Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@Walome:
Takže po vzoru Jirky uděláš video ze své knihovny?
Jinak jsem to vyřešil tak, že mám knihovnu 40cm, normálka 2 m, nějaká IKEA... Pokud není místo nekupuju, takže dělám místo tím že posílám dál po přečtení...
@ŠťastaV:
Dobré knihy asi moc dobří překupníci nebudou když to nabízeli o kilo levněji :D
@Scarface: zajímalo by mě, jak si vůbec mohou dovolit Vaše limitky davat do nabídky a klamat zákazníka?! U dobrých knih jsem to zaznamenal poprvé, mívala to myslim jiní “překupníci” …
@soulbringer: ja chvili machroval s knihovnou na miru s polici na kolosalky, ale ta uz je plna. Koupil jsem si proti svemu presvedceni knihovnu z ikea (protoze se ke mne hodila jak zadek na hrnec) a i ta uz je plna.

Nedavno jsem koupil malou knihovnu manzelce (jakoze 14 dni) uz je plna. Clovek zase nemuze mit plnej barak knihoven (i kdyz...).

Nicmene jeden znamej si plati sklad na deskovky :D tak mozna to je cesta.
@Walome: “nevím, kam to budu dávat…” - to je odvěký boj, který furt prohrávám. Hypo na soukromou knihovnu mi banka furt nedala a moje rodina to vidí dokonce ostřeji než oni.

Až ten boj vyhraješ, uvítám dobrou radu :)
@Zack: mne se libil prebal knihy Ja legenda. Z jedne strany byla filmova obalka a ze druhe puvodni. Rad jsem si ji pretocil na puvodni.
Imho bychom meli prodavat univerzalni obal na comicsy, ze by si na nej mohli narocni estetove sami neco nakreslit nebo nalepit. Mohl by to byt i druhotny market s custom prebaly.
@Yaromil: Vypadá to, že nebude a je to jen dobře. Čísla na hřbetu jsou důvod, proč třeba nekupuju Modrou Crew, je to prostě hnusný a nelogický.
Ja jsem na VEKu zvedavej, ale vlastne je mi fuk jak to bude vypadat dal. Spis nevim kam to budu davat :,,,(
tak limitovana obalka zaklinace se mi ted nelibila. Sline uz mi pripada hezky v limitovane obalce. treba pro komiksy, ktere nebudou tolik fantasy jako spise scifi tak ty ornamenty budou odpovidat vice modernim prvkum. uvidime jak bude ta serie dal postupovat. zajimalo by me z jakeho spektra bude treba pripadny druhy dil serie VEK
Co se týče Sláinea a limitované verze - tak Dobré knihy to fakt mít nebudou. A co se týče toho červeného rámečku a zdobení... tak ten rámeček nebude vždycky červený, třeba k druhé knize bude nejspíš modrý. A zkoušeli jsme to, jak to bude vypadat a zatím to dopadalo dobře.
Hele, samozřejmě patřím do spolku “nelíbí se mi limitovaný Slaine” (i když hlavně kvůli tomu červenému rámečku a zlatému zdobení, u kterého se bojím, že se nebude hodit k následujícím knihám), ale zaujalo mě, že limitku už nabízí dobre-knihy https://www.dobre-knihy.cz/slaine-rohaty-buh-limitovana-verze ještě k tomu za 903,-
Trip: obálka toho Batmana je skvelá
Nedivil bych se kdyby někteří z těch kterým se nelíbí limitka , to psali záměrně, aby byla snadnější šance ji koupit.
@Trip: @faster86: já se na tuhle diskusi dycky těším a dycky kvituju, jak to to má stejný průběh:

- osazenstvo: HNUS! Limitka má oproti klasice hnusnější obálku (pro většinu hardcore uživatelů CDB... a nemalá část z nich si to stejně koupí)
- kapitán zřejmý: to je úplně jedno, pač se to (v drtivé většině případů) stejně prodá, subjektivita obálky jde bokem, pač jde o tu exkluzivitu... důležitý je prodej klasiky, respektive celý prodej (limitky + klasiky)

Jsem rád, že tu tenhle evergreen máme a že se nám neustále opakuje.
Ujišťuje mě to, že vesmír je stále v rovnováze a v pořádku. :)

Vlastně by mě docela vyděsilo, kdyby se tu začalo objevovat čím dál častěji, že by se limitka místnímu osazenstvu líbila v daleko větší míře :)
@trip: mně se úvaha líbí a a budu to šířit dál
@Trip: není. Ale je potřeba pamatovat na to, že vkus je subjektivní a asi nikdo dopředu neodhadne co se bude lidem líbit víc.
Je moja úvaha logicky nesprávna?
...a pokud by se něco mělo prodávat hůř.... stačí vytáhnout razítko a číslovat:)))
@Trip: konečně se odhalil celý biznis plán crwe
@komiksfan: ale oni potrebujú predať čo najviac bežnej verzie, tak preto tam bude krajšia obálka. Tá limitka sa proste predá aj tak, lebo je to niečo extra :)
@komiksfan: Souhlas, že občas na tohle dát anketu by mohlo být celkem fajn.

Jinak teda nic proti retru a kreslíři tohohle komiksu (některé věci se mi od něj líbí), ale tohle na mě působí téměř tím stylem, že "už jsme vydali se Zaklínačem všechno, co šlo a teď lovíme zbytky".
dalsi limitka, kde se mi bezna obalka libi vice. podle me by se obcas meli zeptat komunity, ktera obalka je hezci a tu pak dat jako limitku
Zjevny udel limitka bola expedovana u CC
@123peta:
To nevím. Ale ani nemusí, viz MDEK, Argomiks, ERB od Vybírala - taky beru všechny bez ohledu na titul. :-)
Asi to tak limitní nebude
nejak mi tam schazi na crew oficialni udaj, kolik bude vytisku te limitni verze Slaine. to je podle me docela podstatny udaj v souvislosti s necim limitnim
@Yaromil:
Jo však já si to taky myslím,jen narážím na koment VanToma že když bude brát Slaina jako Č.1 tak pak bude brát automaticky i další číslo protože to bude 2
@123peta:

Číslovaný to snad nebude... tedy pevně doufám a pokud ano, tak snad nějak decentně mimo desky. MDEK taky přeci není číslovaný, tedy mimo nějaké interní číslo pořadí, jak knihy postupně vyšly.
@VanTom:
VEK ale není číslovaná série ne ? Aspoň teda nevidím na hřbetu žádnou jedničku.
Možná oficiálně jde o novou edici (protože edice prodávají, to snad musí být každému jasné - koupím Sláineho číslo 1, protože mám rád krvavou fantasy, ale pak holt i třeba Mumínky, jelikož to bude číslo 2 :-)))), ale samostatně už Crew v tomto formátu pár komiksů vydala - Královská krev, Rytíři z Heliopole, Azimut, Wika, Requiem - Upíří rytíř. Já jsem jen rád, že v tom budou pokračovat (i za cenu nové edice). Rohatého boha ve sbírce přiřadím k těmto kouskům.

A BTW, k novému vydání titulu z MDEK ve velkém formátu (přesně odpovídajícímu VEK) už přece taky došlo: Moebiův Arzach!
MDEK v pevnej väzbe sa nemal nikdy dotláčať a tým malo tých 500ks nejakú "väčšiu" hodnotu. VEK nie je MDEK takže sa tam môžu dané tituly kľudne zopakovať :B
VanTom: zůstal bych v klidu... Jelikož edici začíná Slaine, tak předpokládám, že prodeje nebudou vysoké a edice se bude rozjíždět pomalu. V MDEKu se Slaine prodával velmi špatně a v trvdé vazbě se vyprodal až před pár lety - a to vyšel v době, kdy se kupovalo téměř vše. Dnes, když je nabídka mnohem větší a knihovny plné, mu osobně nedávám velké šance. Nicméně nakladatel to vidí asi jinak (věřím a doufám, že však mnohem lépe). Také bych uvítal některý MDEK ve větší velikosti, ale pokud dojde k zařazení některého vydání MDEKu do VEKu, bude to spíš nějaký komerční odpad, než hodnotná trvalka.
V čem bude VEK jiný? Třeba v tom, že nebude původní formát komiksu zmenšovat o třetinu jako MDEK, takže nebude prznit kresbu? Já bych naopak spíš bral, aby pár věcí z MDEK vyšlo znovu ve VEK, protože tohle mi tu sérii tak devalvuje...
Ta limitka je TOP, červenou mám hodně rád a ještě s těmi zlatými rohy. No, nechtěl jsem utrácet, ale uvidím jaká bude nálada v pondělí dopoledne :D
Já obecně nechápu existenci edic. To musí být nějaká nakladatelská úchylka. Prostě mi to nějak vydejte a když se mi to bude líbit a budu na to mít peníze, tak si to koupím.

A já jsem jedině rád, že limitka místní neoslovila ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nevidím cenu, přehlídl jsem ji?
Ani táto limitka ma neoslovila, ale to by mohol byť aj zámer, aby limitka nemala "krajší" design a tým pádom sa predá viac bežnej verzie, limitka sa minie tak či tak.. ak sa pridajú hlavne ešte aj priekupníci.
Z dnešního mailu od Crew: "Nová edice Velké evropské komiksy (VEK) přinese ve velkém formátu vizuálně působivé komiksy od evropských autorů. Každý titul vyjde v základní i limitované verzi – ta bude inspirovaná vzhledem starých grimoárů s ornamenty, zlacením a elegantním designem." - Já si tedy tím designem limitek taky nejsou vůbec jist,... ornamenty, zlacení, tohle věřím, že může zafungovat u toho Slainea, respektive nějaké epické fantasy nebo ještě u něčeho středověkého, ale co pak komiksy ze současnosti nebo nedej Bože z žánru sci-fi? Elegantní design bych si představoval tedy jinak,... někdy je méně více.
@Light: to, že je limitka designově hnusnější než klasické vydání, tady čtu úplně prvně, obzvláště od hardcore uživatelů :)
Ale jako jo, i mě to přijde laciný a hlavně tedy souhlasím, že by to v rámci MDEK bylo daleko lepši...

...takže, co je sakra edice VEK?! V čem to bude jiné a proč vlastně? Anyone?
v MDEKu by ten Slaine byl daleko lepsi. pasoval by mi k uz vydanemu Slaine Poklady Britanie. Ja nechapu proc maji potrebu delat novou radu necoho co uz tu maji. vzdy to maji primo v nazvu Mistrovska dila evropskeho komiksu. a ted udelaji novou Velke evropske komiksy. takze si mame zacit zvykat na paralelni radu VEK?
Mi se ta limitka vizuálně teda absolutně nelíbí, přijde mi to hrozně laciné. A raději bych to viděl v MDEKu, než další řadu.
@Django: tak jasně, taky se případně smířím, ale tohle chci zkusit.
@Walome: S odstupem času to pro mě už není takové terno, takže mi bude stačit běžná verze, ale ta limitka je luxus. Něco mi říká, že předprodej bude masakr.