ad aargh: od 4 vejs to neresim, je to zalezitost stokorun (par). 3 za litr je asi ok, 2 za dva litry muze bejt (osobne bych dal tak 1500) a jednicka nemam poneti. Dal bych 2500 max. Pro vsechny: ten shit (viz. nize) byl v uvozovkach, jen pro ujasneni... Kazdopadne aargh beru jako komiksovy magazin s prurezem soucasne okrajove tvorby. Nic vic v tom nehledam a kult to pro me neni. Crwe si cenim vic, ale to zalezi na tom k cemu se kdo kdy dostane. Crew kupuju od zacatku, aargh me par let minul a to se samozrejme projevi.
DEG: 4000 a bez jedničky? To by sis měl dát bombu sám;-) Příště je třeba škodolibě frajeřit až bude ruka v rukávě;-) Ale přeju ti, ať se dostaneš i k té jedničce. Taky bych ji strašně rád měl. Tu dvojku jsem kupoval myslím na předchozím Crweconu, takže už to je rok a půl, Black Jag, jestli si vzpomínám kupoval tu jedničku za 1500-1800, což bych dnes s radostí vyplázl na místě.
Kapis: Ve skutečnosti jsem to kupovala já. DEG investoval. Zatím je to komplet za litr(a byly v tom obě verze Aargh 2, kus 70 korun :D) plus jednička teprve dojde, až bude mít majitel(v tomto čase novopečený otec) čas ji na chatě dohledat. Tipuji že na Crweconu už ji bude DEG hrdě třímat v prackách.
Až budu mít něco podobnýho zase v nabídce, mám se ti taky ozvat? Tak trochu mi totiž nevadí se tímhle naháněním komiksů zabývat a vyptávat se podloudně mnoha lidí, které jen tak nenápadně potkávám... Aneb jak snadno se dá sehnat Ticho 1, Zázraky či jiné komiksy - jednoduše na návštěvách obhlížím a obdivuji knihovny a s prohlášením "jé, tohle mi chybí(případně bráškovi) neprodal bys mi to?" většinou uspěji... velmi levně.
ad baron: kdyby to vydala crew nebo bbart, bylo by to samozrejme jiz vyprodane a sberatelska hodnota by nejaka byla, ale o moc vyssi zase ne. Je to proste neznamy autor a hodne premrstena cena. Timto bych pozadal nekoho, aby mi rekl aspon nejake ospravedlneni teto ceny, kdyz uz ten skvost mam doma:) Muj nazor je ten, ze pokud neceho vydam 200ks, tak muzu cenu napalit az do nebes a 200 blbu se casem najde:) Nicmene zpracovani je jako vzdy u netopejru ubohy. Kdyz porovnam predrazeny pevny vazby od bbart, CC (nezminuji crew), kde aspon neco za to dostanu, tak netopejr je proste mimo. A tri krizky od autora cernym fixem to nespravi:)
z toho lze videt ze se najde blb kterej za to da pres 4 litry, ale skutecna hodnota je max 1200,- (35x20,- + 500 za cislo 36). Tedy vzacnost v podstate nulova (krome cisla 36 samozrejme). A ted si vemte, ze 12 kcs z roku 91 ma dnes hodnotu 70-80 kc. Hodnota v dnesni dobe by tedy mela byt zhruba 2700 za vsech 36 cisel. A to je jenom pokryti nakladu, zisk je nulovy:) Cena je ale zhruba polovicni. Takze jako investice velice nevhodna vec. Tak a koncim s vypoctama, asi nejaka deformace ze skoly:)
Stylisticky ponekud kostrbate, par hrubek, ale proto bych sem znovu nepsal, nepiseme tady diplomove prace. Ujela mi ruka a napsal jsem GrusS. Timto se Jirimu omlouvam:).
to Braindead: Porad mam dojem, ze jsi Aargh poradne necetl a pletes si ho s Potem nebo Zkratem. V Aarghu vychazi i evropske comicsy od autoru, kteri jsou treba na Ukrajine je to stejne znamymi autory, jako nas Gruss = dobre nebo velmi dobre comicsy. Plus publicistika, kterou zub casu neohloda plus prvni comicsy nasich CZ autoru:). Stejne jako pro Kapise si Aarghu cenim vice nez magazinu Crew.
Co se ted divam na Kometu, tak na aukru kteremu uplne neverim, se vydrazila komplet za 3 000 - 4 000. Muj skromny odhad byl neco jako 1 500 max. Kdo by si to pred 20 lety, kdy ji kupoval za 9Kcs pomyslel:).
Kapis si pred cca pul rokem koupil Aargh 2 za 2 100. Mam dojem ze na prvnim Crweconu si vydrazil Aargh 1 BlackJag za 2 tacy. Co z toho? Cena stoupa, dnes si za dva tacy koupis "jen" cislo dva. Casem se zastavi, ale nedivil bych se, kdyby bylo mozna za par let strelit Aargh 1 za dnesnich 5 000Kc.
to Kapis: no, bylo to za 4 000Kc a stale nemam jednicku, takze tohle nedopadlo tak jak jsem si v Bratislave predstavoval. Inu lidi mini... a ty bys me chtel jeste davat bomby. Jsem snad z Irska nebo Palestiny:)?
to Jiskra: Draco mela namysli me, pokud budes na Crweconu, tak bysme se mohli domluvit.
Tož hlavní problém Barona je ten, že o něm nikdo neví. Nebýt této databáze, prodaných kusů je ještě míň... (aneb kolik komiksářů prohlédává web "mrtvého" Netopejru?)
Subjektivně, osobně mi přijde Baron od Netopejra jako český počin roku, přímo jsem si ho zamiloval, dokonce mám stránku 30 v obyváku na stěně pod paspartou:-) A kochám se jí s chutí každý den - že už není dávno rozebrán je mi trochu s podivem, přece jen nevychází u nás často něco v limitované sérii 200ks a ještě podepsané. Prvních Aarghů si cením více než prvních Crwí, z těchto "shitů" mi chybí pouze úplně první Aargh, snad se někdy zadaří...vzpomínám v Inter-zone jak tam ležely 3xAargh 3 a kupka čtyřek, na kšeft ale komiksy nekupuju a nechal jsem je dalším sběratelům. No do toho pak přijde DEmnoG a zeptá se Kapis kolik si dál za ten Aargh 2? Říkám 2100...hmmm, teď koupím všechny dohromady za trojku....já mu to přeju fešákovi, ale kurwa bombu by zasloužil;-):-D
o kometu sice zajem je, ale krome posledniho cisla jsou to korunovy zalezitosti. A proc je ceneny jedine posledni cislo, kdyz to byla nejvetsi sracka? Cenu neurcuje kvalita, ale naklad v kombinaci se znamosti komiksu + par dalsich faktoru. Proto taky neni nikterak ceneny Baron od netopejra. Za pul roku se prodala zhruba polovina nakladu, coz je neco kolem 100ks. Pritom 200 kusu rucne podepsanych slibuje raritni vecicku, ale proste neni a nebude. I kdyz sam jsem neodolal a poridil si kousek 105/200:) Ale 300 za 40 strankovy komiks muze vydat jedine debil nebo netopejr. Ale kdyz se najde debil, kterej to koupi tak proc ne:)
Co se tyce arghu, jasne ze v shopech je nesezenete, mel jsem spis na mysli aukro apod. Cislo 5+6 se prodalo pred 14 dny za 6 kil v super stavu. To me prijde jako docela lahodna cena. Cislo 4 za litr, tam uz zacina cenenost.
Shitem byl minen pohled nove generace, prece jen aargh zna hodne maly procento ctenaru. Treba z myho pohledu je to jiz o neco lepsi, ale nemuzu si pomoci a at se snazim sebevic a cesky veci kupuju, tak je to porad slabota a komiksy neporovnavam se svetovou tvorbou naprimo, ale pohledem, ze se jedna o cesky veci.
Většina starých aarghů je již dávno nesehnatelná a tím pádem ceněná. Slovo "shit" naprosto není na místě, aargh je hlavní zdroj tvůrčích proudů v českém komiksu od roku 2000 do dneška, něco jako vlajkové loď této generace. Proto si myslím že o ně zájem vždycky bude, stejně jako je zájem třeba o Kometu.
to Braindead: cvicne jsem se kouknul do par e-shopu a koupit si Aargh 1-6 (coz je 8 cisel) nelze. Co se tyce "starych shitu", hmm, trosku ostre, tim padem je vetsina veci co u nas vychazi "stary shit". Sandmanem pocinaje, pres Crew a Incalem konce:). Mimochodem v Aarghu vychazeji mam ten dojem nove comicsy, jen to holt neni mainstream.
Aarghu si cenim predevsim diky publicistice a to si myslim, ze casem zacne zajimat i lidi ve veku treba Frye. Vsak oni do toho dorostou...
Mimochodem cim driv starsi vychcipaji, tim lepe, protoze jejich deti sbirku daji svym detem, ktere ji znehodnoti svymi kreativnimi maluvkami a tim padem ma cisla ziskaji na cene.
ceneny jsou jen cisla 1-3. Od 4 nahoru je to celkem bezproblemova a levna zalezitost. A nevidim duvod proc by mela cena nejak zavratne stoupat. Z novejsi generace komiksaku tyhle stary "shity" nikoho nezajimaji, tak staci pockat nez my starsi pekne vychcipame a pak to bude za par kacek:)
Také pani Woffci závidím. Inu, kéž by někdo pustil chlup, ale mám dva, tři tajné tipy na vlastníky, co se jich snad po nátlaku vzdají za podobnou sumu...
Jiskra: Minimálně jeden uživatel tu teď má Aargh 3 a 6 navíc, otázkou ale je, zda by se byl ochoten jich nyní vzdát, nebo čeká až cena vyšplhá ještě o kousek...
My už v Analpahabet Books žádné kusy nemáme. Teda jen archivní balík, který si necháváme u každé publikace. Ale ten použijeme teprve v okamžiku, až v důchodu nebude na cikorku :)
invape: Tak to jsem netušil - já jen, že coby udatný dražitel jsi na Aukru takřka legendou, a mně osobně už jsi pěkných pár kousků vyfouk´... Proto se raduji jak to děcko ! :---) Za gratulaci dík (inu, i Degovi !) - zasloužím si ! :---)
Dobrej, sdědila jsem sbírku různých komiksů a chtěla bych jí prodat nebo rozprodat, část z toho mám v sekci nabízím, není to všechno, chtěla jsem to dát do sekce bazar ale nějak jsem neoběvila jak. Tak kdyby měl někdo zájem tak mrkněte. mám toho plný úložný prostor v posteli :-O email Pecka.h@seznam.cz
AZteck: Díky...a jak takový vyhledávání skončených aukcí najdu? ani sem nevěděl že to tam je...mohl by jsi mi poslat odkaz přímo na to vyhledání? díky.
Frabato: komiks viz. odkaz ze sběratelského hlediska nic moc. Cca do 100Kč.
Sběratelské ceny komiksů Káji Saudka jsou poměrně vysoké, ale samozřejmě záleží na stavu. Je možné se podívat na ukončené aukce na Aukru zadáním názvu do vyhledávání ukončených aukcí (stačí zadat klíčové slovo "Saudek"). Ovšem vyhledá pouze dva měsíce staré aukce.
Frabato: Určitě je prodejný :) Cena bych odhadl tak kolem 100,-. Jinak Saudka asi nejlépe zhodnotíš na aukru. Tam záleží na jednotlivých komiksech a stavu, ale dá si říct, že od Saudka se prodá cokoliv.
Dále bych se chtěl zeptat, jestli je tu někdo kdo by dokázal ohodnotit komiksy od Káji saudka?
Díky za odpovědi, pro rychlejší komunikaci možno psát na mail DK.11@seznam.cz
Draco: Lone Wolf sice klasika je, ale je to proste normalni kvalitni samuraistina, nic vic, nic min. Na me to bylo trochu moc suchy, to uz radeji Blade of the Immortal.
DN: z Lone wolfa jsem sice četl asi jen 3-4 díly, ale i tak bych ho určitě doporučil, hlavně pokud máš dobrou cenu. Moc mě to bavilo. V podstatě jsem jich nečetl víc jenom proto, že se vždy najde něco co musim mít nutně víc.
Neutrino: On úplně neprahne se jich zbavit, želbohu. Ale moje trpělivost hraničí s nekonečností. Jen smrt mne může odradit. Případě cena. Na co se ovšem těším je Uncle Sam od Alexe Rosse, Mad Love sešitovka a pár dalších věcí :D
Ja osobne ti doporucuju nekupovat Saudky z CSS a poslat mi na toho sberatele kontakt :)
Ne, ale o ty naskenovany Hipiky bych zajem mel, kdybys byla tak hodna.
Tak si teď kupuju komiksy od jednoho sběratele, co ruší sbírku(předesílám, že jde hlavně o mangu a Saudkoviny ze speleologické společnosti), už jsem si vybrala něco málo USA věcí a ty Saudky(pokud je pustí), ale zajímalo by mě, zda doporučujete koupit "Lone wolf and cub" jako kompletní sérii od Dark Horse? Má to neskutečný množství dílů... Nebo se na to mám vykašlat? Stojí to za čtení? Je to tak super, jak super to má být, když je to kurva taková legenda?
Jinak by se rád za slušnou cenu zbavil asi většiny sbírky, namátkově má USA vydání Marvels, nějaký knihovničky Vakukoku, Appleseed komplet plus nějaký další Shiro... Hafec Calvinů a Hobbesů v AJ, všechny garfieldy v AJ... Spoustu holčičí mangy co jde totálně mimo mě jako Oh, my goddes! atd atd... Většinou samé dobré, známé a pěkné věci... Ale museli byste počítat s tím, že ho kontaktujete přese mne a budete třeba čekat až se duševně rozloučí s konkrétní věcí :D I dyž já včera usmlouvala Rose od Jeffa Smithe hned na místě, nechtělo se mi jít s prázdnou...
Jo a měl by někdo zájem o skeny Pepíka Hipíka? Budu si teď pučovat trs listů z kopírky a naskanuju si to pro se, tak...
Pro fanoušky Lucky Luka: 19.3. podepisuje ACHDÉ v Lipsku na veletrhu, takže to je jen kousíček. Jinak dny před tím tráví v německy mluvících prostorech, nejblíže tuším Linz.