...spálil jsem omylem zabaleného Incala ve francouzském originálu - mou největší pýchu...
Právě dnes si připomínáme 121. výročí smrti Maxmiliána Drápa.
Je to stále platné a varovné memento toho, do jakých temných zákoutí může vést sběratelská vášeň. Tak bacha na to!
To nemusí ověřovat Gmork, to můžu klidně udělat já, druhá číslice 7 má být správně skutečně 9. Pro zajímavost se tahle chyba udržela postupně ve všech třech verzích zeditovaného podkladu, nikdo si toho nevšiml.
CONQUISTADOR
Můžete někdo ,kdo má doma CONQUISTADORA 1+2 kouknout na číslování prvních stránek?
Já tam mám stránky 5 ,6, 7 ,8, 7, 10 ,11.Tak nevím jestli je tam všechno, nebo něco chybí.
Zdravím, můžete mi někdo prosím poradit....
Synovec je od malička sběratel všeho možného, v poslední době se začíná zajímat i o komiks. Existuje nějaká stránka, kde se dají sehnat nějaké staré sběratelské US sesitovky za rozumnou cenu? Díky.
Když jsem si kdysi kupoval figurku Ellie, říkal jsem si, že by nebyla marná ani figurka Abby. A u Dark Horse mě vyslyšeli, s Abby vyjde i figurka Joela. Osazenstvo The Last of US se mi trochu rozšíří.
Keďže sa už nechcem vracať k starým veciam, ale je po nich dopyt, ponúkam zberateľom výber mojich komiksov z rokov 2016 - 2019 v jednom zväzku.
Vychádza budúci mesiac v limitovanom náklade.
yogi: já jsem ještě na vyšce, na brigádě v acetylénce (sundával jsem strojově ventily a nasazoval nové) stihl napsat povídku na takový hajzlák, co tam byl ve velkých rolích a ještě stíhal plnit normu :))
Já bych šel nejradši pracovat na poštu..tvl, takhle napsaný je to pěkná hovadina, ale kdybych jen čekal až přijde Hawwwran tak bych vlastně neměl do čeho píchnout a to by nebylo špatný..
SSP: Na tohle jsme myslím v Česku mistři . V mé bývalé práci sis mohl číst do alejuja , ale pouze ze smartphonu, žádnej papír . A jelikož to bylo ve fabrice , bylo fajn u toho mít zapnutých spoustu různých strojů, byť i jen tak naprázdno, čím větší kravál tím líp. A na námitku proč to tu hučí, když na tom nikdo nic nedělá, byla vždy stejná odpověď : Ty to snad platíš ? Tak vo co ti de ?
Tak ona se dá skloubit práce s malováním i s vyřizováním soukromých věcí, a to nejen na poště. :-D Ale musí to být nenapádně. Hlavně nenápadně!
Na aukru proužky už za 4,5 a dvakrát za 4,8, kdy jednou se za 4,8 prodalo, takže za těch 4,5 by to měli vážní zájemci minimálně zvážit. A ještě jedna aukce za pět.
Milo: to je právě to. Rozdíl mezi něčím s čím svůj čas trávit chci a s čím nechci. Na peníze přepočítávám jen čas trávený tím co nechci dělat. Protože to bych radši pracoval než šel na poštu. Ale radši bych maloval štětečkem než pracoval.
Bartop vlastni vyroby mam ja. Misto T-molding jsem proste asi tyden nekolikrat denne natiral hranu steteckem a brousil smirglem aby to bylo hladke a pekne. Pak lak nakonec a dobry.
Soulbringer: je potreba to brat tak, ze pokud to ma v knihovne, tak neni sberatel, spis bytovy designer a o efekt jde na prvnim miste. Sveratele to maj v krabicich, protoze na to pak nesviti, neprasi se na to a lip se s tim manipuluje. No a pak uz jen zalezi, co ti ladi vic, jestli barvy nebo velikost mebo zanry nebo autori nebo linearni plynuti casu nebo pocit, ze si tu knihovni vyplnil do posledniho centimetru.
Tool/servis netusim, ale pokud na nejaky prijdes, tak dej vedet, protoze tak trochu mam nejaky v planu, tak abych nedelal neco zbytecne :)
“Vy jste tady všichni Gogo… teda Ňuňíci.” Takže podstatné máme tedy za sebou. Teď trochu k podružnějším věcem.
Jsou lidé, kterým není pomoci a oni zoufale pomoc přitom potřebují. Mám kamaráda (TM), který má následující problém:
- miluje dobré příběhy, chytře podané příběhy, skvěle vypravované, s uvěřitelnou zápletkou i postavami - takže beletrii, poezii, ba i v ilustrované či AV formě. Rochní se v rozmanitosti, ale určitý vkus a subjektivní preference nějaké má (a proměňují se v čase). Kdyby to šlo a uživil by rodinu, asi by byl knihovník )ale úplně k nepoužití samozřejmě).
- smířil se už s tím, že značná část písmenek a mnoho dobrých příběhů mu v životě uniknou a chápe, že život je příliš krátký na zevling u nudných a špatných knih (ač jeho laťka je vlastně docela nízko). Mnoho fiomů i knih už má dávno digitální formě, omezil se i jazykově, leč u komiksů to úplně neplatí. Tam má přeci jen kresba na papíře pořád jistý osobitý šarm.
- sbírá ty příběhy, aby ho obohatily, zneklidnily, pobavily, poučily, přivedly do jiného časoprostoru. Rád se k některým i vrací, ale není to přímo sběratel.Leč už je ve fázi “tuhle si dám až když přečtu tuhle a tamtu a ještě tu sérii” (což se ve smyčce opakuje a četnost toho naivního výroku přestal počítat). Kartičku do knihovny samozřejmě má, ale preferuje tu domácí. Nu a pořád doufá, že to stihne přečíst než si pro něj přijde Smrťák.
Čas je ovšem neúprosný. Knihovna není nafukovací. Je žalostně malá. Kvůli současné i budoucí ekonomické (rodinné) situaci bohužel padá možnost pořízení nemovitosti s přestavbou na knihovně. Čili potřebuje pomoci od profíků:
- jak správně/nejlépe kategorizovat a uspořádat knihovnu? Fakt dle velikosti/autora/žánru/barev nebo je pure chaos jediná možná volba
- jak dohnat “čtecí časový dluh?”
- tipy & triky na to, jak se nejdříve citově vyrovnat se ztrátou knihy a kde nejlépe poslat dál? Zdejší bazar? Knihoboty? Aukční weby?…
Neexistuje na tohle všechno nějaká appka / služba? :)
Já mám Kaplana v limitce a folii taky. A bůhví, jestli to někdy přečtu...
Ale musím říct, že si tu přijdu jako takový víkendový onanista na bukakke srazu. Stárnu, stárnu, už se mi ani chlubit nechce
@pboro: ja objednal z arcadeworlduk.com kit na panel pro 2 s prislusenstvim, pripojim to na tv v garazi. Za tax a clo jsem vypalil snad pulku, co stal cely balik.
@deefha super, bartop je to klíčové slovo na Google i... Díky! I za t-molding.
A jinak respektuji, že si za know-how nechají platit. Pořád mi to přijde solidní cena, pokud v tom mají hw.
Fetis patří ke každému sběrateli jako sveraci kazajka k blaznum. :) Kdo necicha papír, jakoby nebyl... Hlavně každej komiks/od jiného nakladatelství voni jinak. Určitě tam schválně přidávají nějaký afrodiziaka, feromony nebo možná i semeno...což nás právě poté přitahuje a láká k další koupi a stávají se z nás poslušně ovečky, co podrží....
SSP
"A zase se přiznám, a je to fakt bizár, že jsem si jednou objednal znovu knihu, kterou jsem tušil, že někde mám, ale nechtělo se mi ji hledat, tak jsem ji prostě objednal znovu, protože to bylo snadnější. :-D" //// :D :D
"Při tom velkém úklidu jsem takhle našel ještě jednu, o kterém jsem ani neměl tušení, že už mám. Tak nějak se asi cítí mámy, co zapomenou dítě v kočárku před nákupním centrem." /// Jo, voe. To je prakticky totéž ..:D
Deefha
"A hlavně - když něco sbírám, tak to chci hmotně vlastnit. To je jako bych místo známek sbíral jen jejich fotky :-D" /// :D:D
@deefha - měl bys plánek rozměrů toho svého arkádového zázraku?
Zrovna jsem pořídil HW z aliexpressu tak si říkám, že bych začal.. a ten tvůj vypadá parádně! Třeba vůbec netuším, jak sehnat tu lištu, která se dává na hrany krajních dílů...
Ocením jakýkoliv hint.
Taky jsem se při té rebordelizaci udělal jasno v tom, že něco budu číst jenom na čtečce (když není digitální verze, tak nebudu číst vůbec) a před koupí čehokoliv budu čekat týden až dva, jestli mě ta potřeba koupit neopustí. (Opustí tak v polovině případů.)
No nic, jdu se podívat na Trainspotting, nějak jsem na něj dostal chuť. Mám ho v české, anglické a německé verzi na BD a jednou na DVD (nebo dvakrát?). Teď jenom aspoň tu jednu verzi v těch policích s filmy najít... ;-D