* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Jde o to, že to nebylo distribuovano celorepublikově (tehdy ČSFR), ale pouze na Slovensku.
v tej dobe snad CSFR publikacia ale ok akcept :)
Zajo original: to jsou slovenské publikace.
MIXCOMICS rok 1990 vydal DAVAY , vytlačila : Grafia Zlín - piše Kollár , kreslí : Stankovič - Severne Kovbojsko, Mestečko spod Lopuchova
navrh : Juppík - číslo 1 , rok 1990, obsahuje komiksy Bratstvo patentneho kluča - autor BAPE, Duch LLANA ESTACADA, Anjel a Čert - Viktor Kubal, Premožitelia labyrintu - Pavol Bratský, SEN - Jan Štepánek, Vydalo Vychodoslovenske vydavatelstvo Košice
U Star Wars Omnibusu by asi místo Evana Dorkina měl být John Wagner.
Xeelee | 03:31:13 18.01.2011
Tohle se nam vraci kazdy dva mesice zhruba tak :) Ne, neni to comics. A ano, cetl. Da se to, ale moc od toho necekej.
Lenny:Včelařství jsem držel v ruce a komiks to rozhodně je !
To az jednou budem delat novy sekce, tak se udela i publicistika, ale to fakt nebude letos, ani pristi rok, ani napresrok.
Kapis: to není komiks, ale encyklopedie.
Jediné řešení by bylo založit speciální serii na komiksovou publicistiku a ostatní "odpadni" publikace, ale potom by to mohlo být pro neznalého matoucí.
Dostal jsem pod větev, stihl jsem se podívat jen zběžně, ale myslím, že skoro 50% komiksů by to mít mohlo - možná by se mohla udělat další minivýjimka, vzhledem k tématice, kterou popisuje si myslím, že toto by tu chybět rozhodně nemělo.

http://www.daemon.cz/kniha/14788/ladek-josef---pavelka-robert--encyklopedie-komiksu-v-ceskoslovensku-1945---1989
vasek: vsak jim to uz nejaky ten mesic chodi, aspon teda doufam :)
AZTeck: to je fakt, ale nikdo jiný než komiksový sběratel si to nekoupí :-)
marshalx: to není komiks, ale publicistika o komiksu.
Herdek, začněte těm n00bům už posílat ty "instrukce začátečníka"...
hrdinabruncvik: Případná kritika bude v komentářích u nahozených čísel společně s hodnocením těch, co četli ;) Ale třeba ti někdo něco pošle i na mail :)
AZTeck: Jeste jednou - uz mi to dneska nemysli. Diky za nahozeni cisel 7-9. Cislo 7 je PRVNI CISLO komiksu, zacali jsme sedmickou... Takze vlastne materialy jsou vlastne jen k cislum 7, 8 a 9. Uryvky prisly? Muzou mi navstevnici COMICSDB posilat kritiku? Jsem v tom zacatecnik, tak potrebuju zpetnou vazbu ;-)
hrdinabruncvik: došel mi akorát mail z 29. 11. jinak nic. Mám k dispozici materiály na vložení čísel 7-9 (možná dneska večer nahodím). O číslech 1-8 nemám žádné informace.
AZTeck: dosly ty veci z Bruncvika? Verdikt?
andy: pokud je to slovenská publikace, pak na comicsdb bohužel nemá co dělat.
to AZTeck: je sice pravda, že jde o publikace ze Slovenska, ale v posledních dvou číslech je zastoupeno poměrně dost autoru z Čech...
fusnix: to jsou slovenské publikace.
Comics Salón: Comics & Manga Book 1,2,3,4 v databázi sem nenašel tyto sborníky české mangy
Ten HC Zeman je v Hardbacku vydání z roku 1999, držel jsem ho v knihkupectví v ruce. Softcover jsem neviděl. Saudkovský MdS
Jsou to dotisky se stejnými ISBN, takže jsem jenom doplnil info o dotisku do poznámek. Oba tituly jsou uvedeny v novinkách za měsíc listopad.
doophy : V Londýnské mají pro změnu hardback za 189
Major Zeman a jeho 6 případů (paperback) dotisk rok 2010 za 139,- vydavatelství DATEL. Určeno pro PNS vše je stejné jen na poslední stránce je napsáno dotisk 2010
hrdinabruncvik: dostal jsem čtyři ukázky a obálku devátého čísla. Na obálce devátého čísla je uvedeno, že číslo 8 vyšlo 2. 12. 2010 (mail z 29. 11.). Tudíž logicky předpokládám, že ještě nevyšlo.
Pro upřesnění: toto není databáze komiksů, ale databáze komiksových publikací (knih, časopisů, fanzinu ap.). Každé vydání má svou vlastní položku s vlastním popisem. Tudíž pokud vydáváte komiksový časopis, potřebuju od každého dosud vydaného čísla obálku a zbytek viz. předchozí příspěvek.
AZTeck: A kam to, prosim, muzu poslat. Poslal jsem uz asi vse potrebne na admin@comx.cz a m.smilowski@seznam.cz
hrdinabruncvik: obecná kriteria - oficiální publikace (mimo pár vyjímek), obsah komiksu 51% a více (mimo pár vyjímek).

K přidání potřebuju obrázek obálky, 1-3 ukázky (není nutné), rozměry, počet stran, název vydavatele, ISBN/ISSN, druh vazby, cenu, rok a měsíc vydání a případně i nějaký obsah (popis). V případě časopisů od každého čísla. Co se týče ukázek tak v případě, že to zasíláte jako vydavatel, předpokládám váš souhlas s vystavením.
krvinka56: díky za nabídku, ale přidávání dalších čísel Punťových příběhů je otázkou spíše mé lenosti. Pořídit sken je tak 10% času potřebné k přidaní jednoho čísla.
Posledni otazka - jake je rozhodovaci kriterium pro to, jestli komiks bude nebo nebude zarazen do databaze?
Mám dost slušnou sbírku Punťových přihod teda dost na přeskáčku.Máte zájem o poslání naskenovaných kousků přes mejl?
Mail nevim, ale uvidis to mezi novymi comicsy (kdyz si kliknes vlevo nahore na COMICSY, tak jsou defaultne serazeny podle datumu vlozeni).

CDB a COMX (beru to tak, ze to I navic je preklep) maji spolecnyho vicemene jen majitele a vicemene nijak nesouvisi, rozdilny projekty z rozdilnych casu.
mara: no, a kdyz to tam poslu, tak jak zjistim, jestli to do te databaze vlozili nebo ne? Pride mail? A protoze jsem tady zelenac, mam jeste jednu otazku - Jak spolu souvisi COMICSDB a COMIX?
Komentare nejsou diskuze, ale to co vidis pod comicsy je oboji. Pointa je v tom, ze pokud ma tvuj nazor urcity vyvoj (coz je samozrejme naprosto normalni), mel by byt ten vyvoj v case i zustat videt. Zvlast kdyz tu neni nic vyjimecnyho, ze lide svymi komentari navazuji na komentare cizi (tady se prave maze ta hranice mezi komentem a diskuzi).
Uklepy, doplnovani v casem useku nekolika sekund a podobne, tam se tezko da jakkoliv argumentovat proti editaci, tam by to smysl davalo, ale bohuzel to nijak neodlisim. Snad jedine, ze si clovek muze zeditovat koment pokud byl vlozen maximalne pred hodinou. Ale zas takovy bordel tu nevznika, abych mel pocit, ze je to potreba. Admini mazat muzou, obcas se tu neco uklizi a nechal bych to na nich.

Jakykoliv kaleni vody beru jako zdravou zpetnou reakci od uzivatelu a jako takovy je to pro jakykoliv web vylozene nutny. Agresivni jsem az ve chvili, kdy je to podavano stylem "jste uplny kreteni, proc je to takhle, na webu xyz je to jinak, a ja to tu chci mit stejne". Jen piste, co mate na srdci, dokud to bude mit aspon zakladni uroven slusnosti, rad se o tom s kymkoliv pobavim, uz nejednou se stalo, ze sem si byl necim naprosto jisty a pod debate jsem musel uznat, ze na tom druhem pohledu neco je a prehodnotil to.

Na okraj. Skoda, ze v realite nema vetsinou diskuze zadny fyzicky zaznam. Nekteri lide by to potrebovali. Jeste by jim to pri nekonzistenci mohlo nafackovat.