Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@Yaromil: Tak ten nejednotný vizuál by mě u biblio vydání štval hodně. Já tam zatím kupuju ty Muminkovské knihy a tam se mi naopak hrozně líbí, že je ten vizuál (zatím!!!) jednotný a snad vydají opravdu všechno (Albatros totiž v jednom uceleném vydání rád vydával jen některé knihy).
@shybuj.cz: Jářku! To vypadá přesně, jak to popisoval @Walome jako něco, co dělají děti ve výtvarce na prvním stupni :D. Ale zákazníky si to našlo, takže můžeme akorát kroutit hlavou.
Když už jsme u těch sběratelek, mě v poslední době vcelku zklamalo biblio vydání Silmarillionu v plátně od Arga. Co mi vadilo:

1) Co mi asi vadí nejvíce, že napříč sérii nedrží jednotný vizuál / grafické zpracování desek. Takže máme jak Hobita, tak Pána prstenů a nyní i Sirmallion ve zcela odlišně vizuální formě, jako by knihy spolu nesouvisely. To je za mě barbarství.

2) Bylo avizováno, že vyjde 134 kusů, ale ve výsledku jich bylo nabídnuto a prodáno 154 kusů. Prý někdo špatně omylem zadal počet do prodejního systému. Možná bych tomu věřil, pokud by tohle už jednou neudělali při prodeji biblio vydání Drákuly, kdy počet dodatečně navýšili díky neočekávanému vysokému zájmu. Tohle se prostě ve sběratelském světě nedělá. Jak jednou oznámím počet kusů, nehýbu s ním, protože je to neprofesionální a nebudí to zrovna dvakrát důvěru, kort když je v tiráži uvedeno, že kusů vyšlo 134.

3) Použitý papír je tak tenký, že skrze něj prosvítá text následující strany.

4) Grafické zpracování neurazí, ale ani vyloženě nenadchne. Tohle je ale čistě subjektivní. Přiložená mapa je vytištěná na lesklém křídovém papíře, kdy mi zvolený papír vůbec nesedí k více "organické" plátěné vazbě.

5) Cena 1998,-, kterou ještě akceptuji, ale poprvé v rámci nákupu jejich biblio vydání jsem neměl pocit, že za ty peníze dostávám něco exkluzivního s přidanou hodnotou.

Jen doplním, že tohle není nějaký hate směrem k Argu jako celku. Argo mám opravdu rád a to jak beletrii, fantastiku tak jejich komiksy. Vydávají spoustu skvělého čtení.
Tak se mi dostal do ruky Pérák a tyvole. Vždycky říkám, že zbytné věci mohou mít jakoukoliv cenu a je na kupujícím, zda mu za to ty peníze stojí. Ale tohle je totální bizár. Ve světle všech ostatních věcí, které tady vycházejí za podobnou cenu (omnibusy od CRWE, kolosálky od CC, věci od MB, i to podělaný Argo) tak to je všechno řemeslně zvládnutý alespoň v nějaký základní formě, většinou je to i v top kvalitě.

Ale tohle? Ruční šití zní cool na papíře, ale v reálu je to prostě domácí rukodělná činnost pro malý děti a důchodce - moje 6letá dcera toto dělá s manželkou a přísahám bohu, vypadá to stejně. Když to dělá dítě, je to krásný, když za to mám dát 2500 tak tyvole.
Ta krabička - totální šméčko, jak když sis koupil před 20 lety českou deskovku. Měkká, poddajná, člověk aby se bál na to šáhnout. Pak je tam nějakej křivě (RUČNÍ PRÁCE TYVOLE) vystřiženej knoflík, jakože abys to měl za co chytit.

Z nějakýho důvodu jsou ty dva KULTOVNÍ komiksy sešitý k sobě a otočená vzhůru nohama. Lezou z toho cancoury (důsledek ručního šití, dcera je tam mívá taky).

Jen ten papír samotného komiksu nestojí totálně za vyliž, ale zbytek... když se podíváš na trhy rukodělný činnosti jak jsou tam ty lidi hrozně šikovný dělal krásný věci a je jim trapný si za krásnou pečlivě udělanou věc říct pár stovek, tak v kontrastu s tímhle mě to až skoro uráží.

NICMÉNĚ, jako vždy platí, že 333 lidí je spokojeno, tak kdož jsem já, abych pindal, když jsem si to nekupoval. Ale fakt jsem nevěřil vlastním očím.
@Alfi: upřesnění předprodej komplet 10-15 za zvýhodněnou cenu je od 21.7. do 31.8. Knihy vyjdou na konci října ;-)
Goon: predprodej 21.1-31.8
na FB comicscentra je vyjádření ke Goonovi pro nervózní
:D hezky... Hned bych se cítil zcela výjimečně :)
A pro tebe zlobivý chlapče, jinými slovy: ano, můžeš ji prodat za víc :D
@BadBoy: Tak já odpovím oběma ;)

1. Určitě, ten kdo by prodával si musí říct: Vždycky může mít mnohem vyšší cenu, dáš tomu příběh, nezkusíš, nic za to nedáš, nahodíš a jedeš. Pérák a další neustále ukazují, že hranice jsou v tomto neomezené a tohle je ještě první kus! Jednička má své kouzlo, je to limit nad limit, hned ten první - start a počátek, alfa a omega, jsi první, jednička, numero uno! Ostatní jsou looseři, nezvládli tak rychle, nestáli frontu, nestanovali před prodejnou, necedili krev... Tohle se opakuje jednou za život, jedinečná šance. Co jiného bys s prachama dělal? Jsi sběratel, je to povinnost mít přímo tohle číslo!

2. NE.
@Toe: Raději krutou realitu :)
@BadBoy: Chceš odpověď hypotetickou, vycházející ze sběratelské fan reality dneška nebo pravdivě v kruté a suché realitě běžného života? :)
Myslite, ze maj kolosalky s cislem 1 nejak vyrazne vyssi cenu nez ten zbytek?
@xintax: rozumné :), hlavně nás tady pak informuj, který den ti máme naběhnout na web :))

Jinak, nechceš nám tu exkluzivně dropnout, jaké budou obálky ? :D
@soulbringer: Celej rok jsem na to setril a utrhaval si od huby. Zadna dovolena. Misto plzne kupuju branik. Zeru jen co vypestuju. A hlavne, zacal jsem kupovat jen komiks, co bych si rad nekdy precetl a ne vsechno co vychazi. :-)
Limitky bude 200. Bezny verze samozrejme vic.
@House: Vcera mi bylo receno, ze bude urcite do konce prazdnin, ale dokud nebudu vedet presny termin, tak uz radsi nebudu nic slibovat. :-)
@xintax: až tak? A jakej plánuješ náklad?
@xintax: a dokážeš říct jestli září/říjen? Já už teda doufal v červnu :)))
@skepsi: Zadnej stres. Jsou prazdniny. Tohle neni cteni k vode. :-)
Predprodej jako takovej nebude. Prodej zacne az budou fyzicky na sklade. Nechci "vybirat" penize, dokud tu vec nemam v ruce.
@Bebos: Napiš do Comics Pointu, často tam vyprodané objeví, ale mám pocit, že poslední LOB 66 jsem bal dva týdny nazpátek...
Neví někdo kde sehnat Batman pod červenou maskou? Okamžitě koupim
za 3000 a pak za 4000, no ty kráso...:-D
@xintax: tak mě napadlo jesli jsem nepropásl předprodej Reckless? :)
@Toe: tak snad oba víme, ze to byl sarkasmus k rozdilu tech cen … ale moc se tesim az ty novy budou nekdy na aukru :)
@soulbringer: Škoda že neexistuje místo, kde by se dala "reference" najít :D - Radim se s tím každý měsíc se** :) https://comicsdb.cz/comics/386/perak-toho-dne-byla-mlha
@nebelwerfer: Co si vybavuju, tak je to náročnější angličtina skrz slangové výrazy. Manifest nevím, Hellboy má standardní ajinu.
@nebelwerfer:Já ho anglicky přečetl (a v ČJ ho koupím) a ta angličtina tam byla na mě docela dost náročná. Hellboye jsem v AJ nečetl, ale nějaké komiksy v AJ načtené mám.
Čauky, když už se tu řeší Goon :) chtěl bych se zeptat, zda někdo nečetl Goona i v aj? Jak moc náročná tam je ta angličtina? Teď jsem v aj dočetl Hellboye, BPRD Plague of frogs a Manifest destiny a neměl jsem s tím problém. Tak kdyby někdo měl srovnání moc děkuji za info ;)
@willis: Pořád drahý! ;)
Ale oceňuji to jako dobrý referenční vzorek a řekl bych, že tohle nějakou hodnotu třeba i má :)
@Light: Ano, je to tak ... v tom lednovém Goondotazníku psali, že "Balíček 6 nových dílů série Goon 10–15 za 3 600 Kč."
Myslím že se nechápete, farnhajt píše o zjevném údělu, ne o Goonovi. U goona cena stanovena ještě nebyla, ale počítám, že to bude kniha/600,-. Levné to nebude.
@farnhajt: díky, jsem si nevšimnul, že už to ke Goonovi psali. Ale tak ten předprodej a zvýhodněná cena se asi posune, když ještě ani nezačal.
šťastnav: zvýhodněná cena 3 000 kč platí pouze do 6. 7. 2025, tedy po dobu trvání předprodeje.
po tomto datu bude série dostupná už jen v omezeném množství a cena se zvýší na 4 000 Kč – podobně jako u kolosálních knih po skončení předprodeje.
na tuto sérii neplánují žádné další slevové akce (například na černý pátek), ani doprodeje za nižší cenu.
@Zero: a nepamatujete si někdo, jak to vycházelo s cenou? To bylo něco kolem 4K že? Asi nebude nějaká extra sleva prvních 14 dní jak u běžných věcí?!
@ŠťastaV: Je to tak po Zjevném údělu a předprodej by měl končit až v srpnu, což je fajn ;-)
ŠťastaV- prý po skončení akce Zjevný úděl. Za mě osobně čím déle tím lépe teď toho bylo dost:-))
@ŠťastaV:
Předprodej začne až po skončení předprodeje Zjevného údělu ( ten končí v neděli)
Nevim přesně který den ,ale psali mi že až skončí ten první předprodej.
Tipuju cca 14 dni +-
@ŠťastaV: já mám takové tušení že to nechali umřít a nic nakonec nebude (:
Ahoj všichni, máte někdo nějaké info ke Goonovi 10 - 16? Měl už teď někdy být předprodej ne? Všude je jen Zjevný úděl
Alfi: Tak to jsi měl štěstí.
To lepidlo je opravdu zbytečné. Knihu to nijak extra neochrání, akorát se člověk nemůže dostat do krabice.
Mne došla neprilepená len prelepená páskou
Jak miluju balení MB, tak u tohohle jsem se nazlobil. Silou to nešlo, větší silou taky ne, tak jsem odřízl tu přední chlopeň krabice a nechal jsem to přilepené. Za mne by byl ideál tu přilepenou chlopeň přelepit zvenku papírovou páskou. Člověk to pak jen prořízne a krabici s citem otevře. Ale je skvělý, jak maj ty krabice na míru knihám.
Ja som mal len lepiacu pásku
@raistlinCZ: Jo, to mi povídej, já na tom skoro oddělal dva nože, protože jsem se snažil jako minule lepidlo proříznout, abych úplně nezničil krabici, ale tentokrát mi to lepidlo totální zalepilo komplet ostří a měl jsem trochu horké chvilku nože uvést do původní stavu. Hahaha.