AZteck: Alespoň, chlapec, ušetří na poštovném. Chrocht :-))
Andre: Vymahatelnost na aukru není žádná. Pokud kupující odmítá zaplatit, dostane negativní komentář a prodej se nerealizuje. Přiblblý dítě nebo provokatér? No, dost možná. Asi by se vyplatilo sledovat profil uživetele, jestli za transakci dostane pozitiva nebo ne.
Ale mě na tomhle prodeji zaráží jedna věc: že se najde někdo další, kdo je ochoten šroubovat cenu tak vysoko. Navíc třeba u relativně bezcennýho čísla 25.
Co se týče čtyřlístku, tak zrovna nedávno na odklepnuto někdo prodával prvních asi 40 čísel v kompletu za cca 40.000,-, takže to myslim, bylo slušný. Já sám mám nějaké čísla z první 50, ale za takový prachy bych to asi neprodal........:-)
Na mě to působí, že si nějaké dítě (které zatím moc nepochopilu aukro - je to první nákup) pohrálo. Z čehož asi rodiče nebudou mít moc radost. Jako tu jedničku bych, dejme tomu, ještě byl ochoten akceptovat, ale ty další díly, už rozhodně ne, vždyť plno dílů se dá bez problémů sehnat.
Tak jsem se konečně dostal k tomu, že jsem prohledal sklep u rodičů. Vyhrabal jsem nějaké comicsy mého mládí a "pobrečel" jsem si. Dokonce jsem si myslel, že tam mám pár věcí, které nikdo nemá. No, měl jsem pravdu jen z části:
1) Tobi - sešitová učebnice angličtiny (němčina se mi nedochovala) - mám tři díly. Cca polovina je "příběh" a polovina slovíčka apod. Až se dostanu ke scanneru, pošlu víc informací
2) Bugs Bunny nějakej. Ale nedochovala se mi obálka, takže nevím, ale podle názvů příběhů jsem to číslo nenašel.
A našel jsem tam i nějaké věci, které nemá ani AZTeck :p (nějací králíci a tak)
To prijde, az nase soudni znalce uzna ceske pravo, tak budete chodit s exukotarama oznacovat cenne comics, od toho je uz k domovnim prohlidkam krucek :)
Zack: Výborný nápad! Co se týče sběratelských klenotů, tak by tam neměla chybět původní cena, cca momentální cena, náklad a třeba i nejvyšší cena, za jakou se kdy prodal (čerpalo by se převážně z aukra). A na tu aukci jsem taky zvědavej :)
Chtel bych na CDB zavest seznam sberatelskych klenotu, vzdy zakladni informace plus priblizna trni cena. Obsahove to budou mit pod palcem nasi ubersberatele, ale aby ten seznam byl co nejkompletnejsi, rikal jsem si, ze necham vyjadrit se i vas ostatni. Co by v takovem katalogu pro sberatele ceskych comicsu nemelo chybet?
Dalsi vec. Jelikoz je Aukro uplne silene mimo realitu, jak byste byli aktivni, kdybych nejakou kvaziaukci zavedl na CDB?
Ja uz jsem tu nasim ultrasberatelum mezui adminy navrhoval, ze je potreba ustavit institut "soudni znalec obor comics", kteri by urcovali cenu, vedl by se klasicky katalog sberatelskych klenotu s jejich aktualni "rozumnou" cenou pro sberatele :)
andre: zvazim to, nedavno sem si rikal, ze se mi na ty comicsy jen prasi, ze je zas cas rozprodat sbirku a nechat si jen veci, co fakt ctu. Takze na to mozna dojde :)
Ty jo, ja tem cenam na Aukru porad nejak neverim... desitku za HB v kuzi, to je fakt hodne. Nemuze to byt nejaka "mala" domu? Jako mam dva ucty a cenu umele "vyhonim", pripadne necham sam sebe vyhrat, ale uz je v povedomi sberatelu, ze cena za treba prvni 4listek se pohybuje kolem 10k? Jako za 10k bych si radeji koupil par kresbicek, kdyz uz:).
Ty vogo, tak to nejni špatný...... nato, že originál "hc, slipcase, limited, numered, signed (Mignola)" stojí polovic:) ..... a pak že čeští komiksáři nemaj peníze a neradi utrácej:-D
pecary: Řekl bych, že vsoučasné době je jedinou šancí Aukro, tam se to draží tak za 400. Nikde jinde jsem to neviděl už asi 2 roky (tehdy jsem to koupil v Čáslavský za nekřesťanský prachy :).
Chci se zeptat, u "Voleman1" byl už nějaký dotisk? Já, že mám doma toto číslo ve V1 a teď jsem ho zahlédl v obchodě ve V2, tak jsem z toho zmaten. Nejhorší je, že si asi tu novou(?) verzi budu muset koupit, páč je tam název na hřebu, a konečně bude ladit s "Voleman2" v knihovně:)
vasek: Ivan Stable z Motu mi napsal, že "Argo vydava tenhle dil, protoze respektuje poradi vydani ve Francii. Coz je mnohem zajimavejsi, jak uvidite podle obsahu ! Zenit bude pokracovat az potom." Takže snad nám to nijak vadit nebude :) No a prý to kreslil Joann Sfar a ne Trondheim, takže proto se změnily bubliny a texty.
ad Donžon: Na www.daemon.cz jsou zveřejněny první ukázky z tohohle Donžonu, takže jsem si všiml, že se v některých věcech liší. Zaprvé: je v něm použit jiný font. Zadruhé: bubliny nemají tvar čtverce, ale elipsy. Zatřetí: Už v něm nevystupuje Marvin, Herbert a spol. Argo z mně neznámých důvodů zřejmě přerušilo vydávání řady "Donžon Zenit (Zénith)" a přišlo s novou řadou "Donžon Soumrak (Crépuscule)". Je to podle mě zbytečné, protože Zénith má ještě 2 další díly, které u nás nevyšly. Nevím tedy, co si o tom mám myslet.