ARGO vydalo překlad “detektivky” Kainova čelist … jestli se nudíte při čekání na vydání nějakého komiksu nebo si chcete přilepšit a mít na vánoční dárky, stačí z této knihy vytrvat 100 stránek a shrábnout 10.000 Kč ;)
V roce 1934 vyšla v Anglii Torquemadova kniha hádanek. Jejím autorem byl Edward Powys Mathers (1892–1939), literárně vzdělaný a nesmírně sečtělý autor slovních rébusů a různých jazykových legrácek, který v roce 1924 začal pro list Observer vymýšlet kryptické křížovky. Čtenáře a luštitele rád trápil, snad proto si také vybral jako pseudonym jméno středověkého inkvizitora. Posledních sto stran Torquemadovy knihy hádanek zaujímala právě detektivka Kainova čelist, soubor očíslovaných lístků, který je třeba podle nápovědy na každém z nich seřadit do celku, který dává smysl. Větší šanci na rozpoznání, kdo a kdy tu zavraždil koho, má člověk s literárním rozhledem – Mathers byl výjimečným znalcem anglické poezie a prózy a mimo jiné přeložil do angličtiny Pohádky tisíce a jedné noci…
Unikátní detektivka-křížovka Kainova čelist má sto náhodně zpřeházených stránek a úkolem čtenářů je srovnat je za sebou, odhalit jména obětí a také vrahů…
Sir_Pete: Lee Mountford je už u nás poměrně zavedený autor, jeho knížky mě baví. Je určitě lepší než tolik tlačená Darcy Coates. Jen ta obálka je jak z nějakého béčkového hororu. https://www.goodreads.com/book/show/57688793-possession
PS- Někde na netu jsem narazil na info, že Fobos plánuje vydat Blackwater od Michaela McDowella (Elementálové, Chladný měsíc nad Babylonem), což je asi jeho nejlepší dílo. Nevím, co je na tom pravdy, ale byla by to nádherná kniha. https://www.youtube.com/watch?v=Gx7YAnOzy4E
@Gmork: Čtu synopse a Posedlost zaujala :) Sarah Pearson and her team are sent on their first assignment together—to investigate a case of possession in Kutná Hora, Czech Republic.
Father Hus, a respected priest, has reportedly succumbed to possession from a supernatural entity. On top of that, there are stories of a ghostly and bloody monk wandering the halls at night.
První tři hororové vlaštovky, které vydá Fobos na začátku roku 2025:
1.- Jízlivý ostrov (Hemlock Island) - Kelley Armstrong
2.- Posedlost (Possession) - Lee Mountford
3.- Zpovědi zla (The Asylum Confessions) - Jack Steen
Tak aktuální C. Mellick 3 přečten a otázka, která trápí lidstvo od nepaměti: Můžou mít víly sex s chobotnicemi?, byla konečně zodpovězena.
Těm (a vsadím se, že je vás hodně), kterým tato otázka nedá spát, nelze poradit nic jiného, než hledat odpověď v románu Chlípná chapadla.
@Zack:
Jasně je to malé.Ja pokukuju po Scribe na knížky,skrz místo.Přece jen 2000+komiksů a knížek už není moc kam dávat a komiksy čtu hlavně naše,takže papírově budu muset oželet knížky no.
Ja vzdycy kdyz parkrat za rok ctu neco na tabletu tak me mrzi ze cesky komiksy nejsou i jako e-verze. Zejmena panely pres obe stranky vyniknou vyrazne lip.
@kinak: Dneska vetsina lepsich tabletu ma display, ze comicsy vypadaj o hodne lip jak na papire. E-ink, to co asi myslis cteckou, tam nejsou a nemyslim, ze v dohledny dobe budou, protoze to ani neni treba, na barvu je tablet lepsi.
Taky samozrejme zalezi na tom, co myslis tim "vypadaj jako na papire". Protoze jak se setri, tak to realne znamena vyblity barvy na levnym papire, to ti v tabletu odpada, vsechno vypada, jak to slo do tisku, bez toho, jak to samotny tisk zmrsil :)
Jeste k te minule anketě - ona jiz existuje nejaka barevna čtečka, kde by komiks vypadal jak na papíru? Historicky jsem prave ekomiks zavrhnul kvůli tomu, ale ted již to moc nesleduji…
Předem díky za případné info.
Asi F, ale jiné zdůvodnění. :D Když jsem se před lety ke čtení komiksů vrátil a měl pouze pár UKK, tak jsem četl i elektronicky, většinou co jsem kde na internetu našel. Teď mám ale doma tolik nepřečtených papírových komiksů, že nemám důvod číst digitálně. Mám rád velké plné knihovny, ale asi jsem to přepískl. :D
Co se týká beletrie, tak jeden čas jsem hodně četl ebooky na mobilu, dokonce i na Symbianové Nokii. Teď když sedím, tak čtu papírové komiksy a na procházkách a cestách do práce poslouchám audiobooky.
C a D, protože to mám asi stejně jako @SteveCZ a kupuju česky ve fyzické podobě, ale v angličtině jen občas, když je to nějaký must have, jinak toho čtu tunu online ne úplně legální formou, protože ty placený platformy stejně nikdy nemaj to, co potřebuju
Někde mezi c) a d)
Komiksy preferuji ve fyzické podobě a v překladu, na druhou stranu když už kupuju něco za šest nebo sedm stovek, chci mít jistotu že se mi to fakt líbí. Proto čtu hodně v ENG na netu
digi ctu homemade preklady na dovolene abych netahal knizky a readcom....... tam ctu prvni 3 sesity z neceho co tu ma vyjit a nejsu si jisty jestli to chcu, sorry ze to pisu takhle ale nevim do ktere skatulky bych se vesel