* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Uznávám, že to nevyšlo v ČR, ale účel databáze by to naplňovalo. ;-) Tak se tedy omlouvám.
jankie: Ale to je slovenský komiks... Co by dělal v české databázi?
Dnes se mi povedlo úplnou náhodou zakoupit "komiks", o kterém sním přes 20 let! (tehdy jsem se akorát naučil číst) A on tady chybí... Josef Schek - Jožinko, dieťa svojich rodičov (kompletné vydanie). Zostavil, design, doslov, foto, reprodukce Fero Jablonovský (děkuji). Vydanie prvé. Vydal FO ART s.r.o. pro JW Pproducentskú spoločnost, ISBN 978-8088973-53-9, cca 360 stran. O něco menší než A4, dobrý lesklý papír. barevný. Doporučená cena tuším 999 Kč. (hodnocení 92%, dle toho, co jsem si lepil do sešitu jako malý - teď už valím z práce domů si to přečist konečně komplet)
AZTeck: Až mi Martin doručí MutaBOX, opíšu to z tiráže a pošlu.
Draco nobilis: díky, ale nemusím mít všechno - v rámci zachování duševního zdraví. Akorát chybějící údaje by se hodily.
Kdybys to radsi poslala Azteckovi.
Zack: Protože tam nejsou uvedeni autoři, kterým se má člověk ozvat, kupříkladu. A mě už dva lidi napsali, takže to asi bylo třeba.
Draco, kontakt mam taky a hlava mi nebere, proc si to psala pod ten comics.
Saiffer: nejsem si jistý, zda je to dost komiksové. Musím to ještě posoudit.
La mia bontà è tornata! - Octopussy!
Hele Pussy. Už máš koupenou zástěru? Pivní MdS
AZTeck: I´m back! And now you could call me Octopussy, cause I´ve been absorbed.
admins: až bude chvilka času, myslím, že první čísla Crwe by si zasloužila "sběratelskou cenu" Ne, nepíšu to vzhledem k tomu, že jsem si jedničku v perfektním stavu za přijatelnou cenu včera vydražil;-)
Droco nobilis: až se vrátíš, tak to pořešíme. Tak se neutop a pozor na chobotnice a její chapadla :)
AZTeck: Aale, tak jsme přidávali komiks, no... Tak co, zaměstnáš mě? Ale nemám čas po večerech a nocích, už mám letní brigádu, přebírám kamarádovu firmu. Jo a nevím jak moc se budu teď dostavovat, ráno jedu k moři... Ale 11. jsem zpátky a jsem ochotna otročit pro Comicsdb.cz
Adminforum? Co ti ten Slaine všechno vykecal? Ten půjde na kobereček!
Já bych takovou moc ženský nesvěřil. Šovinistický MdS
No a co mám udělat? A budu mít přístup do adminfora? Muheheheheheeeeeee....
Myslel jsem bezplatnou práci pro tadyhletotentonons.
AZTeck: Bezva, hledám brigádu na léto. O co by šlo? Tělesný tekutiny nejsou problém, ale nerada bych, aby se kupříkladu konečné vyrovnání se sousedy zvrhlo v péči o zahradu a přilehlé polnosti....
Droco nobilis: co se tebe týče, tak bych pro tebe měl přímo "práci snů" :)
AZTeck, Zack: yama otročí pro KomiksFest!, tak tu z otrokyň zbývám jen já a nevím nevím, zda by mě konsorcium majitelů zapůjčilo na něco takovýho. Takže si to zas budete muset udělat sami, nebo sehnat otroky.
Zack: dodáš co? Otrokyně? Kdy? :)
Do nejak rozumne formatovanyho textaku (rikejme tomu treba csv) je v planu. To muzes cekat hned jak se ustali podoba dat v databazi, ktera je ted trochu moc ziva, abych nad ni stavel jakykoliv export (jestli neco nesnasim vic jak praci, tak tu zbytecnou :)
2 Zack: JJ, iba také pošťuchnutie. Pravý klik na pere + otvoriť v novej karte - samozrejme funguje. ;-)
Ale keď už sme pri tých návrhoch - export zbierky do excelu (short, extended,...) alebo také niečo?
Mankin | 16:18:25 21.06.2010
beru, ze to mel byt jen takovy bonmot, ale to se samozrejme da nastavit, osobne nechapu, jak bez toho nekdo dokaze vubec existovat (nejen na cdb)

AZTeck | 00:44:54 22.06.2010
Ano, verejne priznavam, ze jsem sliboval a nedodal. Dodam. Takze oprava, Demnogu, visi to zas u me :)
Zack: asi by to chtělo nějaké otroky nebo otrokyně na to přehazování. Kdy je ta excel tabulka na hromadný přehoz?
Otvorenie novej stránky pomocou stredového myšítka sa blbo aplikuje, ak máte tabletové pero :-)
Zack: Sem to blbě napsal, samo je lepší klikat rovnou na pluska ;) Až v pozdějších fázích, po nahození celé sbírky, při menším počtu a aktuálních novinkách je nejlepší naklikat si po titulech z hlavní stránky přímo jen novinky;)
DEmnoG | 16:22:28 11.06.2010
To se planuje, ale vyzaduje to prehazet ceny do samostatneho pole, ted je to jen text. Technicky to pripraveny je, jen to bude chvili trvat, nez to nekdo (azteck :) prehaze.

MB | 02:50:44 19.06.2010
To je pozustatek z dob, kdy bylo dobrym zvykem ke kazde akci ukazat i reakci. Uznavam, ze se to da resit jinak a ze i celkove je dneska net o neco spolehlivejsi, takze neni potreba kontrolovat spravne vlozeni po kazde polozce. Ja v tom nepocituju vetsi problem, protoze ovladam pokrocilou internetovou techniku "otevreni do nove stranky", takze si to naklikam behem par vterin a pak jen pozaviram jednim kliknutim vsechny zalozky krom aktualni.

Toe | 10:59:08 19.06.2010
Nejaky duvod, proc neotviras do novych tabu rovnou ty plusy?

Xeelee | 16:51:51 20.06.2010 | * Připomínky a návrhy
Duvod, viz vyse. Vkladani to zpomaluje, pokud to delate tak blbe, jak pisete. Automaticky mazani puvodne bylo, ale nekterym sberatelum se to nelibilo.
Automaticky presmerovani z comba jen pres moji mrtvolu.
Xeelee: Duplicita v mám a chci je možná a nutná, protože ne všichni sbírají na jeden kus. Ha! Můžeš něco mít a chtít to znova.

Ostatní věci jsou mi úplně ukradený, jakožto uživatl jsem spokojena.
Musím souhlasit s MB. Za prvé to zpomaluje vkládání a za druhý vůbec netuším, k čemu to má bejt dobrý. Přístup do sbírky přes profil je na dvě kliknutí. Přesměrování na stránku s komiksy ve sbírce vyžaduje minimálně jedno zbytečný kliknutí na tlačítko zpět nebo pro otevření novýho panelu (ten je ale ještě potřeba zavřít a naklikat pluska, pokud neotvírám v novejch panelech přímo je), ale vsadil bych se, že část uživatelů použije vyhledávání.

Ještě nepraktičtější mi pak přijde odebírání komiksů ze seznamů. Navrhuju automatický smazání po přidání do sbírky. Takhle akorát bude docházet k duplicitám v seznamech. BTW co kdyby se v profilu komiksu po kliknutí na + objevilo -? Přijde mi praktičtější zadat do vyhledávání konkrétní komiks a odebrat ho v profilu, než ho hledat v seznamu Mám (a v současnosti i v seznamu Chci).

BTW co automatický přesměrování po výběru položek z rolovacích seznamů?
MB: Nejsem si teď jkistý, jestli je to v plánu - Zavedení prvotní sbírky hold chvíli potrvá, pak už to jde samo... Hodinka je ještě málo :D - Každopádně jistým řešením v tomhle případě je používat prostřední tlačítko myši, naklikat si do záložek potřebné komiksy a pak u nich už jen klikat na pluska, takže zpomalení zanedbatelné ;)
Zdravím, měl bych jednu poznámku k uživatelsky velmi nepříjemnému vkládání comicsů do sbírky. Kdykoliv se klikne v seznamu comicsů na ono "+" - "mám", nesmyslně mě to hodí na seznam mých comicsů. Takhle kdybych si měl vložit do sbírky těch 100 comicsů, které se vejdou na stránku, bude to trvat hodinu. Kdyby šlo na ta "+"klikat, aniž by se měnila strana, přidávání comicsů do sbírek by bylo desetkrát rychlejší. Nešlo by s tím prosím něco udělat? Děkuji.
Zacku, libilo by se mi, kdyby mi DB spocitala hodnotu me sbirky. Samosebou ne podle toho, za kolik se ktery sesit/book prodava ted, ale za cenu v dobe vydani, coz je hodnota, kterou uz v DB zanesenou. At mam alespon oritentacni predstavu, kolik me to +- stalo. Vim, ze nekteri maji comicsy z doby, kdy jeden sesti stal treba 5Kcsa dnes je streli za tisice (treba Ctyrlistek) ale vetsina ma comicsy z konce devadesatych do dneska a ty se mimo par vyjimek (terbas Spiderman a Conan od Semicu) prodavaji +- za stejno.
kniha stripu Simonův kocour (kdo nezna, at bezi na youtube a pusti si absolutne bozi animace):

http://www.seqoy.cz/v-cestine/simonuv-kocour/17871/?ref=moto&path=137|3
Xeelee: Jak jsem uz rikal, skinovani cdb nema prioritu prakticky zadnou. Mam na seznamu tak tricet veci, ktere snadno realizovatelne opravdu jsou a maji prakticky dopad. Pismo si zmenis snadno na jakymkoliv prohlizeci jednim otocenim kolecka na mysi.
Draco: Co bych neudělal pro tvou nehynoucí slávu :-) Já se nemstím. Tobě snad vadí použití tvýho veřejnýho profilu? Přišel mi takovej... zajímavej :-)
Xeelee: Ale co. Dík že pracuješ jako další malé kolečko na mém proslavení a nebeské adoraci. Bohyně ti žehná. Jen pokračuj ve svém bohulibém díle, hochu.
Xeelee: Drobná pomsta? Nemohls tam dát svůj, co...
vasek: Mě se právě čte (i malej) světlej text na tmavym pozadí mnohem líp. Z černýho na bílý mě při delším čučení na monitor bolí oči a obráceně vůbec. Navíc, pokud by tu byla možnost vkládat externí CSS, tak není problém udělat vzhled s větším písmem. Třeba databázi navštěvuje nějakej uživatel s horším zrakem, kterej by to uvítal.

A proč takovou krávovinu neřešit, pokud bude snadno realizovatelná?
Jestli se ptáš jak se líbí ty dvě barvy v černým skinu, tak problém je spíš jinde...
zaprvé) z malýho bílýho textu na černým pozadí k*u*r*e*v*s*k*y přecházej voči
A zadruhý) proč řešit zrovna takovouhle krávovinu jako skiny, když je tady tisíc potřebnějších věcí. (například Anderho chyba ;-) )