Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@Fort: ne, nechápeš. To tady nikdo nenapsal a ani nenaznačuje.
Chápu to správně, že Vám vadí, že jako stáli zákaznici Crwe nemáte přednostní právo na limitky?
@faster86: good point, u Sandmana si to pohlidam.
Slaine jsem nakonec nebral, peněženka si taky vzpomněla raději na toho Brubakera.
@faster86: Zatím furt platí 17.10. expedice z tiskárny.
dotaz: jsou ty limitky cislovany? Pokud ne, muze si jich vydavatel udelat 100 do zasoby a nikdo to nema sanci zjistit:)

Jinak myslim, ze to neni zas tak horky. Tady treba Authority za 65% ceny.
@soulbringer: Mě to třeba štve... Velká kampaň, jak budou předprodeje na webu. Sem v 10 na značkách, co nejrychleji klikám a pak si to vlastně můžu o X hodin později koupit jinde, levněji a s dopravou zdarma. Cítím se jak idiot a bohužel to u crewních limitek není poprvé (viz fail s čísly u Kingdom Come).
Ještě rychle ad Sláine limitka: Nestihla jsem Crew předprodej, ani Martinuse za 849, takže zkouším taky u nich za těch 999. Tak uvidíme, jestli to ještě mít budou, nebo mi nakonec přijde mail, že mi vrací peníze.
ať dáme crwi chvilku odpočinout, aby si sedla na židličku do červeného rohu, otřela si šrámy atd, ví červený knír kdy nám pustí brubakera?
@Light: já si myslím, že si tady nikdo nestěžuje, že to je možné koupit někde jinde (třeba i levněji) - naopak, pro lidi, co nestihli otevření předprodeje v 10.00 jenom a jenom dobře... Tady šlo přeci o to, že Scarface tvrdil, že předobjedat limitku o Dobrých knih nepůjde (a ono jde). A příklad s MB taky malinko kulhá. MB nedělá limitky, ale sběratelky - ty jdou těm, kteří si je objednaj přímo u nich (v jasném termínu od - do). Do další distribuce pak jdou klasické vydání.

Přitom by stačilo, kdyby se nepouštěly do éteru dezinformace :)
Já tu půjdu proti proudu a vlastně krom té ceny, která mě u Crwe štve dlouhodobě, pořád moc nevidím problém, i věci od MB se dají koupit u jiných prodejců a nikomu to nevadí.
jakožééé limitka slejna za litr jinde v obchodě se slevou 15 procent je fajn, ale bude tak i druhy omnibus sandmana? prece jenom 15 procent z 3500 uz je slusné petikilo a to uz je duvod otocit se ke crwi zady (jsem prodejna svine)
@Scarface: jsem rád, že ta omluva padla, ale doufám, že chápeš, jak veliký komunikační přešlap to je. Chyby se stávaj, ale podobný věci fakt dost podkopávaj kredibilitu. Čert vem za jakou cenu to prodává jiný distributor (cenová politika je jeho svaté právo) a dokonce člověk překousne, že na limitky nemůže u Crwe uplatnit svou dlouhodobou cenu, ale @Hawwwran: to shrnul dost jasně. Fakt mi nejde o to, že je to někde o stovku jinde a ano, i já někdy kupuju Crew kousky jinde, ale s podobnou bohorovností má člověk pocit, že zákazník (tedy to málé core jádro) není rozhodně na prvních příčkách. Jako by to byla nějaká samozřejmost...

Doufám, že je to jinak, taky z toho nebudu mít bolení bříška, ale silné pachuti na jazyku se člověk fakt nevyhne.
@123peta: o tom už jsem samozřejmě taky uvažoval, ale blbý je, že tohle místo se oblíbili i další čtenáři u nás doma :)
@faster86: no tak to bych cekal ze to budou mit skladem. Ale mas pravdu, co ja vim jak ten system presne funguje.

Jo a az ted mi doslo, ze to vlastne jeste nevyslo :D tak to dava smysl.
@walome: tak podle toho co psal zjizvena tvář tak maji přes 100 kusu práve pro tady ty obchody, nebo tak sem to aspon pochopil, takže v klidu, stejne to po vydání třetina z nás hodí minimálne za 2K na bazos :D
@shybuj.cz: uz tam je cena 999 a hlavne "k objednani u dodavatele", coz asi neni uz co objednavat.
Přilijme oleje do ohně ať se Crew pořádně usmaží:)) "Limitka" už je za cenu základní verze:)) https://www.martinus.cz/3613567-slaine-rohaty-buh-velke-evropske-komiksy-limitovana-verze/kniha
Objednal jsem si Slaina v dobrých knihách za dobrou cenu bez stresu že by to nemuselo odpadnout. Pak se ale dozvídám že dobré knihy ho určitě mít nebudou. No což v 10h se postavím do fronty a objednám si ho u Cree, s tím že předchozí objednávka bude jistě zrušena. Vlastně je to geniální marketingový tah, jak někomu prodat dva stejné výrobky:)))) Ať je to jak je, nikdo se z toho hroutit nebude, ale po tomhle zůstane u spousty lidí pachuť něčeho shnilého....
Jo, když už ty knihy s příznakem speciální nabízí se slevou i jiné obchody, bylo by fajn mít slevu i v eshopu Crwe (ať už dle aktuální úrovně slevy zákazníka nebo menší) a to obdobně jako je to např. u MDEKu v pevné, která je také limitovaná. Nejde ani tak o ty ušetřené peníze, ale o narovnání podmínek, pokud to jako zákazník chci kupovat přímo u Crwe. Je to ale jen takové zamrzení, protože ve výsledku jsem za nové vydání Slaina, potažmo nové řady VEK rád a držím palce, ať se knihám daří a můžeme se těšit na další.
@Hawwwran: ale to už je takovej evergreen, kterej neřeším a jsem rád, že jsem to sehnal :)
Kdyby to meli jinde levnejsi s nejakou mistni slevou, tak dejme tomu, ale je to cena pro kohokoliv. Ze to mam drazsi u vydavatele s 25% slevou na ucte uz trochu mrzi. Vim ze se na specialky sleva nepocita, ale stejne to pusobi blbe, kdyz to jinde levnejsi byt umi. It's not about the money, it's about the message. To "dobre knihy to fakt mit nebudou" je takova shnila tresnicka. Nebudu z toho mit boleni bricha, ale takhle na start edice to je takovy mrzuty.
No ještě štěstí že to na tom Martinusu je... ja to v těch 10 nestihnul
@soulbringer:
A nebylo by řešení to místo v knihovně které sis udělal načteni zrušit a vyplit to policema ? :D
@josekan55: hm, tohle je hloupy. I kdyz opet bysme se mohli bavit co znamena slovo limitka. Limitovane to bezesporu je a to je ze to jinde levnejsi je podivny, ale to mas se vsema knihama.

Ale jo, uznavam, tohle pusobi hloupe s tady i chapu, ze lidi boli brisko. Ja jsem rad, ze se na me dostalo :D
@Light:
Ne,to by mi bylo jedno kdyby tady netvrdil že to nikdo jiný mít nebude.
A ejhle nemají to jen dobré knihy ale i jiní.
Navíc se psalo o 300 kusech.
Po vydání vidím že je 350
V čem je to prasarna? Jakože se to jinde sehnat levnější než přímo u nakladatele? To platí pro celou jejich produkci v podstatě (a ano, je to z mého pohledu nesmysl a nechápu proč to není chtějí změnit)@123peta:
@Scarface:
Tak ale tohle je pěkná prasárna
@josekan55: Omlouvám se, to byla moje chyba - tady se něco nakonec něco vypouštělo dál, právě z těch propagačních důvodů.
Scarface napsal níže ohlédně limitky Slaine " Co se týče Sláinea a limitované verze - tak Dobré knihy to fakt mít nebudou.".
A hle nejen dobré knihy , ale i další prodejci mají!
Toto je vyjádření Crew na FB:
"Dobrý den,
na našem e-shopu bylo v předprodeji dostupných 218 kusů limitované edice. Celkový náklad této edice je 350 kusů. Zbývající výtisky jsme nabídli také dalším partnerům, aby je mohli prodávat ve svých obchodech. Naším cílem bylo podpořit edici Velké evropské komiksy."
Jinak Martinus to má za 849.- https://www.martinus.cz/3613567-slaine-rohaty-buh-velke-evropske-komiksy-limitovana-verze/kniha
a stále jde objednat.
@Lenny: Mně dorazil normálně ve fólii.
Doháněl jsem nějaké resty ve vázaných MDEK a "nový" Megalex mi přišel bez fólie. Vím, že některé kousky nebyly vůbec balené - je to ten případ? Následující Saria už obal má. Díky
Braindead: Nějak takhle, rozměry 360x265x35cm

https://imgbox.com/oANCUZi3
@Pboro: nojo to jsem vlastne neste nevidel :)
Dnes jsem nestihl limitku SLaina, kdyby tu byl nekdo, kdo si ji rozmyslel, nebo by ji prenechal, tak at se prosim ozve. Dekuji.
@Walome: Hele, já si kdysi myslel, že to vyřeším právě knihovnou na míru – dokonce jsme si tam vymyslel (ne)praktický čtecí výklenek (takže se hádám sám se sebou, že na čtení je to pecka, ale ubral jsem tím brutálně prostoru - malinko schíza). Myslím, že jsme tu kdysi měli vlákno ukaž knihovnu, ale už je to dávno. Jenže tahle knihovna, co měla dlouho vydržet, je už v podstatě plná a v pracovně mám jen poličky, které jsou na tom podobně. Logicky z toho tedy vyplývá, že bych potřeboval hlavně větší nemovitost. Čili maličkost. Problém je, že to zatím naráží na malicherné překážky v podobě posměchu mého bankéře a uštěpačných poznámek rodiny. Je to boj, co ti budu povídat.

Externí sklad mi ale přijde dost nepraktický. S knihami to mám jako s dobrým vínem ve vinotéce nebo v mém případě s whiskey – některé kousky musí prostě „dozrát“ do správného okamžiku. A když ten okamžik přijde, chci si vzít knihu přímo z knihovny a hned se uvelebit ke čtení, když mě vzácně nic neruší. To se s externím skladem dělá fakt dost těžko :/ ... takže pořád si s tím docela lámu hlavu.
ad knihovna: resim to klasicky ikeou 237x80, do ty se vejde 700 komiksu (mix sesity + knihy). Mam jich doma 13. Ani to nezabira moc mista. Staci na to mistnost 5 x 5 a po obvodu to sezere 28cm do hloubky, takze nic. Chce to jen nevymejslet kraviny a busit to podel zdi od zeme do stropu:))
@Pboro: To bude speciál za milión odběratelů. :D
@scarface - nabízí to i Martinus a Luxor. Ti to teda take nebudou mít?
@Walome:
Takže po vzoru Jirky uděláš video ze své knihovny?
Jinak jsem to vyřešil tak, že mám knihovnu 40cm, normálka 2 m, nějaká IKEA... Pokud není místo nekupuju, takže dělám místo tím že posílám dál po přečtení...
@ŠťastaV:
Dobré knihy asi moc dobří překupníci nebudou když to nabízeli o kilo levněji :D
@Scarface: zajímalo by mě, jak si vůbec mohou dovolit Vaše limitky davat do nabídky a klamat zákazníka?! U dobrých knih jsem to zaznamenal poprvé, mívala to myslim jiní “překupníci” …
@soulbringer: ja chvili machroval s knihovnou na miru s polici na kolosalky, ale ta uz je plna. Koupil jsem si proti svemu presvedceni knihovnu z ikea (protoze se ke mne hodila jak zadek na hrnec) a i ta uz je plna.

Nedavno jsem koupil malou knihovnu manzelce (jakoze 14 dni) uz je plna. Clovek zase nemuze mit plnej barak knihoven (i kdyz...).

Nicmene jeden znamej si plati sklad na deskovky :D tak mozna to je cesta.
@Walome: “nevím, kam to budu dávat…” - to je odvěký boj, který furt prohrávám. Hypo na soukromou knihovnu mi banka furt nedala a moje rodina to vidí dokonce ostřeji než oni.

Až ten boj vyhraješ, uvítám dobrou radu :)
@Zack: mne se libil prebal knihy Ja legenda. Z jedne strany byla filmova obalka a ze druhe puvodni. Rad jsem si ji pretocil na puvodni.
Imho bychom meli prodavat univerzalni obal na comicsy, ze by si na nej mohli narocni estetove sami neco nakreslit nebo nalepit. Mohl by to byt i druhotny market s custom prebaly.
@Yaromil: Vypadá to, že nebude a je to jen dobře. Čísla na hřbetu jsou důvod, proč třeba nekupuju Modrou Crew, je to prostě hnusný a nelogický.
Ja jsem na VEKu zvedavej, ale vlastne je mi fuk jak to bude vypadat dal. Spis nevim kam to budu davat :,,,(
tak limitovana obalka zaklinace se mi ted nelibila. Sline uz mi pripada hezky v limitovane obalce. treba pro komiksy, ktere nebudou tolik fantasy jako spise scifi tak ty ornamenty budou odpovidat vice modernim prvkum. uvidime jak bude ta serie dal postupovat. zajimalo by me z jakeho spektra bude treba pripadny druhy dil serie VEK