Asi bych uvítal nějaký hezký přehled, ve kterém by se mohlo objevit dvě sekce
ROK 2023 na CDB
- nově jsme zalistovali XXX titulů
- největší počet titulů vydalo vydavatelství XXX a bylo jich celkem XXX (případně druhé a třetí místo)
- v průměru (hodnocení nad nějaký treshold) nejlépe ohodontila komunita tituly od vydavatelství XXX
- titul s největším počtem (jekéhokoli) hodnocení
- titul s nejlepším možným hodnocením (nad nějaký rozumný treshold počtu hodnocení samozřejmě)
- titul s největším počtem diskuse / komentářů
- top titul(y), které se nejvíce vyhledávaly v roce
MŮJ ROK NA CDB - co se týče uživatelského rekapitulace, pak asi:
- celkový počet recenzí (pro grafomany třeba dodat i příspěvky), které jsem v daném roce napsal
- celkový počet hodnocení (ohvězdičkování)
- průměrná známka roku - průměrné hodnocení v daném roce u všech titulů, které jsem hodnotil
- TOP tituly - mých TOP deset titulů vs TOP deset titulů celé DB (průměr hodnocení všech uživatelů v daném roce)
- v tomhle roce jsem si na DB zapsal nově XXX titulů (počet titulů, které jsem v daném roce označil jako koupené a přečetné... sbírka se rozrostla o XXX)
- nejoblíbenější vydavatel (u nově zapsaných titulů poměr mezi vydavateli)
- Největší schodu v hodnocení mám s těmito třemi uživateli
Rezidenti: Mam tu na stole interni navrh delat uzivatelske rekapitulace ala spotify/lastfm/yt, takovy ten prehled v cislech a grafech. Zajimalo by vas to? Nezajimalo? Obtezovalo? Pripadne jaky statistiky by vas zajimali?
Ptam se na to hlavne ted, protoze pokud chceme neco takovyho pristi rok mit, tak se bude muset cast dat zacit trackovat a samozrejme kazdy zapis do db neco stoji, tak bych nerad zatezoval trubky necim, co nikoho nezajima.
Bonpar: v dalsi versi to zkusim dat mimo nahled (ono to najizdeni na mobilu je trochu pruda), v soucasny jsem koukal na nejaky easy fix a nic kvuli cemu bych nemusel jit do zakladniho templatu a prepisovat styly (do cehoz se uz poustet nebudu).
Když ve Chromu nastavím velikost písma na 'velké' (které u většiny webů potřebuju), nevidím počty komentářů v diskusi při najetí na obálku. obrázek Zvětšení stránky mám jinak 100 %. Co takhle dát ikonky a počty hodnocení, recenzí a komentářů pod sebe a ne vedle sebe?
Obrovská, šokantná chyba! Tu: https://comicsdb.cz/comics/4868/ragemoor sa v obsahu uvádza "Stocker" (autor Draculu), ale samozrejme správne je Stoker. Ďakujem za opravu:-)
Jak fungují ty popisky po najetí myši?
Třeba Zázraky, v aktuálně přidaných ukazuje u ikonky "diskuze" 5, což odpovídá realitě. Když si ale Zázraky vyhledám, ukazuje to tam 6.
Nebo když si vyhledám Superman: V každé roční době. Ukazuje to tam 2, realita je 0.
Vlastně mě ta kauza s cenou moc nepřekvapuje..
a limitku od p.Vybírala berte s rezervou..kdysi vydal "limitku"tuším "Ves v povětří",je to sice verneovka,a pak udělal dotisk.
Jednou vybral od lidí peníze předem(jako to dělá CC) na "13 ze Staré čtvrti".Mělo vyjít jen tolik ks na kolik se přispělo.Vlastně jsme mu to zaúvěrovali.Pak došel k závěru,že tímto systémem knihy vydávat nechce a křehkou důvěru která se pracně vytváří mezi vydavatelem a čtenářem hodil přes palubu,protože "13"vydal v takovém nákladu,že ji snad prodává ještě ted.
Panu Vybíralovi jsem již odpustil,protože vydává opravdu dobré komiksy..,
a také jsou to jen knihy,ne sběratelské mince u kterých náklad hlídá dle zákona ČNB.
Dělá to takto jako on hodně lidí..přes"výrobce" knih a obchodníky v tomto směru nejde žádná kontrola,je to jen o důvěře.
Víc mě tenkrát dopálil Gmork,protože tu křištálově čistou podpásovku vehementně obhajoval,až se z něho kouřilo.Každý holt nemůže být Mirek Dušín..,v komiksech se ale vyzná..
Omlouvám se za"čistý řez"který je v české kotlině tak nepopulární,ale někdo ho občas s morálního důvodu udělat musí.
Od tohoto tu je váš zloduch pupu!
Fry - líbí se mi jak vždycky osvětlíš forum, jsi takový sluníčko :) mně víc vadila tato vyjádření:
Jak mohlo zmizet něco, co tam nikdy nebylo.:)
Já nic neviděl, ani si na nic nevzpomínám. Bůhví jak to celé bylo, jestli vůbec něco bylo...¨
Já ti to neberu, vždyť říkám, Bůhví jak to celé bylo...
takhle pod sebou je to celkem úsměvné :)
každopádně situace byla jak píše Sleep a dinik, cena byla bez doporučený, pak se objevila, po otázkách na gmorka zmizela ... chyba mě napadla taky, ale jak psali kluci, bylo to trochu zvláštní, protože logicky by se chyba objevila hned v úvodu, leda by to byl double fault - uvedení bez doporučený, jééé chyba, doporučená, jééé, to je taky chyba :)
teď by mohlo přijít další sluníčko a napsat, že "já bych chtěl mít tolik času jako vy, abych mohl řešit takové blbosti" :) ono už stejně není co...
No ono je trochu zvláštní, že když se ta limitka začala prodávat, tak tam žádná původní cena nebyla - jen ta 1399. Až poté, co se ohledně ceny zaclo "brblat" tak se tam objevilo 1999 skrtnutych a 1399 cena po "slevě". :-)
Fry: Díky za předání ofiko informace. Já osobně v tom tedy nic zásadního nehledal, pouze se zajímal. Limitku jsem si objednal hned v noci, kdy se tam objevila a nijak nespekuloval o cenové nevýhodnosti oproti standardnímu vydání. Prostě je to limitka s danou cenu, buď ber, nebo nech bejt, jednoduché..
Na tom ofiko vyjádření mi jen poněkud nesedí to, že při úvodním zalistování tam byla uvedena pouze jedna cena, tedy to bylo ve stejné podobě, jako je to nyní.. Ale už se v tom nemá smysl hrabat, prostě doporučená cena je vyjasněná a basta :-)
ad. Petr Pan: už to tady zase začíná vypadat jako hon na čarodějnice, takže... oficiální cestou mě oslovil Vybíral s tím že '... přiznávám, že kolegyně cenu mylně zavedla (škrtnutou) do e-shopu s dobrou vírou, jako to vždy děláme u standardních vydání. Limitku jsme totiž ještě nedělali ..., tak postupovala stejným způsobem, jako u běžného vydání.'. Long story short - jedná se pravděpodobně o chybu, nikoliv o klamavou reklamu.
Gmorku, nechápu co děláš, to je nějaký jakože politický vyjádření? nebo zapírat, zapírat? normálně se tě lidi zeptali, moc dobře víš jak se věci mají. Dobře, asi to byl z tvé strany vtip, tak jsme se zasmáli a teď prosím normálně odpověz, když se tě ptáme.
Celou dobu u pana Vybírala nějak funguješ a prezentuješ se tím, to není nic proti tobě, ale prostě to evidentně komiksáky zajímá... nenuť nikoho z nás sem posílat skrýn něčeho, co víš, víme, a to, že u limitky prostě byla doporučená cena 1999,-Kč, která byla škrtnutá a po tom, cos tady napsal, tak zmizela. Skoro to vypadá jako bys buď měl přístup k webu nebo to prostě řekl panu V. a změněno + úkol: zapírej ... směšný
Gmork - Ta doporučená cena 2K je teda smyšlená lež?
Vždyť jste s panem Vybíralem v kontaktu, víš pocet prodaných kusů a chceš nás upozornit až nic bude jen 10, ať kupujeme... Neříkej mi, že nepadlo nic o ceně...
Gmork: Ptal jsem se, protože mne to zajímalo. A tebe, protože jsi Vybíralovou hlásnou troubou, tak jsem se domníval, že bys to mohl vědět.
Nic bych z toho o tobě nevyvozoval. Stejně jako o Vybíralovi; jeho produkce mne míjí natolik, že mi je jako vydavatel úplně lhostejný. Jen jsem chtěl pochopit, zda za tím je něco víc. Třeba když Vybíral kdysi prosil fanoušky, ať jeho komiks podpoří v předprodeji, aby jej vůbec mohl vydat, a pak jej v běžném prodeji nabízel za nižší cenu, tak jsem to - jakkoli by mi to hnulo žlučí, kdybych si jeho produkty kupoval - svým způsobem chápal. Může mi být něco či někdo proti srsti, může mi být ukradený, ale zároveň může být obohacující znát jeho motivaci. Nebo to alespoň upokojí mou všetečnou zvědavost.
Gmork: Můžu se zeptat, jaký smysl má dát doporučenou cenu limitky na 1999 Kč, ale nabízet její prodej výhradně přes své stránky za 1399 Kč? Je za tím něco, co nevidím, nebo jen touha lákat kupující na neexistující slevu? (a proč se pak držet tak zkrátka a nedat doporučenou cenu na 4999 Kč?)
Gmork: V samotné limitce je cena uvedená? Pokud ano, tak ta vyšší? Přestože je to málo pravděpodobné, pokud se limitky nerozeberou před koncem obvyklé lhůty pro poskytnutí zvýhodněné ceny, tak bude dále dostupná již pouze za doporučenou cenu?