Art Obrázkové vlákno.

Mam dva listky na dnesek na komentovanou prohlidku Lachlandu v Galerii Villy Pelle. Nejsem dnes schopen tam jit a chci je udat, aby neprisly vnivec. Jestli mi za to neco date, budu rad, ale jinak je opravdu venuju. Kdo ma zajem, at mi napise PM i s mailem a ja mu poslu pdf. Kdo driv prijde... Zbytek znate.
Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
Lachman, ty Lochmane.
Jj, uz se taky tesim, listky mame az na 13, tak jsem rad, ze se mam nac tesit. Vypada to vazne paradne!
Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.

Toe: jj, já jsem to pak taky upravil... dnes mě klávesnice zlobí :/
soulbringer: Upravil jsem ti odkaz - ideálně dávejte direct link na obrázek (bez rámců okolo) a bez zkracovačů odkazu jako bit.ly atd...
ten Grus je TAKOVÁ nádhera!

(nedalo mi: "create poetic painting of STÍNADLA city auarter - dark inner yard from mids of 20th century in style of painter JIŘÍ GRUS")

Jiří Grus - Stínadla

Jako velký fanoušek fantastic artu a pravidelný odběratel ročenky Spectrum, která bohužel s číslem 27 během covidu zanikla (velká škoda, jsou to nádherné knihy), jsem najel na tisk těch nejlepších prací. Teď jsem využil 50% slevy u happyfoto a nechal si vytisknout pár (přes 300) artu v žánrech anime, fantasy, horor, cyberpunk, mytology, sci-fi. Snad v budoucnu Spectrum vstane z mrtvých.
https://imgbox.com/hz61qHje
james89: Jo, dělá je sám.
Ty figurky si borec vyrábí? Dobrá práce
Paperinik (Duck Avenger) superhdinská verze kačera Donalda

Zack: Jo, ta černobílá verze mě bere taky nejvíc. Skvělá věc, že to tehdy v CRWI vydali právě takhle.
Colorovat Bollanda je prasarna :)
Když jsem tu v jiném vlákně natrefil na coloring... Tak dvě verze koloringu Killing Joku. První originální, psychedelická od Johna Higginse, druhá rekolorovaná od Briana Bollanda, který to celé nakreslil a Higginsovu verzi nenáviděl. (Z Facebooku José Villarubbia).

GWB: Nevěděl jsem, že někdo tady muže být tak hluboko v poli - ale k věci: tematicky říkáš? zima říkáš? zima po česku říkáš... a nedáš sem Ladu? Progresivisto!
Ale dobře, taky jsem si dovolil z vlastní zahrádky - včerejší Vinohrady:

soubringer: To by si chudák pohoršil, dostali včera i od Bernu, zatímco Erling nastartoval obrat proti Lipsku; vtipné, že to je ta samá skupina.

Ale abych nebyl OT - jedno tematicky aktuální od Jaromíra 99

S313: mno rekl bych, ze se chysta na prestup do Crvena zvezdy Belehrad - soudle dle toho batohu ;) Jako je to elitni strelec... ale ze by to umel i s flintou?
To v okně je Erling Haaland after one week in Serbia?
Je to jen nacrt, ale libi se mi ten uhel a cela scenerie - srbska apokalypsa, zoran jovicic

Dracula Volume 1: The Impaler (2023)
Matt Wagner / Kelley Jones / José Villarubia
https://www.hollywoodreporter.com/news/general-news/dracula-graphic-novel-in-the-works-1235617722/

Upíří Wonderka od Homare. Je to propagační art k Elseworlds sérii, co začne příští rok:
Splash page téhož čísla. MegaWOW!

Náhodou jsem natrefil na World's Finest #78 a z toho výtvarna uchcávám. Kresba hlavního Batman/Superman příběhu Dick Sprang, ink Stan Kaye, a ta neskutečně detailní kresba mi přijde o několik tříd výš než cokoliv, co tehdy DC vydávalo. Dick Sprang je The King!

Svatba Ricka Jonese a Marlo Chandlerové.
The Elusive Samurai

nevím, jestli místní osazenstvo ví o tomhle: Atelier Sluj,
ale jak jsem na to koukal, napadli mě někteří, které by to mohlo oslovit...

(výtvarník Jiří Zimčík dělá zajímavou technikou plakáty s komiksovými motivy - Batman, Rahan, Jessie, Mignola...)
Tak z propasti času vytáhnu dva komiksové arty dnes už zapomenuté čtyřdílné fantasy série, jejíž kresba je i po letech kulervoucí. Tak mě napadá, že M. Aouamri dlouho už nic nenakreslil.
https://imgbox.com/7LfZfydg
https://imgbox.com/15a2CRbX
Zemřel Francisco Ibáñez, tvůrce Mortadela a Filemóna (Clevera a Smarta) a řady dalších komiksových postav.
baatcha: vime - coz mi prave umocnilo jeste ten subjektivni podtext, ktery mi z toho lezl… ale jak jsem psal, jako bych nic nerekl.
soulbringer: Nejde o podtext, ale o to, že umřel legendární kreslíř John Romita Sr., mimo jiné autor tohohle kultovního komiksu.
Zack: trochu me na tom stripu zamrazil ten plizivej podtext. Stacilo, aby v posledni bubline clovek vymenil slovo “toys” za “comics”…

vlastne, jako bych nic nerekl.
Omluva za vtípky - já myslel, že už dřív a ono - koukám - 12.6.2023, nějak mě to minulo. Takže díky za skvělou práci a R.I.P.
ok, přidávám do poznámky.
Romita Sr. je ukoncena serie.
...takže Spider-man je ukončená série?!
Scrapnik Island
Deefha: jo, zatím je jich asi 160 (x500 kč) :D
Deefha: jo? Fakt? Mám zaječí grafické listy... klidně ti je všechny podepíšu a prodám kus za 500 kč :D
Tady jsem dlouze přemýšlel, do kterého fóra to vložit :-) Tony Sandoval - Nokturno

Tak som sa opäť raz zahral na kúzelníka.
Vľavo marvel originál, stred semicovské vydanie, vpravo po mojej rekonštrukcii.
Podľa skice Johna Romitu túto obálku nakreslil Gil Kane.

T3ss: Jednou za rok něco zkusím, ale jen jako odreagování, nejsem umělecky zdatný:)