• Skot
    Skot mecenáš18.12.2017 16:51Otčina
    Rodinná historie. Detailní a pečlivá kresba, odpovídající zřejmě realitě. Psychoterapie pro autorku. Scénář i děj jsou statické, na druhé straně odpovídají zvolenému smutnému tématu. Příběh je trochu osvětou a trochu prosbou, aby se již podobného neopakovalo . Doufám, že alespoň v Evropě nebude.
  • Skot
    Skot mecenáš5.9.2012 19:41Hra o trůny - Grafický román, svazek 1
    Bohužel jsme nečetl knihu a neviděl seriál. Bydlím na vesnici. Alespoň mohu hodnotit komiks. Zřejmě se jedná pouze o úvod k rozsáhlejší sáze, ale příliš velké množství postav podobných jmen a tváří . Příběh je hůře přehledný , rozehrává řadu fantasy motivů . Kresba je stanadardní ale rovněž tváře trochu splývají a v tmenějších barvách se čtenář hůře orientuje. O osudu tétoserie rozhodne tedy zřejmě druhý díl, který ale má vyjít dle anotace až za půl roku, což je rovněž trochu dlouho a mnozí čtenáři vychladnou .
  • Skot
    Artefakt pro sběratele jako jsme my. Okno do autrovy dílny. Klasika koupená již jen z nostalgie. Serie je uzavřená, pokračování bych rozhodně nedoporučoval, jen se podívejte na poslední Asterixe, to si přece Tintin nezaslouží.
  • Skot
    Skot mecenáš18.2.2012 07:26Planeta Xindlu
    Pan Toman průkopník téměř vyhynulého českého sci-fi komiksu ustrnul v 70. letech . Slabý předvídatelný scénář , bez pointy a s otevřeným zbytečným koncem . Kresba rovněž budí dojem lehce dobyté zakázky , možná má svojí kvalitou odpovídat scénáři. Výrazně předraženo, ještě , že jsem sešit obdržel jako bezplatnou odměnu pro předplatile Ikarie.
  • Skot
    Skot mecenáš13.1. 12:24* Připomínky a návrhy
    Za B. U serií s navazujícím dějem mi připadá hodnocení celé serie rozumnější než jednotlivých dílů. Jinak to má samozřejmě význam jen pro ty , kteří mají zájem si něco přečíst a neorientují se v dané oblasti.
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2023 11:24Filmový a hudební klub
    Druhý , samozřejmě. Uz je to vážné...
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2023 11:23Filmový a hudební klub
    Dobrý den. Neví prosím někdo, proč není v kinech v prosinci druhí díl Duny , jak nám bylo vloni přislíbeno ? Díky.
  • Skot
    Skot mecenáš3.11.2023 13:52Pindárna
    Komiksy sbírám od svých 5 let a za těch 60 let to vychází kolem stovky kusů ročně , to není tah hrozné. 2 místnosti s knihovnami do stropu a 6 nedobytných velkých ocelových skříní v technické místnosti. Je rozdíl mezi plakátovým komiksem a kolosálkou samozřejmě. Z mého pohledu by bylo ideální zřídit Národní komiksovou knihovnu, určitě by se na to nějaká dotace našla.
    Takže tak.
  • Skot
    Skot mecenáš12.6.2023 20:46Sběratelský klub
    Toe : Díky . Posílal jsem tak před 3 týdny. Jen mě zajímalo jestli existuje NĚKDO , komu by odepsali či nějakým způsobem potvrdili objednávku. A doufám , že to vyjde . Mangy je už asi dost o italském komiksu se to říci nedá.
  • Skot
    Skot mecenáš11.6.2023 20:56Sběratelský klub
    Děkuji za zprávy z Crweconu pro nás z venkova. Chci se zeptat , zda má někdo informace nebo zkušenosti s italským komiksem, který inzeroval na Knižním veletrhu znovu uvedení Texe a spol ?
    Mně zatím nikdo neodpověděl a avízovaný červen je v polovině. Díky.
  • Skot
    Skot mecenáš7.8.2022 17:53Sběratelský klub
    SlouzimStarymPsum: Navrhuji holandskou aukci. Určitě se dohodneme ale osm je pro mě od empatika moc. A určitě bys chtěl osobní převzetí někde ve Stínadlech.
  • Skot
    Skot mecenáš5.8.2022 21:10Sběratelský klub
    SlouzimStarymPsum : Nesehnal jsem nic. V pondělí intenzivně pracujeme a tak když jsem se dostal k počítači bylo po všem. Vzpomněl jsem si na Měsíční stín. Podobnou kulišárnu. A jinak si myslím jako řada dalších sběratelů, že limitovaná edice by měla být tak limitovaná, aby se k ní bylo možno dostat během prvního týdne za příplatek pro většinu zájemců a není určena k zvyšování životní úrovně překupníků. Odcházím se opět toulat s peškem.
  • Skot
    Skot mecenáš30.6.2022 17:12Sběratelský klub
    Díky za informaci. Jsem již starší , tak jsem tu informaci , že prodej byl zastaven nějak přehlédl. Snad nepřehlédnu to obnovení prodeje a překupníci nebudou jako vždy rychlejší. Díky chlapci.
  • Skot
    Skot mecenáš30.6.2022 16:15Sběratelský klub
    Prosím zpět k panu Vávrovi limitovanou Stínadelskou trilogii malých barvených sešitů v jeho e shopu nenacházím, pouze tu 13 s dvěma obálkami vydanou panem Vybíralem. Ví prosím někdo, jako to vlastně je doopravdy ? Díky .
  • Skot
    Skot mecenáš23.2.2022 19:21Publicistika
    Jsem rád , že se diskuse rozproudila a řadu teorií jsem si potvrdil a ujasnil. Nejvíc z duše mi mluví Soulbringer a Lenny.
    To Milo - samozřejmě, že jsem Piruety četl a to dvakrát a na svém hodnocení jak kresby tak scénáře opravdu nemůžu nic změnit.
  • Skot
    Skot mecenáš21.2.2022 17:19Publicistika
    Ceny Muriel se dostaly tam co další ceny různých akademií. Postupně se odtrhávají od reality a preferují spíše rádoby umělecké trendy, než aby odrážely realitu. Dobrý komiks, dobrá kniha nebo film se obvykle pozná podle návštěvnosti a prodejnosti a tím, že ho kritika úplně neodmítá. Ale vybrat Piruety před Mlsounem nebo Bombou, to je už opravdu silná káva. Ani scénář ani kresba nepřesahují běžný průměr pospubertální začínající autorky, jen se vezou na současné progresivistické vlně. Už to že obdržela cenu Willa Eisnera není normální. Totéž platí o komiksu Tráva. České prostředí je specifické , ale Štefánik nevybočuje z řady životopsiných komiksů , které se objevily v posledních letech. Naopak chybí příjemné překvapení Nanits, Anhropoid a hlanvě 1984. Ještě před několika lety bych podle výsledku ankety sháněl vybrané komiksy jak záruku kvality , teď už opravdu ne. Takže já výběru poroty rozumím a o to více jsem z něho rozpačitý. Pokud by se měl komiks vyvíjet cestou, kterou naznačují výsledky , tak si ho běžný čtenář už neužije ale také ani nekoupí.
    Naopak mi chybí ankety čtenářské, ale ty samozřejmě nejsou schopny zhodnotit intelektuální přesah a hloubku vybraných děl.
  • Skot
    Skot mecenáš8.5.2021 21:16Sběratelský klub
    Dobrý den. Hezká diskuse. Může mi jen někdo z odborníků vysvětlit , proč se ty vadné výtisky musí vracet ? Kvůli pojišťovně ? To je jediné , co mě napadá. Jinak by bylo přece nejjednodušší prostě na známé adresy odeslat výtisk nový. Nebo ne ?
  • Skot
    Skot mecenáš4.4.2021 17:29* Připomínky a návrhy
    Seneke. Plně s Tebou souhlasím a jsem za ComicsDb vděčný, pro mě to je prakticky jediný zdroj informací. S osvětou máš taky pravdu, zde by mohli přidat i něco nakladatelé. Můj návrh je samozřejmě běh na dlouhou trať. Jen jsem trochu přemýšlel, jak sbírky zpřístupnit . Znovu děkuji nadšencům , kteří udržují databázi při životě a věřím, že naše komiksová komunita se bude rozvíjet . Komiks si to zaslouží.
  • Skot
    Skot mecenáš4.4.2021 13:08* Připomínky a návrhy
    Komiksová národní knihovna to by se mi líbilo. Spíš mi jde o prostor, kde by byly k nahlédnutí vydané komiksy a samozřejmě ideálně i možnost diskuse a osvěty. Do sbírky by se mohly komiksy věnovat či trvale zapůjčit, tak jako v galerii. Jediným řešením by asi byla nějaká kulturní neziskovka plus dary nakladatelství a příznivců. Spíše jde o prostor a organizaci. Velké město. A peněz od státu bych se neštítil, když můžou platit golfová hřiště a lázně, taky by jednou mohli dát na správnou věc. I když ti co tam jsou a asi i ti co tam budou po nich pravděpodobně komiksy nečtou a ani nikdy nečetli. Je to prostě jen myšlenka či návrh a taky běh na dlouhou trať.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:44* Připomínky a návrhy
    Katalog by byl jistě zajímavý a asi by částečně zabránil skutečně přestřeleným cenám. Komiks je umění a pro každého , krom spekulantů má také svoji individuální citovou cenu. Jako oživení a zajímavost jsem určitě pro. Daleko víc by ale prospěl jakýsi dlouhodobý projekt - Dům či Muzeum komiksu, kde by se ze studijních i fanouškovských důvodů mohly postupně nashromáždit v České republice vydané komiksy. Řada nás starších sběratelů přemýšlí, co bude s jejich sbírkou za 10 či 15 let. A její rozprodání je jistě to poslední řešení. A věřím, že by nás bylo víc, těch co sbírají komiksy pro umění samé, než pro případné zhodnocení za 20 let. Po zlepšení ekonomické situace bys jistě mohla připojit i nakladatelství. Jednalo by se o jistý projev mecenášství s dlouhodobým přesahem. Komiks si to zaslouží.
  • Skot
    Skot mecenáš3.11.2020 21:23Sběratelský klub
    Rovněž jsem se zúčastnil boje o Měsíční stín a prohrál, protože jsem to zkusil jen 5x. Velmi nesolidní přístup nakladatelství , nestabilita a padání serveru. Vzhledem k tomu kolik lidí kupuje limitky např. od BB Artu ( obvykle do 30 ) se domnívám, že vydělali spekulanti, kteří teď budou prodávat s náležitou přirážkou. Jistě to šlo udělat jinou formou a myslím si, že takhle se slušný nakladatel nechová. Pokud nespolehlivý eshop nefungoval , měli prodej ukončit a spustit ho znovu třeba za týden.
    Naivně jsem se domníval, že CC záleží na stálých čtenářích a odběratelích, jak je vidět jsme jim ukradení a slova o šíření kvalitního komiksu a další podobná prohlášení jsou jen žvásty. Moji důvěru ztratili definitivně. Nejdříve půl roku reklamy a pak velké nic.
  • Skot
    Skot mecenáš7.8.2020 16:18* Připomínky a návrhy
    25.6.20 vyšel jako Časostroj speciál Inspektor Hopkins zasahuje napsal a nakreslil Honza Smolík, sešitové vydání komiksu z roku 2018 vydal Extra Publishing Brno Bubeníčkova 9 61500 Brno Volně dostupné v trafikách. Prosím o prověření do databáze Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš19.4.2020 18:39* Připomínky a návrhy
    Za nás seniory, bych prosil snadnější vyhledávání v přehledech. Ve své sbírce zadám do okénka komiks či autora a hned mi vyskočí. V obecných přehledech mi chybí to okénko a při použití ctrl F4 se mi sice zobrazí ale musím najít příslušnou stránku. Tak asi tak. A díky za práci pro nás běžné uživatele.
  • Skot
    Skot mecenáš11.1.2020 17:51Sběratelský klub
    Dobrý den. Rád bych se zeptal ostatních sběratelů. Jedná se o figurky Marvel ,před měsícem byla dodána prémiová figurka Thora s ulomeným kladivem na topůrku - rizikové místo. Po reklamaci mi přišla figurka nová ale se stejnou vadou. Stalo se to prosím ještě někomu z Vás ? Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2019 19:15Pindárna
    BB art. Bohužel jeho důvěryhodnost klesá už od té doby, co rozjel evropské komiksy v příliš velkém rozsahu a pak náhle zastavil všechny serie, včetně XIII či Meteoru.
    Tím také na dlouhou dobu pohřbil evropský komiks, dobrou protiváhu pláštěnek, který se snad dobře prodává dnes ve formě MDEK a Modré crwe. A podruhé pak zastavením serií Americký upír, Planetary , Banda ,DMZ. Prodeje jistě nebyly zázračné ale dovydat by se jistě mohly i formou předplatného nebo tak jak to dělá Comicscentrum. Věrní čtenáři by si to jistě zasloužili a byla by i větší důvěra v případně nové vydávané serie.
  • Skot
    Skot mecenáš28.4.2019 14:43Sběratelský klub
    A ještě jednou Komiksový výběr Spiderman. Další díly od 2 lze objednat u SEND. O prvním díle bohužel není zmínka.
  • Skot
    Skot mecenáš11.7.2018 19:14Sběratelský klub
    Přátelé zakoupil jsem na Svaté Hoře v Příbrami. Komiksový sešit 2 - 4. Knihovnička dětského časopisu Nezbeda, Vydala redakce téhož časopisu v roce 2016 a 2017 jako již druhé nebo první vydání. Náklad neuvěřitelných 2000 kusů. Typický dětský komiks. Nemohu najít v databázi. Pomůže mi někdo ? Díky .
  • Skot
    Skot mecenáš11.3.2018 18:45Ikonková dílna
    Díky, díky. Funguje to.
  • Skot
    Skot mecenáš11.3.2018 18:27Ikonková dílna
    Díky za ikonku, jen jako počítačový analfabet se ptám jak dostanu ikonku ke svému nicku ? Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš2.3.2018 21:13Ikonková dílna
    Dobrý den. Mám zájem o vytvoření ikonky. Je-li volná pak Montgomery Monty Burns ze Springfieldu. Je to můj spolužák z univerzity a také jsme si dost fyzicky podobní . Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš9.3.2014 18:23* Připomínky a návrhy
    Dobrý den, zakoupil jsem Comicsccentrem vydanou knihu Cesta do pekel . Na přebalu je ale jiná obálka - barevná odpovídá filmovému plakátu či obalu na videokazetě. Tom Hanks se synem v dešti... Prosím o sdělení , zda se jedná o raritu či hybu tiskárny - v data bázi je pouze klasická krelsná obálka, jak ji známek všichni . S přátelským pozdravem Skot
  • Skot
    Skot mecenáš12.1.2013 18:45* Připomínky a návrhy
    Dobrý den, Jsem už starší sběratel , jaksi mohu přidat do sbírky zahraniční komiksy ?? Díky Skot
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 187 (cca 86459 Kč)
Mám: 7231 (cca 1754627 Kč)
Chci: 1 (cca 39 Kč)
Sháním: 3 (cca 86 Kč)
Nabízím: 57 (cca 2467 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 41
Mám: 814
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0