Zack: jasně, že to jsou dva různá média, která používají jiných nástrojů, nejde mi o řemeslné zpracování či způsob vyprávění, střih a tak dále, ale o příběh samotný - pokud postaví v prvním díle vztahy mezi postavama vzhůru nohama, to už tam mohli hned dát i vysvětlení, že za všechno může nakažený meteor z rektální mlhoviny Anus. A asi i tohle bych přežil, ale komiks je opravdu strhující, má spád a s každým otočením listu člověk může čekat pořádný šok. Dlouho jsem se nemohl od ničeho takhle odtrhnout - no a tohle všechno ten seriál nemá ani za mák, je to nastavovaná nuda a souhlasím, že sračka, zklamání. O věrné adaptaci jsem mluvil pouze o převýpravění příběhu a nejen v komiksu, taky jsem udal příklady normálních filmů, kdy si myslím se to docela povedlo. U komiksových adaptací je to opravdu skoro v 100% průser.
Pokud chces presny portret, nechas se vyfotit v kiosku na obcanku. Pokud chces od nekoho namalovat svuj portret, tak se ti asi libi jeho styl a nechas to na nem, aby te ztvarnil, jak to citi. Jasne, da se udelat fotorealisticka malba, ale ruku na srdce, komu neprijde Alex Ross k umreni nudnej? :)
Zase pokud není adaptace původní předloze nějak extra věrná, tak to vznáší otázky, proč to vůbec dělat? Buď dělám adaptaci a snažím se držet původního díla, která třeba rozvinu, nebo dělám volovinu, která se akorát stejně jmenuje, vystupují tam stejné postavy ale chovají se úplně jinak než v původní verzi. Trochu mě to přijde, jako bych po někom chtěl, aby nakreslil můj portrét, a on mi přinesl slona se slovy "ale ty máš taky velkej nos, to souhlasí, zbytek jsem "poupravil" a má to stejný jméno, takže je to vlastně adaptace tvýho ksichtu". Někoho to pobaví, někoho to naštve. Pro mě osobně jsou takový scénáristé velice odvážní, protože první koho adaptace naláká, jsou fanoušci původní verze, kteří by rádi dostali svou původní verzi v novém médiu. Na druhou stranu třeba film "I, Robot" se mi celkem líbil, ale jediný co byl recenzent v Cinemě tenkrát schopný napsat bylo, že "To neni Asimov".
A Walking dead, tv seriál, je sračka.
Kapis: Byt zastancem vernych adaptaci je stejne proziravy jako byt zastancem pravidelnyho sexu i po nastoupeni dvoulete vazby na Mirov. Svete div se, comics a film jsou dve ruzna media, ktera funguji jinak, pouzivaji jinych nastroju, takze uz z logiky veci, kazda verna adaptace si rika o pruser (a z hlavy si nevybavuju jedinou, o ktere by se dalo rict, ze je to dobry film). Nic proti crossmedialnim experimentum, ale trpi vzdycky stejnym problemem: Zajimavy jsou tak deset minut.
Coz nijak nepolemizuju s nazorem, ze je WD precenovana sracka.
Galupus: no...zaprvé kulervoucí je především synonymum k něčemu úžasnému, z čeho jsem nadšen, co mě přeqapilo natolik, že kule mínus z toho, takže pěknou volovinu si napsal ty;-)
Zadruhé je tu čistě můj subjektivní názor, jednoduše jsem zastáncem věrných adaptací, nemusí být tak přesné jako u Sin City, málokterý scénarista si to může režírovat sám, ale aspoň základní skutečnosti by se měly dle mého držet předlohy. Vyhoďme ho z kola ven - Přelet nad kukaččím hnízdem či Parfém - příběh vraha jsou zářivé výjimky, naprostým průserem je např. taková Liga Výjimečných. Ale zpátky k WD - Lori podlehla Shanovi v tlaku, kdy byl Rick v kómatu, když utíkali do Atlanty a litovala toho, pak už se ho ani nedotkla, oproti tomu v začátku seriálu to tam spolu pečou jako 14ti letí nadrženci - ono nakonec se určitě stane zhruba to co v komiksu - akorát jinými cestami a překurvením všeho vzhůru nohama - takže to je další blbost, že to je pro ty, co to četli - ti budou akorát nasraní jako já - ať si je ten seriál pro koho chce, můj osobní názor, který se nemusí shodovat s tvojím ani Keramovým, je, že pro mne rozhodně ne!
To Kapis:
Kapisy Podle mě ten seriál není tak kulervoucí celý jako první díl, ale to co tvrdíš ty je naprostá volovina;)
a vzkaz od Kerama:
WD seriál je iný ako komiks, aby to mohli pozerať aj ľudia ktorý už majú komiksovú sériu načítanú a vedia čo sa stane. to nie je filmové Sin City
Kurwa, to jsem se nasral! Já vím, že málo předloh má to štěstí, že je podle nich něco natočeno aspoň trochu přesně, ale....stáhl jsem cvičně prvních pár dílů Walking dead, že se podíváme jak to nafilmovali a já se ptám PROČ? Proč někdo kurví výborně fungující příběh, který má spád jako sračka z moštu, celé to překope, upraví že vše je jinak, Lori se Shanem se tam cucají jako partneři, Rick tam leze do tanku, když ztratí tašku s puškama, veškeré kouzlo a spád je pryč, celé se to táhne jak lepkavé nudné hovno. Jsme znechucen a už to nechcu nikdy vidět.
No stejně úplně nejlepší náhul je zběsilý úprk v Maroku při otevření stavidel hráze a následné záplavě celého přístavu :) Tady se animátoři vyřádili. Film nemá z technického hlediska chybu, dokonce i 3D verze je velice povedená. Scénář vychází ze tří Hergého alb a děj drží krásně pohromadě. A John Williams válí! Už teď se těším na blučko.
Také jsem byl včera na Tintinovi a souhlasim s DEmnoGem (ale nevim o nějaké dobré scéně v poušti (jedině jestli myslíš to stou sklinkou Whisky)). Jinak je to takový mix - řekl bych Krab ze zlatými klepety s Tajemstvím Jednorožce a dokonce i slavice Castafiore.
Takze vcera jsem byl na Tintinovi a jsem opravdu spokojen:). Prvnich dvacet minut je sice sussich, ale jakmile se na objevi Haddock, zacna zabava. On pro me i comicsu je Haddock zdrojem vtipu, Tintin je preci jen takovej slusnej spravnak. Animace je skvela, strihy jsou vytecne, vyborne akcni sceny, odkazy pro znalce se tez najdou, velka spokojenost. Dokonce jsem se pri jedne scene (Tintin v pousti) tak smal, az mi tekli slzy spolecne s detmi pod deset let, ktere okupovali kino.
Jasne ze jdu, tesim se jako maly harant. Dokonce jsem si v patek na veletrhu hracek koupil na DSko hru Tintin a je vcelku zabavna a asi slusne kopiruje film. Nemohu byt zklaman. Jen to melo tu nevyhodu, ze na bezne DSko Tintina neudelali, tak jsem si musel zaroven koupit 3DS:(.
Chystáte se vyrazit na filmového Tintina nebo vás tohle údajně hodně povedené dobrodrůžo nechává naprosto chladnými? Já si to tedy rozhodně nenechám ujít.
Včera jsem byl u nás ve Lhotě na 2. slavnostní předpremiéře "Nebela", a troufám si říct, že je to dobrej film. Animace, hudba, herci - včetně nezbytnýho Rodena - mě drželi celých 87 minut v napjatým očekávání..... - abych pak při titulcích přemýšlel, kde se stala chyba. Už vím: Film je to opravdu dobrej - mít ale děj , byl by skvělej.
Tiež som z Captaina nepadol na prdel (v kine sa totižto sedí), je to podobná jednohubka ako Thor, vôbec sú marvelácke filmy v poslednej dobe na jedno brdo, pozrieť sa dajú, ale to je tak všetko. Napriek tomu to vyzerá, že pôjde o veľdiela oproti ukážkam z Green Lanterna. To vyzerá na poriadnu hrôzu. A kopem za Marvel, DC mi je ukradnuté, ak nerátam staršie série Lobo, Hitman a výnimkou je samozrejme Batman.
ad Captain America: V roce 1942 mohli černoši v USA na univerzitu? jakoukoliv, na severu? Jak ten týpek mohl za běhu střílet z kulometu M2? Co ty technologie? Kde je něco kapku retro? Proč mi všechny bitky splývaj v jednu? Proč vojáci bojujou jako ve Hvězdnejch válách a ne jako v Zachraňte vojína Ryana? kterej kretén dělal choreografii davových scén? Co ten slaboduchej soundtrack?
No a jinak ale jo, šedesát procent bych dala. X-Meni mnohem lepší.
Dosud nejlepší marvelovský origin co se týče hrdinů z Avengers. Kapitán hravě strčí do kapsy Starka i s jeho kovovým obložením, doktor Banner se může zvětšit jak chce, více z toho stejně nevytříská a Thor si zase může strčit kladivo tam, kde blesky nelétají. Captain America je atmosférou srovnatelný s letošní x-menovskou První třídou, parádní dobovka, vtipné, zábavné a i ten padouch s rudou hlavou je patřičně bad-ass. A k tomu ta oku lahodící steampunková nazi technika. Chris Evans JE Steve Rogers a já se těším na jeho další kousky v hvězdně pruhovaném trikotu. Závěrečné probuzení v současném New Yorku nahodilo udičku a háček se zasekl sakra hluboko. Tentokrát se ale nevyplatilo čekat na bonus po závěrečných titulcích - vybafl na nás akorát jeden utržený boxovací pytel a humusácký trailer na Avengers, nic víc.
Kdyby se Mirek Dušín tenkrát oblékl do československé vlajky a sem tam zašel do posilovny, mohli jsme mít také národního superhrdinu :)
Nějaký vyšinutý jedinec k tomu v komentáři na ČSFD napsal: „Nesnáším filmy co překrucují historii...“
Málem jsem spadl ze židle :D
Byl jsem na premiéřě filmu Captain America: První Avenger a všem vám mohu doporučit si na to zajít do kina.
Hodně efektů, propracované, o akci ani nemluvím a určitě se zasmějete!!
2 jiskra: První sezóna pokrývá shruba první book - ale není to otrocký přepis a hlavně ke konci se to vydá úplně jiným směrem, takže bych se toho z hlediska spoilerů nijak zvlášť nebál.
Vždycky když vidím nějaký žebříček seriálů, tak mě štve, že tam nefiguruje ten můj nejoblíbenější: Six feet under (dávali i na čt jako Odpočívej v pokoji). Jestliže u filmu a komiksů nevím, který by měl být ten nej, tak u seriálu mám naprosto jasno.
Najlepší seriál... podľa vlastného úsudku...? A jeden?! Nie, to nedám. Seriálov pozerám ostatnou dobou viac než dosť. Nie, jeden sa vybrať nedá. Nie, naozaj to nedokážem. Som slaboch a neodvážim sa onen majstrštük vybrať. Nad pivkom, či nejakou to onakvejšou ohnivou vodou, do hĺbky Mariánskej priekopy rozoberiem tému túto, leč nateraz ponecháme ľadom rozhodnutie, ktorýže to jest seriál v obrzaovkách televíznych mne najmilší ;-)
P.S. Ne, nepudem dóóómůůů, až bude ráánóóó, až bude na nééébi hvězdiček mááálóóó..
Nejlepší seriál:Hodně roků byla moje jednička-Ženatý se Závazky.Teď sleduju už podruhé US Kancl se Stevem Carellem a styl humoru tohoto seriálu mi osobně přijde geniální.Takže dám dva no.Jinak je samo spousta dobrých seriálů,ale k málokterému se budu po letech vracet jako k těmto.
Tak já se taky vysvěřím: "Dr. Katz, Professional Therapist" - u toho jsem se kdysi na Nově opravdu bavil nejvíc (ale nejdřív mi naskočil "Kancl" s Gervaisem).