* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

SomeOne: Upraveno, jestli je to i na knize, tak to už neopravíme :)
@Zack: Super, diky. Jen si ale ted nemuzu zobrazit info uzivatele, zobrazuje se misto nej sbirka.
Upravy:
- V obou sbirkach jsou ted za nazvem popelnice, tim smazete cely radek primo.
- V profilu je ted defaultni Sbirka místo Infa.
To vyhledávání by mělo na hlavní záložce zobrazovat výsledky i z bibliografických údajů, nejenom z popisků. Tzn. že pokud není např. autor explicitně zmíněný v popisku, tak musí člověk ještě kliknout na záložku s autory a pak na konkrétního autora, jinak to žádné výsledky od něj nezobrazí. Zcela zbytečné dva kroky navíc.
@Zack: perfektni! Moc diky; hned je to prijemnejsi.
@Zack: Dik. Na mobilu uz funguje a text se spravne lame.
Workaround je přepnout se na tmavý režim :-)
To trvalé přihlášení jsem vskutku přehlédl, takže to je moje chyba.
Ale to přelévání textu se fakt nedá/nebude řešit?
Alfi: A to Zack příslibil, že možná někdy třeba bude.
Marvel Origins #009: Fantastic Four 4 (1963) obsahuje ještě Fantastic Four Annual #1
Tagy by malo našeptávať z už existujúcich pri písanï
@komiksfan: pridal jsem vyhledavany retezec do url a trochu jinak je to pospojovany, takze by melo BACK fungovat.
Já jsem spokojený s novou verzí, ale zase tu nějak extra nešmejdím, zatím jsem na nic co by mi mohlo vadit nenarazil. Jen ty tagy vůbec nevím , k čemu by mi byly. Snad bych se mohl podle nich naučit jak se jmenují ty manga žánry, ale moc tomu nevěřím , po 3 letech si nepamatuju, jak se jmenují lidi u nás v práci.
deefha: V prehledu tagu je pocet comicsu, u kterych ten konkretni tag je pouzit a kolikrat je pouzity celkem. Filtr v prehled comicsu jen vyhledava v tagu, ktery je u comicsu, takze art a artová kresba splňuje "art". Protoze tag jako entita vubec neexistuje, neda se hledat podle entity, jen se hleda v tech textech. Jako kdyby lide pridavali slova/vety do poznamky.
Ja te o nicem nepresvedcuju, jen popisuju, jak to funguje.
Poniczech: Nemohu používat žánry, protože tam nic takového jako manga není.
Abych jen nedissoval: Poniczech to zjevne chape :)
SomeOne:
1] mecenasi tam maj mazani, ale uznavam, ze pokud tam nic neni nemelo by to byt videt vubec, napisu si to.
2] to spis vypadlo, nekam to pridam :)

Fort: admin tagy jsou tagy pro adminy, o zadny rad nam nejde, k tomu tagy vubec nejsou.
@Fort: Ten pořádek v tom bude tím hodnocením. Relevantnější tagy budou mít víc bodů, málo používané nebudou tolik vidět. Pokud budou lidi používat stejně hodně shounen i šónen, no tak to tam bude dvakrát, což ničemu nevadí. Komu tohle vadí, může dál využívat jen žánry, do kterých nikdo z uživatelů nešmatlá, ale za mě rozhodně čím víc tagů, tím jen líp. Když bude mít kniha 500 tagů (což stejně mít nebude), aspoň to vychytá všechny popisky, co lidi napadnou.
Poniczech, ty admin tagy chci, aby v tom byl řád. Máš tam Shonen, shounen, šónen už v začátku by se v tom dal udělat pořádek.
Nechci aby to dělali nutně admini, ale aby byl pro tagy vzor aspoň v nějakých. Je mi jasné, že nikdy nebudou všechny.
Nová verze vypadá super. Nejdřív tedy vypadala trochu zvláštně, ale rychle jsem si zvykl a líbí se mi :) Děkuji Zackovi (a admin týmu) za odvedenou práci. Měl bych dvě věci:

1) Na přehledu hvězdičkových hodnocení (ať už v sekci komentáře nebo na stránce komiksu) má každé hodnocení u sebe tři tečky skrývající rozbalovací nabídku, která ale nemá žádný obsah, je prázdná.
2) Když si ve sbírce zavedu nějaký filtr, nevidím oproti v5 počet komiksů, který byl tímto filtrem vyselectován. Je to někde schované, nebo odstraněné?
@Fort: Však stačí rozkliknout tag a seřadit podle data vydání. Pak je jedno, co má kolik tagů, ale seřadí se to podle toho, jak to vyšlo. Navíc pokud člověk nechce propásnout žádnou nově přidanou mangu, bude stejně lepší si rozkliknout Aktuálně přidáno, protože ten manga tag to nebude mít, dokud ho někdo nepřidá a chtít ještě po adminech i aby to tagovali, to už mi přijde dost zbytečné.
deefha: tag je proste jen text prihozeny ke comicsu, vyhledat v comicsu podle tagu je proste jen vyhledani v tom textu
deefha: se jenom slepej, sem ti na nej klikl, abys ho mel hned prvni :)
Zack: Tak ještě doplnit ty Slzy bohyně a bude to perfektní.
Chápu jak fungují tagy, ale chci aby fungovali jinak. Časem bude nějaký svazek mangy mít 50 tagu mangy a bude na prvním místě, ale představoval bych si aby na prvním místě byla manga aktuálně přidaná do databáze, abych žádnou neprošvihl a je mi jedno kolik u ní kdo potvrdí tagu manga. Chci jen mít možnost seřazení tagu podle vícero možností a ne jen podle počtu potvrzení.
Jinak dík za jak dát vlákno do blacklistu.
seneke: jsem to smazal, ted je to proste v Prehledech
odkazy v informacích tohoto fóra nefungují. Hodí mě to na hlavní stránku.
Fort: Jsem přihlášený, mám skryté Nakupujeme venku a žádná jednička mi tam nesvítí ani s novým příspěvkem, imho funguje jak má :) (a díky za to!)
Fort: zkus ve foru v podmenu napravo ikonu oka.

ad tagy, nechapes jak to funguje, ale uz jsme to vysvetlovali dva, ted uz ti pomuze jen cas :)
@Fort: To s těma tagama si teda myslím, že je nepochopení jejich využití. Tagy budou různé i třeba pro jednotlivé svazky v jedné sérii mangy a je logické, že rozkliknutím tagu se mi zobrazí seznam konkrétních titulů. Je hloupost, aby to ukazovalo celé série, když to ve velkém množství případů nebudou celé série splňovat. Navíc je to úplně zbytečné, protože vyhledané položky jde jednoduše řadit, takže když je seřadíš podle jména, budeš mít toho Holmese z Kjóta pěkně pohromadě a seřazeného.
Fort: Jinak řečeno, chceš tagy, ale jenom pro série.
@George Walker Bush:
soulbringer seal of approval - *srdičko*
{to bude vtipný, až tu budu chtít po Zackovi, aby do nějakého budoucího ročního přehledu zapracoval i "nejužívanšjší a nejzbytečnější tagy" :)
Nejsem s tagy vůbec spokojen, admin tagy vidím jako nutnost. Uvedu příklad co bych si jako uživatel představoval. Kliknu na tag manga a aby mi vyjeli manga série, ale místo toho mi vyjede seznam svazku mang zřejmě dle počtu tagu manga. Nechci aby mi tam vyjelo Holmes z Kjóta #10 a o řádek níže Holmes z Kjóta #09 a o další dva řádky níže Holmes z Kjóta #08.
Představoval bych si to, aby mi tam vyjelo Holmes z Kjóta, bez číslovky, pak bych na to klikl a viděl bych stránku ze které bych vyčetl, tahle série má zatím 10 svazku a mohl se z téhle stránky dostat na jakýkoliv díl.

Další věc, která se mi nelíbí a už jsem to tu psal, ale odpálkovali jste mě. Rád bych ignoroval některá fóra. Nezajímá mě stripy, fejky, fejky :), dobře už to forum nemusím číst pokud nechci, ale nahoře mi pořád svítí 1, ignoruji více fór a to číslo bude časem narůstat, když tady náhodně během dne přijdu, tak muže být příspěvek, někde kde mě to zajímá, ale z úvodní načtení stránky se to nedozvím, musím na to najet myší a kliknout.
@deefha: Mi prijde teda efektivnejsi se odlogovat, zalogovat znovu a spravne a mit rok klid, nez se porad prihlasovat docasne a cekat ve foru, ze se mozna neco zmeni. Kdyz to teda neni podle tebe tim, ze lidi to potvrzeni nevidi, jen tim, ze neni prvni :)
Kdyz to otocim a bude "zustat prihlaseny" automaticky zaskrtnuty, bude to nekomu vadit? Ono tech lidi s internetovou slepotou asi bude o dost vic nez tech, co se pro jistotu vsude odhlasujou.
@dopple u přihlášení si musíš zaskrtnout zůstat přihlášen…
Chodím sem většinou přes mobil a musím říct, že předchozí verze byla uživatelsky příjemnější.
Hlavní dva problémy:
- musím se pokaždé přihlašovat; dříve jsem byl přihlášený pořád.
- delší název komiksu má za důsledek “přetečení” komentáře do barevného obrázku vpravo, takže slova na konci řádku nejde přečíst a navíc si musím manuálně přizpůsobovat displej. Aktuálně např. komenář od GWB k Jednou budeš Arab 6
@George Walker Bush: Tak už vím, co budu ve volných chvílích dělat :D
Za me jak jsem psal, nechal bych to ted par mesicu bublat a 25Q1 mrknout, co nefunguje a predelat, co funguje a rozsirit. Co bych urcite casem rad, jsou ty privatni a admin tagy, je to na seznamu a jakozto vec, co si budu delat i pro sebe, to mas sanci byt i letos :)
TAGY

Přátelé, jistě jste si všimli - a řada z vás již komentovala -, že se nám v nové verzi objevila nová fičura, nová vyfikundace, zkrátka nová věc, a to sice tagy. Věc, na kterou jsem se osobně moc těšil a čas teprve prověří, jak moc se nám to povedlo. Naleznete v PŘEHLEDY - Tagů. A pak už také u několika komiksů v jejich vlastní záložce.

Tato funkce má dvě základní roviny:
- Podrobnější popis. Tyto de facto "nálepky" nemají nahradit žánry, ani série, mají sloužit jako uživatelský pomocný nástroj v podobě jakýchsi klíčových slov, deskriptorů, prostě tagů. Mohou ustat nekonečné debaty o tom, co je "žánr" a co ne, co je vlastně série, periodikum, komiksové universum, edice, jelikož si to do popisu daného komiksu mohou vetknout lidé sami.
- Lepší propojenost. Skrze síť vzájemně propojených tagů byste měli lépe nalézat podobné komiksy, které se daného tagu (věci/tématu) týkají. Zkuste si ho jednoduše prokliknout. Tedy takový velice šikovný exploring moment v naší databázi.

Tagování je svobodné, není prakticky nijak omezené, takže máte vše ve vlastních rukou. Je nám jedno, zdali budete značkovat komiks jako "fantasy", "sci-fi", "scifi", "francie", "Francie", "líbilo", "šunka se sýrem", "soulbringer seal of approval", "bad", "manga", "manhwa", "superman", "zelenorůžová hadice", "Pojď mi", "anglická literatura", "filosofie", "historie", "LGBT+", "nedočteno", "heavy metal", "stalking", "muži v trenclích", "komáři", "lesy", "Vltava", "stan lee", "ovoce", "o knihách", "japonsko", "beletrie", "haiku", "not read", "want to read", "surrealismus"... fantazii se skutečně meze nekladou. Ano, je to veřejná věc (přesto si můžete označovat po svém), ano, "hrozí" duplicitia, ano, hrozí, že někdo přilepí nějaký nesmysl. Jenže tyto systémy fungují ve větším kolektivu samoregulačně a relevantní tagy se řadí díky většímu označení na začátek, ty méně relevantní až irelevantní se řadí na konec.

Tím se dostávám k tomu podstatnému: k prosbě, apelu, či spíše inspiraci - tagujte!!! Čím víc budeme tagovat, tím víc celý tento systém bude fungovat. Přidávejte nové, klikejte na již existující tagy u daného komiksu, čímž podpoříte jeho relevanci. Já sám si vždy otaguju nově přečtený komiks, sem tam taguji v minulosti přečtené knihy, aby celá síť pěkně rostla. Fry už leccos taky přidal. Když se přidáte i vy, nesmírně nám to pomůže. Opravdu. Díky!

P. S. Díky moc Zackovi, že to uskutečnil, zároveň mě kdyžtak doplní, jestli jsem něco opomenul.