Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

re:Onkel
Z auditoria keď sa niekto pýtal,čim sa bude líšiť
Katka Vimmerová #287446
14. leden 2025, 12:42
@Skull Samotnými deskami i přebalem, vnitřek komiksu bude obsahově stejný.

a z info čo mi prišiel mail v newsletteri od eshopu crwe,obidve majú laminovaný potah s parciálním lakem
Ještě k tomu Americkému upírovi....ví někdo,jestli to limitní vydání je jen o přebalu? Nebo budou i jiné pevné desky,resp jako u Preachera, křídový potah vs potah s ražbou? Díky
to kdyby vyslo tak me srdicko bude pro rok 2025 zaplneno lasko a cokoliv komiksoveho by blo prijemny bonus
@faster86: rozhodně, tak snad konečně bude goon kompletní.
taky vám ranní email od CC způsobil lehké lehtání v podbříšku?
@MaF:
Vyšlo tu prvních 11 sešitů (ve dvou knihách - v první pět a v druhé šest) a Crew slibuje 34 sešitů.
asi hloupý dotaz, ale ž mi to nemyslí: chápu dobře, že BB art vydal jen půlku Amerického upíra a v omnibusu toho bude dvojnásobek?
je lepsi v tom ze treba za rok, nebo mesic za ni dostanes vic penez nez za normalni
@mcleek: Nechtěl jsi se zeptat spíš v čem je jiná?
A v čem je "lepší" ta sběratelská verze Amerického upíra?
Za mě je standardní verze o parník hezčí.
@flynander: Tak u mě naopak s přehledem vítěží vizuál standardní verze, těch "ušetřených" 500,- (snad i více, pokud se k tomu půjde zase dostat výhodněji na nějakém jiném eshopu) se bude hodit, když se chystá letos takovýchto fajnovek více..
@Myra82: tak to vypadá hodně goooood :)
pekná cena za Amerického upíra. teraz neviem či to kúpiť alebo nie
Myra82: Oooo tak to ma potešil ten dum u jezera
Z facebooku:
Celkem bude 250, 230 je k dispozici na našem e-shopu. A nebudou číslované, kdyby ano, uvádíme to už v názvu jako u minulých speciálních titulů
Tady u mě obálka limitky vítězí na celé čáře. A ví se, kolik jí bude kusů? Nikde jsem se to nedočetl.
Ghost in the shell 1,5 je preč už všade? Som kontroloval obchody čo poznám a nikde už som nenašiel...
Přeji všem krásné prožití vánočních svátků a hodně komiksů pod stromečkem.
A dám sem pár tipu k zakoupení prakticky nesehnatelných publikaci za původní ceny.
Sám jsem vyzkoušel.V neděli objednal a včera dorazily.
Jen bych moc dlouho neváhal.Mají poslední kusy.
https://www.komarovo.cz/p/aldebaran-vaz/
https://www.komarovo.cz/p/blacksad-2-vaz/
https://www.komarovo.cz/p/orlove-rima-iii-iv/
https://www.komarovo.cz/p/shi-1-2/
ad velký formát, taky jsem si objednal Bažináče od Bernie Wrightsona v deluxe edici. Jsem zvědav, kam to dám, poličku na to nemám, holt půjde na ležačku.
https://www.youtube.com/watch?v=iv10O2wzjQE
Yaromil: Větší formát, vyšší cena, velká marže.
Koukám, že Taschen na leden 2025 plánuje vydání XXL (39+cm na výšku) knihy EC Comics Library. Weird Science. Vol. 1:

https://www.taschen.com/en/books/comics/08179/ec-comics-library-weird-science-vol-1/

"Reproducing the initial eleven issues of the world’s first true science-fiction comic, this seminal collection exemplifies the genre’s Golden Age. Full of vivid artistry and narrative twists, the trailblazing series features wildly imaginative tales of nuclear apocalypse, interstellar adventures, and glittering utopias."

Trochu otázka, jestli je to vůbec třeba / zdravé :-) vydávat v takové velikosti?
Tak jsem četl Incal v eng než vyšel u nás. Teď už jen čekám na luxusnější vydání :)
@Velkej šéf: Souhlasím. U pevné vazby (kde se tedy předpokládá max. náklad pod 500?) je to čistě sběratelská záležitost. Zajímavý je pak sledovat, které tituly jsou sold-out v obovou verzéích a ani tady bych úplně tu kauzalitu v rámci oblíbenosti / kvality nevidět na první dobrou... ale každopádně vím prt o nákladu každého titulu, takže jen spekluju, nicméně o té kvalitě to automaticky nevypovídá fakt nic. Pač čistě subjektivně, ta kvalita přes několik různorodých titulů logicky lítá opravdu v sinusoidách.
Celkově jsem ale za tu sérii fakt vděčnej.
Domnívám se, že konstantní vyprodávání pevné vazby u MDEK neznamená, že by byl hlad po titulech z MDEK, ale jen že je hlad po "sběratelské" pevné vazbě z MDEK. Vyvozovat z toho cokoli o oblíbenosti titulu se, podle mého názoru, nedá.
Authority ma potešilo a aj prekvapilo. Skôr by som čakal, že sa do toho niekedy pustí CC, ale som rád. Takto by na radu niekedy mohlo snáď prísť aj Planetary.
S Preacher 3 omnibusem je to 6 ks za rok. To je celkem fofr.
Uf, jako jsem moc rád, že do toho tak skočili, ale pro peněženku to vůbec nebude veselé
wolfgang: je to jejich youtube kanálu
Alfi: To je opravdu potvrzené?
Faster: samozřejmě není to zrovna objektivní podklad k tomu, aby si z toho člověk udělal přesný obrázek o prodeji a úspěšnosti titulu. Na druhou stranu, k jakým se jako běžný čtenář dostaneš... Nakladatelé nepustí ani chlup. Ovšem, pokud titul brzy z nabídky zmizí, tak je o něj zájem u prodejců a čtenářů. Díky tomu, že není skladem mohu předpokládat, že CREW prodala z titulu minimálně 500 kusů, což je celý náklad pevné - a pokud si dobře pamatuji, mají z pevné větší zisk. A to přece chce každý nakladatel nejvíc, co nejdřív zaplatit náklady a pak vydělávat. Aldebaran byl pryč asi do měsíce, na naše běžné poměry docela rychlost. Proto mne překvapuje, že v případě Lea nekujou železo, když je ještě žhavé.
Máš pravdu, některé méně výrazné tituly se také časem vyprodaly. Co mne však osobně velmi překvapuje, že stále není vyprodaný Rosinski, Manara anebo Jodův Láma.
Crew 2025
- Americký upír omnibus 900 strán
- Seven to eternity omnibus (aj s limitkou)
- Authority prvá séria omnibus
- Liga výjimečných (omnibus?)
- Sandman omnibus 2

Preacher omnibus sa pomaly vypredáva
Ono to u MDEKů ani jinak nejde než s trpělivostí...mně to trvalo asi 2 roky než se mi podařilo zkompletovat i všechny starší kousky. Věčnou válku se mi dokonce podařilo sehnat ještě ve folii, což je sice super, ale stinná stránka je, že je mi to líto to vybalovat, takže si to asi nikdy nepřečtu :D

V pevný vazbě to většinou vydrží aspoň půl roku až rok, ale Megalex jsem kupoval tak měsíc dva dozadu, tak proto mě to celkem překvapuje. Taková Castaka / Metabaronovy zbraně byla k dispozici snad ještě nedávno.
Když už jsme u těch MDEKů v pevné a jejich cen. Já jsem se tu letos na podzim setkal s pěkným přístupem kolegy tady z comicsdb.cz, kdy mi nabídl Věčnou válku za rozumnou cenu (3500,-), i když jsme oba věděli, že se na Aukru nedávno prodala snad přes 8000,-. Jsem mu za to velmi vděčný a jsem rád, že mám tak knihu díky němu ve sbírce. Pokud by se tedy někdo chtěl pokusit posbírat všechny MDEKy, doporučím se obrnit trpělivostí. To platí např. i pro knihy od Mighty Boys. Knihy lze sehnat ještě i za rozumné peníze, jen to chce víc sledovat nabídky nebo se sem tam poptat. PS: trochu otázka do pléna, co je teď tržní cena :-)
to že se proda mdek v pevne vazbe hned si myslim neni indikator dobrych prodeju celkove, tam rychle zmizelo vsechno i kdyz to byla blbost ne?
Snad se zmátoří a změní názor, vždyť oba díly se v pevné vazbě vyprodaly celkem rychle. Moc jejich vydavatelskou politiku nechápu, ale kdoví co za tím vězí. Časem uvidíme. Třeba je problém, že se to čte zleva do prava nebo je v knihách málo metacrwe... (pro nechápavé, poslední věta je nadsázka).
@Fry: Na nového Lea jsem se nedávno ptal na crewním auditku, zatím prý v plánu není :((
@BadBoy: hezky jak to mizí! Jinak pořád se dá samozřejmě pořídit - všechno v pevné!

PS: ví někdo, jaký budou další kousky?
@BadBoy: cool, krom dvou titulů jsou od roku 2021 vyprodány všechny pevné vazby. asi kvalitní výběr, čekám na dalšího Lea.
Koukám, že vázaná Megalex už je u Crew vyprodaná, to teda byla rychlovka...https://www.obchod.crew.cz/detail/komiks-973430-megalex-vaz-mistrovska-dila-evropskeho-komiksu
Jinde ji ještě mají, ale asi už bych moc neváhal, pokud vám chybí do sbírky.
@Future-Death: sběratelská verze jako ostatně vždycky je s přebalem, až budeme mít přidáme scan desek pod přebalem
Jaký je rozdíl mezi Cesta na Mars (2024)
Cesta na Mars (sběratelská verze) (2024)
Moc jsem toho nenašel.
faster86
Aha ,díky za info.
@future mam za to ze u obou se nevi jestli to vubec vyjde ne? naposled co sem slysel nejaky rozhovor tak kill lock neni myslim dokonceny