Uz jsem to vysvetloval, nepovazoval jsem to za nutny, chapu, ze to nekteri za nutny povazujete, bude pridano hned jak vyresim core systemy, ktere ted nefunguji vubec. Netahal bych do toho zadny "vy", byl to ciste muj spatny odhad.
Mňa tiež zaujíma, prečo nie je možné mať normálne vyhľadávanie? Technicky to nejde spraviť? Myslíte, že takto je to správne a všetky ostatné weby to majú špatne?
Hoši pardon, ale to vyhledávání je prostě průser, obhajovat si to můžete jak chcete. Ať jdu na jakoukoliv stránku, která má svůj vyhledávač, tak prostě funguje stylem, že napíšu název, dám enter a hotovo. "Většina uživatelů hledá přes Google"? "Stačí si to naklikat v té a té záložce"? No tak. Vždyť tohle jsou strašně zpátečnický a navíc naprosto zbytečný kroky. A i kdyby vyhledávání + enter používalo podle vás jenom 10 uživatelů, tak to ale prostě furt někdo využívá... tak jaký je konkrétní problém zobrazení všech komiksů po enteru ponechat a dát tak lidem více možností? Každý si pak zvolí, co mu vyhovuje nejvíce; jestli používat našeptávač, proklikat se na komiksy přes záložky nebo si je nechat vyjet po enteru. Osobně mi tohle zkrátka přijde neintuitivní, jako krok zpátky a vyhledávacímu políčku odebírající jeho primární funkci a smysl celkově. Vzhled je jinak super, ale tím se už před ránou do držky asi nezachráním :'))
Zack: díky, je to za mě takto lepší :) - ještě mě napadlo, jestli by nemohly být v těle karet komiksů proklikávací i ty ikonky (hodnocení, koment, diskuze), místo toho, aby člověk musel přesně najet kurzorem na jednotlivá čísla
Jo, o nočním řádění CRONů jsem nevěděl :-). Samo sebou nevím nic o tom jak to funguje na pozadí, ale holt když uživatel něco odebere ze sbírky tak očekává, že se ta akce provede hned :-D, tak jsem si našel berličku v podobě tlačítka popelnice,... která ale byla vidět myslím jen v landscape módu na mobilu nebo na desktopu, ale to už si nepamatuji přesně :-).
No ve v5 když jsem si do sbírky přidal něco omylem a zase to přes stejnou ikonu / tlačítko odebral, tak jsem to musel ze sbírky ještě odebrat popelnicí,...
xintax: jsem uplne v pokuseni tu v5 rozbehat bokem a zkusit to zreprodukovat, takhle tipuju, ze to tam porad bylo, jen v tom razeni az nekde na konci, takze si o tom nevedel. Razeni ted je jiny, takze se to muze chovat jinak.
Zack - Zhruba jednou dvakrat do měsíce nahazuju kupicky novejch věci a kolikrát se ukliknu a pak mažu. A vzdycky jsem si radil sbirku podle sloupce MÁM, abych věděl, co jsem přidal naposled. Opravdu nikdy se mi tam neobjevilo to smazane. Tak jsem asi fakt starej.
Xintax: co je sbirka pres asynchro tlacitka, je to takhle, ve v6 to obsluhuje doslova stejny kod jako ve v5. Pokud driv rikas o dve verze zpet, coz je roky a roky a to sbirka vypadala uplne jinak celkove, tak ano. Pokud myslis driv jakoze pred tydnem, tak ses psychotik a hlavne neposlouchej zadny hlasy.
xintax: vitej na CDB, tak to je zhruba 10 let :) Jak je jednou polozka ve Sbirce, muzes s ni volne manipulovat. V noci se pak pri uklidu smaze vsechno, co nema poznamku, neni v zadny kategorii a tak.
Nicmene v minule verzi bylo jeste dedikovane tlacitko primo na smazani polozky, na to jsem zapomnel, ale uz to nekdo nekde reklamoval a mam to poznaceny.
Montiseus: ale jak nad tim premyslim, tak kdyz nekdo klikne primo na akutalni comicsy, tak chce aktualni comicsy a melo by se to zresetovat, tohle si napisu upravit, to chapu, ze mate.
Montiseus: Aktualne pridano te proste jen hodi do prehledu comicsů, kde máš vyfiltrovany manga, takže nerikam ficura, proste to tak je, filtr se drzi po celou dobu session, dokud ho nezrusite.
Náhodně je chyba. Která byla nejspíš už v minulý verzi, protože si nepamatuju, že bych někdy dělal random řazení v přehledu comicsů. Takže by tam asi neměl být link vůbec. Teď vede prostě do přehledu comicsů.
Nevím jestli je to bug nebo feature, ale když si zakliknu, že chci zobrazit jen komiksy s určitým tagem (např. manga), tak jakmile jsem zpátky na domovské stránce a kliknu na "Aktuálně přidáno" nebo "Náhodně vybráno", zobrazí se mi zase přehled komiksů s tím samým tagem a nikoliv to, na co klikám.
Darker: ve sbirce je filtr (vpravo nahore), kde si vyber Chci, a pak si to serad, jak chces.
Light:
2) zni jako chyba, kouknu na to
3) Do Sbirky je primy link uplne na stejnym miste jako byl driv, neni duvod tam chodit pres Profil. Na prvni strance Profilu je Info. Ty tam nemas nic, protoze tam nemas nic. Jinak je to stejny jako ve stary verzi, jen misto na zalozky klikas v menu. Ale klidne o tom muzeme podiskutovat (idealne nejakym konstruktivnejsim tonem :) Dokazu si predstavit, ze se vratime k zalozkam nebo pujde nastavit, jaka ma byt primarni stranka na Profilu.
4+5) asi muze byt ten ciselny rating primo viditelny nekde u hvezd, neco zkusim.
Light: Jak psal Zack, teď je období ladění, každopádně u toho bodu 3 myslíš rozkliknutí té šipečky vedle avatara, čímž se dostaneš rovnou do sbírek, pošty atd? Aniž bys musel najíždět do profilu nebo myslíš něco jiného? Případně máš i permalinky co si můžeš dát do záložek a nemusíš do těchto věcí najíždět ani přes hlavní stránku CDB, ale rovnou je otevřít, jestli je tedy toto co myslíš? https://comicsdb.cz/profil/2851/light/sbirka/
Funguje případně i rovnou na detaily rozložení sbírky jako např. https://comicsdb.cz/sbirka/2851/light/prehled/
Vlastně jsem zapomněl za jednu super věc - kartu jednotlivých hodnocení nad rámec komentářů, člověk vidí co letí, co např. oblíbení uživatelé zrovna hodnotí apod. To je bomba, za to moc dík.
1) Vyhledávání se mi nelíbí, souhlasím s výtkami, které se řeší níže. 31 letý boomer by taky rád klikl na enter a dostal výsledek :)
2) Mám v profilu nastavené výchozí zobrazení obálek komiksů a ne seznam a přesto, když ve své sbírce např kliknu na chci, tak se mi jako první zobrazí seznam a musím manuálně přepnout na obálky
3) Celkově kliknutí na profil mi přijde velký krok zpět. Pokud chci zobrazit svůj profil, tak se mi zobrazí pouze nick, mail a kdy jsem byl naposledy online, vše ostatní (to podstatné) je schované v rolovací ikonce na boku. Proč všechny tyhle kategorie nemůžou být hned viditelné při kliknutí na profil nějakým jiným způsobem. Dostat se třeba teď do svého přehledu sbírky je otravnější a složitější než předtím.
4) Jak mám zobrazit hodnocení komiksu přímo na jeho kartě na telefonu? Hodnocení nikde nevidím, když kliknu na hvězdičky nad obálkou, hodnocení se nezobrazí.
5) Nešlo by prosím zrychlit zobrazení hodnocení komiksu při najetí myší na hvězdičky na v podstatě okamžitě? Teď to zbytečně dlouho trvá.
O webech vím prd a zároveň si extrémně vážím toho, že comicsdb vůbec existuje, ale z hlediska běžného uživatele mi tento update přijde jako krok zpátky, respektive nevidím z mého pohledu nic pozitivního, jen zhoršení vyhledávání a zobrazení profilu. Sorry.
Ano, to, co se řeší níže. prostě napsal jsem název komiksu do políčka na hlavní stránce, dám enter a hodí mě to na přehled komiksů. Jako, že máš počkat a ž se objeví našeptávání a pak kliknout na to, co chceš mě došlo až na třetí pokus, kdy jsem na to vejral, co to ku.va je :/
Ve sbírce v přehledu šlo ve staré verzi seřadit sbírku podle jednoho parametru (třeba cena) a pak vyfiltrovat vše podle druhého (například chci), takže jsem viděl všechny komiksy, co chci seřazené podle ceny. V nové verzi to nebude? :/
Update k tem chodicim nechodicim notifikacim o novych comicsech: Budu to muset komplet predelat, protoze s aktualnim zpusobem vedeni comicsu a starym systemem by vam chodilo spoustu duplicit, notifikaci moc brzo nebo vubec. Coz vam teda muze byt jedno, hlasim to jen, ze to nebude otazka hodin, zatim si trochu naivne myslim, ze pokud se nejak dramaticky nezmrtvim na Crweconu, tak bych to mohl sfouknout do konce tydne.
S tim se poji otazka: Jste v pohode s tim, ze by vam notifikace chodila jedna vzdycky v noci s nejakym souhrnem? Jednak by to melo znamenat min emailu a mne by to asi usnadnilo praci, kdybych nemusel resit pri kazde manipulaci s datama. Melo by to byt asi i prehlednejsi pro vas, nez jednotlivy zpravy pokazdy, kdyz hrabnem na neco, co sledujete.
Zacku, v minulé verzi mi vyhovovalo, že v "Komentářích" bylo možno mít zapnuty jak komenty, tak diskuzi dohromady. Teď jde jen buď a nebo, jestli to jde dát, tak jak to bylo, budu vděčen. Dík.
Zack: stejně jako deefha tam sem tam něco prodám a během roku se budu stěhovat takže taky bude nějaké pročištění a a byt oproštěn od desátku pro aukro by nevadilo
mecenáši: Aukro nabízí pro místní elitu 200 položek měsíčně zdarma, zajímalo by to někoho, máme to vůbec nějak řešit nebo všichni máte Aukro Pro Mega Plus, 10000 položek a zlatou kliku od hajzlů už teď?
U.P.V.O je problem kvuli tem teckam, fulltext to bere jako jednotlivy slova. Takze vidi O, rekne si ze uzivatel mozna mysli Olomouc. Vcera by U.P.V.O jeste fungovalo, protoze nefungoval fulltext a brute force hledani pak vidi jen to, co presne obsahuje ten nazev. Oboji ma svoje vyhody i nevyhody, oboji se da casem ladit, ale ladit neco podle borderline pripadu, ktere nastavaj jen tyden po nasazeni, protoze lidi zkousi hledat extremy, je nesmysl.
Lemira v naseptavani je jedno ze dvou radku, s tim muze mit problem fakt jen Karen.
Nahodny uzivatele vubec nepouzivaj vyhledavani na CDB, ale google. Neni to, protoze sem to za cely rok nepotreboval a v minuly verzi se vyuzivalo minimalne, protoze i pravidelne trpici uzivatele s tim blbnou tyden po nasazeni, a pak o tom tri roky neslysim.
Plus v minulom vyhľadávaní bolo super, že som len tukol časť názvu komiksu a videl som obálky.
Toto funguje prapodivne. Naťukám “U.P.V.O.” a nájde mi Múzeum umění Olomouc. Prečo? U.P.V.O. sú až niekde na stom riadku, to jest ako keby neboli.
Ak hľadám cez filter napr Lemire tak mi knihy nájde len v textovom zobrazení, s obálkami ukáže nič nenájdené.
Našeptávač - budiž, nech tam je, ale tiež by som od vyhľadávacieho políčka čakal, že keď to odťuknem, tak vyhľadáva. Aký je dôvod nedať to tam? Technicky je to ťažké? Vadí to vývojárovi? My, pravidelní užívatelia si to odtrpíme, ale myslím si, že náhodným návštevníkom to spôsobí maglajz, že vyhľadávacie políčko nevyhľadáva, alebo teda že na stránke nie je vyhľadávanie len našeptávanie.
V našeptávání nebyl dobře fulltext, tzn. pořád hledal celá spojení. Teď "Dan Černý" funguje, zároveň to vyřešilo, že "Jed" sice vrátí ledacos, ale "Batman Jed" už to co má.
radek: při té příležitosti jsem koukal, jak komplikovaný by bylo řadit podle relevance a teď celý fulltext jede jen binárně (hlavně kvůli rychlosti). Napíšu si někdy do budoucna testnout nějaký pokročilejší fulltext, který umí i hodnotit relevanci, o kolik by to bylo lepší a taky o kolik pomalejší, ale spíš bych to moc nevyhlížel, aspoň ne letos.
Když jsme u toho, přípojuji se, když jsem dřív hledal autory, šlo to. Teď napíšu např. Dan Černý, našeptávač mi nabídne pouze jeho obálku k Znovuzrození hrdinů DC, ale pokud se tam neproklikám přes ten komiks, autora nevyhledám. Zkoušeno na iPhone.
@Walome: ne ja to chapu, pridat na enter stranku, ktera vylistuje vsechno. U nas bych to spis udelal v zalozkach jako prehledy se sbirkou atd. at to ma pridanou hodnotu.