale nesedí mi to, z toho mého pohledu, kdy to mám jako barák, ve kterém chci jenom bydlet. Ale jasně, účto je účto a úvahy jsou úvahy. A já na účto moc nebyl, takže možná proto v tom hledám něco, co tam ani není. Dál nebudu zabrušovat.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 22:28Pindárna
    S313: Jo, na tom samurajovi taky. Je to přebrané odněkud a papouškované.
    U těch aktiv jsem našel definic několik, včetně té tvé, ale včetně jiných, kde je zase podmínkou ten efekt v budoucnu, nebo je to pravděpodobné. Ne možné, kdy při nepronájmu domu víš, že tam žádný výnos není a být nemůže. Když nemůže, tak jak na to můžeš pohlížet jako aktivum? Ty to víš, jako majitel, že nemůže, protože to odmítáš pronajímat nebo jinak využít. Chceš v něm jenom bydlet. Takže výnos nikdy žádný nebude.

    A základní kapitál zvýšit firma může, ale jakmile se bavíme o soukromé osobě, jednotlivci, který nsamozřejmě základní kapitál zvyšovat nemusí, ani by to prakticky k ničemu nebylo, kdyby si to chtěl udělat "jako", tak co pak? Furt tam na druhé straně ten darovaný barák někde chybí. Koukej na to z pohledu hospodaření rodiny, ne z pohledu účetní jednotky.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 22:20Pindárna
    Tak jsem prohnal anglického gůgla a tam jsem se dozvěděl, že o domu jako o pasivu se začalo mluvit díky Robertu Kiyosakisovi (Kiyosakisemu?), který o tom něco napsal a lidi to začali přebírat (asi ti čeští autoři a účetní, od kterých jsem našel články), ale podle defnic z účta to musí být aktivum. No dobrá tedy. Jenom teda nechápu, proč to je aktivum, když v tom žiju, nepronajímám, nevím, za kolik a jestli to vůbec můžu prodat? U firmy je to jasné, tam ten majetek používá k podnikání, takže aktivum. Ale u baráku, ve kterém bydlím? Dokud nezačnu pronajímat, tak jsou s tím spojené jen náklady nebo minimálně žádné výnosy. Tak proč aktivum?

    No a jestli dostanu dům zadarmo, nebo za něj zaplatím, kdy u zadarmo šetřím peníze, které bych jinak neměl, tak ty peníze mohu využít. Kdy na rozdíl od domu i při nevyužití o nic nepřicházím, protože s nima nejsou spojené náklady žádné, nepotřebují opravy apod. Plus šetřím peníze za nájem, kdybych si musel sehnat bydlení, nebo za byt, jiný dům. Je tam rozdíl, ne? Musí se to pak projevit i v účtu, kdyby si soukromá rodina nějaké tomu podnikovému vedla, protože ty peníze, co zůstaly v pokladně, tam musí zůstat a musí teda zůsta i něco na druhé straně.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 21:53Pindárna
    S313: Pochybuju, že cokoliv, co je schopno, ale co generuje. Když v domě bydlíš, nepronajímáš, tak tam žádný výnos přece není.

    Už jsem si to našel a je to opravdu pasivum, zagůgli, jestli si chceš přečíst víc. Mě by spíš zajímalo, jak by to bylo, a hlavně proč, když by ten barák někdo normálně koupil, a pak někdo dostal zadarmo. U prvního je to jasné pasivum, kvůli těm nákladům, u toho druhého by to taky tak mělo být, protože je to pořád z pohledu účta stejný barák, ale prakticky prostě vím, že mám něco, co má hodnotu, za co se běžně platí, ale já to mám zadarmo, kdy náklady s tím spojené nikdy nedosáhnou ani zlomku obvyklé ceny. Mně to přijde v době pořízení jako aktivum, kdy z toho mám výnos v podobě toho, že nemusím platit za barák, za který bych normálně platil, takže mi zůstávají peníze na účtu. A od té chvíle je to pak pasivum, protože tam jsou ty náklady, které jsou s údržbou spojené. Ale to je jako když pejsek s kočičkou vaří dort. :-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 20:22Pindárna
    soulbringer: Pravda, jel v tom i "anglický gentleman" Hošek ze Seznamu (vždycky jsem ho měl za slizouna), takže to je vlastně součást dobrého vychování. :-D

    BadBoy: Na zjištění, jak na tom člověk +- je, je asi dostačující hodit na jednu stranu věci, které mají nějakou cenu a dají se téměř jistě zpeněžit, včetně toho baráku a na druhou dluhy. (Možná přidat příjmy a výdaje.) Akorát to nejsou aktiva a pasiva, kdy si to lidi bez znalosti účetnictví pletou a mají za něco úplně jiného, stejně jako dávají rovnítko mezi výdaje a náklady a mezi příjmy a výnosy.

    Aktiva a pasiva se rovnají, protože je to vlastně totéž, jen jinak vyjádřené. U nemovitosti je aktivem ta nemovitost a pasivem zdroj, za který se to pořídilo. Když lidi prodají barák za dvacet mega, který zdědili a stálo je to pár desítek tisíc za právníka, tak to není aktivum dvacet mega mínus pasivum pár desítek tisíc, takže výsledek plus skoro dvacet mega. Oni sice vyinkasují dvacet mega prakticky za nic, ale není to dvacet mega a pár deset tisíc z pohledu aktiv a pasiv. Tam se to pořád rovná dvacet mega na účtu nebo pod polštářem (pokladna) na jedné straně a barák za dvacet mega na druhé. (Zaúčtovat by se měly i ty náklady na právníka a pak ještě něco někde, asi výnos, aby to sedělo, ale jsou důvody, proč jsem se účetnictví nikdy nevěnoval, takže nebudu dál zabrušovat. ;-) )

    Barák, ve kterém lidi bydlí, je dost možná pasivum, protože stojí prachy a není z toho žádný výnos, ale nevím, jestli se o tom dá takhle vůbec uvažovat, když to není firma. Nebo jestli nezáleží na tom, jak k tomu baráku přišli, kdy u daru nebo dědictví je to aktivum (kdy pasivum je nic, takže to sedí), kdežto u zaplacení plné palby pasivum, protože na druhé straně jsou ty peníze, za které se barák koupil, kdežto u toho dědictví nebo daru je nula, kdy pak je barák aktivum, protože při prodeji bude vždy výnos, když jsme za to nic nedali.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 19:47Art
    Milo: Tak co bys to četl, když jsi sběratel. :-D

    Z těch jeho ukázek tady jsem získal dojem, že autor si libuje ve felaci mezi dvěma zvířecími samci, takže si dokážu asi představit, co ty bonusy pro úchyláky jsou zač. ;-) Ale užívej, dokud ta radost ze zásilky nevyprchá a nebude potřeba objednat zase něco novýho.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 16:52Čtenářský koutek
    Zack: Každé sběratelské by mělo mít nějakou vadu, která by ale nebyla důvodem k výměně nebo k reklamaci, aby s tím museli sběratelé žít. A u těch neúmyslných vad, které by už na reklamaci byly, vyžadovat zaslání poštou zpět.

    Jakou máš vlastně, Hawwwrane, velikost?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 16:49Sběratelský klub
    Taky jsem se při té rebordelizaci udělal jasno v tom, že něco budu číst jenom na čtečce (když není digitální verze, tak nebudu číst vůbec) a před koupí čehokoliv budu čekat týden až dva, jestli mě ta potřeba koupit neopustí. (Opustí tak v polovině případů.)

    No nic, jdu se podívat na Trainspotting, nějak jsem na něj dostal chuť. Mám ho v české, anglické a německé verzi na BD a jednou na DVD (nebo dvakrát?). Teď jenom aspoň tu jednu verzi v těch policích s filmy najít... ;-D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.8.2022 16:43Pindárna
    Zack: Tak ale když je to to synonymum... ;-D
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 15 (cca 6215 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0