Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@komiksfan: to by muselo byť to číslo na obale komiksu, nie? Cez dieru v krabici bude vidieť obal komiksu - nejaký konkrétny obrázok.
@komiksfan:
To netuším ,ale myslím si že ne. Řekl bych ze to bude stejně jako u království tvé vevnitř.
@123peta:
predpokladam, ze v te dire bude videt i cislo vytisku
@Zlord_Antijezis:
Jj prej aby šel vidět obrázek píše Jirka P. Na jejich fb
Konečně jednou limitka jasně hezčí než standard...a zrovna u tohohle. Škoda.
Hele a chápu ten obrázek dobře, že ta škatule (sorry, vlastně Šubr) bude mít vyřízlé vokýnko?
"Šubr je moderní typ zasouvací krabice či ochranného obalu, který se používá k šetrnému ukládání šanonů, knih, časopisů a katalogů" - naprosto nechápu proč nemohli napsat box? Aby to znělo líp?
šubr je ten box, teda myslím.
@jh666: Možná jsem jen neznalá, ale co je to sakra "šubr"?

"Součástí komiksu je i graficky sladěný šubr z pevného kartonu."

Jakože to je ten box? Snažím se googlit, ale nenašla jsem jedinou instanci, kdy by někdo tohle slovo použil a pokud je to překlep, tak teda netuším z jakého slova.
Já jdu vždycky to normální verze automaticky. Nikdy jsem nepochopil tu honbu za uměle vytvořenou exkluzivitou.
@jh666: toto je jeden z ďalších titulov na ktorom nikto extra nezarobí a znova je obálka klasickej verzie krajšia. Ak si to vôbec budem objednávať, tak klasickú verziu, veď tej sa má aj viac predať, limitovaná sa minie aj sama.. :)
V práci nevěřili že mi přišla jen jedna kniha :-)
Tak teď jsem převzal bibličku od DPD. Biblička = sandman zwei :)
Alfi: jj, taky mi přišlo info. Už jsem myslel, ze jsem zbabral platbu, když se dlouho nic nedělo:)
U neomezeného nákladu (kolosální edice CC) je nesmysl aby to dělal přímo vydavatel, když si ty neočíslované teoreticky může očíslovat vyššími čísly. U omezeného nákladu to teoreticky asi smysl může mít, ale má to přímo vydavatel zapotřebí? A o argument víc pro mě, který si myslí že ty nečíslované jsou zmetek.

BTW hlídat se to (kráděže, třeba v tiskárně) si myslím právě všichni ve svém vlastním zájmu snaží. A teď si myslím že ne jen u číslovaných, nebo speciálních vydání, ale naprosto u všeho. Ale nemyslím si že je možné to uhlídat 100%, stejně jako neexistuje nehacknutelný IT systém.
Limitka Sandmana 2 je na ceste. Koniec hlásenia.
No jo, ale když to vydavatel šulí prodejem nečíslovaných bokem, máš to šanci poznat od kradených z tiskárny? Nemůže šulit s číslama, ale pořád šulit může. Proto je v zájmu vydavatele na tohle dohlédnout.
@Hawwwran: To máš samozřejmě pravdu, že by neměly být vůbec žádné navíc, ale jak je vidět, tím že vydavatel potřebuje třetí stranu (nemá tiskárnu svou, ale nechává si tisknout) tak právě není zajištěno že někde někdo něco nečórne. Vždy jich musí vytisknout víc, nevím jestli o 10% nebo 20% ale kvůli chybám. Proto je číslování jakýmsi řešením a garancí. Číslují se až povedené výtisky. A chybné, poškozené a podobně se ničí. A podle mě právě proto nečíslované kusy neředí tu limitovanou číslovanou řadu. I když není náklad omezený na určitý počet kusů, jako je to u té kolosální řady, tak to má smysl. A ještě větší smysl to má u omezeného nákladu. Vydavatel vydá 200ks číslovaných. Pokud dostaneš číslo větší než 200, je něco špatně. Pokud máš výtisk č.51 a někdo nabízí na aukru č. 51, je něco špatně. Proto si vydavatel nedovolí očíslovat víc než těch 200, nebo opakovat čísla, protože by se dřív nebo později zjistilo že to šulí.
Ale nečíslované jsou defakto zmetky, v podstatě odpad jako vadné kusy a podobně.

U Arkwrighta jsi tomu samozřejmě podpisem dal větší unikátnost, než by kniha měla jen s číslem. Ale to už je jiná.
V začátcích jsem koupil Arkwright bez čísla. Že tam má být mi došlo až když jsem ho bral na podpis Talbotovi. Tak mám Arkwright vez čísla, s podpisem a kresbičkou. A mám ho rád.

Nicméně, to že nevíš kolik bezčíselných se kolem válí... To neví ani ti co číslo mají, ne? To ředí počet i těch číslovaných. To že stejnou, se stejným číslem nikdo nemá... Tu mojí konkrétní taky nemá, ale je jich hromada co vypadají úplně stejně. Nepřijde mi, že číslo je něco co na tom něco mění. Když kupuju číslovanou knihu, spíš bych čekal, že je na trhu 0 nečíslovaných. Jakýkoliv počet tak nějak narušuje tu limitaci. Za mne má číslování právě zajistit, že vydavatel nepodvádí. Nemůže existovat číslo větší než limit a neexistujou neoznačené. Za mne je existence bezčíselných totéž jako existence vyšších čísel.
@ŠťastaV: Rozumím ti, jen @list původně zmiňoval, že do Arga psal a nikdo se mu neozval a jeho původní post není ani tak o tom, že by si na Argo stěžoval, ale chtěl varovat ostatní, ať si při čtení Ženšenových kořenů dávají pozor, aby se případně vyhnuli problému s ražbou, který se stal jemu. Za mě naopak upozornění na danou věc oceňuji.
@farnhajt: Právě naopak. Přece u číslované verze víš, že máš určité číslo a jiné se stejným číslem není. U nečíslované netušíš a nikdy to vědět nebudeš, jestli je jeden kus, deset, nebo padesát. Nemáš jak ověřit.
Kolik jich ten člověk ukradl z tiskárny? Kolik si jich nechali lidé z vydavatelství pro sebe? Kolik jich bylo pro případné reklamace a někde se to válí? Prostě bez čísla by měl být opravdu bez sběratelské hodnoty.
Na aukru už se to prodávalo několikrát - je to tenhle jeden kus co se prodal včera? Už to co píše BadBoy naznačuje že ne, že se jich toulá více.
Já bych do toho nešel v tomhle případě vůbec (koupil bych malé, kdybych chtěl přečíst) a kdyby šlo o něco co se nedá sehnat k přečtení, tak knihovna a nebo lehce pod cenou, za kterou se to prodávalo v době vydání. Ale to je právě k diskusi, jak to vidíte vy. Třeba tu bude víc lidí kteří to vnímají právě jako echt raritu a jsem vedle jak ta jedle, čemuž by zas nahrávalo to, že se to fakt prodalo za tuhle raketu.
Napíšu tu asi pro odpůrce Arga nepopulární názor, ale myslím, že hlavní je, že Vám to vymění. Za sebe když mám s knihou problém, nejdříve oficiálně reklamuji než brblám na fórech (ale těch už je asi bohužel nešvar doby socialních sítí). U Arga, resp Kosmasu, jsem nikdy neměl problém s výměnou. Když to vztáhnu na můj obor - gastro - když mi nechutná, hned se ozvu se stížností, nesním přece celý steak se vším všudy a doma pozvracím špatnými recenzemi Facebook, Google i stránky podniku …
badboy: čistě teoreticky by to měla být větší rarita, ne?
Nechapu, proc nekdo za to vysolil tolik. To uz za tu cenu mohl mit Conana s cislem. Treba to povazuje za jeste vetsi raritu, kdyz se to ani nedostalo do prodeje :D Me pred lety ojebali s prvnim Kolosalnim Conanem a slo taky o vytisk nekde z tiskarny, jeste nejaky asi zkusebni. Na cteni je to fajn, sbirku to doplni, ale od te doby jsem zadnou drazsi knihu nad 10k nekoupil.
Tak ten Kolosální Conan, ukradený z tiskárny, nečíslovaný, se na Aukru nejen že prodal, ale prodal se dokonce za 25 000,-
Za mě totální úlet.
Koupili byste knihu z číslovaného nákladu bez čísla? Osobně bych si myslel, že u něčeho u čeho netuším kolik jich kde koluje (bez čísla) bude cena někde hluboko pod pořizovací cenou, protože takový kus logicky postrádá tu část hodnoty která je sběratelská a může si ji koupit jen někdo kdo si to prostě chce přečíst.
Ale tady...no asi si to někdo moc moc chce přečíst ve velkém formátu, místo aby to pořídil v samostatných malých knihách, nebo nevím...
@louza: tohle s prašivinou mě pobavilo, já si tenkrát říkal k čemu taková blbost jako bílé rukavičky je a nějak to mám pořád uložené v paměti :)
Tak nakonec jsem se s Argem domluvil a příští týden to půjdu vyměnit. Takže to snad dopadne dobře.
@Ricarderon: No nenapsal, protože ražba vypadala po pár letech. Tedy dávno po záruce. Přišlo mi, že je to zbytečné. Chápu, že můžete brát stížnosti Vašich zákazníků osobně, ale my nemáme povinnost Vám o závadách psát a naopak máme právo se o nich rozepsat kdekoliv budeme chtít.
@Ricarderon: na tom není špatného nic. na stylu vaší komunikace je dlouhodobě špatně všechno. ale chápu, že je to zřejmě pod vaší rozlišovací schopností, takže dál už se k tomu vyjadřovat nebudu.
Na druhou stranu, je to ještě pro Argo win-win situace. Kdy ti kteří limitku nečetli a vědí o tomhle problému, tak mnozí možná koupí raději na čtení běžný výtisk... a jak víme u Arga se každý kus počítá :-D
Spíše za mne vyvstává také otázka, co když se ke čtení dostane někdo za 3-6-12 měsíců od koupě. To ta reklamace bude vypadat tak, že odešlu knihu a znova mi ji na hřbetu vybarví, nebo mají někde Thomsona zavřeného ve sklepě :-D a kolik existuje tedy nádhradních reklamačních výtisků (v takovém nákladu to nebudou desítky). A jen jestli ty reklamační výtisky nepustili do světa, jako těch 30 bonusových výtisků :-D.
@Ricarderon:
Tak pokud vím tak nespokojených majitelů se tu ozvalo víc ( ano měli by to řešit jinak než to psát tu) fotka poškozeného kusu tu taky je.
A o stahování řeč není,jen o případném uznání že je něco v nepořádku a může se něco stát.
@123peta: Knihu nikdo neviděl a dokud k tomu nedojde, těžko můžeme vědět, co se děje a proč k tomu došlo. Reklamaci řešíme - automobilky taky na základě jednoho vadného kusu nestahují auta z trhu. Navíc reklamace neřešíme po fórech, ale klasickou cestou. Nespokojenost projevil jeden zákazník - zbytek byly hejty (+ nikdy nepodaná reklamace).
@Ricarderon:
Komunikace ? Dát vědět veřejně že je s tím evidentně problém a ať se lidi co s tím mají problém ozvou ?
Nemít na nespokojenost zákazníků (oprávněnou) dvojsmyslné až hanlivé odpovědi?

@Hugo Munin: Nějak nechápu, co je špatně na tom, že knihu vyměníme a budeme řešit s dodavatelem...
Teď no hate konkrétně na Argo. IMHO pevný desky s plátnem jsou sice fajn vizuálně i na dotek, ale debilně se z toho odstraňuje prach a snadno se ošoupou. Navíc třeba světlá barva vypadá po letech pěkně hnusně :)
@ricardeon To je reakce na stížnost zákazníka na váš aušusový výrobek? To jako vážně???? Neskutečné tohle.
@flynander: netušil jsem že tam jsou podpisy. Tak to je dobrej průser.
@Hugo Munin: přesně to mě napadlo, než aby argo uzanlo že je to nešťastné tak jsou pasivně agresivní i přes to že mají nejvíc zmetků z komiksových vydavatelů v čr a to nevydávají žádné velké množství ročně
Já se trochu bojím, že v tomto případě bude výměna většího počtu knih velmi komplikovaná, protože na deskách/předsádkách je podpis Craiga Thompsona. Jedině, že by měli vyšší počet náhradních desek s podpisem nebo by se znovu poslaly na podpis.
@Ricarderon: ano, prostě Argo. ani náznak sebereflexe, přijetí odpovědnosti nebo nedejbože omluvy, může za to někdo jiný jako vždy. a pochopitelně stará dobrá pasivní agresivita. prostě Argo.
Tak ale tohle není první trapas Arga... a asi jim už nic jiného nezbývá... nasraly už dost lidí!
Ona je otazka jestli se to vysypalo u vsech, nebo jen vyjimecne. Ja bych cekal spis A. Pak by se to asi muselo pretiskovat, nebo nevim.
@jh666: To víš, že ano mightyboys mi taky poslali novou sběratelku u reklamace.
Možná říkám blbost, ale nemá mít nakladatel i u limitek kvůli reklamacím několik kusů navíc? Aspoň se tím pár let zpátky obhajovalo Comics Centrum, když hodily dodatečně do prodeje nějaké kolosálky.
@Ricarderon:
to podle me slo resit do te doby, nez dali do prodeje ty zbyvajici kusy co meli navic. ted uz zadne kusy navic nemaji tak nevim jak by to chteli resit. nechame se prekvapit