Darth Raelchi: k tomu "koncepčně hodně podobné knihám od Prokůpka" bych jen decentně dodal, že v té knize Adama Ruska je výrazně méně textu (viz ty linkované ukázky), má to více charakter katalogu - což samozřejmě nijak neumenšuje radost z prohlížení, spíše asi naopak, obrázků je tam zase výrazně víc...
a je to dobré na posilování!
(jinak teda, mně to vyšlo a vychází na 2700 Kč + poštovné /ne, že by to něco podstatně měnilo/)
zájemci by neměli váhat, náklad je prý velmi malý...
Studio Lain očividně ohlašování dalších evropských novinek baví, ohlásili další dvě: detektivní thriller Button Man a fantastiku CE od José Roosevelta. Zde ukázkové stránky:
Darth: Taky si budeme s jedním zdejším kolegou příští týden objednávat, něco z výprodeje u Mucha Comics, Nestor Burma 3 a toho nového
Loisela od Lost in Time. Do Blast taky asi půjdu, i když ta cena už je docela strašidelná... https://www.gildia.pl/komiksy/532578-parszywy-dran-tom-1
Je to koncepčně hodně podobné knihám od Prokůpka, resp. je to koncept, který lze spatřit u drtivé většiny Artbooků apod. (viz Taschen), ale jen pro představu co byste dostali, kdyby.... Kniha je velká a nevleze se do Kallaxu, nicméně nabízí solidní přehled polských komiksů už od roku 1858! Cena je kolem 2900 v přepočtu na koruny a poštovné cca 200. Sám jsem z k nihy nadšený a investice nelituji. Hned se do toho začtu!
Kdyby se chtěl někdo přidat, asi za měsíc, budu objednávat Relax 39 (Labrum i PolishComicArt) a Blast, tom 1 od Larceneta, jehož jsme tu probírali v souvislosti s komikem Raport Brodecka (https://www.gildia.pl/komiksy/533724-blast-1), tak se ozvěte třeba do PM nebo... pár z vás na mě kontakt má.
MaF: Pokud chceš doporučit dobré evropské komiksy v polštině, tak jdi do knih YIU, Metronom a Korrigans. Už jsou na konci svého nákladu a dotiskovat se nebudou. Navíc tyto série v Čechách těžko někdo v dohledné budoucnosti vydá.:)
Kapis: Loiselův Petr Pan moc pro děti není, tedy určitě ne pro ty malé.
MaF: U Nautilus počkáme na třetí závěrečný díl, jak se autoři popasují se závěrem příběhu. Ale zatím se mi to líbí, uvidíme.
Tak zase malé okénko k našim severním sousedům. Studio Lain oznámilo další dvě evropské novinky - fantastiku La confrérie du crabe a historickou sérii La conjuration d´opale. Na spadnutí je vydání evropské historické kultovky 7 krahujcových životů. Nakladatelství Kurc vydá celou sérii ve dvou sedmidílných integrálech. Na tuhle knihu se neskutečně těším.
Polské Studio Lain ohlásilo další evropskou novinku - fantasy od J. Dufauxe Sortileges. Všechny díly vyjdou v jedné knize. Další věc je La dynastie des dragons malovaná E. Civiellem.
Norri: Ne ja to poctivě prohlížel a jen ten jeden je beze slov - hlavně by měl někdo vydat Pinocchia od Winshlusse, to je ultramegaboží věc témeř beze slov .
Hodnocení napíšu , ale já v tom co čtu mám takovej fakt svůj ujetej systém , takže na Jedynaczka dojde možná za hodně dlouho, pokud tedy nedostanu divokou kartru nebo jak se tomu říká.
Měl jsi jet na Off festival, tam bys v poklidu nakoupil, ale metal tam letos absentoval, jen The Armed by se tam dali zařadit, ale ty meli fakt zprdele zvuk.
Yogi: Napiš k tomu Jedynaczkovi krátké hodnocení na Silent Comics na fb :-) Já jsem letos trošku doufal, že si to přivezu z Gdańsku, ale všechny tamní knihkupectví mě letos zklamaly. Měly mnohem menší nabídku než v předchozích letech.
To se asi nikdy nedozvíme, ale já bych to koupil raději , než většinu vybíralovin a možná je nás takových víc . A v Česku už vyšly různé divné kusy . Koukni třeba na Trystero.,
Vydat by se to samozřejmě dalo, jen toho vydavatele by to vysvléklo z kalhot.:) Možná Argo, ti by na to měli koule. Ale moc to neřeším, už to mám v knihovně. Od Poláků se letos nejvíc těším na Monsieur Mardi-Gras Descendres.
Raport Brodecka je největší věc, kterou vydali, tohle už je druhé vydání, to první se vyprodalo. Ale v Čechách by se to vydat nedalo, ostatně jako většina věcí od nakl. Mandioca.
jop, od nakladatelství Mandioca pár věcí mám, Raport Brodecka, Shankar 1-2, hodně dobré jsou Mroczne sekrety Olimpu. Ale ani jedou spíš svébytné art věci, já jsem umírněný komerčňák.
Uwaga ! Uwaga ! Právě jsem se vrátil ne z hradu, ale z Katowic z fesťáku. Mělo tam stánek Wydawnictwo Mandioca, fakt hezký věci , něco asi přibližně u nás mezi Motem a Centrálou, taky jsem si koupil jeden kousek, jako Gmork. Koupil bych to klidně všechno, ale tenhle je wordless, což jsem jednu dobu trochu sbíral, když jsem nevěděl co s prachama . The Only child aka Jedynaczka, ale fakt všechno to lákalo ke koupi, třeba to někoho zaujme. Mě se nechce na starý kolena louskat tu hatmatilku, i když zhruba bych tomu asi rozuměl.
Jinak stařík Iggy, kterýho jsem nikdy neměl na seznamu musím vidět, byl megamilouš, až to bylo dojemný, na Bikini kill křepčily osmnáctky i šedesátky a pak ty mladý britský fajn kapelky , dyť to znáte . Jen to polský pivo Tyskie hnus fialovej, přechlazenej. https://mandioca.pl/
ad City Stories: Taky patřím k těm, kteří mají tuhle kolekci ve své knihovně. A je to, jak říkáte, na knize se podíleli čeští a polští autoři, např. Tomáš Kučerovský, Martin Podolec, Tomáš Prokůpek, Hza Bažant... atd. Půlka knihy je v češtině, druhá v polštině.
Nakladatelství Lost In Time zveřejnilo druhou kolekci Sergio Toppi vol. 2. Kniha obsahuje komiksy Colt Frontier, Naugatuck 1757 a Blues. Vyjde v srpnu.
Studio Lain se opět trefuje přímo do srdce mého vkusu. Ještě letos vydají dnes už trochu zapomenutý evropský klenot Monsieur Mardi-Gras Descendres. Všechny čtyři díly v jedné knize, navíc v deluxe kvalitě, která je u Studio Lain zvykem. Tohle je prostě velká radost.
Zajímavá čísla zveřejnili polští Studio Lain - v jakém nákladu Evropu vydávají (750-800 výtisků), jaké komiksy jsou skoro vyprodané, které moc netáhnou... apod.
ad Incal> jsem v mírném šoku, že tu dávno nezaznělo, o jakém vydání se vůbec chceme seriózně bavit. Svatý grál není ani v pevných deskách. Je to samozřejmě ve francouzštině a jde o soubor příběhů:
L'Incal Noir
L'Incal Lumière
Ce qui est en bas
Ce qui est en haut
La cinquième essence – Galaxie qui Songe
La cinquième essence – La planète Difool
jež vyšly v Métal Hurlant
A pokud všechna tahle vydání nemají podpisy Jodorowského a Moebiuse, pak nechápu o jakém braku, je tady vůbec celou dobu řeč?!
Montiseus: pěkný komiks si leckdo rád prolistuje i v podivné řeči ;-)
prodávat jsem nic polského nezkoušel... ale já obecně nezkoušel moc prodávat...
a asi by nebyl problém to přes Allegro/Aukro prodat Polákům, kdyby to byl nějaký zajímavý kousek.
Stara.kryta: pořiď si něco, co si fakt chceš přečíst a v jiném Tobě přístupné jazyce to k mání není - to je velká motivace...
ale asi jich musí být aspoň pět těch kousků - a ne moc s velkými rozestupy, aby to mohlo fungovat...
já třeba rok nečetl a drhlo to pak zase, no, i když ne tolik.
yogi: statistiky taky nemám, ale podle zmínek, co tu padaly, bych řekl, že i víc než pět...
já posledně nakupoval pro celkem 5 lidí, Gmork myslím často taky bere nejen pro sebe... pár dalších bude...
kolik procent je to z jádra zdejších diskutujících? kolik je celkem zdejších (pravidelně) diskutujících?
Už se asi pohybujete mimo fórum "nakupujeme venku" ... Btw. Já byl první, kdo o tohle fórum žadal a chtěl ho zavést. Zack mě odmítl, aby následně vzniklo na další žádosti. Jsem vizionář...:)
Komiks bych nepůjčil ani tak... (Po instruktáži od Montydyja) Špatné zkušenosti. Lidi mají celkem v prdeli, když Dana věc není jejich nebo obecně nemají úctu k věcem. :)
Fry: Určitě si to vyplním, ale asi tě zklamu. Komiksy jsem začal sbírat až v posledních letech a ačkoliv moje sbírka raketově roste, nemám asi nic, co by se dalo vyloženě považovat za sběratelský kousek (když nepočítám staré vydání Rychlých šípů a Čtyřlístků). Je spousta komiksů, které bych chtěl a rozpočet není neomezený, takže si nekupuju žádné limitované edice, či pevné vazby v případě MDEKu a dost věcí také sháním levně po bazarech. Takže o Incalovi v pevné vazbě si můžu nechat jen zdát.
Fry: Existují takové speciální hodnotné papíry, říká se jim myslim peníze, které s lidmi dovedou hotové divy, třeba je donutí i na něco zapomenout nebo to alespoň předstírat :-)
No být váma tak si nechám ve folii všechno, aby snad náhodou někoho nenapadlo si komiksy přečíst. Já půlčím klidně cokoliv každému, komu důvěřuju, ale zase nějaký megazájem o to není.
Jinak jen k tomu svatému grálu všech sběratelů tedy tvrdému Incalu ve folii, já si nejsem úplně jistý, jestli v roce 2011 bylo běžné balit komiksy do folie, mám za to že ta mánie propukla až o něco později. Má tedy skutečně někdo v trezoru ofoliovaný tento poklad ?
Montiseus: jak si má od tebe někdo něco půjčit, když ani nevíme co máš ve sbírce, měl by ses polepšit a sbírku si tady pěkně řádně vyplnit (!) Pokud máš ale Incal v pevné a ještě ke všemu ve fólii, rád si ho půjčím a až zapomeneš na to že jsi mi ho půjčil, tak si ho nenápadně přidám do své sbírky :)
Ter: Tak samozřejmě, že bych komiks musel na výpůjčku nejprve řádně připravit - vyndat z knihovny, vyfotit jeho stav před půjčením pro porovnání, pečlivě zabalit do tvrdých desek a obalu a přibalit numismatické rukavice. Následovalo by bezpečnostní školení o tom, jak zacházet s mým komiksem, co dělat a co nedělat, což bych si pak ověřil na vybraném časopise s jemnými stránkami, který by si dotyčný musel pod mým dohledem prolistovat a vrátit bez sebemenšího poškození. Pokud bych mu stále nevěřil, došlo by na speciální jednovrstvý hajzlpapír. Teprve poté, co bych uznal, že je dostatečně připraven, bych mu komiks půjčil.
MaF: Jak píšeš - slovensky s ohledem na věk umím taky dobře, můj první komiks, který jsem koupil v polštině, taky dost drhnul... a v tomhle stádiu jsem zatím skončil :-P. Možná teda zkusím koupit ještě nějaký a uvidím, jestli se to bude zlepšovat, nebo se definitivně ukáže, že polština není pro mě :-D.
MaF: Co to znamená dost z nás , třeba 5 lidí ? Statitistika pokud vím žádná.
A fórum "Nakupujeme venku" vstutku vzniklo kvůli nádherně malovaným gmorkovinám , lidi však spíš volali po možnosti je odfiltrovat, jestli se nepletu.
MaF: Díky za vysvětlení :) Nečekal jsem, že rozdíl v ceně bude až tak markantní. No, při stále rostoucích cenách všeho je možné, že podobnou taktiku v budoucnu vyzkouším taky. Jen je škoda, že takovéto komiksy pak bude těžší prodat a pravděpodobně si je nikdo nebude chtít ode mě ani půjčit. (ne že by si ode mě někdo někdy nějaký komiks vůbec půjčil :-/ )
JIK: Tak to abych si koupil ruční zatavovačku a všechny nové komiksy bez fólie do ní zatavil. Pak je s přirážkou budu prodávat po bazarech s nálepkou "nerozbalené, v původním obalu" a lidi mi za to utrhají ruce. A nebo si rovnou otevřu krámek :D