@soulbringer: Jo, to máš pravdu :-). Vždycky se těším i na podobu obálek a jejich zpracování. Snad nikdo jiný to takhle jako MB neumí, respektive si s tím nikdo tak nevyhraje. I tyhle nové knihy jsou velká paráda.
@@soulbringer: Tak já se pár měsíců těším, až si balík otevřu a to překvapení si odhalím sám a ty mi to tu na poslední chvíli vyspojluješ! :-D A to už mi stačilo jen dojít do Zásilkovny, OMG :-)
Poprvé si objednávám sběratelskou verzi od Mighty Boys a mají tam uvedené jméno v knize. Tak si tak říkám jestli to využíváte. Já se nemůžu rozhodnout. Ani mě nenapadá důvod proč ho tam dávat.
Několik posledních let naše žánrová scéna zažívá resenanci... a není to díky Argu... je to díky Hostu!!! Hoši se toho nebojí a nemají problém publikovat čerstvé žánrovky!
Mě by víc než povídání starého pána zajímal článek o tom, co vede lidi k tomu dát nemalý peníz za tohle "kultovní" dílo. Přiznám se že bych Péráka nechtěl ani zadarmo.
Opravdu se to lidem líbí, nebo prostě jen stačí dát na něco nálepku limitka?
V úvodníku v Ikárii z roku 2000, kterou jsem shodou okolností četl tento týden , píše sám mistr Neff: "Oslovují někoho staré knížky? Onehdy jsem si listoval románem Jádro pudla. Děsil jsem se : byl by tohle někdo ještě schopen číst? Pochybuju. Vzpomínání je pěkné, pokud někdo vzpomíná zábavně a ne moc dlouho. Ale knížky i filmy umírají jako všechno živé.
Pokud mě někdo usvědčí z omylu, budu rád, ale moc tomu nevěřím."
Já za sebe mohu jen napsat že Pérák zemřít nemůže, byl mrtvý už při narození. ale zase ho pan Ondřej nemusí vydávat v samizdatu, jako v temných osmdesátkách. Zatím.
- Komiks pochází z konce 80. let a parodoval tehdejší režim. Je v něčem aktuální ještě dnes?
~ No tak vzhledem k tomu, že současný režim se čím dál tím víc podobá tomu bývalému, tak zcela určitě.
...a znovu to zavřel aniž bych to chtěl úplně dočítat ;)
(jako říkal jsem si, jak jsem děsně příkrej na starého pána a jestli jsem to s tím pojmenováním předraženého totálníhu braku nepřehnal... tak asi ne. Ale zase PR to má moc hezký)
@Bonpar: Není špatnej? Tak to je hodně diplomaticky řečeno. Podle mě je to jeden z nejlépe napsaných komiksů poslední dekády. Škoda, že nezůstal u tý detektivky a zamíchal do toho fantastiku. Tohle by mělo při dobré pointě značný potenciál natrhnout řiť samotnému Brubakeorovi, což se bohužel nestalo. Ale jinak furt dost dobrý.
Mighty Boys právě spustili předobjednávku Pana rosničky a Šestiprsťáka: https://www.mightyboys.cz/cs/
Vesmír na tripu by mohl dorazit do konce týdne, pro ty kdo má předobjednáno.
@Buranek91: Osobně se mi nelíbí také ani jedna varianta.
Přál jsem si spíše, aby to vycházelo jako tyhle absolutky. Mylsím, že je vážně škoda, že to nevypadá takhle (byť je to box).
Nakonec jsem Limitku vzal. Dokonce jsem zbesile refreshoval.
Ale tedka koukam, ze jsem to asi tak hrotit nemusel vzhledem k tomu, ze je i po pul hodine Limitka stale k dispozici :).
@JaggedSK: Nemusíš nic znát. Nejsou to typické pláštěnky, spíš takový cyničtější pohled na supráky s posunutou morálku oproti Avengers/JLA (ale zas The Boys nečekej). Hitch si pak v podobným střihu dal Ultimates, od Ellise bych k tomu připodobnil Thunderbolts z UKK (ale ti jdou mnohem dál, jak to jsou záporáci).
@Norri:@yogi: ano ano. A jen aby bylo jasno, já si nestěžuju, a i to "uráží mě to" jsem schválně dal do uvozovek. Je mi jasný, že to prodaj, na druhou stránku od čeho jsou ty internety, než abych si odpli... abych konstruktivně zhodnotil to dílo, že jo?! Jo, pérak je jistá legenda, o tom žádná, ale prostě kdybych nakreslil a napsal něco takového ve svých skoro 40 letech, tak abych asi dalších 40 let pracoval na tom, aby se na to zapomnělo ;)
A jinak, já si fakt nemyslím, že by to byl důstojný dárek k 80. narozeninám starého barda. To si nezaslouží ani Neff :)
@Norri: Ne, to je crossover podobně jako mělo Planetary s Batmanem. Jinak bylo Planetary v podstatě úplně zvlášť. Authority vychází ze Stormwatch a trochu myslím z WildC.A.T.s., ale počítám to asi půjde číst i bez nich, většinu původních postav tam stejně zabili vetřelci v crossoveru s Aliens, mám ten pocit a pak to tam Ellis rozjel naplno :) Zlaté devadesátky... :)