@faster86: Když se mi stránka načetla, bylo pryč jediné číslo a to 1. Jinak byly ještě všechny dostupné. Sám po nejnižších číslech nejdu, respektive v jakémkoliv číslu nevidím žádnou přidanou hodnotu a je mi jedno jestli je takhle velký náklad 250 kusů číslovaný nebo ne. Vybírám si většinou jedno oblíbené číslo, když už si něco vybrat musím a když není, nějak výrazně mě to netrápí.
Číslování mi dává smysl u edic do 50-100 ks. Klidně bych přivítal, kdyby CREW knihy nečíslovala a nákup byl tak jednodušší. Nějak jsem ještě nepřišel na to, proč se nějaké limitky u nich číslují (Liga, Sandman, Království) a některé ne (Preacher, Sedm na věčnost), přitom ta limitace je vždycky dost podobná.
@ZdenekVs: “Čekal jsem tam od 09:55 a dával pořád refresh” a “ Stránka pod náporem zájemců kolabovala.” - necítiš, že aj ty si súčasť problému? Ak eshop začnú dve stovky záujemcov refreshovať, jasneže bude kolabovať. Sorry jako!!
Za mňa to nápor zvládlo až podivuhodne dobre.
Je fakt, že já jsem taky čekal a refreshoval, rychleji se mi to podařit nemohlo a už byly pryč čísla do nějakých 30 a do první 100 to bylo probráno dost. To musí být fakt haluz, aby někdo vzal to 1. číslo.
Nezvládli to. Stránka pod náporem zájemců kolabovala. Je to celé divné, protože v 10:02 to ještě nešlo koupit. A pak hned zmizely čísla do desítky. Čekal jsem tam od 09:55 a dával pořád refresh a šlo to koupit až v 10:03 a hned zmizely čísla do desítky. A stránka hodně kolabovala pod náporem. Byla velmi velmi pomalá. Můžu být vůbec rád, že se mi podařilo nějaké číslo koupit. Sorry jako !!!
Mám k tomu otázku. Jak moc řešíte číslo výtisku? Jsem tam byl hned v 10 a trochu se zasekl nad tím číslem a nakonec vzal v podstatě náhodné číslo končící nulou :-). Jdete po nejnižším volném nebo neřešíte?
@louza: u MB to jsou “sberateky”, nikoli limitky, u kterych ctenari vi predem cely naklad (v podstate je to s veikosti naseho trhu ale jedno). U nekterych titulu jsem uvedenej, u nekterych ne… mam v tom hokej a pripisuji to svy lenosti a neschopnosti byt v tomhle konzistentni :) Na druhou stranu tam mam jen svou prezdivku, takze vlastne jako kdybych nic nerekl (jinak je nakonec fajn videt, kterym lidem to stalo v predprodeji koupit a MB podpořit, obzvlaste u prvnich titulu).
@ŠťastaV: Já bych spíš ocenil něco, co tady nevyšlo nebo nebylo dovydávano, třeba DZN. Nevím, proč pořád chcee Hellblazera, zase to taková raketa nebyla :D
Za mě třeba jak píše kolega Preacher super, nemel jsem ho, tak se hodil. To samé Transmetropolitan, Americký upír a Hellblazer ať už od Ennise, Delanoa, Careyho nebo Azzarella. Hitmana jsem pořídil nedávno, tak uvidíme. Lucifer mi přijde zbytečný, mám ho v pevné a nic moc bonusy tam nečekám. To samé stále nevím Ligu, mám ji rád, mám ji doma od doby co vyšla, ale v podstatě nic nového než větší formát nepřinese. Navíc zbytek Ligy mám v AJ v BB artím formátu, tak by to ani neladilo
Hele já jsem zas za Preachera rád, protože byl vyprodanej a takhle jsem se k němu měl šanci dostat. Stejný to mám s Transmetropolitanem, přál bych si i toho Azzraelovýho Hellblazera nebo Ennisího Punnishera.
Na druhou stranu Ligu výjimečných jsem si půjčil v knihovně a i tak ještě nevím, jestli to za těch 2x 25kč stálo, nebo jsem je vyhodil z okna, jen proto že Moore.
Fakt to nebudu pořizovat v jakékoli formě.
@Schirru: nedávno mi potvrdili, že skutečně jen kniha 1 a 2 bez dalších věcí ani nových bonusů (Alan Moore nic dalšího k prvním dvoum dílům už nepřidal)
@louza: Já si tam nenechávám zapisovat jméno do knihy, přijde mi to jako už zbytečnost. Smysl mi to dává jen u projektů typu hithit, starter, … kdy není zcela jisté, že věc vůbec vyjde, a tím, že přispěješ, tak se spolupodílíš na tom, že to skutečně vyjde. Knihy od MB už toto z mého pohledu neřeší, tím myslím, že to vyjde tak či tak, jelikož už je dostatečný počet core fanoušků.
@faster86: Chybka se vloudila. Má tam být samozřejmě 1 (jako první vydání). Už jsem to opravil. Díky.
Jinak je to přesně, jak píše josekan55. Uvolňuju nezaplacené kusy. Myslím, že tři měsíce byla dost dlouhán doba s čekáním na peníze. :-)
@Schirru: Myslím, že se několikrát říkalo, že pouze 1+2 bez pokračování. To jsem ale zaslechl před nějakou dobou, nevím, jestli se to změnilo, ale pochybuju.
@soulbringer: Sice nebyla určená mně, ale díky za vyčerpávající odpověď. Měl bych doplňující dotaz k tomu stiefelovu. Když si objednáváte limitky u MB, necháváte psát svoje jméno do knihy? Pokud ne, tak eventuelně proč?
@stiefel: Je to vážně míněný dotaz, nebo zase jen role Kapitána Zřejmého? :) Motivace jsou samozřejmě různé a velmi individuální. Pokud to ale zobecním: lidé si limitované edice nekupují primárně kvůli budoucí ceně, ale kvůli pocitu vzácnosti, identitě, emocím, fomo efektům. Když je něčeho málo, automaticky to vnímáme jako hodnotnější. Limitka není jen příběh, ale i jakýsi artefakt - kus světa s číslem, specifickou obálkou nebo podpisem, který mám jen "já" a pár dalších pošuků, kteří v tom vidí hodnotu. Plus je to jistý fandom a pevnější vztah k vydavateli / universu.
Rozdíl je tedy hlavně v motivaci. Čtenář hledá obsah a příběh, sběratel i objekt, vzácnost a pocit výjimečnosti. Investiční argument bývá často spíš dodatečné ospravedlnění (až to předám dětem, mohou to zpeněžit... kdyby mi teklo do bot, může to třeba pomoci...) ale skutečný důvod je emoce, radost z vlastnictví a někdy i status v komunitě. Ani jeden přístup není lepší, jen pracuje s jiným typem hodnoty. No a ano, pak tu jsou překupníci, který v tom vidí jen "trading" power, ale to je zase na jiný téma a těma lidma, většina komunity samozřejmě pohrdá. :)
PS: jsou prý dokonce i sběratelé, co ty limitky - BOŽE CHRAŇ - otevřou z celofánu a fakt je čtou! Na ty pozor!!! To jsou úplný divnolidi ;)
@faster86:
To není třetí vydání. Je to jen nějaké číslo vydání-nevím co to je. Lepší se zeptat kníra.
A pokud tam nemají počet ks, tak mají jen jeden. Asi ten co jím někdo nezaplatil. A ten tam už je pěkně dlouho.
@louza: Já to beru trochu podle sebe. V době, kdy Liga vyšla, jsem byl ještě mladý a nerozvážný a myslel si, že pláštěnky, Lobo a Sin City jsou nejlepší :). Nostalgicky si vzpomínám, jak mi někdo z prodávajících na Crweconu cca 2010 vnucoval Hellboye, který mě tehdy stále jako čtivo vůbec nezajímal a tím jsem například trochu přišel i o toho Preachera a Sandmana.
Když už nám KN udělali recenzi na Reckless, tak ne červeném kníru jde zase koupit limitka, je tam napsané, že jde o třetí vydání (dotisk?) Akorát tam není počet kusů jako u běžné verze.
@Devilek: Jo no letí to. Větší bych ani neřekl, když vidím ty několikastovkový náklady. Spíš bych hádal, že se to možná trochu generačně obměňuje. Reedice po více než dvaceti letech je tady asi OK. Stejně jsem se podivoval, když dělali toho Preachera a Sandmana, který už snad všichni dvacetkrát četli. Ale když jim to lidi kupují... Třeba dojde i na mýho oblíbenýho Hitmana a při příležitosti znovuvydání si ho sice nekoupím, ale pietně znovu přečtu :-)
Dorostli další čtenáři. Už je to dlouho, co to tady vyšlo, takže kromě toho si myslím, že teď je základna čtenářů komiksů podstatně větší a potenciálních kupců víc.
@stiefel: Sem si spíš říkal proč jako omnibus vydávat věc co tu už vyšla a svého času s vyprodávala ve LK frcu za dvě kila. Teď koukám že to Nix vesele draží na aukru za šestnác stovek... Takže ono ta cena asi neplatí jen pro limitky.
souhlasím s některými zdejšími hlasy - po delší době moc moc hezká limitka. Pro mě je Liga vyjímečných spíše no brainer v jakékoli podobě, i když to mám doma - je to pantáta Moore a navíc titul, který mám (tak trochu nostalgicky) moc rád. Well played, Crew.
@Zack:
Jj u ni je kulatá díra,ale není i u limitky ? Aspoň mi to podle náhledu přijde že je tam takový tmavý obdélník co by mohl vypadat taky jako díra právě