@Yaromil: abych byl fér, tu noticku ve FAQ jsem asi přehlédl a ztratil drahocenné vteřiny… ale s tím jak jsem dostal 404 a jak zmateně refreshoval i klasickou limitku, nemohl koupit ani klasiku… prostě je zázrak že jsem v tom shonu něco vůbec pořídil :)
@robur31: To by bylo podlitin, vyražených zubů a zlomených žeber, po boji o přední místa ve frontě. Toto fórum je důkazem, že ať Crew udělá cokoliv, tak to vždycky bude pro někoho špatně. Dovolím si jednu Gumpovskou parafrázi: Musí bejt těžký, bejt vydavatel :-D
@Wittgenstein: V jádru s tebou samozřejmě souhlasím, Viktore. Já se rozhodně nepočítám do řad sběratelů, ani nejsem fanatik do kůže, pořád je pro mě ultimativní priorita obsah. Obsah rozhoduje. Příběh a kresba, která mě chytne za srdce. Limitní počet nebo speciální perky jsou fakt sekundární (a nejsem z těch, co by doma měli v knihovně igelitový saigon a lámali ruce těm, co by si chtěli cokoli doma u mě prolistovat. I sběratelský zajímavé kousky mám spíše v klasických knihách). Ale jsme ve vlákně sběratelů a ti to férově můžou vnímat jinak.
Jenže právě o ten obsah se vším všudy jde. Protože Sandman JE mistrovské dílo (se skvělým překladem). Těžko hledám sérii, která mě dokázala odpálit i oblažit tak jako před deseti lety a jak to umí i dnes. Je to moje srdcovka, crème de la crème… takže jsem si pro jednou řekl, že tohle by si zasluhovalo opravdu část mých úspor… superlimitka + klasika je pořád spousta peněz :)
Svět se nezhroutí. Užiju si to v paperbacku i ve větším Omnibusu, ale vážně mě štve, že zrovna u Sandmana zažiju klasickou sh*tshow, kdy ti celý zážitek (z nákupu) pokazí amatérismus a podceněná technická příprava prodejce. Nezlob se na mě, ale v 21. století očekávám přeci jen od nakladatelů trochu víc, kór když dávaj do oběhu tenhle skvost. Nechci být zbytečně příkrý a neférový, pořád je ve ně očividně čerstvá frustrace a umím si představit, kolik práce s tímhle Crew mělo, žel, na konci dne zbývá dycky pachuť. Do budoucna se všemožnými speciálkam u Crwe bude fakt nějakou dobu zdaleka vyhýbat…
(A běda! Běda jim, jestli nedotáhnou i tem třetí špalek).
Já na to zapoměl a tak mám obyč. Alespoň mám vyřešeno :D
Z jiného soudku. Asi pustím Ninja Turtles sešitovky. Mam tu 92/2,4-11 a 93/1-8. Řeším jestli se mi chce. Touží tu po nich někdo? Předběžně? Stav a tak nafotím, jsou čtené, takže mint určitě ne.
Ohledně Sandmana jsem ve skupině - zůstal v klidu. Když však tak čtu zdejší stesky, napadlo mne, co kdyby se Crew zamyslela nad onou nespravedlností a neférovostí klikací soutěže a připravila poněkud lidštější způsob případných dalších podobných prodejů. Např. by třeba na příštím Crweconu otevřela hru kolo štěstí, kde by si každý žhavý zájemce postavil do fronty a hodil si jednou šipkou do roztočeného kola a doufal, že se s ní trefí do úzkého políčka superlimitky. Pokud by se netrefil, postavil by se opět do fronty a zkusil štěstí znovu. Crwecon trvá celý den, tak by se určitě našlo pár výherců.
Toto je nadsázka (nebo ne?) - po všech těch věcných příspěvcích, snad jedno odlehčení neuškodí.
404 mě taky zaskočila a tak jsem začal refreshovat sekci Předobjednávky, protože to tak Crew zmínila a to i ve FAQ, že se všechny tři verze objeví právě tam úderem 10.00,... tedy jim nemůžeme zazlívat, že se z nějakého důvodu dočasně vypnuly původní URL, na kterých to mi zákazníci předpokládali. Za mě to jinak vše fungovalo dobře, překvapil mě i systém blokace na 5 minut, v což jsem ani nedoufal. Co by příště chtělo vylepšit je navýšení zdrojů na serveru, alespoň dočasně, aby měl lepší odezvu i při takové zátěži jako dnes. Mě refresh třeba trval i pár sekund, tak to byla ve výsledku trochu loterie, komu se načte stránka rychleji. Na to, že tohle byl první prodej s výběrem čísla, tak za mě dobrý. Škoda jen, že se to v ostrém provozu otestovalo zrovna na Sandmanovi :-). Zažil jsem už pár desítek online dropů s limitovaným zbožím a tenhle byl z těch povedenějších. Vždycky to končí ale stejnou písničkou, nedostane se prostě na všechny. PS: Možná by bylo zajímavé koupit si standardní verzi a nechat si udělat za ty peníze u knihaře vlastní 1/1 limitku, sice bez podpisů, ale zase by to byl unikát.
Asi budu za heretika zrovna ve sběratelském klubu, ale... pokud neberete ten komiks jako investici, kterou je potřeba do dvou let otočit, pokud nejste fetišisti na kůži, pokud vám nezáleží jen na fancy šmancy obalu, pak POD tímhle obalem (a i ten základní je pěkný) je ten komiks ve všech verzích úplně stejný. Já jsem strávil několik měsíců tím, že jsem ladil všech šest knih Sandmana tak, aby to byla radost číst. Ne že bych to nedělal předtím, ale tady jsem se pokusil o svou _absolutní_ překladatelskou verzi. Změny jsou to většinou maličké, leckde jen typografické, ale občas i významové - Gaimanovi jsme tam třeba našli několik chyb, ať už jde o invokaci démonů nebo dataci deníku Johanny Constantinové.
Ještě jednou: odhlédněte od knihy jako artefaktu na polici. To, co dostáváte, je ve všech případech sakra dobré čtení.
@George Walker Bush: Mno hele... já už myslel, že jsem to tak nějak rozdejchal. Zvažoval jsem, že bych pořídil normální verzi a třeba tu superlimitku... leč to ráno bylo fakt pekelný.
Nejde o to, že je těch superlimitek i limitek omezené množství, nejde o to, že se na člověka nedostane. To se prostě u exkluzivních a omezených věcí stane. Jde o to, že je to za mě další fiasko a v krátkém sledu po Kazateli takové, které si prostě pamatovat budu. Kdyby to prostě bylo technicky zajištěné tak, že se ti objeví jen čistě hláška "seš lopata, bo to si to nestihl. Ostatní byli rychejší", tak bych asi neřekl ani popel. Problém je, že si to prostě neumí ošéfovat technicky, neumí komunikovat a já bych se znovu jen opakoval... - podle diskuse na FB, jsem rozhodně nebyl jedinej, komu web hodil 404 a stejně jako jiní, jsem začínal zřejmě na špatné URL z minulého týdne. Někomu zase nešlo zaplatit (OK, to mohl být problém třetích stran s platební bránou), ale korunu tomu dali i tím, že to chvíli vypadalo, že se vyprodala i obyčejné vydání.
suma sumarum - prostě ne, takhle ne. Chápu, že oni to asi řešit nemusí, že mohou být vysmáti, protože se jim všechny limity podařilo vyprodat během jednoho dne (jak už jsem tu předpovídal), ale moje osobní CX opět poslali do hořících pekel - rozhodně pro mě nejsou a nebudou preferovaným vydavatelem, natož prodejcem, byť jsem jim za Sandmana v omnibusu samozřejmě vděčný, držím jim palce s prodeji klasiky, aby se dostalo na 3. omnibusu, ale osobní zkušenost, je osobní zkušenost... Myslet si, že loajální zákazník vydrží všechno, nemusí být vždy pravda.
GWB: A já si tou dobou blaženě na zahrádce sklízel rajčata, vyhříval se na sluníčku a upíjel pivko. Vůbec mě celá tahle taškařice se Sandmanem netrápí, mám ho komplet v broži a bohatě mi to tak stačí.:)
@soulbringer: Ta tržní cena je podle konkrétních aukcí na Aukru. Jestli to dobře chápu, tak je to vždycky ta nejvyšší cena, za kterou se to ale reálně prodalo. Stejně to samozřejmě nemusí vždy perfektně odpovídat, protože to nebere v potaz stav té knížky a třeba Hellboyovská knižnice a kolosální Conan jsou hodně vysoko, ale tam jde navíc o vydražení kusů z Kantůrkovy pozůstalosti, což tu cenu imho určitě ještě zvýšilo.
Jaromil a komiksfan - díky, kluci, šel jsem na komp, kde to dělalo totéž, než jsem použil F5. ;) chtěl jsem superlimitku zkusit, tak jsem po noční nešel spát.
. Čekal jsem fiasko, dostal jsem ho. :) zatím žádný sběratel nenapsal, že ji má.... Není to zajímave? :)
Jinak teda asi mám limitku, ač jsem ji původně nechtěl. :D
Jelikoz jsem predpokladal, ze to Crew nezvladne po technicke strance odladit bez problemu, coz se samozrejme stalo (vyraz pro spoustu skaredych slov), nemuzu byt nakonec zklaman… zaklad je nizky ocekavani! ;)
Holt, neprekvapili. Superlimitka fakt chytit nesla. Jestli se nekomu postestilo, tak to zdejsim sběratelum preju.
On snad někdo tu superlimitku pustí, počítám že by se mohly 1-2 kusy objevit na aukru. Jelikož jsem stejně jako další pohořel, tak bych jí zřejmě i koupil. Furt to vlastně hodnotově není ten úplný peak českého trhu, tím je kromě prvního Čtyřlístku zřejmě Hellboy 1 v kůži nebo Aargh 1.
Tak by ma zaujímalo, či by sa v Crew nepotešili, ak by spravili tých super-limitiek napr. 100ks (za rovnakú cenu) a tiež sa všetky dnes vypredali.. (ak sa posielajú jednotlivé archy na podpis autorom, tak by som v tom nevidel problém)
@Trip: Jestli koupíš první díl od překupníka za 20.000Kč (počítám s cenou spíš tak 25k+), tak na dalších číslech tě natáhne určitě násobně víc, protože bude vědět, že může vzhledem k tomu, že budeš mít první díl a budeš chtít určitě i ten druhý :/
Jako mám teď pracovně hektické období, ale na těch 10 jsem byl připraven na značkách a... neúspěch! Jsem nasraný, den mám zkažený, v hlavě se mi víří myšlenky, jak je možné, že člověk, co má od Crwe všechno (doslova), nebude mít tuhle parádu :D Podařilo se mi to prosrat jako Lennymu, chystal jsem se refreshovat stránku z předobjednávek a ona zmizela - než jsem to potom našel, nezbylo než jen čumět na rozebrané čísla :) Bylo to podobné jako s Pánem Prstenů od Arga, akorát že toho bylo ještě jedenkrát tolik a podařil se mi... Vůbec ten počet 30 kusů, to je tak pitomě nízké číslo, ale hádám, že to bylo navázané na ty podpisy, jinak by toho snad udělali trošku víc. Ne? BTW, jestli někdo z těch, co ten superlimit stihl, a měl by raději limitovaného Pána Prstenů od Arga (ten v zelené krabici), určitě se domluvíme :) Život je otázkou priorit :D
Kdybych věděl, že tu někdo bude chtít jakýkoliv číslo superlimitky, tak jsem to býval mohl někomu vzít, ale já šel jenom po prvních číslech a když byly pryč po refreshech, tak jsem to odpískal...
Btw, jestli to nějaký překupník prodá dřív než vyjde 2. díl, tak bych asi pak doporučil kontaktovat Crew s tím číslem výtisku a podle mě by ho mohli vyřadit z toho garantovaného předprodeje.
Je tu nějaká možnost předkupního práva u dalších dílů limitovaných a superlimitovaných verzí?
Ano! Pokud si zakoupíte Sandman omnibus, svazek první (superlimitovaná číslovaná verze) nebo Sandman omnibus, svazek první (limitovaná číslovaná verze), bude vám umožněn i nákup dalších dílů ve speciálním režimu. Technickou stránku ještě upřesníme, ale před spuštěním předprodeje dalšího dílu by vám na e-mail, pod kterým jste provedl/a nákup první části, měl přijít speciální odkaz, skrz který provedete nákup dalšího dílu. U limitovaných a superlimitovaných číslovaných verzí máte rovnou i přiřazené stejné číslo, které jste zvolil/a u prvního dílu. Pokud tuto možnost nevyužijete do sedmi dnů od poskytnutí odkazu, tak propadá. Komiksy budou puštěny do předprodeje, kde si je bude moc zakoupit jiný zákazník.
Je tu nějaká možnost předkupního práva u dalších dílů limitovaných a superlimitovaných verzí?
Ano! Pokud si zakoupíte Sandman omnibus, svazek první (superlimitovaná číslovaná verze) nebo Sandman omnibus, svazek první (limitovaná číslovaná verze), bude vám umožněn i nákup dalších dílů ve speciálním režimu. Technickou stránku ještě upřesníme, ale před spuštěním předprodeje dalšího dílu by vám na e-mail, pod kterým jste provedl/a nákup první části, měl přijít speciální odkaz, skrz který provedete nákup dalšího dílu. U limitovaných a superlimitovaných číslovaných verzí máte rovnou i přiřazené stejné číslo, které jste zvolil/a u prvního dílu. Pokud tuto možnost nevyužijete do sedmi dnů od poskytnutí odkazu, tak propadá. Komiksy budou puštěny do předprodeje, kde si je bude moc zakoupit jiný zákazník.
@Milo_Harwey:
taky se mi to stalo a nepomohlo zmenit ve formulari nic. tak jsem dal F5 a to taky nepomohlo, tak jsem dal nasilne CTRL+F5 a nove cislo limitky a to uz proslo, tak nevim. alespon kdyby to tam psalo co se nepovedlo, takhle jsem tam tapal docela dlouho a uz me tekly nervy.
@Milo_Harwey: Mě se to stalo taky. Pomohl mi refresh prohlížeče. Nebo zkus jiný, jestli máš po ruce počítač / telefon,... ale mě pomohl obyčejný refresh pomocí F5,... nebo zkust CTRL+F5, to se načte celá stránka úplně znovu bez pomoci vyrovnávací paměti / cache,...
Dobrej masakr. Měl.jsem stejný problém jako vy všichni a teď zkouším už 25 min koupit limitka a píše mi to dokola "něco se pokazilo, zkuste to prosím znovu", ač jsem vybral všechny varianty platby a odeslání. Proste si ji koupit nemůžu. :D
@Lenny Měl jsem to stejně, 404, ale pak jsem si vzpomněl, že Crew avizovala (bylo to v FAQ), že se knihy objeví v sekci předprodeje a tak jsem refreshoval tam,...
@mAgiic Jo, ale většina těch dostupných botů je napsaná na míru Shopify (a dalším větším hráčům na poli e-commerce systémů), Crew má dost pravděpodobně nějaké svoje řešení e-shopu,... jako s tím, jak někdy i v běžném provozu pomalu stránky reagují jsem byl dnes víceméně mile překvapen, že to fungovalo i když s laggy,...