• aza
    Tahle série měla skončit už před několika knihami. Nekonečné souboje bez výsledku...
    Jako rušivé a zbytešné vnímám vysvětlivky odkazující k minulým příběhům u úst Emy - jako by si autoři řekli, "hele, udělali jsme tu Eminu historii nějakou zmatenou, radši to připomenem. Přitom by stačilo shrnutí na začátku, jak se to ve slušnejch seriálech dělá, ne že na to vyplejtvám stránky, kde mohl být děj.
    Nebýt nadprůměrné vizuální stránky, dám o hvězdu míň.
  • aza
    aza20.8.2021 21:29Showman Killer (paperback)
    Týpek bez citů (ovšem naštvat z nějakýho záhadnýho důvodu se umí) se dokáže přeměnit v cokoliv, aby nabančil komukoliv. Takže to machrácky válí, ale není jasná motivace, proč to všechno vlastně dělá. A ti ostatní taky, hlavně u toho vést silácký řeči...
    No, nebudu to rozpitvávat, prostě booom, křach, zap, kaboom. Plácnutí do vody.
    Asi nejsem cílovka.
  • aza
    aza8.5.2021 14:03Milada Horáková
    Kresba je skvělá, konzistentní a výborně vystihuje atmosféru. Před Štěpánkou Jislovou smekám!
    Ale problematickej je scénář - dějepisný výklad doprovázený obrázky, sem tam teda nějaká bublina, ale krom jednoho vyskočení z okna tam snad není žádná akce. Nic, co by bylo vyprávěno více obrazem než textem (což je vzhledem k autorce fakt škoda).
    Jako popularizační dějepisná učebnice je kniha nadprůměrná. Jako komiks ale pouze průměrná.
  • aza
    aza18.11.2018 11:27Svatá Barbora
    Na první pohled skvost, silný námět, který táhne pozornost a nad nímž zůstává rozum stát...
    Ale počkat: když je čtenář obeznámen se skutečnými událostmi (ty jsou ještě šílenější) a komiks vnímá odděleně od nich jako svébytný příběh, scénář se zase tak světoborným nezdá (těžko přebít realitu fikcí, to už by v tomhle případě bylo perverzní a neuvěřitelné až moc). Konec je jaksi rozplizlý, čekala jsem, že se autoři budou víc zabývat postavou Čana a dostanou se až k němu (když už teda fikce). No, škoda.
    Každopádně výtvarné zpracování vynahrazuje to, co chybí scénáři, nebo spíš celou knihu posouvá dál. Je tu zjevná příbuznost s Jimmym Corriganem, nicméně Marek Pokorný vedle něj obstojí s bravurou.
  • aza
    Záleskautky jsou praštěné, uječené a moc tlačí na pilu.Ty zmiňované hodnoty (přátelství atd.) jsou vyzdvihované prvoplánově (uděláme pár ujetých gest, aby každý viděl, že "až za hrob"...), vtípky povrchní, postavy černobílé. Nápadů až moc - co třeba trochu osekat, ale jít do hloubky?
    Nicméně jedu hvězdu dávám za kresbu, jednu za ty nápady a jednu za Ripley.
    50%
  • aza
    aza23.8.2018 09:24Hilda
    Opojně vyvážený koktejl reality, mytologie, vtipu a přitažlivé divnosti. A nebo spíš fakt dobrá polívka, kterou si dáte, když máte zároveň hlad a chuť na něco dobrýho a je vám zima.
  • aza
    aza25.12.2017 00:10Sága #01
    V bodech:
    kresba **** (má šmrnc, ale všechny postavy mají tak nějak moc podobné rysy, grimasy...)
    příběh *** (námět je slibný, ale vleče se to, pak najedou buch - a spousta krve a sexu... A taky černobílost - rohatí nenávidí křídlaté, kromě ústřední dvojice, kterou nenávidí všichni, žádné valéry, hráči na dvě strany, přeběhlíci, nuda.)
    dialogy * (žumpa, silácké kecy bohorovných znuděných fracků, smazat 7 bublin z deseti a půjde to číst)
    sex 0 (proč tam to porno vůbec je? - OK, není to komiks pro mě)
    magie ** (ve fantasy samozřejmě nemůže chybět, ale tady mi přijde, že se děj nemůže pohnout ani o píď bez něčeho nadpřirozeného. Co třeba postoje, dobrá/špatná rozhodnutí hlavních hrdinů, "normální" bitky bez kouzelnejch verků... ?)
    Celkový dojem: tak jako jo, ... ale ne moc : 50%
  • aza
    aza17.12.2017 21:01Mýty #12: Doba temna
    Téhle sérii jsem naprosto propadla. Přiznávám. A některým postavám zvláště, proto mi tahle kniha rvala srdce, protože na koho se mám teď těšit?
    Jasně, souhlasím, nástup absolutního záporáka je snad kapku prvoplánový, ale nakonec, v pohádkách se to přece děje přesně tak ("Neotvírejte tu truhlu, vy tupci! Ach neee!"), nebo snad ne? Následky tu ale očekávatelné nejsou ani náhodou. Takže, Crwi, kdy vyjde další?
  • aza
    No... ehm. Z tohohle komiksu mám rozporuplný dojem. Za kresbu a dávám 100%, v tomhle ohledu je to podle mě vážně mistrovské dílo, skvělé vizuální nápady perfektně zpracované. Krátké příběhy tohohle alba z toho nakonec vycházejí nejlíp, protože jsou postavené na jednom nápadu a udrží si vtip (třeba Manga-džitsu). Jenže v těch delších jdou skeče v tak rychlém sledu za sebou, až je místo příběhu řetěz obskurních ujetin na třetí. Když už to vypadá, že stačilo, další absurdita přebije všechny předchozí. A pak už je té praštěnosti prostě příliš.
    70%
  • aza
    aza3.8.2012 21:24Daredevil: Rok jedna
    Všechno v příběhu je očekávatelný a patos z něho ukapává až to lepí. Nic pro mě.

  • aza
    aza5.4.2012 11:18Thor: Vikingové
    Asi jsem fakt inťouš, tohle opravdu není nic pro mě. Scénárista někde potkal špatnou učebnici dějepisu, svévolně si z ní něco vyzobal, přidal nějakou tu magii (jak jinak), silácký řeči (jistě), prsatku v minisukni (samozřejmě), neco z druhý světový (jak jinak), hodně svalů (nesmí chybět) a hlavně fakt velký jatka (nutnost), vrznul to do Panoramixova kotlíku a poslal tenhle bizarní lektvar na Manhattan (jak jinak). Proč??
  • aza
    aza19.8.2011 16:12Divoši
    Tenhle komiks ve mně nechal takový filmový pocit, který rezonoval ještě několik dnů...
  • aza
    Tenhle komiks jsem dostala. Na první pohled mě odradila kresba, ale budiž. Nicméně po několika stranách jsem si říkala: co to sakra je?!? Chápu, že jde o nadsázku - nebo spíš má jít, protože snůška samoúčelného hnusu a násilností bez špetky nadhledu má k nadsázce hodně daleko. Ještě k té kresbě - když už je příběh takhle přímočaře a bezvýhradně brutální, čekala bych, že aspoň ty obrázky dodají nějakou novou rovinu. Ale ono prd, jsou to jen ilustrace, co vypadají, že je někdo načmáral v rauši po požití koktejlu kyseliny a splašků.
    Pelcovo ...a bude hůř je pro mě kultovní kniha, Basket Flora v komiksové podobě byl hodně hořké zklamání. Druhý díl jsem nedostala, ale mají ho v knihovně. Nepůjčím si ho. Odmítám si lít do hlavy bahno.
  • aza
    aza5.6.2011 15:15Myšlenky smyšlenky #01
    Mangu nemusím a japonskou mytologii neznám. Znám ale japonskou literaturu 20. století a nějaké ty pohádky, a tak vím, že především nesmím čekat evropskou zápletku a už vůbec ne pointu. A to pro mě byl klíč k "pochopení" Myšlenek... jestli vůbec má smysl mluvit o pochopení. Užila jsem si divnost těch minipříběhů. A ta kresba!
  • aza
    aza9.1.2011 10:26Muriel a oranžová smrt
    Kdybych nedala 100%, musela bych si připadat jako kacíř :)
  • aza
    Povinná četba pro učitele literatury na středních školách! Jdu vám příkladem kolegové.
    Jen škoda, že ten, kdo komentované knihy nezná, nepochopí vtípky. No... JEHO škoda :)))
  • aza
    aza19.11.2010 14:19O přibjehi: Keva
    Vlastně nevím, co si o tomhle komiksu myslet.... připadá mi roztříštěný, o ničem. Keva je asi zajímavá holka, ale její vyprávění podle mě na knížku nestačí. Neodkryla se dost na to, aby byl příběh zajímavý, ani neskrývá dost na to, aby byl příběh čtivý. Ostatně nemá mít příběh zápletku? Při čtení jsem měla dojem, že tvůrci chtěli prostě udělat něco do třetice, ale docházel jim u toho dech.
  • aza
    aza19.11.2010 14:11O přibjehi: Ferko
    Když jsem se začetla, čekala jsem alespoň tolik, jako u Albíny. Ferkovy bájivé výklady mě bavily.... jenže na konci jsem měla dojem, že nedržím v ruce knížku, ale hromádku nesvázaných skic, které je teprv potřeba vytřídit a dodělat tak, aby z Ferkova příběhu NĚCO uchopitelného vzniklo.
  • aza
    aza19.11.2010 14:07O přibjehi: Albína
    Obyčejný - neobyčejný příběh ženy, která vykročila ven z kruhu... a došla ke svému snu. Albína je vlastně pohádka o princezně. Oceňuju scénář - příběh sestavený jako mozaika z pohledů různých zúčastněných. A taky jeho rytmus. Chvílema vypadá, že dál už nic nebude, najednou se ale dočkáte zvratu.
  • aza
    aza19.11.2010 14:02Vrána (3. vydání)
    Nechci říct, že tenhle komiks nemá své kvality. Líbí se mi postupné prolínání minulosti s přítomností - postupné odhalování příčin Erikovy pomsty. Ale proč tolik patosu? Proč tolik temně květnatých proslovů (navíc chvílemi podivně kontrastujících s nenucenou ironií)? Jen smrt plodící další smrt. Snažím se pochopit, že jde o výtrysk neutišitelných emocí autora, který si prošel spoustou zla a hnusu. Ale proč se ve zlu utvrzovat a šířit ho dál? Vím, není to prostě komiks pro mě.

  • aza
    aza30.6.2010 19:31Watchmen - Strážci
    ...uchvacující!!!
    4% dolů za to, že Jon to udělá, když Rorschach řekne: "Udělej to!"
  • aza
    ..pořád ještě nechápu, co mě na Sandmanovi tak bere
  • aza
    aza4.2.2009 19:46Šitíčko
    skvělá forma vyprávění ...jen ten obsah mi nějak nesedl
  • aza
    aza4.2.2009 19:42Černá díra
    vskutku černá díra, která vás se vší děsivostí pohltí... a nakonec rozklepané vyplivne do sychravýho bezčasí neexistujících odpovědí....
  • aza
    aza16.12.2008 22:03Aargh! Singapurský speciál
    čekala jsem hodně, ale tohle je víc. ...a Tomášova kresba je skvělá!
  • aza
    aza24.11.2008 19:52Život je prostý
    Neutrino: slibuju, že se polepším :))
  • aza
    aza23.11.2008 22:22Bunkr: Komiksová revue #01
    mno... už když jsem se do Bukru začetla ve vlaku cestou domů z Komiksfestu, začalo mě trochu mrzet, že jsem tenhle projekt vychladila :)
  • aza
    Nijak komplikovaný příběh s celkem očekávatelným koncem, na komiks trochu pohádkově smířlivým.... nicméně přesně to mi sedlo. A ta kresba!!
  • aza
    aza23.11.2008 22:00Sandman #04: Údobí mlh
    Podle mě nejlepší ze série..... když se na scéně objeví ďábel, slejzá mi maso z kostí...
  • aza
    až Maus přesvědčil mýho tátu, že komiks může být pravý opak škváru!
  • aza
    aza23.11.2008 21:54Království tvé
    Tak nevím. Buď jsem to celé nepochopila, nebo tenhle komiks není pro mě. Asi obojí. Kresba(nebo spíš malba) je naprosto skvělá, místy až úchvatně dechberoucí a vždycky atmosférická. Jenže ve scénáři jsem se začala ztrácet už na začátku, celý ten národ DC superhrdinů je pro mě trochu velká dávka a Norman McCay jako jediná lidská osoba schopná přiblížit celý ten patetický galimatyáš nezasvěcenému čtenáři - to je mi trochu málo. Nicméně, proti gustu...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 196 (cca 56136 Kč)
Mám: 129 (cca 29082 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0