* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

erik: da se to resit razenim podle data vydani, coz pujde (jedna z tech zmen, co te nelakaji :)
Ad chronológia - hej, chápem, že to nie je na obale, myslím, že by to šlo riešiť ID, aby sa radili v sérii chronologicky. Netrvám na tom, iba by sa mi to páčilo.
Mne osobne dizajn vyhovuje, je čistý, čiernobiely pomer pozadie-písmo (červené je tiež fajn) nespôsobuje vizuálne komplikácie, navyše nie je preplácaný zbytočnou grafikou, zmeny ma nelákajú. :)
Fry: Tož si znovu přečti, co napsal AZTeck - doplňujeme POSTUPNĚ! Např. u většiny věcí od BBArtu/CREWe už jsou ve velkém rozlišení jak obálky, tak ukázky (samozřejmě pravděpodobně nikdy nebudou v tiskovém rozlišení) po kliknutí na menší obrázek...
Kdy budou velké i u všech čtyřlístků, to ti nikdo přesně neřekne - může to být zítra, může to být za 5 let... Taky je možné, že když se konečně doplní, to ty už tady nebudeš...

Vyhledávání: Pro ty, kteří nejsou tak zdatní s vyhledávačem Google raději zopáknu drobný tip, jak lze nalézt COKOLI zde v databázi, i když nezadáte přesný název tak, aby jste se ve výstupu aspoň trochu vyznali:
možnost a) Stačí si rozkliknout "Rozšířené vyhledávání" a zde v kolonce "Doména" zadat "comicsdb.cz" (bez uvozovek) a pak už můžete hledat, co chcete ;)
možnost b) Nebo můžete "Rozšířené vyhledávání" úplně obejít, zadat hledaná slova do vyhledávacího řádku a ke konci vždy připsat "site:comicsdb.cz" (bez uvozovek;).
Nebo se můžete na "site" úplně vykašlat a zadat jen hledané slovo a comicsdb.cz, ale pak vám to vyplivne opravdu vše a budete se ztrácet ;)

Zatím tedy žádné připomínky k samotnému designu?
Fry: Tak ja ti klidne odpovim znovu. Budou. Davat avizo ke kazde zmene v databazi opravdu nebudem, to bychom nedelali nic jinyho.
Fry: Naskenuj je ve vysokém rozlišení a bude.
Vy jste mě pořád nepochopili - toto je malé rozlišení
a tohle velke
A tak se ptám jestli ty malé budou někdy velké a když budou tak jestli byste to nemohli napsat.
Fry: ukázky v tiskovém rozlišení tu nebudou nikdy.
Jen chci říct jestli byste mohli říct po čase (až to bude) které obrázky už jsou ve velkém rozlišení.
Jaké které?? Obrázky se doplňují postupně. Je to časově dost náročné, takže je to na dlouho.
A mužete po čase říct kreré už jsou?
Vsechny asi nebudou nikdy, ale je to urcite cil, kam mirime.
Jestli by mohly být všechny obrázky ve velkém rozlišení?
Je to prkotina ale stejně se zeptám - Jak si rozkliknu knihu šlo-by aby byly všechny obrázky ve velkém rozlišeni?
Braindead: kdysi sem koketoval s fulltextovym vyhledavanim, ktery si to indexuje trochu inteligentneji, ale bylo to priserne pomaly a jakykoliv vyhledavani predevsim brzdilo celou databazi. Ale doba pokrocila, az na predelavani vyhledavani dojde, tak se urcite budu zabyvat, jak technologicky pokrocit dal nez jen LIKE v textovych polich v databazi, vcetne nasazeni google enginu, ktery me teda sere predevsim svym vystupem, ale je fakt, ze aspon vyhledava dobre. Uvidime.

Slaine: vubec nejde o novinky. Jak se ted obcas hrabu v kodu po tech letech, tak me mistama vylozene vadi, jak je reseny jak html, tak i samotny kod, spousta veci nefunguje jak by mela protoze jsou od zacatku spatne postaveny. Spis je o inovaci zakladniho systemu pripraveneho na dalsi funkce, ale to v druhem planu. Urcite novinka bude vetsi zapojeni obrazku do seznamu (jak u comicsu, tak treba u autoru). Sladeni seznamu beru jako samozrejmost, to je jedna z veci, ktera mi vadi, ze je kazda cast stranek resena trochu jinak, jak to postupne vznikalo a nebyl cas ani chut to jakkoliv optimalizovat nebo sjednotit. Idealne by to ve vsech castech CDB mel delat jeden kod.
Jedna feature z designu propojena s funkcnosti, kterou jsem zminoval driv a kterou bych velice ocenil:

Kdyz si rozkliknu vydavatelstvi/serii/autora tak aby se seznam komiksu zobrazoval plnohodnotne, tak jak je to pri kliknuti na "COMICSY" v hlavnim menu.

Tzn. i s hodnocenimi, roky vydani a predevsim prislusnosti v mych sbirkach... Abych rovnou videl, co mi od oblibeneho autora/vydavatelstvi/serie chybi.
Zack: A jake novinky se chystaji? ;)
me prijde nejhorsi vkladani prispevku do fora a do bazaru. U bazaru vzdycky par desitek vterin hledam jak na to. Uz jsem slysel i par lidi, kteri to vzdali a inzerovali jinde. Proc se musi proklikavat pres kategorie pokud chci na CDB neco vlozit? Mozna detail, ale to me ted napadlo zrovna... Jinak co se tyce searche, taky bych uprednostnil nejaky alespon trochu inteligentni, nez tento nastaveny "natvrdo", ktery neskousne zadnou odchylku... Jinak co ocenuji a co bych ponechal, je tento strohy, svetly design, diky kterymu je CDB celkem svizny a prehledny, coz je hlavni ucel databazi.
Mě taky deptá vyhledávání, ale spíš tím, že nikdy nenajdu to, co hledám. Viz hledám Rychlé šípy a vyflusá to na mě všechny série a kraťasy a pocty, ale ne tu velkou soubornou knihu. Ha?!

Nabodeníčka krátká a nabodeníčka dlouhá pro mne nečiní problému.
Jen říkám, že je to trapný.
Protoze to neni bazinac, ale Bažináč :) Otazka je mirena na design, ne na funkce. Vyhledavani je lehce retardovany, jsou v planu zmeny, ale necekejte engine na urovni Googlu.
Zack: Mně irituje vyhledávání, které například pod pojmem "bazinac" nic nenajde.
Začínají práce na 3. generaci CDB, a tak se vás pro jistotu ptám: Je na současném designu něco, co vás vyloženě irituje? Plán je takový, že by se na xicht CDB mělo sahat co možná nejmíň, spíš se budou transplantovat lehce omšelé vnitřnosti, ale ještě je čas s něčím hnout tím či oním směrem.
Chronologicky asi myslis podle toho, jak jdou za sebou, co? Ono dost zalezi na tom, jak to oznaci vydavatel, nektere serie proste cislovane nejsou. Pokud to jde, tak davame do nazvu to poradove cislo, i kdyz to neni uplne koser, protoze na obalce to proste neni. Asi nejlepsi bude, kdyz nam budete davat vedet (idealne ve foru Navrhy do databaze), ze nekde chybi poradove cislo v serii a kdyz to bude davat aspon trochu smysl, tak pridame.
Mám otázku, nešlo by pri sériách číslovať diely, aby boli radené chronologicky a nie abecedne, všimol som si to momentálne pri Punisher Max i Calvin and Hobbes (napr. Živí mrtví sú číslovaní).
MindReader: hledat to ani nemusíš, všechny tyhle věci mám v merku, jen zatím nebyl čas... Brzo to nahodím, možná zítra nebo tak nějak.
Mankin: ja si spis myslim, ze casem napnem sily k vypoctu "trzni" ceny :)
Zack: Keď tak nad tým premýšľam, asi to bude aj lepšie. Už teraz má takmer oplieskalo o zem, keď som uvidel onú čiastku. Keby sa to zobrazilo povýšené o infláciu... no, slabšie povahy by sa asi hlásili o docenta Chocholouška :)
Marvel Heroes 2011/01

Obálka je z us vydání, obrázek je ale stejný. (Kdyžtak prosím o nahození bez obrázku)

http://fc08.deviantart.net/fs50/i/2009/281/e/8/Marvel_Heroes_14_by_JulienHB.jpg
Ehm, keď sa tu objavila "nominálna" cena zbierky - myslíte, že by šlo vygenerovať i "cenu zbierky upravenú o infláciu"? Tj. niečo ako akási inflačná kalkulačka. Ak mal komiks vydaný v roku 1990 napr. Kometa #11 predajnú cenu 12 Kčs, tak podľa inflačnej kalkulačky http://www.ineko.sk/kalk.html by ona suma zodpodela cca 2,45 eura cca 60 Kč.
/2009/
Deník deprese

Autor
Štěpán Tesař

Autorský tandem psychiatra Martina Jarolímka (primář Denního psychoterapeutického sanatoria Ondřejov, spoluzakladatel o. s. Fokus, které provozuje chráněné dílny, a o. s. Green Doors, které provozuje kavárny Na půl cesty, prezident České asociace pro psychické zdraví a spoluautor nové koncepce péče o psychiatrické pacienty ministerstva zdravotnictví) a absolventa AVU Štěpána Tesaře přichází s novým komiksem Deník deprese. Jedná se o druhý titul z řady zasvěcující netradiční, ale přístupnou formou do problematiky duševních nemocí (prvním byl v roce 2008 Příběh opravdového schizofrenika, Praha: Agnes). Autor námětu Jarolímek, poučený řadou případů ze své praxe, hledá příčiny deprese hlavní hrdinky Marie v její rodině. Scenárista a kreslíř Tesař užívá přístupného doslovného vyprávěcího stylu známého např. od Marjane Satrapiové a dalších autorů (auto)biografické vlny současného komiksu. Výtvarně se pak pohybuje na poli realismu šmrncnutého art-brut i stylizovanou groteskou. O zaslání komiksu zdarma, pouze za cenu poštovného si lze napsat na adresu DPS Ondřejov, Nad Ondřejovem 36, 140 00 Praha 4. O Deníku deprese informuje bulletin České asociace pro psychické zdraví Esprit 4/2009.

1. vyd., 24 s

Příběh opravdového schizofrenika: Díl 1.
Žánr: Existencionální, Autobiografický
Vydal: Občanské sdružení Agnes
Rok vydání: 2008
ISBN: Není
Vydání: 1.
Vazba: Sešit
Format: 210 x 295 mm
Počet stran: 24
Tisk: barevný
Cena v době vydání: Zdarma

Popis: Autobiografický příběh o léčení schizofrenie

Autoři:
[scénář] Jarolímek, Martin
[kresba] Tesař, Štěpán
[obálka] Tesař, Štěpán
Zámek a klíč (brožovaná)- ISBN:978-80-86839-55-4, formát:155x235, cena249,-
Fry: protože ještě nejsou přepsáný do nového formátu.
Zack: Jak je u MAM cena zbirky - Proč nejsou v ceně Komety?
vasek: Neboj, u mě to prioritu má. Kupříkladu se učím mlčet (a jsem sama sebou překvapena jak mi to jde). Myslím, že tím podstatně přispěji k nastolení světovému míru.
4 Zack: Přiznávám, že Vampirellu českou mám doma jednu. Pak pár v originále a většina je od tvých oblíbenců: Moore, Ellis, apod, takže to bys uznat mohl. Nemůžeš na to mít stejnou kopřivku jako na Twilight. :) Vampirellovský MdS
Markyz: Lidi, co maji doma Vampirellu byt jednou si nezaslouzi zit, natoz nejakou specialni funkci :)

vasek: to by neslo, me pri zivote drzi uz jen cista, nefalsovana nenavist ke zbytku sveta :)

Mankin: To by byl takovy voser to delat, ze v dohledny dobe fakt ne. Ted ocekavam nastup chytraku s vyroky o snadnosti realizace a rikam vam rovnou, s tim jdete do prdele :)

No dobre, uplne vazne.
Markyz: slo, ale delat to nebudu, ty varianty se vyhledove budou resit a matlat ted neco kvuli par comicsum je namaha neumerne vysledku. Coz asi i trochu odpovida Mankinovi. Varianty vedu v patrnosti, ze nemame vyreseni uplne sikovne.
vasek: jo, ale nema to prioritu :)
Zacku, a nemoh bys prosímtě taky zařídit, aby se lidi měli rádi? :)
4 Mankin: Zhruba tak jsem to myslel. :) Návrhový MdS
Mne by sa páčilo, keby jeden titul mal iba jeden záznam v databázy a z paletkového menu by si užívateľ mohol vybrať, které vydanie či obálku má doma, s možnosťou viacnásobného výberu. Niečo alá legie.info ;)
Zacku a nešlo by ještě udělat, že by si u jednotlivého titulu mohl uvést, kolik máš od něj kusů? Třeba "Se7en" má víc lidí víc obálek, dvě obálky u Vampirelly, apod. Množstevní MdS