Forum Všechny příspěvky pohromadě

Tak aktuální C. Mellick 3 přečten a otázka, která trápí lidstvo od nepaměti: Můžou mít víly sex s chobotnicemi?, byla konečně zodpovězena.
Těm (a vsadím se, že je vás hodně), kterým tato otázka nedá spát, nelze poradit nic jiného, než hledat odpověď v románu Chlípná chapadla.

Carlton Mellick 3 při přebírání Nobelovy ceny za literaturu ve Stockholmu.
https://imgbox.com/AjUAnMoh
Tak ono to není žádný velký překvapení, když se podíváš na nový autory, o kterejch nikdo jaktěživ neslyšel, a maj na databázi knih 20 hodnocení. Já kdybych podváděl, tak tam dám aspoň jednu trojku, ale ne, oni si dávaj plnej kotel :D

@soulbringer: rozhodně, všichni nikdy nejsou úplně všichni, to je jasný. Pro mě osobně by to bylo (mimojiné) hrozně kontraproduktivní. I to volání po těch kámoších. Můžu napsat 10 lidem ať mi daj na youtube paleček, ale co z toho. Nechodím pak do klubů a neříkám náhodným osobám "hele voe koukni, na youtube mám 30 palců". Je to komický, no.

Btw už jsem se ptal a ta lektorka je zaměstnankyně jednoho nakladatelství :')
@skepsi: tak u Nolana se spí pravidelně, i když Oppi mě zrovna bavil hodně, ale podruhé to vidět asi nemusím.
Obálka pro 21. volumko mangy We Never Learn
@Poniczech: na omnibusy to na 99% fungovat nebude..
Mně teda katalog nechodí, tudíž mám nejspíš smůlu, pokud to nedojde do mailu. Každopádně - tušíte někdo, jestli to funguje i na knihy, kam Crew normálně nedává ty svoje slevy? Protože bych to jinak využil na druhého Preachera a možná i Sandmana.
neni 30% u crwe furt relativne hovno proti 15% u KK? ekonomicky.
Tak už otestováno a je to na jednou použití na jednom účtu, tak si nerozdělujte objednávky :))
@kinak: ten maly darek je vystrihovanka s Garfieldem :)
@farnhajt díky, no rád bych využil, mám u nich ve wishlistu asi 30 knížek, haha
yaromil: přijde mi, že to asi bude spíš vázaný na tvůj účet u nich, vzhledem k kryptografický složitosti hesla. teda jestli si to správně pamatuju...
Tak snad mi taky dorazí. Je ta sleva vázaná na nějaký kód nebo to jen avizovali a bude to platit bez nutnosti obdržet katalog / leták / kód?
Neměl by, ten má být k objednávkám, tohle bylo ke katalogu, co jen tak sólo dorazil do schránky bez jakékoliv předchozí akce, teda aspoň u mě.
@Mr.Plysh: a neni to náhodou ten avizovaný malý dárek k 10 letum obchodu crwe?
@Yaromil: jenom katalog a v tom zalozeny list s tou slevou..
Ale katalog byl uz i v minule objednavce, co mi tenhle tyden prisla
@Walome: @Zack: tak jsem na to mrknul a upravil, ted se to pripoji na konec
@Mr.Plysh: pěkný, a to s objednávkou nebo poslali jen katalog?
@Yaromil: ja to dneska dostal postou s novym katalogem :)
@farnhajt: Proběhla informace o té 30% slevě u Crwe někde ofiko nebo kde ses o tom dozvěděl?
15% SLEVA z klubove ceny na www.knizniklub.cz na VESKERY SORTIMENT jen do pondeli 11. 11. V kosiku zadejte kod: 15KKSLEVA. Doprava jen za 25 Kc.
@soulbringer: Nic jinýho mi nezbejvá. Už jsem neofiko začal. Firemní zprovozním po novem roce.
Ale na vodoznak kašlu. Nelibi se mi. :-)
crew dává slevu na vánoce 3o%, to jsou změny...
@Light: Nejaky RŠ a Vybíral, myslim...
@Lenny: jo, to je legit, jen je to divný a kontraproduktivní v první den vydání - což by asi mělo dojít kdekomu :) Ale hlavně to není podvod. Podvod je to, co tady popisoval @walome a hlavně mě dojalo to, že to někdo školí jako standardní marketingovou praktiku.
@xintax: Jen sedm stovek? A ten vodoznak není od věc... ale jako zároveň bych zvážil udělat něco ve stylu "aukro speš deal", kde budeš vybrané kousky prodávat přímo u nich. Samozřejmě za jinou cenu (včetně provize aukra a přirážky pro lidi, co netuší, že existuje google search či srovnávače) - a máš rovnou nový prodejní kanál pro úzkou cílovku :D
A o jaké komiksy se jednalo by šlo prozradit? Mi tohle taky hlava nebere...
@Mr.Plysh: Asi sedm kil, minus poplatky. Žádná trága. Já jen nechápu, že lidi nejsou schopný googlit a v klidu dají 2x tolik na Aukru než u obchodníka...
Měl bych dávat na fotky vodoznak. :-)
@xintax: a kolik ten preprodejce na tech trech titulech vydelal?
@xintax: to víš, ruční práce, to má hodnotu. Je v tom pot a krev a srdíčko :D
To se člověk dozví věci. Ten předprodej je docela nářez.
A není to třeba tak, že autor vyzve fanoušky, aby se registrovali a napsali hodnocení, že to je pro něj důležité? To je naprosto legit přístup.
Vím, že velcí vydavatelé si skrz svoje bloggery třeba hodnocení na DK docela podchycují, takže proto má nová kniha dost komentů
Pár nových komiksů z megaknih.
https://imgbox.com/jv2yzkTW
https://imgbox.com/xYVJwYFi

PS- Za první den se Altoru prodalo 250 výtisků.
@soulbringer A já s tebou z duše souhlasím. Nelíbí se mi, jak díky těmto praktikám dostal marketing nálepku podvodu, manipulace a klamání. Ale nežiju ve sluníčkové realitě a moji studenti se s tím v praxi setkávají, ostatně mě na to kdysi přivedli oni, takže jim to řeknu.
@xintax: tak to je slušný - tomu říkám optimalizace obchodního řetězce :)
@MisaNuff: @walome Mno hele, mě také živí marketing (byť to není ten knižní a hlavně to není to hlavní, čemu se věnuje zase mý srdce), ale jde o to, že i marketing má nějaké své zákonné i etické hranice. Ze samotného slova "marketing" se stala nadávka a říká se nahlas s pohrdnáním a odporem právě proto, že lidé, kteří vůbec netuší, co marketing vlastně je, školí přesně tyhle nesmysly.

Tak jen aby to snad nezapadlo - česky se takovým praktikám říká podvod a pokud to někdo školí jako "marketingovou metodu, kterou dělaj všichni", tak samozřejmě lže a marketing to prostě není. Fakt bych rád rozděloval zrno od plev a realitu či praxi od ideálu či koncptu, který má být fér ke všem a hlavně nemá uvádět spotřebitele v omyl. Nemám problém s tím, že někdo popisuje realitu, že někdo tady klidně popisuje zaběhnutou praxi některých autorů či vydavatelů, ale jsem sakra nakrklej, když to někdo začne vydávat za běžnou marketingovou praktiku, kterou dalěj všichni, pač znotu - je to:
a) podvod
b) nedělaj to všichni
c) není to marketing
Knižní klub sleva 15 % s kódem 15KKSLEVA
@damacon: Mazec, ty lidi. Nový level u překupníků :-)
Takže dneska si to už ani člověk nekoupí a pak nepřeprodá, ale rovnou přeprodává ještě nenakoupené zboží a pak chce po prodejci aby mu to ještě rozeslal :D :D
Dokončení Velkého mrtvého už je k mání. Kdo by rád limitku, ať neváhá.
@Schirru: JJ, ona je to spíš série Batiho, než Girauda. Bati u nás moc známý není, on toho ani tolik zase nemá a skoro nic známého ani ve Francii, ale je to velký kamarád Girauda a jeden z jeho následovníků co se týká kresby (něco jako u nás Kája Saudek a jeho následovníci ;) - Původně v osmdesátkách tohle byla trilogie Krystal, někde doma mám snad ještě jeden díl... a v devadesátkách v tom Bati pokračoval, Giraud je tam myslím pořád psaný, ale řekl bych, že už tam toho moc nedělal ;)
ad Megalopolis, taky jsem dalek to označit jako odpad, spíš jako promarněnou příležitost. Byly tam jak Wow momenty, tak Wtf momenty. Tohle je spíš na debatu někde k pivu.
Schirru: Máš pravdu, Moebius je podepsán jen pod scénářem, kresba Marc Bati, ale ta kresba má hodně jeho rukopis. Jinak první tři díly jsou fantasy podobné Pánu prstenů, od čtvrtého dílu jsou tam sci-fi prvky Incalu a Valeriana. Což zní jako zajímavá kombinace, Valeriana mám rád,
jsem na to hodně zvědav.
https://www.bedetheque.com/serie-84-BD-Altor.html
Takovej je svět. Smiřte se s tím. Lepší to nebude. :-)
Já mám zase jednu "výbornou" obchodní praktiku. Není sice nová, ale taky potěší.
Před měsícem jsem měl na webu hezkou objednávku - komiksy. Čekal jsem týden na platbu a nic. Musel jsem zákazníka upozornit a teprve začal komunikovat, že jestli můžeme počkat. Jistě, proč ne. Ale nějak mi to nedalo a prohnal jsem tituly computerem a ejhle, vše na Aukru i s našima fotkama. No nechal jsem ho je dokončit. Dvě z pěti neprodal, tak jsem čekal co bude. Samozřejmě je chtěl zrušit. Jasně, proč ne. Zaplatil zbylé tři obratem a žádal odeslání na dvě různé adresy Balíkovny (kódy prý pošle). To jsem odmítl. Tak tedy na jednu adresu (tu původní z objednávky, jinou než ty dvě požadované). A pak už přišla moje chvíle. Světe div se, ale trvalo mi to skoro tak dlouho, než jsem je odeslal, jako jemu platba. To bylo mailů a telefonátů, kde je balík... :-))))
Jako markeťák tady musím dodat, že o tom normálně mluvíme se studenty, protože to dělá naprostá většina agentur, tak musí být připravení na realitu. Možná stejná logika platí i o kurzy, dělá to hodně firem, tak ať to víte.
@Gmork: Ahoj, koukám, že ale Moebius dělal jen scénář, vidím to správně? I když ta kresba vypadá jako by to Moebius byl :)
Taky jsem si udělal čas, říkal si, že nic nového od Coppoly už asi nikdy neuvidím, a na chvilku v tom kině dokonce vytuhl... neřekl bych, že je to odpad, myslím, že to mělo momenty, ale nechápu, že do toho narval takové prachy, ještě svoje, blázen...
Fort: Ono je spíše zarážející, že to nakupování/vyrábění falešných účtů radí nějaká lektorka v kurzu.