Mně se Americký upír líbí (mám oba dosud vydané booky a smutnil jsem, že to nikdy "nedovyjde" česky), ale mám zase problém s tím, že si připlatím za limitovanou verzi a nedostanu VŮBEC NIC navíc. Takže sorryjako a kupuji běžnou verzi.
Asi budu hnusný, ale Limitka má na můj vkus fakt hnusný obal a je úplně jedno, že to dělal Jim Lee. Druhá věc je, že limitace nemá čísla, což je na jednu stranu fajn, protože to odradilo překupníky, ale ona se stejně nakonec vyprodá. Co ale odradilo mne je fakt, že mne docela štve tenhle styl vydávání a fakt si to koleduje o zaříznutí, i když, kdo ví kolik lidí takhle uvažuje. Každý kdo se trochu zajímá o omnibusy (počítám že nikdo nekoupí knížku za dva litry nekoupí jen tak na první pohled, v krámě bude za víc) a náhodou rozumí trochu angilcky se podívá a zjistí, že ejhle ony jsou dva omnibusy. A když se náhodou člověk podívá do komentářů pod příspěvkem Crwe, tak zjistí, že druhý díl není tak úplně jistý a bude když budou lidičky sypat. Kdyby aspoň měli nějáký určitý počet dosažení objednávek pro druhý díl. Navíc zase žádné promo žádné video, žádný pořádný článek, proč mám kupovat právě teď a proč je to skvělá věc, kterou mít v knihovničce :-D... A to se ještě pořádně nezačlo rýpat do ligy vyjimečných, kdy místo nějákého fakt hezkého omnibusu, kdy by se mohlo vydat všechno komplet, včetně dodatčných příběhů, tak se vydají pouze dva díly v jednom a na zbytek se bude kašlat.
Nemám obavy, že by CREW i tak limitního Amerického upíra nevyprodala, jen to třeba nebylo / nebude hned. To myslíte, že lidem opravdu tak záleží na čísle v knížce, že by to kvůli tomu pak více kupovali :-)? Pořád tam je přeci limitace poštu kusů. A to jestli někdo sleduje, že má na výtisku nízké číslo, mi přijde při nejmenším úsměvné :-).
Kdyby do limitky dali jednu stránku s číslem výtisku navíc mohli mít už všechno prodaný.
Normální verzi koupí zájemci jinde.
Čtenářům se to ovšem může v budoucnu nevyplatit, pokud omnibusy Crew zařízne.
@sleepless: dnes už je ale "nová" doba. Vtedy by nikto nedal takéto tisíce za žiadny komiks a teraz sa pritom ľudia predbiehajú aby mohli dať 15.000Kč za Sandmana. Preto aj periodicky píšem na Crew stránku, že by mali skúsiť Grant Morrison - New X-Men omnibus, i keď to tiež nebol vtedy komerčný hit..
@Trip: Tak upír si tu žádný kult nevypěstoval a BBArt to tenkrát pro neúspěch zabalil, takže se obecně přehnaný zájem čekat nedal ani tentokrát, tedy dle mého názoru. A hlavně, proč přeplácet 500,- za verzi s pro mě nepovedenou grafickou úpravou, jenon proto, že zrovna tuhle zvolili zodpovědní z Crwe jako limitní, když navíc je a bude možné sehnat standardní mnohem hezčí verzi ještě výhodněji než za doporučenou cenu Crwe...
@Fry: Tak díky za osvětlení, už to dává smysl. Zmátl mě ten popisek v obchodu Crwe - obsahuje prvních 34 sešitů série, kdy mi nedošlo, že těch "prvních" znamená "všech", a automaticky jsem čekal víc.
@radek: tady někdo nečte poznámky: České vydání přímo nevychází z originálního, kde byla původní 34 dílná série rozdělena do dvou omnibusů a dále doplněna sequely.
A už někdo zjišťoval, proč má česká verze uváděných 880 stran, když u původní píšou 984 stran? A vyjde i druhý díl? Na obálce české verze žádné číslo není.
Dnes tu nie je žiadna debata k tomu amerikánskemu upírovi? Prišiel som 10:15 na e-shop a ešte bol dostupný.. Oproti ostatným limitovaným komiksom o tento nie je taký záujem?
re:Onkel
Z auditoria keď sa niekto pýtal,čim sa bude líšiť
Katka Vimmerová #287446
14. leden 2025, 12:42
@Skull Samotnými deskami i přebalem, vnitřek komiksu bude obsahově stejný.
a z info čo mi prišiel mail v newsletteri od eshopu crwe,obidve majú laminovaný potah s parciálním lakem
Ještě k tomu Americkému upírovi....ví někdo,jestli to limitní vydání je jen o přebalu? Nebo budou i jiné pevné desky,resp jako u Preachera, křídový potah vs potah s ražbou? Díky
@flynander: Tak u mě naopak s přehledem vítěží vizuál standardní verze, těch "ušetřených" 500,- (snad i více, pokud se k tomu půjde zase dostat výhodněji na nějakém jiném eshopu) se bude hodit, když se chystá letos takovýchto fajnovek více..
Z facebooku:
Celkem bude 250, 230 je k dispozici na našem e-shopu. A nebudou číslované, kdyby ano, uvádíme to už v názvu jako u minulých speciálních titulů
ad velký formát, taky jsem si objednal Bažináče od Bernie Wrightsona v deluxe edici. Jsem zvědav, kam to dám, poličku na to nemám, holt půjde na ležačku. https://www.youtube.com/watch?v=iv10O2wzjQE