Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Teď mě napadlo jestli je někdo vyloženě fanoušek centrály.... Trystero tu nejake fanousky ma velci hraci jsou jasni.
Dinik - vždyť jsou nejlepší,.jsi normální? :D
Tak u mě jde Trystero úplně mimo můj vkus a preference, takže od nich nic nemám a ani nechci.
Fry - ano, ten koment jsme si přečetl, abych si ověřil, zda se jedná o sarkasmus nebo ne, než jsme napsal,.co jsem napsal. Ptal jsem se na něco jinýho.
Ja jsem zatim cetl jenom ten Naraz a jestli je ten zbytek podobny, tak za me diky, ale uz to ani nebudu zkouset. Tu posledni, co ted vysla jsem si koupil, tak po precteni uvidim.
Myslím to zcela neironicky, své pocity jsem vystihl v komentáři ke komiksu...
Fry - zní to hodně ironicky, ale zřejmě to myslíš vážně ... Nejlepší jsou konkrétně fčom?
Trystero je zcela nekriticky v našem rybníčku nejlepší vydavatelství :) A nejlepší komiks všech dob je samozřejmě Sabrina!
"Země potomků" som práve dočítal a som spokojný. Už dlho som komiks takto nehltal.
To já mám taky naprosto specifické portfolio :D sportovní komiks, dinosauři komiks, pirátský komiks, akční komiks, historicko gangsterský komiks, necenzurovaný černý humor...:D
Patience bych řekl že je méně "specifická" než ostatní od Trystera. Jinak bych řekl že to je taková loterie, protože Trystero prostě nevydává střední proud a je s tím třeba počítat. Já od nich kupuju všechno. Ale Mrtvej svět mne taky nebere.
no ono treba trystero ma portfolio toho co vydali celkem specificke tak sem se jim vyhybal jak cert krizi, ale tak nakonec me zvedavost premohla a chtel sem neco zkusit, mam tam to NAPOSLED a ZEMI POTOMKU mam v hledacku ze bych to asi i zkusil, ale zase na to ze to chcu na zkousku to stoji celkem balik :-D
Taky vybírám podle konkrétních titulů a kdo to vydal příliš neřeším. I když vím, že různá vydavatelství mají své fanoušky (koupí vše co vydají) i své odpůrce, kteří si z daného vydavetelství nekoupí nic.
faster86: Vybírám podle konkrétního komiksu, ne podle toho kdo ho vydá. Jinak od Trystera můžeš zkusit teď nově vydanej komiks Země potomků, ne že bych od Trystera četl všechno, ale tomu co jsem od nich četl se to dost vymyká. Taková ne moc nápadná, ale o to lepší věc s hutným dějem, u který si do konce nejsi jistej, jak to vlastně celý dopadne.
Trystero bylo asi spolu s Gate poslední komiksové nakladatelství od kterého sem nic nečetl, tak sem si řekl že něco z trystera zkusím. Začal jsem opěvovaným dílem Mrtvej svět. A jediné plus je počet stránek (máte chuť zemřít jen asi 70 stránek). Ale naděje umírá poslední takže teď zkusím NAPOSLED. Máte taky nějaké resty, že jste se vyhýbali nějakým nakladatelům/vydavatelům, nebo máte poctivě odzkoušené od každého něco?
Zase nam zasirate klub, devianti!
Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký by byl svět, kdyby byly prášky na OCD? :-D
Alfi: pred prilepenim je jeste potreba hrbet rozriznout na nazev knihy, logo SW a logo egmontu, aby to sedelo cele, protoze pouhe otoceni by nezabralo.
Normálne zoberiete orezávač, orežete hŕbet po bokoch, otočíte a prilepíte, nápis bu správne
Hřbety obrátili, protože v Albatrosu chtěli sjednotit orientaci hřbetů všech svých knížek, bohužel rozhodli pro tu obrácenou orientaci. Ale nová vydání mají novou orientaci, takže můžeme vesele kupovat to, co už máme. A třeba od Crwe hardcoverů za 369 Kč moc není:-(
SomeOne: díky :) no, já bych si dovolil hádat, že je to kvůli tomu, aby to lidi iritovalo v knihovně natolik, že si koupí ta nová vydání pro jednotný estetický zážitek :D

mimochodem, ta cena je sice nižší, ale taky to má jen 120 stránek...i tak ale cajk, hlavně, že to bude hardcover
Nějak to nemůžu dohledat, ale rozhodně jsem rád, že to bude hardcover ať to ladí v knihovně s tím zbytkem (stačí, že přehodili směr písma na hřbetech:D ).
Ano, bude hardcover, už to je na eshopu Albatrosu. Také mě to příjemně překvapilo, původně to opravdu měl být TPB, ale hardcover za 369 Kč je výbornej deal.
SomeOne: Fakt v hardcoveru? Předtím tvrdili, že to bude paperback.
Na konci ledna a začátku února vydá Egmont první dva díly komiksové série Star Wars: Vrcholná Republika. Každý díl vyjde v samostatné knížce, ovšem bude to jako předchozí počiny v hardcoveru.
Lenny:
Tak evidentně po ní jel. No a potom se jeho druhou prioritou stal Mars a vypadalo to, že se pokusil ostatní otrávit nebo něco. Když vyprávěl, jak ho zabil, tak ostatní měli kapačky.
Spoiler k Dopisu 44:

Nějak mi po dočtení uniká linka kolem geologa Rowana. Proč ho k zapojení do projektu přesvědčila účast Haydenové a proč ho Drumm zabil? Jakou měl skrytou agendu?
Misanuff no upřímně zase toho nepotřebuje tolik, ono to celé tvoří jeden svět ale.vetaina těch dílů je prostě o ničem. Já to miloval, Hellboye, UPVO, měl jsem toho hrozně moc, nakonec jak říkáš, v angličtině je to lepší a je toho víc pohromadě v dobrém formátu za slušnou cenu. No a ti další Hellboyové už prostě nejsou tak dobří jako ta první série, tedy ne všechny ti další. Přijde mi že Mignola už to píše ze setrvačnosti a jen aby pásová výroba fungovala a nezastavila se a nakonec zjistíš že fakt nepotřebuješ mít načtené úplně vše...já to četl ještě nedávno a prostě mě to normálně unavilo asi jako Mýty nebo Valiant univerzum
Stara.kryta, BadBoy,Alfi: prdím teda nato :D. Vyzeralo to dosť zaujímavo, Ale ako vidím radšej doplním LARU CROFT a možno BRZRKR. :)
Stara.kytara - UPVO ber, je to dobré :) No a potřebuješ samozřejmě celého Hellboye a všechny spin-offy - Sledgehammer, Abe, Witchfinder :D

Mignolaverse mám hrozně rád, ale je toho fakt moc a u nás to v CC vychází v prťavém formátu - třeba Hellboye mám raději v těch EN Omnibusech, je to o kus větší, lépe se mi čte paperback, a za poloviční cenu oproti zlevněné CZ verzi. UPVO jsem taky potom vzal ten arc Hell on Earth celý v EN omnibusech. No ale to už je pak o preferencích.
Milo, ty pokušiteli, že ty máš nějakou provizi od CC :-P...? Kdo by to řekl, že zrovna ty mě nalomíš... :-)?
hromotlk: vim ze je to z original ceny
Misanuff a stará kytara - tak vidíte ... Nakonec jsme se dobrali,nze to vyjde takhle levněji, kytaro, ber ;) boucni to tam :*
Nedávno jsem UPVOpočítal - stálo 6300, tedy tam měli nějakých 38,3% slevu, takže BF sleva 50% je lepší.
Milo: V rámci BF vyjde komplet na 5100 Kč. "Plná" cena jednoho dílu je 599 korun, čili za polovinu by to bylo 17 x 300 = 5100 + poštovné. Fakt už nevím, kolik stál ten zvýhodněný komplet. Momentálně si myslím, že do toho nejdu, ale protože se občas rozhoduji na základě náhodných výbuchů, je možné, že mi příští týden naskočí u zásilkovny, že převzali do přepravy moji zásilku od CC :-P.
Kytara - nekoukal jsem, ale když spočítas koupi všech dílů v rámci BF, vyjde to levněji nebo dráž než komplet mimo černej pátek?
Uvažoval jsem o tom, že si v rámci Black Friday u CC koupím kompletní Ú.P.V.O., ale teď koukám, že zvýhodněný komplet z e-shopu strategicky zmizel stejně jako kolosálky, takže asi tuhle sérii oželím a ušetřím :-P.
Denis: Ad Král, jenž byl a bude: Ke koupi prvního dílu mě nalákala ukázka v edičáku, ale ukázalo, že to bylo asi to nejlepší z celé knihy. Zkusil jsem ještě druhý díl, ale přišlo mi to tak zmatené, nudné, a musel jsem se do čtení nutit, že jsem s celou sérií skončil a nebudu ji doplňovat ani v rámci Black Friday, jak jsem původně plánoval...
faster86: vies dufam ze ta zlava 50% je z plnej malobchodnej ceny, teda z tej ktora je pri kazdom komikse udavana ako Bezna cena a je preskrtnuta. takze ani zdaleka to nieje 50% z ceny za ktoru predavaju komiksy.
Norri: Já to zatím nedočetl, protože nám doma uniklo, že poslední část vyšla jenom jako knížka (brali jsme to v sešitech kvůli ženině posedlosti Wardem a oni se na ně vykašlali s desátým číslem) a byl to takový průměr. Na to, co se tam rozjíždělo tam byl docela malý prostor, ale třeba se jim to nakonec povedlo ukočírovat. Ale to zjistím až později, ten poslední book jsme zjistili až včera, tak chvíli potrvá než bude doma. Ten rok to určitě byl slabší ze zářezů na Eisnerech.
Fimi: přesně! Ty ofiko ceny se v posledních letech hodně zvrhly na ta stejná pro mě prázdná témata.

Bohužel i po koupi velkého domu řeším problém s omezeným místem. A už mám komiksů fakt hodně, abych všechny ty příběhy udržel i v hlavě a mohl si je alespoň co pár let znovu přečíst. Takže podpořím raději Mighty Boys, kteří se mi trefují do vkusu hodně a i nadcházející line-up vypadá super.

Od CC mě zajímá vydání Dark Horse Conana, snad příští rok.
Já do Balady pro Sofii půjdu. Podivuhodná dobrodružství Rafana Mendonçy se mi svým zvláštním způsobem líbily, tak dám stejnému autorskému týmu znovu šanci. To Neviditelné království si ještě rozmyslím. Přece jenom už ty knihy nemám kam dávat...
No já četl to samé co Misanuff že je to prostě jen další LGBTQ vynesené do výšin a ověnčené cenami s nádechem jakože sci-fi...ale tak uvidíte. Myslím, že Paseka vydává samé takové věci poslední dobou...nebo se pletu a je to někdo jiný...teď si konkrétně nepamatuji
no já kdesi četl že je neviditelné království dobré sci-fi kvalitou se blížící sáze (ale 100 lidí 100 chutí) - a jak píše Norri, tak MB se mi sci-fi trefujou do vkusu tak zkusím co to bude, třeba se CC taky podaří...

a z těch novinek co mají být u CC tak zkusím i baladu pro sofii (nechtěl sem ale ukázka mi přijde ze všech novinek nejlepší)

je to za polovic tak když se mi to nebude líbít tak to hold za 40% původní ceny pošlu dál (10%-15% si dávám jako poplatek za blbost - u loňského black friday to byli Klece) :D :D
Milo rozhodně ne...já už cpu peníze jinam, teď jsem prodal komiksy za 20k.
Milo: Z těch 4 novinek já (a Fimi) nic.
to nezní úplně přívětivě ... co ty ostatní: Balada pro Sofii, Skřet, Bestie burdenské 4: Okupované území ? to budete kupovat?
Bohužel to jsou hlavní témata podle kterých se to vůbec dostane do nějakých nominací
Norri: taky na to koukám a podle Goodreads to vypadá, že to jen vyhrálo ceny, protože to je barevné a jede to na té vlně "silná hlavní hrdinka", "hlavní hrdinky jsou lesbičky" etc. Věřil bych spíš tedy těm negativním pohledům, že to ani není scifi, všichni se chovají jako lidé, jen mají různé barvy kůže. A to cpaní těch hlavních hrdinek, lesbických vztahů apod. už fakt po Netflixu v posledních letech nemusím.