Dnes přišlo pár 4K limitek z výprodeje od Arrow. Na City On Fire, Dark City a The Taking Of Pelham se vyloženě těším. Bude to pastva pro oči a uši, a v případě Dark City i pro mozek.
Ahoj, nevim jestli je to správně místo, ale kdyby mel někdo zájem, prodat bych 2 pořadatelské neprodejné lístky na Alice Coopera do Plzně 30.6. Pro mě z Vysočiny je to dost z ruky a nevyužiji … kdyžtak se domluvíme ve zprávě
seneke: Jo, Cemetery Man by neměl žádnému pravověrnému horor fandovi ve filmotéce chybět. Je to Soaviho nejlepší film a jeden z top filmů italské vlny. Když jsme u té Itálie, využil jsem momentální výprodej starších filmů od Arrow a objednal si Blood and Black Lace (1964) od Maria Bavy, Don't Torture A Duckling (1972) od Lucia Fulciho a nejslavnější giallo dílka od Daria Argenta ve 4K jako Pták s křišťálovým peřím (1970), Tmavě rudá (1975) a Tenebre (1982). Od Fulciho si ještě určitě pořídím jeho kultovku The Beyond z roku 1981.:)
@Gmork: Cemetery Man. Pěkný výběr. Nejlepší filmová adaptace Dylana Doga. A je to dvojnásobně vtipné, jelikož Everett inspiroval Dylanovu podobu. Plus ten film adaptuje knižní předlohu od Tiziana Sclaviho, který postavu Dylana vytvořil.
Tak nějaké nové čtení a koukání. Jinak musím pochválit eshop EN filmy, dokážou sehnat opravdu staré pecky, které jsou už na amazonu apod. dávno vyprodané.
Co se týče hororů, teď mi cinkla zpráva od DPD, že se ke mě na Blu Ray discích řítí tahle horror klasika: Příběh dvou sester, Dellamorte Dellamore, Hatchet 2, Longlegs, Phantasm 1, Mother (Korea), One Cut of the Dead (Japonsko), The Witch Superstition... takže těšung.
Já jdu zítra večer, trailer se mi líbil a jeho evil dead taky, tak doufám v nějaké nechutné likvidace :)
Včera jsem byl na Kompletní krvavé aféře Kill Billa a kromě toho, že to bylo samozřejmě parádní promítání, tak jsem rád, že to Tarantino tehda rozdělil. První díl je prostě výrazně lepší.
Včera jsme se byli podívat na Lee Cronin: Mumie a dost dobrý. Nutno dodat, že je to opravdu hutná záležitost, ale kdo viděl Evil Dead: Rise, ví, že tenhle režisér se s tím moc nemaže, takže nebyl moc překvapen. Doporučuji jen otrlým fandům hororu, normálové ať zůstanou doma.:) PS - A přišlo i docela dost lidí.
Tak jsem zase díky fotkám na blu ray fóru objevil dalšího zajímavého japonského režiséra. Jde o Kindžiho Fukasaku a jeho trilogii The Battles without Honour and Humanity, nebo Yakuza Law od Teruo Išii. Moc se v té starší japonské kinematografii neorientuji, takže moc díky butikovým vydavatelstvím jako Eureka, 88 Films, Arrow nebo Radiance... že nám tyhle starší, ale kvalitní kousky přinášejí.
@Walome: Vis kolik tam sezenes titulu, ktere jsou jiz z obchodu nenavratne pryc?
Me fascinuje tvoje potreba neustaleho opakovani ze antikvariaty a bazary obecne jsou fuj a mely by se zakazat.
seneke: Já se na to nedávno podíval po hafo letech, odněkud jsem to vyhrabal origoš na DVD, ten obraz byl tedy na 4K televizi bídný, ale pořád je to skvělý biják, i po všech těch letech. Tak jsem šel i do dvojky, trojky. Možná půjdu do té jedničky ve 4K od Arrow. Stejně si chci od nich teď vzít Black Society Trilogy - Takaši Miike, The Game Trilogy - Yusadu Matsuda a do Deep Red, Tenebrae a Phenomena od D. Argenta, všechno je to teď ve slevě za pěkné ceny.
Dokumentární film o českých antikvářích, kteří dokázali udržet a rozvíjet svůj tradiční obor i v současném digitálním světě. Jak fungují antikvariáty v různých koutech naší země a jak se musí antikváři přizpůsobovat novým trendům?
Třetí Avatar sice není žádné veledílo ohledně scénáře, ale pokud má někdo velkou OLED TV a 4K přehrávač, tak je tohle právě ten film, který předvede tuhle technologii v celé kráse. Film game dnes spustili předprodej, i na sběratelský steelbook, Sám váhám, zda do toho jít, už jsem se dost plácl přes kapsu s tou sběratelskou edicí Stranger Things. Ale třeba je tu nějaký fanoušek tohoto filmu. Já si ohledně 4K počkám na Nevěstu a Spasitele. A mám objednanou Dellamorte Dellamore (Cemetery Man).
Info pro sběratele limitovaných 4K edic - Arrow spustili časově omezený výprodej některých titulů. Využil jsem toho a objednal si: The Taking of Pelham One Two Three, Woman Offspring, City on Fire a scifi kultovku Dark City. Tak to třeba nějakého perfekcionistu do obrazu a zvuku zaujme.:)
Po dlouhých třinácti letech se s novou deskou In Verses vrátili na scénu Karnivool. Kdo nezná, tak jde o mix A Perfect Circle a Tool. Jo a taky už je venku nový Pavlíček - Na obzoru.
Asi jsem blázen, ale odklepl jsem si tu sběratelku za 6000,- Tolik jsem za filmové medium nikdy nedal a doufám, že už nikdy nedám. Ale když jsou někteří ochotni dát za knihu Sandmana 62000,-... tak jsem se na chvilku podíval do světa těchto bláznů. Na druhou stranu, když mám nad televizí tento plakát, tak mě to snad trochu omlouvá. :-D
@Gmork: Dabing už minimalně dekádu u nových věcí vynechávám, hlavně mám angličtinu dostatečnou na to, abych nepotřeboval ani titulky, takže pro mě je jasná volba originál :-D Hlavně už na něj mám i lístky :-D
A jinak jsem koukal, že v kniech řádí Kill Bill: Kompletní Krvavá Aféra, což vypadá také lahůdkově :-)
Shpeckk: Jo a byli jsme na verzi s dabingem a dobrý, povedl se, netřeba se ho bát. Uvidíme, jestli Duna 3 bude lepší, ale nejspíš jo, taky je to úplně jiný styl sci-fi.
Ohledně Stranger Things, kdo o to bude mít zájem a nechce se mu objednávat z Británie, tak to budou mít v předobjednávkách film-game. Dovezou to, už jsem se jich ptal.
Shpeckk: Tak mám Spasitele za sebou a pocity jsou vesměs pozitivní, přišlo i docela dost lidí (některé divačky možná na Goslinga). Film je natočený v odlehčené formě, nečekej žádné hardcore sci-fi, nejblíže má k Marťanovi. Všechny důležité věci v knize jsou i ve filmu a taky musím vypíchnout hudbu. A Ryan Gosling je ve své roli dobrý, konečně dostal velkou roli podobnou té v Blade Runner 2049. Doporučuji nečekat žádné velké umění a film si prostě užívat na pohodu, takhle to funguje nejlépe. Někdo psal, že ten konec byl moc uspěchaný, což je pravda, ale i tak má film přes dvě a půl hodiny, takhle by to bylo přes tři hoďky, což nebylo třeba. Takže jo, první letošní velké sci-fi se povedlo, uvidíme, zda se mu ještě nějaké další scifíčko vyrovná.
Další příjemné překvapení - Arrow na 18 července chystá ucelené komplet vydání Stranger Things v BD a 4K UHD, jak ve standard edici, tak ve sběratelské deluxe. Musím tomu v knihovně udělat spešl místo, půjdu do té sběratelské. Už se těším, až si to dám celé od začátku v pořádné 4K kvalitě. Fans scéna tím teď docela žije.
@Gmork: já právě taky četl knihu, když vyšla česky (asi za tři dny přečteno) a trailer jsem viděl v kině před Norimbergem, takže ten spoiler moment mě docela překvapil. Ovšem na druhou stranu je pravda, že nejspíš zapomněli dělat trailery, protože posledních pár let mi přijde, že když člověk viděl trailer, už nemusí koukat na zbytek filmu... A ta Nevěsta!? Omg! Hned jsem po projekci koukal, jestli bych nestíhal ještě nějakou další :-D Jessie Buckley je fenomenální... ale imho chápu, že to prohučelo, rozhodně to není pro každého (obzvlášť v dnešní době), ale na to můžu říct jen FUCKIN’ BRAIN ATTACK!! :-D
Shpekk: Trailer jsem neviděl, ale četl jsem knihu, což vůbec nevadí, naopak. U Marťana jsem to měl taky tak a film jsem si užil. Jsem rád, že se Nevěsta líbila, je to nedoceněný film.
@Gmork: Spasitel je v plánu příští týden (bože, za ten spoileroidní trailer bych rozdával flákance vlevo vpravo) a včera jsem si v kině užil The Bride! Za mě osobně pecka a vřele doporučuji : )
Využitá slev. akce na film-game a dnes jdeme na toho Spasitele, očekávání jsou veliká. Už je to nějaká doba, co jsem byl v kině na velkém sci-fi, hádám to byla Duna 2.
Mně Zánik říše a Nadvláda přišly jako slepence několika filmů ve dvou. Místy to vůbec nenavazovalo a mělo to dost nevyváženou kvalitu, ale ta první půlka zániku a některé části nadvlády jako třeba ze středního východu se mi líbily. Celý filmy jsou ale fakt dost diskutabilní. Rebirth je poměrně in hejtit, ale za sebe můžu říct že ze dvou filmů na kterých jsem byl loni v kině, Badlands a právě Rebirthu byl on ten lepší. Je to dobře udělaný Bčko a absolutní poklona Spielbergovi. Lego k tomuhle udělalo fakt skvělou sérii stavebnic, takže jsem si to fakt užil na všech frontách. Čekal jsem že to bude špatný a překvapivě mě to bavilo. A to jsem porměrně zatvrzelý fanoušek predátora a Trachntenberga.
@Gmork: Nadvláda byla těžkej výplach, ale v tom špatným slova smyslu. Znovuzrození byla opravdu lobotomie. Ale Aliho mám rád skoro všude, tak jsem to snesl.
House: Jasná věc, druhý Predátor nesmí žádnému fandovi do sci-fi ve sbírce chybět. U Jurského parku jsem se vrátil na začátek ke Spielbergovi. Ty filmy ani po tolika letech nezestárly. Jurský svět: Nadvláda je nebetyčná nuda a vykrádačka. A u Znovuzrození napsala scénář AI, jen jí zapomněli zadat, že chtějí scénář pro film a ne pro videohru. Scarlet Johansson to tam sice sluší, ale kvůli ní tu filmovou lobotomii nebudu podruhé absolvovat.:)
Nejen hlavní charakter, střihla si tam dvojroli, hraje i zesnulou Mary Shelley, která je tam jako hlavní vypravěč a vlastně druhé já Nevěsty. No, však uvidíš. Každopádně až to bude na disku, poputuje do mé filmotéky.
@Gmork: Tak ještě aby ne, když hraje titulní charakter :-D Jako jsem na to hodně zvědav i díky tomu, že jsem to objevil úplnou náhodou (jsem si původně myslel, že to bude někde na streamu). Ono jméno režisérky a obsazení taky dostatečně nalákali a koncept "nemrtvých" Bonnie & Clyde už byl pro mě jen příjemnou třešničkou na dortu :-)
Shpeckk: Nevěsta je fajn film, neříkám, že nemá své mouchy, ale ty dvě hodinky v kině příjemně utekly. Jen mám dojem, že si ho Jessie Buckley tak trochu ukradla pro sebe, byť se tedy Christian Bale taky snažil, ne že ne.:)
@Gmork: Tak Nevěsta je pro mě jasná volba :-D Imo obdobná situace byla i v případě nové Sněhurky... Netvrdím, že je to nějaký pecka film, ale ta vlna hejtů co se na to snesla neměla s filmovou kritikou vůbec nic společného...