Walome: a kterej filmovej Batman vlastne stoji za to?
Dokuze se rozumne pohadat o tom, kterej Nolanuv Batman stoji za starou backoru, nebo ktery aspekety jeho trilogii se mi (ne)libi, ale uprimne, kdyz se kouknu na vsechny ostatni filmovy zpracovani, tak mi tak debilne fakt Nolan nevychazi.
Vsechny Nolanovi Batmani stojej za hovno (jako vetsina jeho filmu). Oppie me ale bavil hodne, takze mu nejnudnejsiho Batmana v historii kinematografie snad i prominu.
A Imax je zbytecnej tak nejak obecne, spatnej obraz i zvuk. Ale ocenil jsem ze lidi byli zticha a nikdo nesvitil mobilem. A tech nekolik scen kde zvuk hral prim fungovaly dobre.
S313: Vím. Proto také píšu, že mi ten film přišel zajímavý. O procesu s Oppenheimerem jsem nevěděl víceméně nic, takže tady mě to po informační stránce obohatilo. O Projektu Manhattan už mi to nejspíš nic nového nepřineslo, ale nešť. Ale stejně tak by mě obohatil článek na wikipedii, tady jsem řešil film spíš jako film.
Hele a víš, že to byl biografický film o Oppenheimerovi, ne o atomové bombě? Protože ten "proces" byl pro celý jeho život naprosto zásadní, po něm nemohl už nikde pracovat a odstěhoval se někam na Panenské ostrovy a v podstatě jen dožil. Tím procesem prostě jeho kariéra skončila. Jako souhlasím, pár zbytečných scén tam bylo a upřímně, kdyby Nolan chtěl, mohl z toho udělat dva díly, protože k vysvětlení všech souvislostí s komunisty a procesů na projektu Manhattan by klidně tu dvojnásobnou stopáž spotřeboval.
A co se týče těch slavných fyziků... oni tam jako ale bohužel byli a bylo jich tam hafo. Chápu, že lidem, co ta jména neznají, to nic neřekne (a to je třeba podle mě velký mínus toho filmu), a spousta se jich tam mihne jen na okamžik (takový Feynman je tam ve dvou třech záběrech a John von Neumann tam není vůbec), ale realita byla taková, že většina z těch jmen a postav je ve světě fyziky obrovský pojem a s Oppenheimerem spolupracovali. Z Projektu Manhattan prostě komorní drama neuděláš.
Já se v tomhle kloním k Zackovské menšině. První Nolanův Batman mě bavil, další už mě ničím nepřekvapili.
Ale v menšině jsem i stran Oppenheimera. Ten film mi přišel možná zajímavý, ale ne dobrý. Vadily mi tam asi hlavně tři věci:
1) Potřeba nacpat tam každého slavného fyzika, který se kdy mihnul Oppenheimerovým životem. Dějový oblouk by podle mě fungoval lépe, kdyby se spousta scén nedůležitých pro příběh (proč se jeho mládí, jablku a podobně věnovala tak velká část filmu, když to pak nehrálo v ději žádnou roli) osekala.
2) Předčasné vyvrcholení. Výbuch testu by mfungoval jako hezký konec. Veškeré plkačky, které následovaly, jej jenom upozadily a nevedly k žádné kartarzi, k žádnému uspokojení. Už jsem každou chvíli jen doufal, že ten proces skončí.
3) Už mě to štvalo u více Nolanových filmů, ale tady asi nejvíc. Mám dojem, že se snaží u každé scény vytvořit dojem, že jde o naprostou bombu. Kdyby na té bombovosti občas ubral, tak scény, kde by rád tlačil na pilu, vyniknou více. Takhle z toho nic nevyčuhuje, a alespoň v mém případě mě to emočně nechávalo zcela chladným. Do velké míry za tohle podle mě může soundtrack.
Zack: jen abych si to ujasnil - jakoze v ty jeho trilogi je treba Batman Begins lepsi nez Dark Knight? :) Jako jasne Dark Knight rises neni v tom nejsilenjsi, ale i tady souhlasim s GWB - me se v jeho trilogii taky nejvice libila dvojka... a to jakoze o parnik.
GWB: Stejné pocity. Já jsem tedy možná až nekritický fanoušek filmů od Nolana, ale nemůžu si pomoci; jeho tvorba je pro mě synonymem nejen špičkového audiovizuálu, ale hlavně jistoty, že bude vyprávět příběh, který má co říci a umí ho říci. :)
Jsou to jen domněnky, ale vůbec bych se nezlobil, kdyby se dostal k tomu, aby někdy v budoucnu natočil něco ze Star Wars světa. Jestli by někdo dokázal tu značku oživit, byl by to on.
Mikei: Jo, fajn, dobrý... Člověk si jako říká, že zrovna tohle drama plné dialogů a tváří (spíše než akce a dechberoucích scén) IMAX nepotřebuje, ale koneckonců proč ne. Je to Nolanovo vizuální dílo, kterému to i tak sluší. Já byl celkem spokojen. Ty?
Bojovník je výborný, je to od tvůrců Banshe. Prostě akční seriál s Joe Taslimem nemůže být špatný. Akce je tam skvělá, sympatické postavy, hlavně ten věčně nasrany Ir, souboje pěkné a hlavně hudba a soundtrack výborný...já vám doporučuji seriál The offer, The Wire, cokoliv od Taylora Sheridana, Bloodline
Jestli si chcete na chvíli odpočinout od PR válce #barbenheimer, pak tu mám jeden tip. Není to film, není to muzika, ale oblažit vaše uši to dokáže.
Nedávno u nás vyšla skvělá komiksová adaptace V horách šílenství a jako na zavolanou načítá Lovecrafta Igor Bareš pro ČRo. Bude to mít 12 dílů - k nalezení na Vltavě - jsou tam první 3 díly (časově omezeno)
Já viděl v Imaxu Dunkirk a byl jsem nadšený, takže být v Praze jdu zase, akorát už tam nejsem každý týden jako kdysi, takže se budu muset spokojit s tím co nabízí Olomouc.
Já jsem teď objevil serál Bojovník na HBO (Warrior). Naprosto krutopřísná pecka. Výborné souboje, skvělý děj. I když mám deadline na skripta, tak jsem dal 2 řady za 4 dny, ehm, jdu dál psát.
Je fakt, že se seriálama je to v poslední době špatné, kromě pár dobrých kriminálek nebo špionážních, je to konečně něco jiného. Přece jen dobré postapo seriály jsou vzácné.
SIlo je predevsim ctiva knizka (respektive trilogie) - namet sice neni uplne originalni, teda je to dost postapo cliche, ale hezky to slape a jak kniha, tak i serial vas chytne - navic ten serial je v nekterych ohledech i lip vystaveny, co se tyce dramatu, byt na muj vkus se to vlece (nevýhoda pro ty, co to četli). Ale urcite patri mezi top serialy / adaptace roku.
Apple uz potvrdil druhou radu, takze doufam, ze to daj nakonec komplet, ostatne 1. rada uplne nepokryva celou prvni knihu. A jestli to daj nakonec cely, uz ted se tesim na to rozcarovani mnohych az dojde na posledni zaber :)
Darker: Na seriály už koukám jen když někdo něco doporučí. Silo jsem než jsi ho zmínil neznal na zkoušku jsem to zkusil, právě jsem dokoukal druhý díl a nemohu se od toho odtrhnout.
Dík za tip.
Lidi do kina chodí, na Indiana Jonese přišlo určitě přes sto lidí, to samé i na Dungeons a Dragons a příjemně překvapilo plné kino i u Papežova vymítače. Oproti tomu asi jen dvacet nás bylo na Třech mušketýrech, přitom je to skvělý biják. A docela dobrá byla teď návštěvnost i u Suzume, což jsem tedy nečekal. Na Oppenheimera jdeme samozřejmě taky.
Předem mého dopisu bych chtěl říct, že Spider-Man: Across the Spider-Verse je naprosto famózní film. Četl jsem, že je založený na komiksu. Netušíte na jakém?
Co se týká nové Metallicy, tak mě hrozně nebaví ty videa, které vypustili. Když jsem si to ale pustil do sluchátek jako hudební pozadí, tak to celkem šlo. Ale ještě to nemám dostatečně naposlouchané, abych to mohl víc soudit. Zatím mám jenom dojem, že tam chybí nejaké výraznější sóla. Hardwired mi přišlo našlapanější. Ale jak říkám, ješrtě to nemám dost naposlouchané.